úterý 11. září 2012

Food Inspiration X.


Rozkošná zeleninka :)





Co dodat pořád jím a pořád fotím. Byl by to opravdu nezvyk, kdybych z nějakého důvodu s focením jídla měla přestat :D Ne, že by mé fotky byly extra profesionálí a kvalitní... Ale přijde mi hold škoda nezvěčnit dobré jídlo:)



Pohanka, krůtí nudličky, zelí
Poprvé jsem si koupila pohanku coby kroupy. Doposud jsem používala jen lámanku. Příprava podle návodu se vyplatila a příloha se povedla. 


Ovesná kaše se lněným semínkem, banán, fíky
Čerstvé fíky byly ve slevě, tak jsem hned jeden vzala. Pamatuji si, když kamarádka přivezla fíky z Chorvatska - ty byly boží! Tenhle už tak skvěle nechutnal. Hold supermarket no.


Bulgur, sójové kostky s brokolicí, fazolemi a cottage
Jedna z mých oblíbených kombinací - brokolice, fazole, nějaké maso či sója a vše spojit pomocí cottage. Jednoduché, rychlé, chutné :)


Zeleninový salát s cizrnou, vejcem a jogurtovým dresingem
Miluji luštěniny v zeleninovém salátu!


Fazole s kukuřicí v chilli omáčce, restované tofu, brambory
Opět luštěniny? Ano! Mám je totiž opravdu moc ráda a navíc jsou zdravé. Restované tofu je taktéž perfektní. Jako přílohu lze podávat cokoliv. Pro změnu jsem si udělala brambory a zrovna teď dojídám zbytek s rýží :D


Kakaový koláč s tvarohem
Po hoodně dlouhé době jsem se rozhodla něco upéct. Nakonec vyhrál právě tento koláč, zvaný také jako "prošívaná deka". Recept jsem čerpala odsud. Trošku jsem ho ozdravila přidáním celozrnné mouky a melasy místo části cukru. Byl perfektní. Dávala jsem si ho jako dezert po obědě :)


Bílý jogurt, musli, banánové hvězdičky, banán, meruňky
Tímto jsem oficiálně úplně vyprázdnila tubus od Mixit. Z mého mixu už nezbylo nic. Naštěstí mám novou várku z Muslimánie :D


Rýžovo-ovesná kaše, mák, švestky, ořechy, rozinky v čokoládě
Jednodruhové kaše už mi asi nestačí :D Trošku jsem se rozhodla experimentovat a dala půl napůl rýžové a ovesné vločky. Vůbec to nebylo špatné :)


Čoko jáhlová kaše, banán, ořechy, kokos
O rozpuštěné hořké čokoládě v kaši jsem vám tady už psala, jeto prostě dobrota. Navíc změna v podobě kaše z jáhlových vloček přišla vhod :)

29 komentářů :

  1. ještě že zrovna obědvám, jinak bych dostala hlad:D
    čokoládovou jáhlovou kaši si dělám občas taky,mám ji ráda ve všech podobách:)
    tu buchtu peču podobnou taky, akorát tomu říkám flekatá buchta, protože se mi nepovedlo vytvořit nic jiného než fleky:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem měla spíše fleky no :D Nechtělo se mi ten tvaroh dávat ještě do sáčku a "stříkat" ho na těsto. Tak jsem to tam lžící nějak naplácala :D

      Vymazat
  2. Opět nádhera! Jsem po obědě a i tak bych to všechno snědla :D To s tou čokoládou v jáhlové kaši musím vyzkoušet, zní to dobře :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Opravdu je to výborné. Lepší, než tam nasypat kakao :)

      Vymazat
  3. Mňam! Tú pohánku musím tiež skúsiť, už 3 mesiace sa odhodlávam :) Aj ja kombinujem rôzne kombinácie, najobľúbenejšiu mám špaldovú celozrnnú krupicu Nomina napol s jemnými ovsenými vločkami - taká ovsená krupička, skús je to dobrotka :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To může být dobré. Špaldovou kaši Nomina mám taky ještě doma. Už dlouho a pořád ji nemůžu dobrat. Tak ji někdy zkusím s vločkama :)

      Vymazat
  4. Bože, kdybych nebyla najedená, tak za sebe neručím! Moc povedené :-)

    OdpovědětVymazat
  5. OOOO :D...já Tě chci domů-každé ráno bys mi vařila kašičky-ty nejlepší, ty nejkrásnější, nejchutnější-já se vždycky uslintám nad Tvým Food inspiration! :D...a klidně foť foť dál-já si sliny z klávesnice klíďo utřu! :D...

    OdpovědětVymazat
  6. Jéé čokoláda v kaši, to musím skúsiť =D

    OdpovědětVymazat
  7. Už ta první fotka vypadá úžasně a při prohlížení ostatních mi málem začala kanout z pusy slina :D Už jsem hodněkrát uvažovala, že zkusím lněné semínko. Ovlivní to nějak výrazně chuť jídla? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě ta kaše příjde taková lepší, když ho v ní poaříš, dostatne o trošku jinou konzistenci. Jinak nijak extra chuť neovlivňuje ;)

      Vymazat
  8. Moc krásná inspirace :). Chtěla bych už konečně vyzkoušet tu kombinaci mák a švestky, jak o ní všichni básní ...ale nemám ani mák ani švestky :D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak třeba se ti to někdy povede :D Vážně je to dobré. I když já mák kombinuji klidně s čímkoliv :D

      Vymazat
  9. Opět skvělé ,ráda si čtu tvé příspěvky :-)

    OdpovědětVymazat
  10. Jáhlová kaše mi vůbec nezachutnala :( Kombinaci švestek a máku mám chuť taky vyzkoušet.. ale doma žádné nemáme a do města na nákupy se dostanu až o víkendu :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já ji delám z jáhlových vloček a ta mi fakt chutná! Z ormálních jahel ji taky nemusím ;)

      Vymazat
    2. jáhlové vločky jsou moc dobré, hrozně mě překvapila jejich super zajímavá chuť :-)

      http://fitnessalifestyle.blogspot.cz/

      Vymazat
  11. Taká kakaová kravička :D Mě to připomíná milku (není to fialové, ale nevadí :d) :D
    Taky sem dnes dělala pohanku :) Ale úplně jinačím způsobem :) Cizrna je dokonalá i samotná! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlasím, samotná je taky super. Ale já ji ráda do něčeho strčím :D

      Vymazat
  12. Vypadá to báječně. Fíky chci vyzkoušet už hrozně dlouho. Tak doufám, že na ně taky někde natrefím.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mívají je většinou v supermarketech. Viděla jsem je skoro ve všech :)

      Vymazat
  13. Úžasné!!! Ten zeleninový salát bych si dala hned a dvakrát:-D A buchtu určitě vyzkouším. Jen mám strach, že ji pak celou (pardon) sežeru...:-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky s tím mívám problém, proto tak často nepeču :D Ale tentokrát jsem se kupodiu docela držela a dala si jenom 2 kousky po obědě :D

      Vymazat
  14. Musím říct, že všechno vypadá moc hezky a Ty jsi určitě pěkně mlsná huba! :))) Myslím to v legraci, moc se mi líbí, jaké mňamky si vyvařuješ, já nemám takovou trpělivost, ještě tak obědy, k večeři si ale nejraději jen nakrájím sýr a zeleninu a už se s ničím nepatlám :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. o to si piš, já jsem ohromně mlsná huba :D Jsem schopá si jen tak upéct buchtu nebo udělat palačinky, když na ně dostanu chuť :D Ale většinou to, co si vařím jsou nějaké rychlovky ;)

      Vymazat
  15. Taky miluju cizrnu ve spojení s čerstvou zeleninou :) Všechny fotky jsou super, hodně inspirativní :) ALE - ten KOLÁČ!!! Já jak pročítám tvůj blog, tak musím fakt začít pořádně vařit a píct :-D A tenhle koláč bude první co udělám :D

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za všechny komentáře :) Odpovídám na ně tady na blogu ;)