sobota 8. září 2012

O všem a o ničem

Včera ráno jsem se vzbudila a poprvé to ucítila. Podzimní vzduch. A taky že venku bylo ráno chladněji než obvykle. A mně se tohle počasí i líbí. Nemám ráda velká horka. Zjišťuji, že mi začíná vyhovovat spíše podzimnější počasí. Trošku chladněji, tak akorát na mikinu, světřík, popřípadě lehkou zimní bundu či kabátek. Zachumlat se doma do deky s teplým čajem a nemít výčitky z nicnedělání, když je venku hezky. Ne, podzimní počasí k nicnedělání v posteli přímo nabádá :)

Takový den nicnedělání jsem měla ve čtvrtek. Ale ten jsem opravdu nutně potřebovala. Nevím, co to bylo, zda nezvyklá únava, přepracování, přetrénování nebo snad všechno dohromady? Každopádně se na mě 3 náročnější odpolední směny (vždy sn jedou mnou vedenou hodinou) a navíc úterní dopolední fitko pěkně podepsaly. Ve středu večer jsem z posledních sil došla domů a padla vysílená do postele. Co naplat, moc jsem toho stejně nenaspala. V noci jsem se pořád budila. Buď jsem se klepala pod peřinou zimou nebo mi bylo zase strašné horko. Druhý den následovala nevyspalost a třeštění hlavy. Takže jsem si naordinovala den v posteli. A pomohlo to :) Ponaučení?  
                 Nic se nemá přehánět! Tělo potřebuje dostatek odpočinku.

Včera už mi bylo naštěstí o 100% lépe. Byl to úžasný pocit se zase vyspat do růžova :) Během dopoledne jsem se zbavila většiny středoškolských učebnic, vydělala nějaké ty peníze, a tak jsem je mohla poslat znovu do oběhu a něco si za ně koupit :D Jsem nepoučitelná, neumím šetřit! A tak jsem si koupila nové tričko, které můžete vidět na horní fotce. Je z Terranovy z nové podzimní kolekce. A jelikož zrovna dorazila, byla na ni ještě 10% sleva. Ve výsledku jsem tedy zaplatila pouhých 219Kč. Moc se mi líbí střih a rukávy a navíc pro mě netradiční zelená barva, kterou prakticky nenosím, ale tentokrát mě zaujala :)

Taky jsem zavítala do DM pro nějakou tu kosmetiku. Mini lak na vlasy se ideálně hodí do mé kosmetické taštičky - spíše tašky :D - kterou s sebou tahám do fitka. Většinou si tam myji vlasy, takže se mi tohle mini balení opravdu šiklo. A za 22Kč, no neberte to :) No a taky jsem si pořídila novou řasenku. Většinou vybírám ty levnější. Nejsem člověk, který by musel utrácet stovky za kvalitní kosmetiku. Spokojím se s nižší cenovou kategorií a zatím jsem nikdy zklamaná nebyla. Takhle mě vyšla myslím na 60Kč.

Nový objev - další výživa pro děti :D Vypadá to, že to bude něco jako přesnídávka říznutá tvarohem. Ještě jsem nestihla otestovat a chystám se na to. Uvažuji, že pak tomuto výrobku věnuji článek do rubriky Testujeme :)

Na závěr odvážná koupě měsíce. Hodně jsem nad ní uvažovala. Nakonec jsem ji přecejen koupila. Měla jsem poukázku na nákup v lékárně, tak jsem ji vzala. Zatím jsem z chuti trošku rozpačitá, ale na druhou stranu jsem ještě nevyzkoušela všechny možnosti použití. Uvidíme, co se z toho ještě vyklube :)

Tímto bych uzavřela svůj dnešní příspěvek O všem a o ničem. Užívejte si zářijový víkend. Doufám, že máte nějaké příjemné plány. Já dnes zamířím pravděpodobně do fitka, tentokrát si chci zacvičit s vlastní vahou na bosu :) No a už se nemůžu dočkat na příští týden, začínají tam totiž vedené hodiny Jukari Fit to Fly a Jukari Fit to Flex. Na pohled mě toto nové a netradiční cvičení zaujalo a musím ho vyzkoušet! Samozřejmě pak podám hlášení :)

28 komentářů :

  1. pěkný článek:)
    zrovna včera jsem si taky říkala, že ve vzduchu je cítit podzim :) a těším se na něj, protože jsem si nakoupila dost podzimních věcí na sebe:D
    přesně tuhle řasenku teď používám, taky mi stačí ty levnější, měla jsem i pár dražších, ale výsledek byl stejný:)
    s melasou zkušenost nemám, tak jsem zvědavá:) teď jsem si oblíbila datlový sirup :)
    já teď odjíždím k babičce, ale pro jistotu mám v tašce běžecké boty:D
    krásný víkend! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Datlový sirup chci taky konečně vyzkoušet. Snad ho konečně někde seženu :)

      Běžecké boty jsou jistota, to je fakt :D Taky s sebou vždycky k babičce beru pro jistotu sportovní oblečení :D

      Vymazat
  2. Tu prepracovanost znám. Kolikrát sem musela jít že skoly dřív, protože mi bylo nehorázně zle :/ nebo sem si musela lehnout a usla sem a spala až do večera :/ tričko je moc pěkné ;) ty tvarohy-presnidavky sem koupila už asi v polovine prázdnin a ještě na ne nebyl čas. :D ale chtěla sem si je vzít teď do Brna, nakonec zvítězila ovesná kaše :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já právě když jsem až moc přepracovaná nebo mám za sebou více cvičení, tak se mi sice chce strašě spát, ale nemůžu usnout nebo se pořád budím. To pak musím vyležet přes den :D

      Vymazat
  3. Vůbec se nedivím, že jsi odpadla. Máš to teď hodně náročné. Ale je těžké dodržovat odpočinkové dny - aspoň pro mě. Copak máte ve škole na výběr ze sportů? My máme pouze posilovnu, míčové hry a sportovní hry. A nebo jako další alternativu tyhle kurzy, které jsou naprosto úžasné!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Teďka to náročné bylo no, skoro se děsím toho, až mi začne škola. Mám sice občas náročnější práci, ale zároveň si platím fitko, které chci využívat, je to těžké odpočívat no. Ale snažím se alespoň 1 den v týdnu úplný rest a 1x nějaká jóga nebo tak. Někdy se to ale nakupí a je toho najednou moc.

      Naše škola má hodně těch sportů. Od veškerých míčovek (basket, fotbal, volejbal, florbal) přes aerobik, bodystiling, plavání, posilovnu až po nějaké bojové umění, sebeobranu, kixkbox. A taky letní a zimní kurzy :) Já si chci dát nejlépe právě nějaký ten kickbox, to mě baví :)

      Vymazat
    2. To ti upřímně hodně závidím, takový výběr!!

      Vymazat
  4. Jsi šíleně roztomilá! Doufám že budeš přidávat víc podobných příspěvků, stejně tak jako články zaměřené na rodinu... mám Tvůj blog moc ráda :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéé, děkuji. Tvůj komentář mě opravdu potěšil. Budu se snažit :)

      Vymazat
  5. Zrovna na netu hledám nějaké recepty z melasy:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Řekla bych, že se používá hlavně na slazení. Třeba i do různých koláčů místo cukru, medu apod. Taky ji tam někdy zkusím dát. Zatím jsem si ji dávala jenom trochu na ovesnou kaši nebo do tvarohu :)

      Vymazat
  6. Taky máme na škole velkou nabídku sportů, jsem z toho nadšená :)! Jinak ten stav únavy mi připadá jako svalová horečka. Mě na to pomohl paralen a zaspat..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky mě to napadlo, že to je asi svalová horečka. Nikdy jsem ji nezažila, ale slyšela o ní. Prášek jsem si vzala, ale až druhý den, kdy mě bolela hlava. No, pokud se to bude ještě někdy opakovat (snad ne), tak si ho zkusím vzít i na noc.

      Vymazat
  7. Na článek o přesnídávce jsem moc zvědavá a ža pořádně otestuješ melasu tak taky určitě napiš, už dlouho nad ní přemýšlím a ne a ne s k ní dokopat :-)...

    Já mám takovýhle den dneska... po neuvěřitelně náročném týdnu v práci s nachlazením a klimatizací se hodlám dnes jen povalovat u Hvězdné brány a knížky :-)... Náročný program :-D...

    OdpovědětVymazat
  8. O melase jsem vždycky básnil už jako dítě, když si ji strejda přidával do vloček :) mně to chutná a zvláštní je, že to je odpad při výrobě cukru a přitom o moc zdravější :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak, odpad a je zdravější než výsledný produkt :D

      Vymazat
  9. Moni,s melasou mám opravdu bohaté zkušenosti a nijak pozitivní teda nejsou:))
    Kdysi jsem jí užívala na podporu chuti k jídlu a z té hořko-sladké chuti se mi zvedal kufr..
    Ale třeba Ti zachutná:)
    Pa,měj se pěkně!
    Terka

    OdpovědětVymazat
  10. na fotce vypadáš moc hezky :) Jinak taky mám ráda i tyto osobní články :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) To jsem ráda, že se ti líbí. Už mi to psalo víc lidí a já je právě píšu vždycky jenom když mě nenapadá nic jiného smysluplného :D No asi je teda zařadím častěji :)

      Vymazat
  11. Moc ti to sluší :) Jsi dost malinká, vid? Kolik měříš?? :)

    http://thenotebookofmylifestyle.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  12. Mám rada takéro články zo života, lebo si mi veľmi podobná :) Asi pred dvoma týždňami som si dávala zabrať na spodnú polovicu tela a začala som k tomu po dlhšej dobe behať šprint, stále lepšie časy ma motivovali a ráno som sa stále behať tešila. Jedno ráno som sa ale zobudila, začala sa naťahovať a niečo sa mi natiahlo pri ľavej lopatke, buď sval alebo sa mi tam cvakol nerv, no nemohla som sa poriadne hýbať, brnelo mi v prstoch i ramene a tajne som dúfala, že to odzneje do druhého dňa. Avšak keď som sa ďalšie ráno prebudila všetko to prešlo do rameno a krku, čiže druhý odpočinkový deň. Pridala som si pre istotu aj tretí, lebo zjavne mi chcelo telo niečo naznačiť a preto si musím dávať pozor, lebo trénovať 7/7 dní v týždni naplno je niekedy veľa :)
    Prajem pekný víkend!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, někdy tělo potřebuje pořádně zregenerovat. Ono si o to vždycky řekne, když to přeženeme.

      Tobě taky hezký víkend ;)

      Vymazat
  13. To jsem ráda, že nejsem jediná divná, které se tohle počasí líbí. Na podzim se už nehorázně těším!
    Moc ti to sluší na fotce!

    OdpovědětVymazat
  14. Také nesnáším vedra :)
    Ty výživy pro děti nejsou zrovna ideální,ale proti gustu.. :)

    OdpovědětVymazat
  15. Máš hezký úsměv. :)
    Já ten podzim ještě vůbec necítím, achjo. :( :D

    OdpovědětVymazat
  16. Tričko Ti moc sluší :)
    a presne tu rasenku mám tiež... myslim si ale, že pomer cena/kvalita je uplne super, bohate stačí :)

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za všechny komentáře :) Odpovídám na ně tady na blogu ;)