Stránky

čtvrtek 12. září 2013

BUBBA CHLÉB

 
 Když na mě před pár týdny na Facebooku náhodou vykoukla reklama, výjimečně jsem se rozhodla ji neignorovat. Jak bych taky mohla, když se jednalo o tento zajímavý výtvor! Sladký banánový chléb, bez zbytečných konzervantů a Éček...no hned jsem věděla, že tohle musím zkusit! Okamžitě jsem mrkla na stránky, zjistila, že Bubba sídlí v Ostravě a bylo rozhodnuto :)


Prvně jsem si samozřejmě snažila zjistit složení. Banány jsou jasné, ale co víc? Na stránkách jsem se k tomuto moc nedověděla, ale v téměř okamžité odpovědi na můj mail jsem byla ujištěna, že vše bude přiloženo u chlebu (což taky bylo,
ale jelikož jsem ten papírek chytře roztrhla, stejně jsem si o složení psala znovu :D)
. Bubba chléb vám zdarma doručí kdekoliv v Ostravě, objednávky jinam je třeba předem domluvit. Objednat si ho můžete domů, ale je možné, že na něj narazíte i v některé z kaváren - seznam najdete TADY :) Rozvoz zatím bohužel není rozšířen celorepublikově, v plánu je zatím ještě i Praha, ale výjimečně je možné se domluvit na zaslání poštou. Jen je třeba počítat s tím, že chléb má trvanlivost
zhruba 10 dní.


Chléb jsem si tedy osobně převzala v Ostravě a dověděla se při tom ještě pár zajímavostí. Třeba i to, že na 1 chléb je použito 5-6 banánů.  Prodává se ve 4 příchutích - s vlašskými ořechy nebo bez nich, s čokobubbky nebo v celozrnné variantě.
(a se mnou celá rodina) jsem otestovala ten ořechový a půlku i s čokoládou. Čokoládový samozřejmě všem šmakoval více :D Doma se báli do něj pustit - prý čekali, že si ho ještě budu nějak fotit, aražovat či cosik, ale jakmile jsem jim dala svolení, zmizel prakticky okamžitě :) Na snídani, na svačinku, do práce, jako dezert...dokonce ho chtěli dát ochutnat i známým, co se dali na zdravější životní styl :D





Nejlepší byl zaručeně k snídani - s bílým jogurtem a nektarinkou. A namazaný arašídovým máslem taky nebyl vůbec
k zahození (fotku bohužel kvůli špatnému světlu nemám). Myslela jsem, že část uložím do mrazáku, ale nakonec ani nebylo třeba :) Jediné, co bych mu vytkla by byla možná až přílišná sladkost - což je ale přecejen celkem individuální. A ten bílý jogurt to dokonale vyvážil :)




Co se týče složení, tak budu citovat odpověď na můj mail:
"Jeden bubba chléb obsahuje půl tuctu čerstvých banánů, podle velikosti se vetšinou jedná o 5-6 banánů. Dále se skládá
z mouky (v celozrnné variantě z mouky celozrnné pšeničné), másla (čerstvé, ne rostlinných tuků či jiných náhražek), cukru, vajec, jablečného pyré (jablka, kys.citrónová), skořice a kypřidel (jedlá soda a kypř. prášek). Pokud se jedná o rozšířenou variantu, je chléb obohacen vlašskými ořechy či čokobubbkami."

Ve 100g se pak nachází:
1282Kj (306Kcal)
5,44g bílkovin
42,1g sacharidů (z toho 23,4g cukrů)
12,8g tuků




Ještě by bylo asi na místě zmínit, že chléb vychází z tradičního Australského receptu, který je údajně nejen tam velmi oblíbený - a já se jim ani nedivím :) V nabídce je zatím pouze velký bochník o hmotnosti 1100g, ale údajně jsou v plánu i nějaké minibochníčky. No, necháme se překvapit, sama jsem zvědavá :)









Sama jsem už domácí banánový chléb taky pekla, ale můžu říct, že tenhle mě oslovil hlavně svou vláčností a zajímavou recepturou. A ten australský původ má taky něco do sebe - netušila jsem, že by tam něco takového mohli péct :)

více info naleznete ZDE


22 komentářů:

  1. ten jsem už chutnala ale nijak mě nenadchl, přijde mi takovej... nevím jak to říct, jako kdybych jedla normální chleba akorát "přehřátej" v mikrovlnce :D


    >>> N i k o l a M i l l s - beauty and fashion blogger

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Fakt? Tak to mě nepřišel vůbec jako klasický chleba. A jedla jsem ho teda studený :)

      Vymazat
    2. :-) Mně taky strašně udivilo, že v Americe se muffiny dávají ohřát do mikrovlnky. Furt jsem si říkala, proboha proč? :-)

      Vymazat
    3. Tak to máš asi nějak narušené chutové pohárky když ti chutnal jako obyčejný chleba, a nebo si neměla přímo tenhle

      Vymazat
    4. Měl jsem ho v kavárně a ač jsem byl ze začátku skeptický, tak mi hodně chutnal. Normální chleba už stejně nejím (buď vločky nebo slunečnicový) a tohle je skvělé doplnění :-)

      Vymazat
  2. mmmmm tak to mě teď hodně láká :D ale bohužel, ke mně se tenhle fešák asi jen tak nedostane :/

    OdpovědětVymazat
  3. To vypadá hezky, jenom škoda, že je to trochu z ruky!

    OdpovědětVymazat
  4. no škoda, že je Ostrava od nás tak daleko.. třeba ten s vlašskými ořechy mě láká..

    OdpovědětVymazat
  5. Kluci budou určitě za tvou recenzi moc rádi :) Tuto Bubba chlebíkovou mánii se jim daří zdárně rozšiřovat a já jim to moc přeji :)

    OdpovědětVymazat
  6. Po dlouhé době mě u tebe v článku něco překvapilo..většinou ty zmiňované potraviny znám, chlebík vypadá moc zajímavě..a hlavně ty banány..má láska:D bohužel jsem také z lokality, kde jej neseženu :(

    P.S. Jsem zvědavá, zda se objeví i ve food inspiration :P

    OdpovědětVymazat
  7. Ten název Bubba mě dostal nejvíc :D Nejdříve jsem ale myslela, že jsi ty nějaký chlebík pekla a nás bude čekat recept, tak příště :D

    OdpovědětVymazat
  8. Příjde mi legrační spojení "domácí" receptura a při tom původ v Austrálii. Může to být, zajímavé, ale na mě je to velká pálka ...

    OdpovědětVymazat
  9. O bubba chlebu jsem ještě nikdy neslyšela. Zní to zajímavě, jen jak psali už výše, škoda, že je to jen v Ostravě, přeci jen je to trošku mimo. :))

    OdpovědětVymazat
  10. Tenhle chleba mě skutečně zaujal, nejen složením a energetickou hodnotou, ale taky naprosto perfektním vzhledem :)
    Hrozně mě teď mrzí, že je Ostrava tak strašně vzdálená, je to skoro přes celou republiku :(

    OdpovědětVymazat
  11. Úplně cítím, jak musí být voňavý, hnedka bych si ho dala, když je z takových dobrot. Mňam :)
    Nikdy jsem o něm ještě neslyšela, škoda, že ho tady nemáme k dostání, hned bych si ho chutí koupila. A s jogurtem nebo tvarohem a ovocem musí být dobrý, to věřím :)

    OdpovědětVymazat
  12. sakra tak teď mě mrzí že nejsem v ČR :DD vypadá bezvadně :)

    OdpovědětVymazat
  13. Bubba chleba je opravdu výborný. U nás doma se po něm jen zaprášilo...ke snídani, svačině, ke kávě... Takže můžu jen a jen doporučit! :-))A do chleba přehřátého v mikrovlnce to má tedy opravdu na míle daleko...

    OdpovědětVymazat
  14. :) škoda že je ostrava až v **** :DDDD Ráda bych ho vyzkoušela.. určitě bude lepší než můj poslední banánový chlebíček :D

    OdpovědětVymazat
  15. Chleby vypadají moc dobře, ale už nějak nemám ráda pečivo, ve kterém jsou banány. :X

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za všechny komentáře :) Odpovídám na ně tady na blogu ;)