středa 19. září 2012

Testujeme: Zdravé hubnutí


 Testovací článek jsem sice přidávala docela nedávno, ale už tady mám další výrobek, který jsem stihla otestovat. A musím přeci o něm napsat, dokud mám ještě v čerstvé paměti, jak chutnal - a to už jsem trochu ve skluzu, jelikož jsem ho jedla v sobotu :D


Co slibuje výrobce
Vhodné pro snížení hmotnosti.
Pro nárůst svalové hmoty.
Pro lepší zažívání.
Pro posílení imunity.

ZDRAVÉ HUBNUTÍ má nízký obsah tuku a optimální poměr nasycených a nenasycených mastných
kyselin. Obsahuje v mléce se přirozeně vyskytující cukry a má vysoký obsah bílkovin. Oproti podobným
výrobkům není ZDRAVÉ HUBNUTÍ termizováno. Proto obsahuje vysoké množství živých probiotik, které pomáhají zlepšit funkci celé trávicí soustavy. To a další informace například zde.


Chuť
Možná by bylo vhodné první napsat, o co jde - jedná se o mléčný výrobek. Něco jako bílý jogurt, tvaroh nebo zakysaná smetana. A vlastně to tak i chutná. Konzistence je hustší než jogurt, ale ne tak hustá, jako tvaroh. A chuť je podobná. Něco mezi tvarohem a jogurtem, možná mírně řízlé zakysanou smetanou.





Cena
Cena je bohužel o něco vyšší než běžné mléčné výrobky - 23,90Kč za 200g výrobku. To byl také jeden z faktorů, který ovlivnil to, že jsem se ho tak dlouho odhodlávala koupit.

Energetické hodnoty ve 100g

  • 326Kj (78Kcal)
  • 10g bílkovin
  • 4g sacharidů
  • 1g tuků 
                                                   

Závěrem
Osobně bych to možná nazvala řeckým jogurtem, který je hodně propagován na zahraničních stránkách, ale u nás v supermarketech jsem nikdy takový nenašla. Hodně jsem totiž právě v receptech viděla používat "greek yoghurt", který má údajně 10g bílkovin a pouze 1g tuků, což sedí přesně na tento výrobek. Řecké jogurty prodávány v čechách však mají však pouze 3g bílkovin a tuků rovnou 10g.Odtučněné jsem nikdy nenašla.

Jinak se mi ale zdá tento výrobek zbytečně předražený. Také se výrobce evidentně snaží získat si zákaznice termíny jako zdravé hubnutí, vhodné pro redukci váhy, zvýšení svalové hmoty,... Samozřejmě, je to marketing, ale osobně tohle moc ráda nemám. Přecejen po snězení jednoho výrobku nebudete najednou zázračně hubnout. A že to mu jsou kolikrát lidé schopni uvěřit...

Výrobek je to sice zajímavý, složení téměř zázračné, ale není to nic, co bych musela kupovat pravidelně. Chtěla jsem ho však alespoň vyzkoušet. Kdyby byl levnější, kupovala bych ho možná častěji. Takhle si ale radši koupím 250g tvarohu za 10Kč než 200g tohohle výrobku za 23Kč. Navíc, tvaroh mi chutná i více, než tohle Zdravé hubnutí.

Ještě bych tedy měla dodat, že jsem výrobek nejedla samotný. Namixovala jsem si jej s ořechy, semínky a rozinkami, jak to dělám běžně i s tvarohem :) Tato kombinace nebyla bohužel moc fotogenická, proto zde fotka není :D

Hodnocení
Jeden bod ubírám za vysokou cenu a přehnané "zázračné" sliby na obalu. Druhý bod ubírám za to, že chuť nebyla až tak dokonalá, aby mě přiměla si výrobek koupit znovu.



45 komentářů :

  1. viděla jsem ho v obchodě, ale odradil mě jeho....s prominutím debilní...název :DD a jak píšeš, na tohle se lidi dost často chytnou...

    a řekla bych, že většina toho, co slibuje může splnit obyčejný tvaroh :D
    ale řecký jogurt jsem ještě nikdy nejedla,tak to možná zkusím, jsem zvědavá:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. M, naprostý souhlas. Tvaroh si většinou ředím trochou bílého jogurtu, cena je oproti tomuto poloviční až třetinová a alespoň nepodporuji takové "vyčůrané" praktiky jako je popis tohoto výrobku, jako by byl jediný, který je schopen je splnit.

      Vymazat
    2. Také souhlasím holky. Tvaroh splní úplně stejný účel :) Taky většinou smíchám tvaroh s trochou mléka a bílým jogurtem a je to mňamka za méně peněz :)

      Vymazat
  2. Už dlouho na to v obchodě koukam a ještě jsem ho nekoupila. Na tu chuť jsem ale moc zvědavá, takže aspoň vyzkouším :-)

    http://andy-and-her-weight-loss-journey.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  3. Souhlasím s tebou :). Sice jsem ho nezkoušela, ale už podle etikety a ceny...raději zůstanu u tvaroh, který vyjde daleko levněji a nejspíš jak sama říkáš i chutněji :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě, podle mě o nic závratného nepříjdeš ;) Já ráda všechno testuji a zklouším :D Takže jsem ho vyzkoušela, ale jednou stačilo :)

      Vymazat
  4. Taky jsem na něj už koukala a dokonce byl i ve svevě, ale ani nevím, proč jsem ho nakonec vrátila do regálu. Příště ho alespoň vyzkouším, jak chutná, celkem jsi mě nalákala. Na svačinku s ořechy a ovocem jako obměna... proč ne.

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj, ráda bych také vyzkoušela, v jakém obchodě se dá prosím sehnat?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já ho kupovala v albertu hypermarketu. Nikde jinde jsem ho zatím asi ani ještě neviděla.

      Vymazat
  6. Díky za recenzi. Už tedy vím, že je zbytečné ho kupovat:-)
    Jinak k těm řeckým jogurtům, vyzkoušla jsem z Lidlu Pilos (v rámci dnů řecké kuchyně byl uvedený jejich smetanový jako řecký) a náhodou jsem narazila v Albertu na Natur řecký jogurt od Zott - no a ten byl naprosto boží...:-) Předpokládám, že tam bylo teda těch 10g tuku, páč kde je tuk, tam je chuť:-D , ale na snídani je ideální - teda část - ne celé balení:-) http://www.potravinydomu.cz/produkt/19496-JOGURT-RECKEHO-TYPU-330g/index.htm jj, 10g tuku, už to vidím:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já viděla ten Zott někde v letáku, ale v obchodě jsem na něj ještě nenarazila. Ale ráda bych ho ztaky zkusila. Poslední dobou si taky kupuji tučnější jogurty. Jsou prostě lepší :D

      Vymazat
  7. Taky si říkám, že stejný účel splní smíchaný tvaroh s jogurtem, ale třeba někdy vyzkouším.

    OdpovědětVymazat
  8. Já ho zkoušela o víkendu, kupovala jsem v Albertu. Mně chutná moc, trochu mi připomíná kysanou smetanu. Dávala jsem si ho k pečené červené řepě a ta kombinace byla úžasná. Bohužel, cena zase tak moc úžadná není, no. :-/
    Pěkný den
    sartre

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ta kombinace zní opravdu dobře. Věřím, že to bylo dobré :) Cena tak skvělá není no. Proto i nadále zůstanu u tvarohů, jogurtů a zakysaných smetan :)

      Vymazat
  9. Měla sem ho jenou a stačilo! Děsně kyselé, vůbec mi to nejelo.. A navíc děsně drahé :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, taky mi to přišlo kyselejší. A cenově naprosto nevýhodné, jak říkáš. Obzvláště při mé spotřebě mléčných výrobků :D

      Vymazat
    2. Jo že? Já jogurt potřebuju každý den! Jinak "nefunguju" a jsem nespokojená! :D

      Vymazat
    3. Já spíš nevím, co bych jinak jedla :D Mám ho třeba na snídani s mussli nebo pak někde na svačinu. Když ne jogurt, tak zas tvaroh nebo kefír :D

      Vymazat
  10. Ahoj, tak to s tebou musím souhlasit, že taky řecký jogurt vidím všude možně v receptech, ale ten , co se prodává u nás je snad úplně něco jiného, bílkovin málo a narvané tukem, kvůli tomu jsem si ho ještě nikdy nekoupila, možná proto mají napsáno na etiketě "jogurt řeckého typu".

    Tenhle "testovací" jogurt jsem ještě nikde neviděla, ale většinou, když je vyšší cena u těchto výrobků, tak se to složením docela rovná kvalitě. Já třeba jsem úplně paf z jogurtů Yoplait ve skle, stojí kolem 27 korun, jsou dražší, ale neskutečně dobré a zasytí. Chutnají úplně stejně, jako jogurty kdysi :)

    OdpovědětVymazat
  11. Tak Yoplait ve skle jsem ještě ani nikde neviděla. Já jsem teď začala kupovat bílé trošku tučnější, ne úplně smetanové, ale tak 3-4% tuku a ty jsou vážně výborné. Předtím jsem měla ty kolem 1.5% a rozdíl je celkem znát :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. konečně jsem je našla :D https://www.google.cz/search?q=Yoplait+Saveur+d%27Autrefois&sugexp=chrome,mod%3D9&um=1&ie=UTF-8&hl=cs&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=S9ZZUMnULsjO4QSG_4HwCg&biw=1366&bih=643&sei=TtZZUInuK6324QTW54CgCQ

      jsou to tyhle jogurty, v hnědém skle, mají je v Kauflandu a v Bille (tam jsou krapet dražší) :)) tak se mrkni :) koukám, že jsou "krapet" tučnější 6% tuku, ale jsou opravdu výborné :)

      Vymazat
    2. Já je už tolikrát chtěla koupit, ale vždy sem na ně zapomněla :/

      Vymazat
  12. Jo ahá, tak ty jsem v Bille viděla, ale nijak jsem je nestudovala :D Odradila mě právě asi cena. Ale když je tak doporučuješ, tak je někdy alespoň zkusím, pro změnu ;)

    Tak to s tím tukem jsou tak hezky uprostřed. Nejsmetanovější mají kolem 10%. Ono je fakt, že čím tučnější, tím lepší no :D Alespoň mě víc chutnají. Takže věřím, že budou výborné a už se těším, až je taky ochutnám :)

    OdpovědětVymazat
  13. Já si kupuju Zdravé hubnutí za 12 Kč. Protože je normálně opravdu dost drahé, moc lidí ho nekupuje, takže když zbývají třeba 2 dny do konce trvanlivosti, v Albertu ho zlevní na polovic a v této chvíli je můj čas ;)))

    OdpovědětVymazat
  14. Jo, taky tak občas kupuji jogurty - třeba Hollandii. nebo tedy kupovala jsem, když jsem na ně takhle zlevněné narazila a věděla jsem, že je hned sním :) Teď už tak často ale do albertu nechodím, nebo ne vždy vím, že to stihnu spotřebovat :)

    OdpovědětVymazat
  15. Viděla jsem na něj reklamu v Albert Magazínu a říkala jsem si, že to je docela fajn. Ty nutriční hodnoty se mi fakt líbí, ale za tu cenu? Taky si dám radši tvaroh. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem viděla reklamu i v Albert magazínu. Hodnoty jsou super, ale tvaroh má stejné, ne-li lepší, za mnohem výhodnější cenu ;)

      Vymazat
  16. Já to chtěla zkusit, ale pak mi by to máti neproplatila, kvůli tomu skvělému názvu "zdravé hubnutí" a zrovna fakt nemám dvacku navíc. :D
    Tak třeba k Vánocům. :D

    OdpovědětVymazat
  17. Tenhle "jogurt" jsem viděla v časopise Dieta, ale v našem městě jsem ho ještě nikde neobjevila. Ale jak to tady čtu, tak jsem zase o moc nepřišla :)Já miluju Hollandie - cena sice taky docela vysoká, ale jsou fakt výborné - hlavně irská káva, tou bych se mohla cpát pořád :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hollandie mám taky ráda - resp. kdysi jsem je zboňovala. Teď mi taky chutnají, ale spokojím se už i s jinými značkami. Ale ochucené hollandie jsou skvělé, taky mám moc ráda irskou kávu :)

      Vymazat
  18. Toho jsem si ani nevšimla, na jogurty chodím na svá místa a jinam ani nekoukám :-D Ale asi by mě odradil ten název... po všech těch Siluetách a Liniích bych byla i líná koukat se na složení.

    OdpovědětVymazat
  19. moc díky za recenzi, přemýšlela jsem nad koupí, tak opravdu děkuju :)

    OdpovědětVymazat
  20. Taky jsem nedávno Zdravé hubnutí objevila.Nejdřív mě zaujal název :)))) a pak
    i složení.Cenu neřeším.Cuťově mi až zas tak nejede...jak už tady někdo podotknul...je kyselejší.Používám ho do pomazek :)
    P.

    OdpovědětVymazat
  21. Za tuhle recenzi opravdu díky :-)... už dlouho po něm koukám a říkám si, zda to ochutnat nebo ne... ale dle tvého přirovnání si asi raději taky koupím jogurt nebo tvaroh - i mne odrazovala cena :-)

    OdpovědětVymazat
  22. Děkuji :) Taky už ho asi nebudu kupovat. Tvaroh je prostě nejlepší :)

    OdpovědětVymazat
  23. Nikdy jsem u nás tento jogurt neviděla. Je pravda, že řeckých jogůrtů je málo, já kupuji jeden v penny, sice asi nebude mít 1 g tuku, ale je výborný jak chuťově tak konzistencí! :)

    OdpovědětVymazat
  24. Skusala som to ziez, bolo to hnusne :D ale zdrave no...
    Lea

    OdpovědětVymazat
  25. Je to kyselé jak odtučněný obyčejný tvaroh...:-/ fuj.

    OdpovědětVymazat
  26. Zdravé hubnutí jím pravidelně a musím říct, že mě chutná. Když má člověk představivost, tak chutná výborně. Dávám si je s medem nebo s trochou marmelády, samotné je trochu kyselejší, ale myslím,že se jedná o opravdu kvalitní výrobek,jelikož je bez konzervantů a tímto se většina výrobků zrovna chlubit nemůže. Podle mě je i výhoda v tom, že si tento výrobek můžete ochutit jak chcete a nebo si to dát s musly nebo s borůvkami, je to na vás. A to, že je to kyselé bude asi tím, že je to kysaný výrobek.:-) Michaela.

    OdpovědětVymazat
  27. Ahoj, tak zrovna dneska jsem se chtela podivat na zoubek Miltre a mimodek narazim na tomto blogu na recenzi, parada :-) Vypada to slibne, ale za tu cenu do toho pravidelne investovat nebudu... Tak jsem se chtela zeptat na ten tvaroh, ktery tu vsichni tak vychvalujete :-) Je vice druhu, tak po kterem sahnout? Driv mi nikdy nak nechutnal,tak jsemm ho nekupovala,ale v ramci meho zdraveho ziv.stylu bych si urcite zvykla, tak jako na nizkotucny jogurt :-) Dekuju za odpoved. Market

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vícedruhy myslíš nízkotučný, polotučný, plnotučný? Nic jiného krom rozdělení podle značek mě totiž nenapadá :) Já kupuji většinou nízkotučný Milko, ale to hlavně proto, že je opravdu levný (250g za 11Kč). Jinak tedy pokud hubneš, tak bych doporučovala nízkotučný nebo polotučný, ty mají i nejvíce bílkovin ;)

      A pokud tvaroh dobře upravíš, je to opravdu mňamka :) Já ho vždy rozředím mlékem, pak přidám oříšky, sušené ovoce, semínka apod. Někdy trochu nějakého sirupu nebo medu, skořici, kako nebo hořkou čokoládu a je to fakt moc dobré ;)

      Vymazat
  28. No, mela jsem na mysli mekkej, tvrdej, jak to vypada - v papíru, vanicce... :-D Ale uz jsem si to odvodila a díky moc za tipy. A ano, hubnu, takze zkusim rovnou jit do toho nizkotucneho :-)

    OdpovědětVymazat
  29. Tak jsem Zdravé hubnutí taky vyzkoušela. Hned když jsem ho zahlédla v obchodě, vzpomněla jsem si, že jsi o něm tady psala. A výsledek tedy za mě: Už nikdy!! Vůbec mi nechutnalo, měla jsem problém to dojíst. Věřím, že kdybych si to přisladila javorovým sirupem nebo medem a přidala musli nebo oříšky, že by to bylo lepší, ale nic jsem neměla po ruce.
    Chuť mi připomněla acidofilní mléko, které mám ráda, ale v tužší konzistenci to pro mě byl trest.

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za všechny komentáře :) Odpovídám na ně tady na blogu ;)