čtvrtek 12. září 2013

BUBBA CHLÉB

 
 Když na mě před pár týdny na Facebooku náhodou vykoukla reklama, výjimečně jsem se rozhodla ji neignorovat. Jak bych taky mohla, když se jednalo o tento zajímavý výtvor! Sladký banánový chléb, bez zbytečných konzervantů a Éček...no hned jsem věděla, že tohle musím zkusit! Okamžitě jsem mrkla na stránky, zjistila, že Bubba sídlí v Ostravě a bylo rozhodnuto :)


Prvně jsem si samozřejmě snažila zjistit složení. Banány jsou jasné, ale co víc? Na stránkách jsem se k tomuto moc nedověděla, ale v téměř okamžité odpovědi na můj mail jsem byla ujištěna, že vše bude přiloženo u chlebu (což taky bylo,
ale jelikož jsem ten papírek chytře roztrhla, stejně jsem si o složení psala znovu :D)
. Bubba chléb vám zdarma doručí kdekoliv v Ostravě, objednávky jinam je třeba předem domluvit. Objednat si ho můžete domů, ale je možné, že na něj narazíte i v některé z kaváren - seznam najdete TADY :) Rozvoz zatím bohužel není rozšířen celorepublikově, v plánu je zatím ještě i Praha, ale výjimečně je možné se domluvit na zaslání poštou. Jen je třeba počítat s tím, že chléb má trvanlivost
zhruba 10 dní.


Chléb jsem si tedy osobně převzala v Ostravě a dověděla se při tom ještě pár zajímavostí. Třeba i to, že na 1 chléb je použito 5-6 banánů.  Prodává se ve 4 příchutích - s vlašskými ořechy nebo bez nich, s čokobubbky nebo v celozrnné variantě.
(a se mnou celá rodina) jsem otestovala ten ořechový a půlku i s čokoládou. Čokoládový samozřejmě všem šmakoval více :D Doma se báli do něj pustit - prý čekali, že si ho ještě budu nějak fotit, aražovat či cosik, ale jakmile jsem jim dala svolení, zmizel prakticky okamžitě :) Na snídani, na svačinku, do práce, jako dezert...dokonce ho chtěli dát ochutnat i známým, co se dali na zdravější životní styl :D





Nejlepší byl zaručeně k snídani - s bílým jogurtem a nektarinkou. A namazaný arašídovým máslem taky nebyl vůbec
k zahození (fotku bohužel kvůli špatnému světlu nemám). Myslela jsem, že část uložím do mrazáku, ale nakonec ani nebylo třeba :) Jediné, co bych mu vytkla by byla možná až přílišná sladkost - což je ale přecejen celkem individuální. A ten bílý jogurt to dokonale vyvážil :)




Co se týče složení, tak budu citovat odpověď na můj mail:
"Jeden bubba chléb obsahuje půl tuctu čerstvých banánů, podle velikosti se vetšinou jedná o 5-6 banánů. Dále se skládá
z mouky (v celozrnné variantě z mouky celozrnné pšeničné), másla (čerstvé, ne rostlinných tuků či jiných náhražek), cukru, vajec, jablečného pyré (jablka, kys.citrónová), skořice a kypřidel (jedlá soda a kypř. prášek). Pokud se jedná o rozšířenou variantu, je chléb obohacen vlašskými ořechy či čokobubbkami."

Ve 100g se pak nachází:
1282Kj (306Kcal)
5,44g bílkovin
42,1g sacharidů (z toho 23,4g cukrů)
12,8g tuků




Ještě by bylo asi na místě zmínit, že chléb vychází z tradičního Australského receptu, který je údajně nejen tam velmi oblíbený - a já se jim ani nedivím :) V nabídce je zatím pouze velký bochník o hmotnosti 1100g, ale údajně jsou v plánu i nějaké minibochníčky. No, necháme se překvapit, sama jsem zvědavá :)









Sama jsem už domácí banánový chléb taky pekla, ale můžu říct, že tenhle mě oslovil hlavně svou vláčností a zajímavou recepturou. A ten australský původ má taky něco do sebe - netušila jsem, že by tam něco takového mohli péct :)

více info naleznete ZDE


22 komentářů :

  1. ten jsem už chutnala ale nijak mě nenadchl, přijde mi takovej... nevím jak to říct, jako kdybych jedla normální chleba akorát "přehřátej" v mikrovlnce :D


    >>> N i k o l a M i l l s - beauty and fashion blogger

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Fakt? Tak to mě nepřišel vůbec jako klasický chleba. A jedla jsem ho teda studený :)

      Vymazat
    2. :-) Mně taky strašně udivilo, že v Americe se muffiny dávají ohřát do mikrovlnky. Furt jsem si říkala, proboha proč? :-)

      Vymazat
    3. Tak to máš asi nějak narušené chutové pohárky když ti chutnal jako obyčejný chleba, a nebo si neměla přímo tenhle

      Vymazat
    4. Měl jsem ho v kavárně a ač jsem byl ze začátku skeptický, tak mi hodně chutnal. Normální chleba už stejně nejím (buď vločky nebo slunečnicový) a tohle je skvělé doplnění :-)

      Vymazat
  2. mmmmm tak to mě teď hodně láká :D ale bohužel, ke mně se tenhle fešák asi jen tak nedostane :/

    OdpovědětVymazat
  3. Jé, ten vypadá fakt zajímavě :-)

    OdpovědětVymazat
  4. To vypadá hezky, jenom škoda, že je to trochu z ruky!

    OdpovědětVymazat
  5. no škoda, že je Ostrava od nás tak daleko.. třeba ten s vlašskými ořechy mě láká..

    OdpovědětVymazat
  6. Kluci budou určitě za tvou recenzi moc rádi :) Tuto Bubba chlebíkovou mánii se jim daří zdárně rozšiřovat a já jim to moc přeji :)

    OdpovědětVymazat
  7. Po dlouhé době mě u tebe v článku něco překvapilo..většinou ty zmiňované potraviny znám, chlebík vypadá moc zajímavě..a hlavně ty banány..má láska:D bohužel jsem také z lokality, kde jej neseženu :(

    P.S. Jsem zvědavá, zda se objeví i ve food inspiration :P

    OdpovědětVymazat
  8. Ten název Bubba mě dostal nejvíc :D Nejdříve jsem ale myslela, že jsi ty nějaký chlebík pekla a nás bude čekat recept, tak příště :D

    OdpovědětVymazat
  9. Příjde mi legrační spojení "domácí" receptura a při tom původ v Austrálii. Může to být, zajímavé, ale na mě je to velká pálka ...

    OdpovědětVymazat
  10. O bubba chlebu jsem ještě nikdy neslyšela. Zní to zajímavě, jen jak psali už výše, škoda, že je to jen v Ostravě, přeci jen je to trošku mimo. :))

    OdpovědětVymazat
  11. Tenhle chleba mě skutečně zaujal, nejen složením a energetickou hodnotou, ale taky naprosto perfektním vzhledem :)
    Hrozně mě teď mrzí, že je Ostrava tak strašně vzdálená, je to skoro přes celou republiku :(

    OdpovědětVymazat
  12. Úplně cítím, jak musí být voňavý, hnedka bych si ho dala, když je z takových dobrot. Mňam :)
    Nikdy jsem o něm ještě neslyšela, škoda, že ho tady nemáme k dostání, hned bych si ho chutí koupila. A s jogurtem nebo tvarohem a ovocem musí být dobrý, to věřím :)

    OdpovědětVymazat
  13. sakra tak teď mě mrzí že nejsem v ČR :DD vypadá bezvadně :)

    OdpovědětVymazat
  14. Bubba chleba je opravdu výborný. U nás doma se po něm jen zaprášilo...ke snídani, svačině, ke kávě... Takže můžu jen a jen doporučit! :-))A do chleba přehřátého v mikrovlnce to má tedy opravdu na míle daleko...

    OdpovědětVymazat
  15. :) škoda že je ostrava až v **** :DDDD Ráda bych ho vyzkoušela.. určitě bude lepší než můj poslední banánový chlebíček :D

    OdpovědětVymazat
  16. Chleby vypadají moc dobře, ale už nějak nemám ráda pečivo, ve kterém jsou banány. :X

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za všechny komentáře :) Odpovídám na ně tady na blogu ;)