úterý 4. září 2012

Food Inspiration IX.

Další várka foteček. Dnes již devátá! :) I když mi včera škola ještě nezačala, mám tento začátek týdne poněkud nabitý. Práce, fitko, všemožné zařizování... Každopádně jsem ráda za chvilku času a přidám tu alespoň to vámi oblíbené Food Inspiration. Stejně už jsem začínala mít tu složku v PC zase poněkud zaplněnou :D

 Rýžová kaše, borůvky, mandle
Testovala jsem instantní rýžové vločky z Kafulandu - prošly bez výhrad :) A borůvky? Vytáhla jsem letní zásoby z mrazáku, do lesa jsem nemusela :D Miluji, když je to tak jednoduché :)


 Špaldová kaše, švestky, ořechy, mák
Švestky + mák. To je jasná volba. Ke špaldové kaši se hodily ideálně :)



 Vepřové nudličky, kuskus, špenát
Obědová improvizace. Mamka navařila špenát, ale nebylo nic k tomu. Vytáhla jsem si tedy vepřové nudličky. Na brambory chuť nebyla, takže jsem si udělala kuskus. Chutnalo to parádně a dobře to zasytilo :)


 Brokolice, květák, vajíčka, sl. semínka
Trošku netradiční salát. Miluji večeře z brokolice či květáku :)


 Těstoviny, rajčatová omáčka s cuketou, mozzarella
Letos jsem se zamilovala do cukety. Dělám si ji mnohem častěji než předchozí roky. A roztopená mozzarella nahoře - mňam. Protože roztopená mozzarella je nejlepší mozzarella :)


 Ovesná kaše z M&S, ořechy, nektarinka
Ovesnou kaši v kelímku jsem koupila zlevněnou jen za 6Kč - blížil se totiž datum spotřeby. A musím vám říct, že byla opravdu moc dobrá! Stačilo pouze zalít vodou :)


 Celozrnné palačinky, tvaroh, ostružiny, sl. semínka
Měla jsem už dlouho chuť na tuto mou variaci palačinek. Žádné proteinové palačinky, cottage lívanečky apod. Ne, prostě obyčejné palačinky. K nim tvaroh, ohřáté ostružiny (opět mrazákové zásoby) a trochu semínek. Tak je mám nejradši :)




 Kuře, pohanka, sušená zelenina s lučinou
Kuřete moc není. Pravda, sama sním většinou větší porci. Bohužel ho doma ale víc nezbylo :D A já potřebovala rychle ukuchtit oběd. Takže jsem vzala to, co bylo. K tomu pohanka - poprvé jsem si koupila kroupy a ne lámanku. A zeleninku jsem podusila s troškou lučiny :)


Jáhlová kaše, hrozno, banán, ořechy
V Tescu jsem objevila tento malý sáček instantní jáhlové kaše. Normálně je prodávají jenom ve velkém balení. Tak jsem ji alespoň mohla otestovat. Nebylo to nejhorší, ale velké balení si asi nekoupím :D Mnohem lepší je kaše z jáhlových vloček. Tohle mělo trošku "blátivou" konzistenci :D


Brokolicovo květákový krém s vločkami a mozzarellou
Opět improvizace alá dej tam, co tě napadne :D Uvařila jsem květák s brokolicí, pak zalila trochou mléka a pomixovala. Dala jsem to zpátky na sporák a povařila ještě s ovesnými vločkami. Navrch jsem pak nastrouhala mozzarellu :)

35 komentářů :

  1. to poslední vůbec nevypadá špatně. Mám moc ráda různé krémové mixované polévky, takže tohle bych mohla taky vyzkoušet :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky miluji krémové polévky, takže takto často improvizuji. Určitě zkus, bylo to moc dobré ;)

      Vymazat
  2. na rýžovou kaši už se dlouho chystám..:-) A děkuju, Prahu si užívám velice:-)

    OdpovědětVymazat
  3. pane jo tolik tipů :). Na rýžovou kaši se taky chystám... jsem zvědavá jak mi bude chutnat :)

    OdpovědětVymazat
  4. Ten brokolicovo-květákový krém vypadá skvěle :-)... jinak ta kaše je taková "blátivá" ale já to mám ráda, dělám si jí akorát v práci, když si nestihnu připravit nic z domova :-)... doma v klidu taky raději snídám "klasiku" z vloček :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Kombinace toho kuskusu se špenátem mě poměrně překvapila:) Kaqždopádně souhlasím, roztavená mozzarela je ta nejlepší mozzarela :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Překvapivá kombinace, to jo, ale vážně mi moc chutnala :)

      Vymazat
  6. Kuskus a špenát? To by mě nikdy nenapadlo, ale zcela jistě to vyzkouším, já totiž špenát miluju, ale pokaždý když se láduju bramborovým knedlíkem, říkám si,že by to k tomu chtělo vymyslet něco jiného:)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to netradiční, ale opravd dobré. Určitě to bud jíst častěji :)

      Vymazat
  7. jako vždy krása:)
    a přesně tak, čerstvá mozarella je nejlepší mozarella :D Zrovna teď jsem doobědvala špenátové těstoviny právě s mozarellou:)
    ta jáhlová kaše Knuspi mi chutná, občas si ji kupuju, když někam jedu, ale nezasytí tolik, jako poctivá domácí z vloček :)

    OdpovědětVymazat
  8. Každé jedlo vyzerá skvele :) ryžovú kašu a celozrnné palacinky musím vyskúšať :)

    OdpovědětVymazat
  9. U té knuspi kaše musíš chvilku počkat :) Mě blátivá nepřijde a z jáhlových kaší sem měla jen tuto.. A miluju ji ♥ :) A tyto inspirace mám u tebe hrozně ráda :) Kde si prosím koupila tu špaldovou kaši?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já nerada čekám dlouho na snídani :D Chvíli jsem tedy čekala, ale pak jsem se do ní dala. Jako neříkám, že by mi vyloženě nechutnala, jenom mi jiné chutnají více :)

      Špaldovou kaši mám myslím ze zdravé výživy. Je to značka Nomina. Mám už ji nějak dlouho a pořád ji nejsem scopná dojíst :D

      Vymazat
    2. Však jasné :) hej jo, už vím která to je :D já si zase ráda počkám (teda JAK KDY :D ale vetsinou jo) :)) :D

      Vymazat
  10. Teda, jako vždycky to vypadá všechno nádherně :-) Ale u mě na plný čáře vyhrávají ty úžasné palačinky :-) Což mi připomíná, že jsem je už hodně dlouho neměla a měla bych to napravit :-)

    OdpovědětVymazat
  11. chybička: místo dušená zelenina, tak máš sušená zelenina :))
    jinak to všechno vypadá moc krásně :)
    Míša

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. + v úvodu - ve slově nabYtý se píše tvrdé y :D:)

      Vymazat
  12. Fajn nápady, ale při výběru surovin bych byla na Tvém místě opatrnější. Sice chápu, že rozpočet máš omezený (kdo nemá), ale přeci jen všelijakým instantním či podezřele levným výrobkům z Tesca a Kauflandu bych se spíš vyhnula, protože například: http://byznys.lidovky.cz/novy-seznam-nebezpecnych-potravin-podivejte-se-ftn-/moje-penize.asp?c=A120904_101839_moje-penize_rka
    Lída

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vím, že vše není dokonalé. Já ale ani vše 100% tip ťop mít nepotřebuju. To bych se pak z toho zbláznila :)

      Vymazat
    2. To není ťip-ťop, ale celkem zásadní věc - znáš třeba tohle?
      http://www.patentnimedicina.cz/cz/ze-supliku-tcm/12-stribrnych-pravidel-zdraveho-stravovani Mimochodem Tvoje jídelníčky a vůbec celý blog má vliv na spoustu dalších lidí, což je svým způsobem zodpovědnost ;-)
      Lída

      Vymazat
    3. Omlouvám se, tohle je fakt poslední moje reakce :-) Ale schválně koukni ještě sem: http://ekonomika.idnes.cz/kontrolori-odhalili-dalsi-sizeni-potravin-f2u-/ekonomika.aspx?c=A120904_182352_ekonomika_spi Dávat si při nákupech pozor je fakt důležité. A už fakt mlčím :-) Lída

      Vymazat
    4. No ale to ž já stejně neovlivním ať už kupuji cokoliv. To, že si tam prodejce přepíše datum spotřeby není snad o tom, že bych kupovala něco špatně :)

      Vymazat
  13. ta rýžová kaše a palačinky vypadají skvěle!

    OdpovědětVymazat
  14. Děkuju za názor, taky si myslím, že tím běháním spálím opravdu dost.. no uvidíme jak se to projeví na těle a pak budu dělat závěry:-) Když jsem cvičila dvakrát denně, taky jsem měla takové stavy:-) Pak jsem přidala a byl klid..:-)

    OdpovědětVymazat
  15. ahojky, chtěla jsem se tě zeptat, jestli si myslíš že různé ty kaše (rýžové, pohankové, ovesné aj.) jsou opravdu tak zdravé. Já mám pořád pocit, že moc zdravé nebudou a že se po nich bude dobře přibírat. I když bych nechtěla, aby to tak bylo, protože je miluji =) Zuz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kaše zdravé jsou, ale z čerstvých vloček. Ty instantní až tak moc ne (já je kupuji právě vyjímečně pro zpestření). Jinak kupuji obyč ovesné, jáhlové nebo pohankové vločky, které jsou 100% bez přidaných dalších látek. A z nich jsou ty kaše opravdu zdravé a pro tělo prospěšné. Nevím, proč by se po nich mělo přibírat. To bys je musela jíst na kila :)

      Vymazat
    2. wohohoo tak to jsi mě potěšila =) instantní nekupuji. Dělávám je z pohankových a teď jsem si pořídila ty rýžové vločky. Asi to mám zažité z kupicové kaše, že kaše musí být nezdravé a že se po tom dobře přibírá. Uznávám že to je dobrá hloupost =D Jen nikdy neodhadnu množství mlíka které ohřívám a příjde mi že do toho pak vysypu strašně moc těch vloček. Máš nějak odměřené kolik tekutiny a vloček asi tak dáváš? Zuz

      Vymazat
    3. Vločky jsou opravdu zdravé, neboj :)

      Odměřené to nemám. Já už to mám takzvaně "v oku". Prostě naliju do hrnce mléko, už to mám po těch létech odhadlé a pak přidám tak 5 lžic vloček. Ono ale pokud bys dala tekutiny moc, tak to stačí jenom dýl povařit, nemusíš přidávat moc vloček. Ta tekutina se vyvaří a kaše zhoustne. Trvá to dýl, ale jde to :)

      Vymazat
  16. Ahoj, si uplne uzasna a si pre mna motivaciou. Na tvoj blog chodim kazdy den, vzdy sa tesim na nove clanky a najradsej mam tvoje Food inspiration.. Aj ja milujem celozrnne tvarohove palacinky, najradsej s cucoriedkami (boruvkami :)).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji! :) Jo palačinky s borůvkami jsou taky skvělé. Akorát já jsem se letos borvek trochu už přejedla :D

      Vymazat
  17. Ahojky, chcela som sa Ta spytat, nebola si po tej instantnej jahlovej kasi rychlo hladna? Ja som si kupila jahlovu kasu od Nominal, a ma asi dost vysoky glykemicky index - uz som len ratala minuty do obeda..:D mozno je to aj tym, ze sa vela hybem spalim vela energie. Ked ranajkujem poctivu "pudingovu" ovsenu kasu, alebo spaldovu krupicu, nie som hladna aj 4 hodiny. Gabika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahojky, nepamatuji si, že bych měla rychle hlad. Naopak, ještě jsem hned po snídani do fitka a zvládla ho bez problémů :) Já to mám jak kdy, někdy jsem i po ovesné rychle hladná a někdy vydržím dlouho.

      Vymazat

Moc děkuji za všechny komentáře :) Odpovídám na ně tady na blogu ;)