sobota 1. září 2012

Míchání müsli s Müslimánií

 Po mixování s Mixitem je tu míchání s Müslimánií. Nevím jak vy, ale mě míchání vlastního müsli opravdu moc baví a ráda zkoším všechny možnosti. Člověk si vybere, co má rád, a může si hrát s kombinacemi. Kolikrát se musím krotit. Nejradši bych si tam dala vše, snažím se však řídit heslem "v jednoduchosti je krása" :)



Müsli mi přišlo zabalené hezky v krabici s roztomilým smajlíkem nahoře. Co se celkově dodání týče, nemám si na co stěžovat. Ve středu odpoledne jsem si namíchala své müsli, ve čtvrtek ho pro mě připravili a v pátek dopoledne mi ho kurýr doručil. Vše tedy proběhlo opravdu rychle a bez problémů a já si mohla vychutnat skvělou sobotní snídani. Ehm...vlastně jsem neodolala a ochutnávala již v rámci páteční odpolední svačiny :D



 Musím pochválit skvělý uzavíratelný obal. Je opravdu praktický a navíc tím, že je průhledný, se člověk může kochat pohledem na svůj mix. Nebo jako já díky tomu dolovat oříšky zespodu :D



A co že jsem si to vlastně namíchala? V mém müsli je jako základ směs křupeto, která se skládá ječných vloček a nejrůznějších lupínků. Dále jsem si tam přimíchala amarantové pukance, sušené fíky, kešu oříšky (jak jinak), čokoládové lupínky a kakaové kuličky. Bez čokolády by to prostě nebylo ono :D



Sušené fíky mám v müsli opravdu poprvé a rozhodně to byla dokonalá volba. Je to tak trochu netradiční, ale zato  výborné. Jinak název základu křupeto je rozhodně oprávněný. Lupínky i vločky jsou opravdu hezky křupavoučké :)



Ještě něco ke kalorickým hodnotám mého müsli. Na 100g je to 1521Kj, 10g bílkovin, 60g sacharidů a 9g tuků. Vše je napsáno na obalu, takže má člověk hezky přehled. Hodnoty jsou podle mě parádní, navíc je müsli 100% bio :) Trvanlivost není moc dlouhá. Jsou to asi 2 měsíce, ale osobně si nemyslím, že bych měla s konzumací problém :D Navíc to odpovídá tomu, že jsou suroviny opravdu kvalitní a nejsou tam přidány žádné konzervanty a podobné, pro tělo zbytečné, látky.



Na stránkách Müslimánie si můžete vybrat již hotová müsli anebo si namíchat to své. Osobně si ale myslím, že míchání je mnohem zábavnější. Není nadto vytvořit si směs podle svých chutí. Navíc müsli jíme nejčastěji právě na snídani, kdy je trocha hřešení dovoleno, takže se v míchání můžeme vyřádit. Já osobně si vždycky přidám ráda něco čokoládového (to jste si jistě všimly). A i proto jsem své müsli nazvala Ranní mlsání :)



Na závěr fotka mé snídaňové variace. Bílý jogurt, müsli a banán. No prostě klasika. Hezky mi to zakřupalo a kombinace sušených ífků, kešu oříšků, nejrůznějších lupínků a banánu byla jednoduše dokonalá :) 

A co vy, taky už jste podlehly novodobému trendu míchání vlastních müsli směsí nebo pořád raději sáhnete po tom obchodovém?



26 komentářů :

  1. vypadá to dobře:)tenhle nápad s mícháním je dobrý ( i když to tahle firma okoukala:D) ale musli jsem si na mixitu ani tady nikdy neobjednávala, pro takového musli-žrouta jako jsem já je to drahé, zmizelo by hned :D většinou kupuju normálně v obchodě zapékané medové s ořechy, a nebo si ho peču doma:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, domácí je taky skvělé :) Je fakt, že finančně je to celkem dost pro nás "žravé" :D Ale jednou za čas to je fajn pro změnu :)

      Vymazat
    2. to určitě jo, je potřeba si udělat radost jednou za čas :))

      Vymazat
  2. Já ujíždím na Mixitu, je to sto a jedna koupit si musli v obchodě nebo namíchat si své vlastní....A mám stejnej problém jako ty... přebírám, vybírám a vyžďárávám oříšky:-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlasím. Pár obchodových mám ráda, ale stejně mě víc baví to míchání :) Já si vždycky dávám po lžících do misky a pak vybírám oříšky a teď zrovna i sušené fíky a ty putují rovnou do pusy. Za chvíli to všechno vyjím a zbydou mi jen vločky a lupínky (krom čokoládových, ty vyjím určitě taky) :D

      Vymazat
  3. Tenhle článek večer? To snad ne! :D Před nějakou dobou jsem uvažovala o Mixitu, ale nějak to odeznělo. Teď je tu další možnost... Ach, jak lákavé :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, celý den jsem byla pryč, takže jsem si to nechala navečer :D Alespoň můžeš usínat s myšlenkou na snídani :D Možností je tu stále více no. A já ráda testuju všechny :D

      Vymazat
  4. mám doma asi 5 pytlů musli v období kdy jsem je jedla po kilech :D No a teď mi mamka vyčítá ať to snim, ale mě už se do toho nějak moc nechce..:D snad to tenhle šk. rok stihnu :DD

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky si někdy něco nakoupím a pak nemám chuť to jíst :D Ale po nějaké době se ta chuť občas vrátí :)

      Vymazat
  5. Já osobně mixování hoooodně fandím, i když poslední dobou si vyrábím müsli domácí. Ale teda musím říct, že mě Müslimánie hodně nadzvedla ze židle...Jasně, firmy napodobují svou konkurenci, ale tohle?Je okopírované kompletně celé a to mi vadí, kde je nějaká osobitost značky?Už jen proto budu věrná Mixitu, který s tím přišel jako první a zaplnil díru na trhu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Původně jsem měla stejný názor. Teď jsem ovšem ráda, že jsem mohla vyzkošet oboje :)

      Vymazat
    2. No, ono to s Mixitem není v tomhle ohledu taky kdo ví jak slavný. Podívej se na www.mymuesli.com a zjistíš, u koho se "inspirovali" oni. Dokonce i ten tubus je stejný.

      Vymazat
  6. Už sem o tom četla, ale právě sem si objednala müsli z mixitu :) Už se na něj děsně těším!! :) Ale až dopotřebuju mixit, vrhnu se na zkoušení müslimáníe :) Můžu se zeptat kolik ho tam je a kolik tě stálo? Protože já budu platit za 750g 166 kč :D :/ Drahé penízky moje :/ Ale za to čokoládovo-zázvorovo-oříškové müsli mi to stojí!! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není to nic levného no :-/ Mě to teďkom nestálo nic, dostala jsem poukaz na 250Kč a můj mix mi vyšel myslím na 191Kč a mám 700g. Záleží, jak moc se člověk krotí v přihazování surovin no :D Orietačně jsem si míchala různě směsi a jde to i levněji :) Jinak čokoládovo-oříškovo-zázvorové musli musí být taky skvělé!

      Vymazat
  7. Já jsem zatím zůstala u Mixitu... jediné co je škoda, že "mixuješ" směs o 750 g, brala bych i menší balení, abych tak dlouho nejedla jednu příchuť :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je fakt no :) Taky jsem uvažovala si objednat "degstační mix". Je tam 5x150g nějakých směsí. To už si ale člověk nemůže namixovat sám no :D

      Vymazat
  8. Já tohle nepodporuji, nakoupit suroviny dle chuti a pak je jednoduše smíchat dohromady zvládnu sama. Za tu samou cenu mě toho pak výjde mnohonásobně více. Takže za mě bohužel NE.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám stejný názor. Všechny suroviny jsou dostupné úplně běžně a smíchat pár věcí dohromady zvládne i malé dítě :)

      Vymazat
  9. taky uvažuju, že si udělám radost a objednám si něco z mixit nebo muslimánie. Je sice pravda, že svoje musli si každý zvládne namíchat, ale zase některé věci jsou fakt těžko k sehnání v obchodech a tohle je o dost pohodlnější :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak. Něco člověk ani běžně nesežene nebo jenom ve zbytečně velkém balení. Takhle ti dam dají 15g toho, 50g onoho a nemusíš všeho kupovat zbytečně hned půlkilové sáčky :)

      Vymazat
    2. 15g/50g za cenu právě toho půlkilového :) No ať si každý zváží, zda-li se mu to vyplatí... Mně však každopádně udělá největší radost, když si je připravím dle chuti sama :-)

      Vymazat
  10. Müsli mi moc nechutná, raději mám kaše :D A bez čokolády by to fakt nebylo ono..

    OdpovědětVymazat
  11. Ahoj, vypadá to moc dobře. Už delší dobu uvažuji, no vlastně 2 dny, že to také vyzkouším! Chtěla jsem se optat, nevím, jakou stránku zvolit. Co je lepší mixit nebo muslimánie? ;) Děkuji za odpověď!
    Ps. Omlouvám se za mou neaktivitu co se prázdnin týče, jsem zpátky a ve vš parádě! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já bych řekla, že to výjde nastejno. Výhody u mixitu vidím v tom, že má větší výběr v surovinách, hotovách mixech a nabízí třeba i kaše. Navíc je tam možnost osobního odběru. Co se ale chuti a kvality týče, tak jsou podle mě nastejno :)

      Vymazat
  12. Mě tohle přijde jako dobrá kopíračka müslitu, ale každého názor no, mi už můj mixit dochází a chystám se objednat si svojí vlastní rýžovou kaši:))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem to tak vnímala, že je to okopírované. Ale i tak jsem to ráda otestovala :)

      Vymazat

Moc děkuji za všechny komentáře :) Odpovídám na ně tady na blogu ;)