neděle 8. prosince 2013

Food Inspiration LX.

A máme tady další uzavřenou desítku - dnes již po ŠEDESÁTÉ :)
A že se mi do toho moc nechtělo - byla jsem nějaká aktivní a už ve středu jsem měla tak 10 fotek. Naštěstí jsem potom byla zaneprázdněna prací a tak už to nepokračovalo ve stejném tempu :D I tak je toho ale poměrně dost. Takže si nachystejte něco dobrého k snědku, nějakou tu kávičku nebo čaj a směle do toho! :)


 
 Ovesná nálož
(snídaně)
Ovesná se lněným semínkem a chia semínky. Nahoře jablečné pyré, banán a kopeček arašídového másla. Zdá se to jen mě nebo je ten arašídový kopeček tvarovaný trošku do srdíčka? To by pak úplně odpovídalo mým pocitům z této snídaně ♥


 Rýže po boloňsku
(oběd)
Pořádná kupa rýže, co zbyla rodině od oběda, k tomu směs mletého masa s boloňskou omáčkou, o které jsem psala včera
a nahoře tvrdý sýr.


Čoko-Fíková
(snídaně)
Ovesná kaše s kakaem, banán, sušené fíky a pravidelná nálož mandlového másla :)


 Zeleninový kuskus do krabičky
(večeře)
Kořeněný kuskus z Kauflandu, o kterém jsem psala tady (a který už jsem úspěšně dojedla a brzy budu muset pro další :D), k němu hrášek, kukuřice, červená paprika, šunka a mozzarella.


 Míchaná kaše
(snídaně)
Perfektně vydařený experiment - rozšlehané vajíčko s trochou mléka a vločkami, klasicky umícháno na pánvi ve stylu míchaných vajíček. K tomu jsem přidala trochu čokoládového müsli, nějaké to ovoce a mandlové máslo. Perfektní zpestření, když už jste přejezení kaší, ale přesto si ty vločky nedokážete odpustit a na mléčné výrobky není chuť! :)


 Zeleninový kuskus podruhé
(oběd)
Stejný kuskus jako na obrázku výše v krabičce - pouze s tím rozdílem, že v tomto případě jsem přidala ještě červené fazole
a dala si jej na oběd :)


 Pohanková 
(snídaně)
Kaše z pohankových vloček s rozmačkaným banánem (to, že není nahoře neznamená, že bych na něj zapomněla a odpustila si ho! :D), kaki, záplava mandlového másla a mix rýžové čokolády - tmavé i bílé :)


 Kroupy netradičně
(večeře)
Zajímavý mix chutí v podobě lámankových ječných kroupů s tuňákem a zeleninou. Jak já miluji tahle jídla! Tak jednoduché. Tak zdravé. A tak dobré :)



 Dýňové tagliatelle
(oběd)
Někdy se nestačím divit, čeho je má kuchyňská představivost schopná - a mnohem víc tomu, jak mi to stále vychází :D A tak jsem si jednoho dne uvařila těstoviny a rozhodla se je podávat s dýňovým pyré. Původně k nim mělo být kuřecí maso, ale jelikož vypadalo nějak podezřele (vytáhla jsem ho z mrazáku asi až s moc velkým předstihem), zaimprovizovala jsem
s restovanou šunkou :)


 Ovesno-dýňová
(snídaně)
A máme tady dýni v dalším podání - na ovesné kaši. Ještě s banánem a mandlovým máslem (opět :D).


 Salátová nálož
(večeře)
Skoro se mi to do té misky ani nevešlo! Kupa ledového salátu, cherry rajčata, červená paprika, mozzarella a restovaná šunka :)


 Míchaná vajíčka
(snídaně)
Netradiční lehká, velmi brzká a slaná snídaně - míchaná vajíčka s kukuřicí, hráškem a hermelínem. Je toho vcelku málo, ale to bylo proto, že to ráno jsem překvapivě vůbec neměla chuť k jídlu. I to se někdy stává. Ale tyhle vajíčka jsem si užila, to zas jo :)


 Ovesná podzimní
(snídaně)
Ovesná vařená v mandlovém mléce se lněným semínkem. K tomu jablečné pyré, banán, skořice a zase to mandlové máslo - kterému již bude brzy konec. Můj kilový kyblík už je téměř prázdný :-/ Třeba objednat další zásoby. Už si na něj brousím zuby :D


Špenátové risoto
(oběd)
Konečně jsem vyzkoušela rýži arborio :) K ní pěkně kuřecí maso, špenát, zeleninka a strouhaný sýr Gouda - ten je vůbec nejlepší!


 Kokosový tvaroh
(svačina)
Půlka tvarohu s kokosovým mlékem,  k tomu trocha vloček, borůvky, meruňková jádra a kešu. Ideální svačina v takovém tom snídaňovém stylu :)


 Čoko-Kokos-Kešu
(snídaně)
Dnešní naprosto boží snídaně! Mé chuťové buňky si nemohly vynachválit mé kuchařské umění :D Ovesné vločky jsem vařila
v mandlovém mléce a vodě spolu s kousky čokolády určené původně na fondue. Kaši jsem jako vždy dochutila asi lžící vanilkového proteinu. Pak už přišlo na řadu zdobení - banán, mražené lesní plody, pořádná dávka tuhého kokosového mléka - lepší než kdejaká šlehačka! A na závěr posypat sekanými kešu oříšky. A je z toho snídaně 100x lepší než kdejaký dezert -
a když to říkám já, tak to už je co říct, protože já si na dezerty sakra potrpím! :)


Přeji vám dobrou chuť ke všem vašim dnešním chodům
a pěkný zbytek druhé adventní neděle ;)

37 komentářů :

  1. všechno máš krásně na zdobený, to j si na to moc nepotrpím, banány miluju taky, ale kokosové mléko jsem si do kaše teda dávat nezkoušela, jenom kokosový olej (má závislost), když si vzpomenu tak si to mléko zase někdy koupím, už jsem ho dlouho neměla

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si to ráda nazdobím - přecejen když už to mám fotit, tak ať to nějak vypadá.A hned se to pak i lépe jí :) Je ale pravda, že někdy se mi nechce, tak to tam taky jen tak nahážu a sním bez focení :D

      Vymazat
  2. Jé hned se mi líp snídá když vidím tkovou nádheru :-D

    OdpovědětVymazat
  3. Dáváš si na tu ovesnou kaši celý banán nebo půlku? Já třeba i když banány taaak moc miluju tak zvládnu sníst jen půlku, protože ty kaše jsou hodně syté a ještě k tomu celý banán bych už asi nedala :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dávám půlku, protože právě většinou dávám ještě nějaké ovoce, tak aby toho zas nebylo až moc :)

      Vymazat
  4. Parádní nálož dneska! :))
    Ta dnešní snídaně se mi echt líbí. To kokosové mléko, ach. ♥

    OdpovědětVymazat
  5. Skvělé!!:) Můžu se zeptat odkud je kokosové mléko z poslední fotografie a kolik stálo? děkuji :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to to, o kterém jsem psala včera - na první fotce: http://fitnessgirl-lifestyle.blogspot.com/2013/12/novinky-do-spize-i-lednicky-xx.html
      Stálo kolem 40Kč.

      Vymazat
  6. dnes opravdu skvělá nálož máš to krásné jako vždy :-) ještě ,že u toho snídám :-) dnes jsem taky opustila od kašičky a užívám si s palačinkou :-)

    OdpovědětVymazat
  7. jee, to už je druhá adventní neděle:-D kdybys mi to nepřipoměla, vůbec by mi to nedošlo:-D
    jinak krásné dobroty, jako vždy:-)

    OdpovědětVymazat
  8. Ahoj Moni.

    Máš nádherné Food Inspirations, nemůžu se vynadívat. Dala bych vše co mám za to, abych tohle dokázala taky. Poslední dobou (od začátku prosince) jsem znovu spadla do pekel záchvatovitého přejídání a nedokážu se vzchopit, nevím co dělat. Už zase se každý večer modlím "ať to je zítra pryč, prosím," zase mám noční můry, nateklé celé tělo, pokřivený pohled na svůj život.
    Ani nevím proč to sem píšu a znehodnocuju tak krásu fotek/smysl příspěvku, já jen zkrátka nemůžu dál.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Úplně chápu tvé zoufalství, sama jsem to zažívala úplně stejně. Ale je to všechno v hlavě. I když se i teď občas trochu přejím (ano, prostě se to občas stále stává), tak jsem se naučila se tím tolik nestresovat. Dříve jsem z toho byla opravdu hodně špatná, co se psychiky týče. Ale když už je to srovnané v hlavě, tak to člověku dost pomůže a i to množství jídla není pak tak velké ;) Zkus najít v životě co nejvíc věcí, co ti bude dělat radost. Zkus být prostě maximálně šťastná a optimistická. To pomáhá nejvíc. I když je to mnohdy nejtěžší ;)

      Vymazat
    2. Moni a jak postupuješ když se někdy přejíš? A co tím vlastně myslíš že se trochu přejíš? Asi ne tak že by ti bylo těžko na zvracení že, spíš jsi jen hodně moc sytá ne?
      A další den jedeš zase normálně, nebo máš výčitky a např. jíš méně jídla, nebo více dietně, příp. cvičíš anebo ty výčitky ani nemáš a nic neřešíš?

      Vymazat
    3. Jako přejídání beru to, že prostě sním nepřirozeně moc jídla. Zdravé, nezdravé, cokolik a jedno za druhým... Další den pak řeším různě - někdy jím normálně, jak jsem běžně zvyklá a někdy se z předchozího dne cítím ještě plná, takže jím méně ;) Cvičení je stejné, protože toho mám pořád dostatek. Výčitky samozřejmě někdy jsou, ale už se nenechávám jimi ovládat, protože tím si stejně nepomůžu, spíše naopak. Prostě už jsem se tak nějak smířila s tím, že to je součástí mého života a z 95% za to stále může psychika. Vím, co se musí změnit, abych se toho zbavila, ale není lehké toho dosáhnout ;)

      Vymazat
  9. zase krása, jako vždy!
    Ještě že jsem zrovna po snídani (tvůj snídaňový koláč, ZASE :D), jinak bych si tu poslintala klávesnici!
    A závidím ti ty kopečky máslíčka - mně se stala hrozná věc - došlo! :D

    OdpovědětVymazat
  10. Tak tohle food inspiration se mi opravdu moc líbí, dala bych si z toho snad vše :) Je skvělé, jak si to umíš hezky naaranžovat :) Věřím, že člověku pak lépe a více chutná :)

    OdpovědětVymazat
  11. To je prostě nádhera! Tebe bych chtěla mít doma, abys mi mohla připravovat takové dobrotky! :-D :-D

    OdpovědětVymazat
  12. Mohla bys sem dát příště nějaké tipy na svačiny? S těma mám problém, nemám moc inspiraci :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já myslím že kterákoliv kašička by mohla být vhodná svačinka - pokud jí třeba uděláš méně než ke snídani :D

      Vymazat
    2. Já svačiny nijak neřeším, většinou mám právě tvaroh/jogurt s nějakými ořechy, někdy vločky, ovoce... Často mám i během dne cvičení, takže svačinu pak píše nahradí protein, občas i nějaké ovoce po cvičení a pak už mám hlavní jídlo.

      Vymazat
  13. Mě zaujala ta míchaná kaše! To je nápad! Musím to zkusit :) Já se vždycky tak těším na neděli :)

    OdpovědětVymazat
  14. Opravdu vydařené food inspiration :-))
    Máš to všechno krásně pestré, hezky nazdobené.. no radost pohledět!

    OdpovědětVymazat
  15. Špenátové rizoto si musím udělat. :3 Špenát jsem neměla už pár týdnů a chybí mi. :D

    OdpovědětVymazat
  16. Můžu se zeptat? :) To jablečné pyré někde kupuješ, nebo si ho vyrábíš sama? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kupuji (respektive jednou jsem koupila a stále ho mám :D), viz. zde: http://fitnessgirl-lifestyle.blogspot.com/2013/11/novinky-do-spize-i-lednicky-xix-od.html

      Vymazat
    2. Děkuji za odpověď. :) A kupuješ ho v Lidlu?

      Vymazat
    3. Ne, jak je psáno v tom odkazu - je z DM

      Vymazat
    4. Ahá, promiň, nevšimla jsem si. Děkuji. :)

      Vymazat
  17. To jablečné pyré na první fotce jsi koupila (kde?) nebo sama vyrobila (recept prosím) ? :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kupuji (respektive jednou jsem koupila a stále ho mám :D), viz. zde: http://fitnessgirl-lifestyle.blogspot.com/2013/11/novinky-do-spize-i-lednicky-xix-od.html

      Vymazat
  18. Mončo, Ty jsi "borec" :-)
    Nádhera, všechno krásně nakombinované......a ty fotky..... taaak lákavé, mňááám.
    Děkuji za další skvělou dávku inspirací. Určo vyzkouším lámankové kroupy.
    Pěkný zbytek nedělního odpoledne.

    OdpovědětVymazat
  19. Coko-kokos-kesu u me vyhrává vzhledove na plnne care!!:D a k minulemu článku- ty zelenibive stavy jsou nechutne. Dala jsem jim šanci dvakrat a dvakrat jsem mega rychle letela na zachod, jak odporne to je:D a dokonce jsem v nich citila i pepr. Je to mozny?:D

    OdpovědětVymazat
  20. Mony uz pecete vanocni cukrovi? My uz pristi tyden zaciname, ale rada bych udelala i nejake zdrave kousky tak doufam ze hodis i nejakou inspiraci :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ještě ne, což je u nás divné, protože jsme vždy začínali brzo - nebo spíše já začínala :D Letos se mi do toho vůbec nechce, nemám chuť to péct ani to pak jíst. Uvidím, zda něco udělá mamka. Možná jestli budu mít náladu, tak něco upeču. Nebo aspoň pár zdravějších kousků, něco už mám vyhlédnuté :)

      Vymazat
  21. Všechno to vypadá skvěle, i když teď bych si dala spíš ty slané pokrmy, rizotto vede!

    OdpovědětVymazat
  22. Ten kopeček toho arašídového másla vypadá spíše jako půlka skořápky od vlašáku :D

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za všechny komentáře :) Odpovídám na ně tady na blogu ;)