Co vy a sirupy? Používáte, sladíte? Než jsem se pustila do psaní tohoto článku, tak jsem si uvědomila, že už vlastně sladím pouze tekutě. Nějaký sypký cukr, ať už bílý či třtinový, jsem nepoužila ani nepamatuji. Místo toho mám vždy v zásobě nějaký ten sirup, popřípadě med, který můžu použít na doslazení kaše, tvarohu, jogurtu, ale stejně tak na pečení nějakých dobrot :) Návrh na tento článek podala čtenářka Ely a já se tohoto nápadu ráda chytla. Dnes tedy krátce o tom, čím si život sladím já :)
Sirupů už jsem vyzkoušela spoustu druhů, ale začínám zjišťovat, že velkou spoustu mám ještě před sebou. Zdravé výživy nabízí opravdu široký výběr od dnes již klasického agáve sirupu až po zajímavosti jako jsou rakytníkový, kukuřičný, rýžový, konopný... No člověk se nikdy nepřestane nudit, co se zkoušení nových zdravých věcí týče! :)
Javorový sirup
Kanadská dobrota - opravdu výborná záležitost :) Existují různé kvality těchto sirupů a ta moje asi nebude mezi těmi nejvyššími, ale pro mě dostačující. Už tak to není nejlevnější záležitost. Jedna lahvinka vás u nás vyjde zhruba na 150Kč. Chuť má opravdu specifickou a nehodí se jen tak k něčemu. Ale v kombinaci například s pekanovými nebo vlašskými ořechy určitě zabodujete. O palačinkách či lívancích ani nemluvě! Osladit si jím můžete také například kaši nebo tvaroh. Konzistencí je tekutější, než ostatní sirupy, se kterými jsem se setkala :)
hlavní složka - míza javoru cukrového
v 10g - 110Kj, 6,6g sacharidů
Zlatý sirup
No tomuhle se asi nedá říkat zrovna zdravější alternativa cukru, protože on to je víceméně cukr v tekutém stavu :D Ale zato chuťově byl výborný. Konzistencí hustší, hodí se taky třeba na palačinky, kaše, tvaroh a skvělý je i na pečení. Prodává se v celkem velkém balení (zhruba 600g) v Marks and Spenceru a jeho cena není vysoká - pohybuje se kolem 60Kč :)
hlavní složka - cukr
v 10g - 145Kj, 8,5g sacharidů
Sirup z Agáve
Ten patří mezi mé oblíbené hlavně proto, že je chuťově celkem neutrální. Ne příliš sladký a perfektně se hodí právě třeba na kaši nebo tvaroh (jojo, mé nejčastější využití sirupů :D). Cena taky není příliš vysoká - 60-70Kč. Koupíte ho například v drogerii DM nebo ve zdravých výživách.
hlavní složka - šťáva z kaktusu agáve
v 10g - 126Kj, 8g sacharidů
Datlový sirup
Ten je pro mě novinkou, aktuálně jej mám doma poprvé. Překvapila mě nízká cena - okolo 50Kč, takže je ze všech sirupů nejlevnější. Chuťově taky opravdu výborný, konzistencí poměrně hustý. Určitě se skvěle hodí například na pečení, k palačinkám a klasicky - kaše, jogurt, tvaroh :D Už je mi jasné, proč ho všichni vychvalují a myslím, že ho budu taky kupovat pravidelně :) Ačkoliv jde o sirup "datlový", nepřijde mi, že by chuť datlí nějak vynikala - to mi však vůbec nevadí, protože díky neutrálnější chuti má širší využití :)
hlavní složka - zralé až přezrálé datle
v 10g - 98Kj, 6,4Kj
Melasa
A na závěr jsem si nechala ještě melasu. Tu jsem koupila jednou v lékárně, abych využila poukázku na 100Kč a taky ochutnala zase něco nového :) Sama o sobě mě teda vůbec nezaujala. Má hořkosladkou chuť a na nějaké klasické slazení se mi moc nehodí. Ale využití našla při pečení. Tam totiž po upečení nejde vůbec cítit, ale jídlo perfektně osladí. Konzistencí je hustší. Koupíte v některých lékárnách či ve zdravé výživě, cena okolo 100Kč.
hlavní složka - cukrová třtina (cukr)
v 10g - 164Kj, 9,2g sacharidů
Když bych měla udělat nějaký závěr, tak tohoto srovnání jako vítěz vzešel jasně sirup datlový - jak cenou, tak složením a určitě i chutí :) Určitě se teď již řadí mezi mé favority. Těžko bych ale řekla, který sirup mám úplně nejradši - určitě to bude trio javorový, agáve a datlový a dále vybírat ani nebudu, protože každý je specifický a má svou chuť, která je nenahraditelná :) Kapitolou samou o sobě je pak med, který jsem sice nezmínila, ale považuji ho prostě za základ každé domácnosti a taktéž jej často využívám :)
Jak jsem již zmiňovala u popisu sirupů - mé nejčastější využití spočívá v doslazení kaší, tvarohů a sladkých moučníků. Ne, že bych potřebovala nějak extra sladit. Ani nedoslazuji každý den :) Ale občas mám chuť si na vrch kaše dát nějaký ten sirupový toping a osladit si život :)
A čím si život sladíte vy? :)
FACEBOOK - STRÁNKA
FACEBOOK - SKUPINA
FORMSPRING
Já jsem zkusila kukuřičný a datlový. Datlový je super, ale kukuřičný má takový dost zvláštní došmak a moc mi nejede :)
OdpovědětVymazatJo a super článek! :)
OdpovědětVymazatDěkuji, tak to potom taky vyberu radši nějaký jiný než kukuřičný :)
VymazatTřeba to někomu vadit nebude, ale já to pak cítila úplně všude a přešla mě chuť s ním experimentovat :D Ráda bych javorový, ale ta cena mě vážně odrazuje...
VymazatJá ještě nedoporučím ječný sirup. Mám ten od firmy Country life, připadá mi, že má zvláštní pachuť a skoro nesladí. Používám ho na pečení a musím ho smíchat s medem, aby se to dalo jíst :D A naopak javorový je báááječný. :) Kačka
VymazatTak děkuji i za "nedoporučení". Koukám, že všec hny ty obilné jaksik nechutnají, tak asi taky zkusím nějaké jiné :)
VymazatCo se javorového týče, tak myslím v globusu nebo albertu mají i jedno fakt velké balení (asi tak 2x tolik co to malé) a nestojí o moc víc - nějakých 180Kč myslím. Je to sice pořád dost, ale zase ho tam je hodně :)
tak já mám doma ten rýžový a můžu říct,že mě snad ani nesladí.koupila jsem ho na doporučení ve zdravíčku,došel mě med a neměla jsem čas jít do obchodnáku.a kaši mě neosladil.a javorový kupuji v dm a dám si na něj slevu z kuponu.ale určitě vyzkouším i další sirupy.no a dnes jsem si šla koupit chia semínka a nemají je už dlouho,dodavatel nedodává.tak zkusím jinde,jinak si je budu muset objednat.
OdpovědětVymazatDobrý nápad využít v DM slevu z kuponu! Taky bych už mohla využít ty moje nasbírané body :D
VymazatA chia semínka kdyžtak zkus jinde, u nás je několik dzravých výživ a většinou je tam mívají :)
kdyz jsme shanela chia seminka v Praze, rekli mi, ze se musi nejdriv sklidit, ze ted neni jejich sezona :-D a ted datlovy se prosim sezene kde? dekuji a clanek je super, jako vsechny tedy!!!!
VymazatSezóna, fakt? :D Já je kupovala asi před týdnem ve zdravé výživě i s tím datlovým sirupem ;)
VymazatV Prahe v Country Life na Križíkovej ich majú :)
Vymazatjo a prý je dobrá sladěnka,ale nemám vyzkoušené.a stojí kolem 50 kč.
OdpovědětVymazatO té jsem taky ještě ani neslyšela, možná po ní příště mrknu, díky za tip ;)
VymazatJá obecně moc nesladím.. maximálně třeba někdy čaj medem. Jinak mi stačí čerstvé, případně sušené ovoce. Do buchet teď nově dávám sukralózu. Ale ten datlový nebo z agáve zvažuju vyzkoušet :)
OdpovědětVymazatSladím stévií, případně třtinovým cukrem:-) Ale javorový sirup ten je skvělý.. a nějaké další bych měla taky někdy ochutnat:-)
OdpovědětVymazatten datlový sirup také miluju :))
OdpovědětVymazatJá jsem taky fanda různých druhů sladidel odlišných od cukru:D Používám je hlavně do kaší, jogurtu, tvarohu - jako ty. Na pečení používám většinou třtinový cukr nebo med.
OdpovědětVymazatNejradši mám asi med:-) Ze sirupů potom agávový. Na datlový se dlouho chystám. Nemám ale ráda datle, tak jsem se bála, aby to nechutnalo podobně.
Minule jsem si ve zdravé výživě koupila pšeničný sirup (http://www.zdravavyzivahronov.com/obrazky/vyrobky/16/1658.jpg). Neměli můj oblíbený agávový a tento stál jenom 37 Kč, tak jsem ho zkusila. Doma jsem se zhrozila, protože fakt divně smrdí a navíc má konzistenci jako lepidlo:D Naštěstí po přidání do kaše se pěkně rozpustí a v kaši potom už nic necítím. Do tvarohu jsem ho ale nedávala.
Tvoje články jsou taaaak super:-) Opravdu jsem se tady našla. Zároveň ale vím, že i když mě zajímají stejné věci jako tebe, blog bych tak dobře psát neuměla. Přenechám to povolanějším:-)
Měj se!
Jéé děkuji, tak to mě opravdu těší, že se ti tak líbí! :)
VymazatPšeničný sirup teda bude asi vážně výhodný, možná ho pak koupím aspoň na pečení místo melasy. Děkuji za tip :)
Na ten datlový si už "brousím zuby" delší dobu, budu si ho muset koupit. Javorový jsem také ještě neměla, asi kvůli ceně, nevím. Nejvíce sladím medem a sirupem z agáve. Také bych chtěla vyzkoušet stévii. Nemáš s ní zkušenost?
OdpovědětVymazatStévii mám doma v tabletách. Ale nechutná mi :-/ Asi jako každé sladidlo, dělá takovou divnou chuť, která mi "nejede"
Vymazatjá na stevii nedam dopustit.. ale je fakt, ze kupuji jen cistou stevii.. casto se prodava v kombinaci s erythriolem a ta mi prijde na chut divna.. Ale kazdemu chutna neco jineho, to je jasne:) K.
VymazatTaky nedam na stevii dopustit momentalne je mym favoritem z dmka a maj tam uz i v praskove forme a s tou pecu a perfektni zadna pachut( muj pritel nesnasi nahradni sladidla a dodnes nepoznal ze pecu ze stevii:P) a hlavne stevia neni umely sladidlo v japonsku tim sladej bezne to jen u nas s tim delaj takovej humbuk....
VymazatJinak taky vyuzivam v dmku na javorovej sirup 25% jokera vyplati se to.
Ty jo, to jsem ani nevedela, ze ji prodavaji v dm.. ja porad chodim do zdrave vyzivy.. dik za tip:) K.
VymazatTak to možná zkusím tu z DM :) Je fakt, že mám doma nějakou snad z Albertu, ale brala jse ji, protože tehdy ještě nikde nebyla k sehnání a já na ni byla zvědavá. Tak možná zkusím radši ten prášek, díky holky :)
VymazatA tu slevu v DMku na sirup taky musím teda využít - dneska jsem ho skoro dobrala na snídani :D
Stéviu si kúp podľa zloženia, sama uvidíš podľa toho čo obsahuje, či bude s pachuťou či bez. Najlepšia "voľnopredajná" ktorú som našla je z Rossmanu v tekutej podobe, obsahuje len stéviu a glycerol. Samozrejme najideálnejšie je objednať si z netu čistý výťažok alebo čistú stéviu.
VymazatDěkuji za rady, mrknu po ní. V Rossmannu jsem ji zrovn nedávno taky viděla :)
VymazatA co med?:)
OdpovědětVymazatVšak jsem se o něm zmínila na konci ;)
VymazatJá mám ze všech nejradši datlový sirup, miluji tu chuť a hodí se opravdu do všeho. Navíc mi přijde, že i sladí více, takže ho není třeba tolik. :)
OdpovědětVymazatted jsi mě nalákala na ten datlový :) Asi ho zítra zkusím někde sehnat, protože zatím sladm jenom medem :D Ale vyhovuje mi to :) Med mi prostě chutná :)
OdpovědětVymazatTo mě taky, ale mám ráda pestrost :)
VymazatJá sladím sušenou třtinovou šťávou, medem, sirupem z agáve, javorovým sirupem, případně třtinovým cukrem. O datlovém sirupu slyším prvně a rozhodně bych ho chtěla zkusit! :)
OdpovědětVymazatTak pro mě je jasným vítězem agave:) Ale to bude tím,že jsem ještě nezkoušela ten datlový:)
OdpovědětVymazatTen javorový, jak si psala, se prostě nehodí ke všemu..na palačinky ale už nikdy nic jiného:D ale s kaší mi třeba nechutnal:/
Kde jsi sehnala ten datlový, prosím? :) Jinak javorový je super, dávám hlavně na lívance! :D
OdpovědětVymazatve zdravé výživě ;)
VymazatTo jsem si myslela, ale konkrétně? :D U nás ho nemají právě. :D
VymazatKupovala jsem v Ostravě - zdravé potraviny Na Hradbách. Ale nevím, okdu jsi ty, takže netuším, zda ti to pomůže :D
VymazatJá se úplně odnaučila používat cukr.
OdpovědětVymazatPřidávám ho pouze, když jednou za čas peču buchtu, ale to jen z toho důvodu, aby mi to jedla i rodinka. Snažím se teď péct, když už je teda onen slavný den a já peču :D, zdravěji než dříve, ale ten cukr tam vždycky musím přisypat. :))
Dřív jsem si sladila kaše, čaj a další, dnes už se bez toho obejdu, aniž bych měla jakékoliv potíže. ;)
Tak kdybych pekla pro rodinu, tak bych asi taky přidala cukr. ale pro sebe jsem si našla už takové recepty, kde to ani není třeba a stačí opravdu trocha nějakého sirupu nebo medu :)
VymazatTak doted jsem sladila pouze medem a myslela jsme si jakej jsem king:-D moc dekuju za rozsireni obzoru, vazne jsi me nalakala na ten javorovy a datlovy, takze se po nich zejtra podivam!!:-) Diky za clanek!:-)
OdpovědětVymazatTo ě těší, určitě nějaký zkus. Je to super zpestření a věřím, že ti budou chutnat :)
VymazatDatlový je výborný, já ho mlsám místo čokolády :-) Melasa nic moc, smrdí jako pasta proti bezoárům u koček a chutná jako sojovka , zkusím v ní naložit maso :-)
OdpovědětVymazatChtěla jsem zkusit pšeničný, protože stojí 40Kč, ale nevím, asi půjdu do toho z agáve.
No na maso mě nenapadla použít, ale určitě by to bylo zajímavé :D
VymazatOd pšeničného mě holky celkem odraily, prý nic moc chuť. Tak zkus možná spíš to agáve :)
Hezký článek, po datlovém sirupu se musím podívat :) Já mám nejradši slazení klasickým medem. Dělám si občas mátový čaj, který med úplně skvěle doplňuje (přidávám ještě citrón). Tak to je moje nejoblíbenější forma slazení medem. A taky jsem vyzkoušela javorový sirup, ten byl úplně jedinečný, akorát moc dlouho nevydržel :D ale asi ho zas koupím. Tím javorovým sirupem jsem jednou osladila cheesecake. Cheesecake pak po tom voněl, bylo to hrozně dobré. Mňam :)
OdpovědětVymazatTak to musela být zajímavá chuť toho cheescaku! Ten bych si určitě dala, miluji takové dezerty :)
VymazatMám nejradši ten z agáve a klasický med :) A na ten daltový si také brousím zuby :-P
OdpovědětVymazatSirup z Agáve používám hodně často, není nijak přeslazený, což mi maximálně vyhovuje. Po třtinovém cukru sáhnu málokdy, ale ani jeho chuť mi nepřijde nijak výrazná. S těmi dalšími sirupy a sladidly zkušenost nemám. Medu jsem na zoubek přišla až v posledních pár měsících, v malém množství mi nevadí, jinak v čaji mi nechutná. :)
OdpovědětVymazatmed a javorový sirup, mí favorité :)
OdpovědětVymazatPrávě včera jse si koupila agáve tak jsem zvědavá....jinak mám odzkoušený javorový :-) a med je prostě klasika :-) a určitě příště zkusím ten datlový ,hezkej článěk opět :-)
OdpovědětVymazatMáme doma javorový sirup, ale ještě jsem ho nikdy nezkusila...
OdpovědětVymazatjee, takový článek jsem se dlouho chystala napsat, ale jak je u mě zvykem, zapomněla jsem na to :D
OdpovědětVymazatTak bych jen dodala : nekupujte si pšeničný sirup ! sladký to není skoro vůbec, kaši to neosladí, je to takový tuhý..a prostě DIVNÝ :D
můj nejoblíbenější je z agáve, ta chuť je taková neutrální, na rozdíl od datlového, ten se mi zdá výraznější. a javorový miluju, ale kvůli ceně jsem ho sto let neměla:/
Taky mám plno článků, co plánuji už týdny až měsíce :D Většinou nezapomínám, ale nechce se mi do nich nebo na ně není čas a pak mě někdo předběhne s podobým tématem :D
VymazatNo jsi už několikátá, co radí pšeničný nekupovat, tak se toho budu radši držet :)
Dneska jsem zrovna byla ve zdravé výživě a koukala po sirupech (budu totiž dělat opět banánové paleo lívanečky, přítel si je zamiloval, tak jsem chtěla nějaký na ně:) ). No a i když mám moc ráda javorový, v košíku mi skončil kukuřičný, asi za 55 Kč (už jsem ho i ochutnala a není vůbec špatný). Datlový jsem chtěla vzít původně, ale byl tam už poslední - načatý a ulepený :D. Tak příště. A dost mě tam zaujal i brusinkový a borůvkový sirup - tam už je tedy cena vyšší, ale myslím, že mi to stejně jednou nedá :). No a melasu mám doma už dlouho a využití nacházím horko-těžko. Tuhle jsem s ní dělala granolu, ale cítit to tam je fakt dost, uvítala bych tipy, co a jak s tou melasou pečeš, že ta divná chuť se potlačí :).
OdpovědětVymazatBrusinkové a borůvkové mě taky zaujaly, ale říkám si, jestli nebudou chutnat třeba jako nějaká ovocná šťáva...těžko říct no :)Třeb je taky někdy koupím :)
VymazatMelasu dávám skoro do jakéhokoliv pečení - nějaké buchty prostě. Například co si ještě pamauji
Mrkvové brownies: http://eat-withlove.blogspot.cz/2013/02/brownies-s-mrkvi-bez-mouky.html
Zapečená celozrnná kaše: http://fitnessgirl-lifestyle.blogspot.com/2013/01/pecu-varim-tvorim-podle-blogerek.html
A do takových podboných moučníků ;)
Taky jsem si říkala, aby to ve finále nebyla předražená šťáva akorát...ale láká mě to aspoň zkusit, stejně to jednou v košíku přistane :D. A díky, ty brownies o víkendu zkusím :)
VymazatZatím používám jenom javorový sirup a med. Ale delší dobu plánuji si koupit sirup z agáve nebo datlový, ale nikdy si na to nevzpomenu když jdu do zdravé výživy :D
OdpovědětVymazatMůžu doporučit datlový sirup do "anglického čaje" - černý čaj, trochu mléka nebo smetany a rozpustit lžičku sirupu, je to moc dobré, já moc nesladím takže dávám jen jednu lžíci na litr čaje :)
OdpovědětVymazatSirupy jsem zatím ještě nikdy nezkoušela, v tomto směru nemám žádné zkušenosti. Ale moc ráda to vyzkouším a děkuji za tip. Zrovna dneska by se mi takový nějaký mls hodil. Hrozně mě v práci honila po dlouhé době mlsná na sladké, jindy bych si skočila do cukrárny přes roh (mají tam výtečné dortíky), ale byla jsem na sebe tvrdá a dala jsem si vločky s banánem a jogurtem ... sice to bylo dobré, ale ten sirup, ten by to určitě vylepšil o level výš. Zítra zaběhnu do racionálky.
OdpovědětVymazaturčitě, občas by si člověk měl opřát i nějaký ten "mls" navíc ;)
VymazatMě vždycky odradí ta cena :-) Ale třeba místo Velikončního zajíčka si budu přát toto :-D
OdpovědětVymazathttp://my-dream-lifestyle.blogspot.cz/
Ahoj, sice to nesouvisí s tímto článkem, ale mám dotaz. Jaký přesně máš mixér prosím :D ? Viděla jsem fotku tvého arašídového másla na facebooku i s tím mixérem. Doma máme něco podobného, akorát průměr nádoby je o dost větší. To bude asi důvod, proč mně výroba másla trvá tak dlouho a nakonec z toho ani máslo není, jen taková drť a ještě k tomu to dlouho trvá :D. Děkuji za odpověď. R :-)
OdpovědětVymazatMám tyčový ponorný mixér, který má 3 nádstavce: takový ten sekací, pak šlehací a třetí je právě ta nádoba, kde jsou dole nože. V té dělám ta másla :) Objemově není moc velká. Určitě menší, než klasické mixéry :)
VymazatTady jsem našla i nějaké foto na netu - přesně to mám doma ;)
http://www.pragelboedmeren.ch/wordpress/wp-content/uploads/wpsc/product_images/braun-multiquick-professional-mr-6550-mca-stabmixer.jpg
Mončo, prosímtě potřebuji pomoct. Jaký je rozdíl mezi 80% a 50% proteinem a který je vhodný pro začátečníka? Děkuji
OdpovědětVymazatčím více procent, tím více obsahuje bílkovin ;) Když si koupíš 50%, tak tam budeš mít i dost sacharidů. Na druhou stranu 80% jsou z velké části bílkoviny a sacharidy minimálně. Záleží i na tvýh cílech a na tom, jak jej chceš využívat. Pokud ti jde spíše o hubnutí, tak bych doporučila více bílkovin. Sacharidy můžeš vždycky doplnit třeba nějakým ovocem ;)
VymazatJá sladím hlavně medem...žádné jiné tekuté sladidlo jsem nezkoušela. Ale plánuju vyskoušet datlový med!! :)
OdpovědětVymazatU mě vede med a datlový sirup. Už jsem si koupila i pšeničný a kukuřičný a oba stojí za nic. Mají takovou divnou pachuť a hlavně mi přijde, že moc nesladí. Ája
OdpovědětVymazatJá med třeba nesnesu. Hrozně mi vadí jeho chuť. Když jsem ho dala do fazolových brownies, vůbec mi to nechutnalo. Takže pořád peču s cukrem...ale omezuju výrazně množství. Sice si rodina stěžuje, že to není dostatečně sladké, ale mně to ani nepřijde. Zdá se mi, že během změny způsobu stravování jsem začala víc vnímat sladké. A zatím jsem zkoušela jen právě zlatý sirup, ten mám moc ráda, ale používám ho jen tak dvakrát do měsíce max. A určitě chci zkusit ten datlový a agáve :)
OdpovědětVymazatAhojky, máte prosím někdo zkušenost se slazením kávy sirupem z agáve nebo nějakým jiným sirupem? Sladím umělým sladidlem a chtěla bych přejít na něco zdravého. Ale např. stévie je do kávy absolutně nevhodná, chutná to opravdu strašně :D
OdpovědětVymazatJá zkusila kukuřičný sirup a ten je opravdu v kafi strašně hnusný, ale pak jsem zkusila datlový sirup a ten mi přijde dobrý, tak se neboj a zkus, třeba Ti to bude vyhovovat a třeba ne :)
VymazatDíky za tip ;) Tak jsem to nevydržla, agávový koupila a kafe osladila. A resumé? No, dobré to je, ale zdá se mi, že tam toho musím nalít docela dost, aby to tu kávu opravdu osladilo (dělám si kafe do půllitru :)). Myslím, že více než bych tam dala normálně cukru :/ A to jsem ho pořídila zejména proto, že má být skoro o polovinu sladší než cukr, a tedy by ho mělo být potřeba méně, ale mě se to teda nezdá... :/
VymazatJá třeba kávu nesladím vůbec, takže s tím moc neporadím. Ono je zase rozdíl dávat tekuté a sypké sladidlo, možná se člověku zdá, že toho je hodně, ale třeba toho na gramy tolik nebude ;)
VymazatUž delší dobu jsem o javorovém sirupu přemýšlela a dnes jsem podlehla a protože jsem trubka tak jsem si koupila sirup v Albertu a doma koukám, že až tak úžasné složení teda nemá.Ten můj má na 100ml 1392KJ a hle on je tam i cukr, takže ho budu používat občas a dnes ho zkusím do pečení a budu šetřit na druhý. Ach jo. Ani se mi ho nechce koštovat jak mám na sebe zlost.
OdpovědětVymazatSvětla
No já myslím, že to až tak moc nevadí. Ono to velkou změnu neudělá. Ty sirupy všechny obsahují jednoduché cukry tak jako tak. Pčístě si koupíš kvalitnější, ale určitě se nemusíš bát používat ani tento ;)
VymazatMě lákají, ale ceny mě většinou srazí těžce k zemi. :D Ale moc sladit nepotřebuju, většinou mi postačí ovoce nebo domácí marmeláda a občas med.
OdpovědětVymazatdatlový jsem měla a je super. hodně lidem přišel moc zajímavý. já jsem si ho dávala na chleba, nebo knäckebrot s tvarohem k snídani a bylo to vynikající :)
OdpovědětVymazatNa Agáve sirup pozor - ve velkém množství může způsobit vážné onemocnění jater. Obsahuje velké množství fruktozy. Vysvětlení zde: http://www.lidovky.cz/je-agave-sirup-omylem-zdrave-vyizivy-dw1-/dobra-chut.aspx?c=A150121_112005_dobra-chut_ape
OdpovědětVymazathttp://www.margit.cz/agave-sirup-omylem-zdrave-vyzivy/
Adéla
Tyhle sladidla jsou opravdu výborný hned sem si na ně zvykl
OdpovědětVymazatJá jsem strašně dlouho nemohla najít agáve sirup. Pak jsem ho našla náhodou tady a zjistila, že ho mají i u nás v Lidlu. Takže za sebe můžu doporučit :)
OdpovědětVymazat