Máme tady konec týdne a s ním i další várku fotek, které se mi během něj nasbíraly v počítači :)
Pudinkovo-tvarohové lívanečky
Dlouho jsem měla chuť na nějaké lívance a nakonec jsem se rozhodla pro tyto pudinkové od Kriss. Nejsem zrovna fanynka pudinkových prášků, ale jednou za čas, proč ne. A tak bylo velikonoční pondělí ve stylu téhle krásné snídaně :) Lívanečky jsou jednoduché - stačí smíchat 125g tvarohu, 2 vejce a 1 pudinkový prášek (příchuť dle libosti, já použila smetanový). Naservírovala jsem si to hezky s ovocem, oříšky a hořkou čokoládou. No snídaně vskutku královská! :)
Bulgur, zeleninová směs, sójové nudličky
No nic světoborného, ale jeden z nejjednodušších obědů, který v různých variacích opakuji pořád dokola :)
Ovesná kaše s lněným semínkem, banán, brusinky, kešu
Už jste zkoušeli přidat do kaše lněné semínko? Pokud ne, tak zkuste. Je to opravdu výborné! :)
Vaječná omeleta (ze 3 vajec), s lučinkou, šunkou, chilli omáčkou, polníčkem a zeleninou
S tou chilli omáčkou (sriracha se jmenuje) jsem to tedy pěkně přehnala. Zdání klame no :D
Ovesná kaše s chia semínky, banán opečený na másle, arašídové máslo
Ten opečený banán je prostě skvělý!
Lněný mini chlebík s šunkou, syrovátkovým sýrem a polníčkem
Pro změnu místo ořechového pečiva semínkové. Receptem jsem se inspirovala u Lucie a tento chlebík udělala narychlo v mikrovlnce. A chutnal tedy opravdu výborně. Mám nového favorita :)
Míchané vajíčko s polníčkem, sušená rajčata, mandle
Tohle bych nazvala takovým předkrmem před obědem - pomalu jsem dostávala hlad, oběd byl ještě daleko, ale zase ne tak moc, abych si dala něco velkého. Takže jsem experimentovala a vytvořila tuhlenstu dobrotu :)
Mrkev s...mnoha věcmi :D
Včera jste se zajímaly, co zeleninového svačím odpoledne - tak tohle je prosím můj včerejší experiment. Absolutně jsem nevěděla, co tvořím, jenom jsem věděla, že chci použít mrkev. Měla jsem zrovna i chuť na něco trošku sladšího. Takže jsem nakrájela mrkev na kolečka, přidala sezamové tahinni, trošku karobu a posypala mandlemi a arašídy. Taková dobrota to byla, že to dneska budu asi dělat znovu! Alespoň jsem konečně našla pro tahinni nějaké pořádné využití :)
Pečená ovesná kaše s mákem a švestkami
Jsem líná si péct nějaké dobré snídaně, ale včera jsem se přecejen překonala. A dneska jsem si mohla vychutnat snídani bez delších příprav :) Recept ZDE.
Slunečnicový chléb, arašídové máslo, jablko, skořice
Tak pro změnu s jablkem, ať to není pořád stejné! :)
...................................................................................................................................
FACEBOOK - STRÁNKA
FACEBOOK - SKUPINA
FORMSPRING
Super! Tu mrkev musím vyzkoušet, vypadá to dobře:)
OdpovědětVymazatA tu omeletu bych si dala, i s tím pálivým:D
Lněná semínka se občas do kaše dávám, nejlepší jsou v jáhlové:):)
já jsem strašný mrkvožrout, tak to musím taky někdy zkusit takhle nakombinovat !!! (jinak ani nemusím říkat, že to máš krásné jako vždy :DD)
OdpovědětVymazatňam, parádní!
OdpovědětVymazatA jsem ráda že pečený banán slaví úspěchy :D
Jojo, oblíbila jsem si ho! :)
Vymazatmnam všechno vypadá báječně.:))..pečený banán tomusí být mnamka ale taky kalorická bomba ! :DD
OdpovědětVymazatAni bych neřekla :) Půl banánu a stačí troška másla. Nic šíleného ;)
Vymazatto jo každopadně vyzkouším škoda že ted nemáme banány=/
VymazatLžice lněného semínka - nejlepší start do nového dne x) ,,Mrkev s...mnoha věcmi", jak výstižné xD Ale vapadá to moc dobře x)
OdpovědětVymazatto vypadá suprově! tu mrkev musím zkusit :)
OdpovědětVymazatMrkev je dobrá se vším :) Zkus koupit baby karotku mraženou, mražené kapustičky ty kulaté, podus to na chvíli, pak orestuj na másle a smíchej s tím syrovátkovým sýrem z lidlu, to je neskutečná dobrota :D
OdpovědětVymazatA v poslední době jsem si oblíbila kombinaci mrkev+burákový máslo :)
Krásné. Ty lívanečky zkusím zítra ráno :)
OdpovědětVymazatjé jsem ráda, že jsi zkusila lněné bulky a chutnají. Jinak kombinaci burákového másla a jablka mám taky ráda, lněné semínko jsem už taky do kaše zkoušela. Ale co jsem ještě nezkusila je pečená kaše a bulgur, je třeba napravit :-)
OdpovědětVymazatTyjo,ovesna s chia a opecenym bananem? To vypada fakt dobre, to mas overnight nebo normalne varenou?:)
OdpovědětVymazatJo, je to hodně podobné, ale nepřipravovala jsem to přes noc - klasicky jsem dala ohřát mléko + vodu, přisypala hned chia, aby stihly trochu nabotnat a pak jsem přidala vločky a povařila to :)
Vymazatto je zase dobrot!:) ty lívanečky z pudingu jsem si taky dělala, jednou k večeři....říkala jsem mamce, jak je to super, že jsou bez mouky, ale ona mi řekla že puding není o nic lepší než mouka, tak jsem byla zklamaná :DD
OdpovědětVymazatopečený banán musím do kaše taky zkusit, ale nechci ráno špinit tolik nádobí, už tak dělám v kuchyni pořádný bordel:D chia semínka si do kaše taky dávám, hlavně do "overnight", líbí se mi, jak se potom zvětší :))
Joo, no pudink je taky samý sacharid, nějaké škroby myslím, takže taky nic moc :D
VymazatA s tím banánem máš pravdu - ráno pak je v kuchyni pěkný bordel a to má z toho člověk akorát jednu porci snídaně. Ale aspoň mě to neláká to dělat každý den a jednou za čas si to užiju :D
vypadá to krásně všechno! zaujal mě těn opečený banán a taky lněné pečivo, budu ho muset vyzkoušet!!! a pudinkové lívanečky jsem už taky u kriss obhlížela:))
OdpovědětVymazatTo to vypadá báječně! Hned jdu na ty pudinkové lívanečky, vypadají fakt božsky :)
OdpovědětVymazatNo tééda, tyhle články se mi líbí čím dál víc, všechno vypadá strašně chutně. Opečený banán musím taky už konečně zkusit. Chtěla bych se zeptat na tu omeletku, smažila jsi ji rovnou s tou šunkou a polníčkem, nebo jsi tam tyhle ingredience dala až po usmažení?
OdpovědětVymazatA chtěla bych zkusit nějaký tenhle chléb. Ale nevím jaký, který je podle tebe nejlepší, který bys mi doporučila? Pečivo z mouky jsem totiž úplně vyřadila a najednou jsem dostala chuť na na krajíc třeba s arašídovým nebo normálním máslem :D
Tu omeletku jsem dělala tak, že jsem na pánvi na trošce oleje udělala tu omeletku z rozšlehaných vajíček. Ani jsem ji neotáčela, jenom jsem ji nechala na jedné straně a nechala pořádně udělat. A až pak tu hotovou jsem namazala lučinou, přidala tu chilli omáčku, šunku a dovnitř nacpala plno polníčku :D
VymazatZ chlebů můžeš zkusit třeba mandlový - ten je podle mě takový jednoduchý a nezklame :)
heh máme stejný salátový misky (ta s tím míchaným vajíčkem) a i ty formičky srdíčkový xD...
OdpovědětVymazatjak prosím tě, chutná ten syrovátkový sýr, je to něco jako riccotta nebo je to jiný??? Já už dlouho kolem toho v lídlu chodím, ale nikdy jsem neměla odvahu ho vzít ;-)
já bych řekla, že je to něco mezi mozzarelou a ricottou :)
VymazatJo, taky mám pocit, že to chutná skoro stejně jako mozzarela - má to takovou konzistenci, ale chuť je trošku jiná - taková více riccotová no :)
VymazatMě ta kaše se lněnýma semínkama nechutná :-( Ale nalákala si mě na ten lněný chlebík a syrovátkový sýr! Musim teď zpracovávat vajíčka, takže asi dojde i na omeletu...mno prostě, díky za tipy! :-)
OdpovědětVymazatjá si sice dávám do kaší různá semínka, ale jejich chuť vůbec necítím a navíc se mi stává, že je nestrávím a to i kusy oříšků, není to divné? :/
OdpovědětVymazatJak nestrávíš?
VymazatNo ty semínka v kaši nemají nějakou extra výraznou chuť ;)
ehm no, jakože ve stolici jsou celý :D
Vymazatteda ne doslova celý, ale prostě části
Vymazatmmm opečený banán? to zní fakt dobře :) a to poslední dneska posvačím!
OdpovědětVymazatTy pudinkové lívanečky mě zaujali! :)
OdpovědětVymazatProsím tě, o vyplnění mého testu! :) Děkuji za tvoje odpovědi.:)
> http://nikol-kach.blogspot.cz/2013/04/test.html
ten lněný chlebík už jsem okoukávala na Delicious blogu, až seženu semínka, určitě se do něho pustím :)
OdpovědětVymazatten bulgur vypadá skvěle a opečený banán na másle?? o tom jsem ještě neslyšela, ale miluji banán na všechny způsoby, takže jsem si jistá, že i tohle bych si zamilovala :D :))
OdpovědětVymazatStřípky z mého života
Nádherný :-) ta omeleta je super nápad, určitě ji vyzkouším :-)
OdpovědětVymazatJá když si opíkám banán tak na pánvičku nasypu ještě kakao(aby toho nebylo málo :D) ..Strašně mě láká ta bulka s lněných semínek, ale už mám tolik receptů, z různých blogů že si musí ještě počkat :D
OdpovědětVymazatJůů, to zní lákavě! :) Taky pořád jenom sbírám recepty a ve výsledku neupeču skoro nic :D
VymazatTakových chutí! Rozhodně také něco vyzkouším! ;-)
OdpovědětVymazatZase plno fotek jídel, tak kde jsme, sakra!?:D
OdpovědětVymazatNa ty tvarohové lívanečky jsem koukala už na facebooku, ale zrovna jsem dodělala všechny vajíčka :D. A mrkev na sladko? Od tý doby, co jsem zkoušela tvoje brwnies bez mouky jí miluju se skořicí a čokoládou\karobem. Om ňom ňom :D
OdpovědětVymazatmňammm..všetky receptíky vyzerajú krásne a chutne.
OdpovědětVymazatA tie srdiečkové formy sú super...kde si ich kúpila?
Ty mamce chodí posštou - má předplacený časopis pečené dobroty, ke kterému dávají každý měsíc nějaké silikonové formičky. Myslím, že se to dá koupit i v trafice :)
Vymazatlněný chlebík mě z dnešní dávky zaujal nejvíc!
OdpovědětVymazatdostala jsem hroznou chuť na vajíčka. Na obědy někam chodíš nebo si všechno krabičkuješ?
OdpovědětVymazatkrabičkuju :)
Vymazatco všichni děláte pak se zbylou pulkou banánu? :D
OdpovědětVymazatsním ji druhý den :D ;)
VymazatJá tyhle posty miluju :). Ráda se vždycky inspiruju. Sušený rajčata jsou výborný.
OdpovědětVymazatMiluju tyhle tvé články :) Úžasná inspirace:)
OdpovědětVymazatTa pečená ovesná kaše v srdíčkách je bezkonkurenční ! :D
OdpovědětVymazattak teda nad těmi lívanečky mi ukápla slina :D mňam! ale to vesměs nad všemi jídly.
OdpovědětVymazatHolky, jakou prosím vás kupujete sóju (třeba na ty nudličky), kde a přibližně za kolik?? Často dělám místo masa šmakouna, tempeh nebo tofu, ale tu sóju pořád nikde nevidím (pravda zatím jsem ani nehledala, teď mě to napadlo díky těm sójovým nudličkám). Díky! :-)
OdpovědětVymazatMají je skoro všude, v kaufu vedle ov. vloček, v albertu, i v lidlu...
Vymazatcena je tak 15 Kč za pytlík, jsou to přímo sojové nudličky, kostky nebo plátky.
ahoj :) chcela by som ťa pozvať do mojej giveaway :) -> http://myfashion-and-me.blogspot.sk/2013/04/spring-giveaway.html
OdpovědětVymazatAhoj, píšeš, že jsi "našla pro tahini nějaké využití"... já osobně docela ujíždím na pomerančovém tahini (třeba zde http://www.bioobchod.cz/vyberove-makedonske-tahini-s-pomerancem-350g/d-74198/ ) a tak jsem si koupila obyčejné a tak na dvě lžíce tahini dávám půl lžičky - celou lžičku medu :) zamícháš, necháš v ledničce v nějaké krabce a je to. Luxusní... chutná to úplně jako ty sezamky, namažu si to na knekebrot a můžu se po tom utlouct :D
OdpovědětVymazatJůů, to je krása, to musí být dobrota! I to s medem zní perfektně :)
VymazatDej vědět až to zkusíš :) jsem zvědavá, jak ti to bude chutnat :)
OdpovědětVymazatAhoj
OdpovědětVymazatMám jen dotaz na ta sušená rajčata. Sušíš si doma nebo kupuješ (případně kde)? Děkuju!
Kupuji nakládaná v oleji - buď Tesco, Billa (myslím, že značka Efko, kolem 40Kč) nebo teď jsem brala i v Lidlu v rámci italského týdne za 30Kč ;)
VymazatJá jsem teď dostala tak hroznou chuť na vaječnou omeletu ... že to snad budu muset v práci zapíchnout :-) Už je mi jasné, co si dám dnes k večeři.
OdpovědětVymazatahoj moni :) když si děláš různé svačinky, nebo i při pečení.. tak používáš tvaroh tučný/polotučný/nízkotučný? neberme to z pohledu dietářek, jen tak pro info :)
OdpovědětVymazatVětšinou nízkotučný, ale to vážně vyloženě kvůli ceně - radši zaplatím 10Kč nízkotučného než dávat třeba i 2x více za tučnější. Ale když je třeba v akci, tak si koupím i polotučný. A nízkotučný občas míchám s tučnějším jogurtem :D Je to komplikované no, ale lépe to chutná :D Anebo si porstě dám jenom ten nízkotučný...takže opravdu jak kdy ;)
Vymazataaa, ta první fotka! krásná hostinka :3 :D
OdpovědětVymazat