neděle 22. prosince 2013

Food Inspiration LXII. - aneb předvánoční nadílka inspirace

Jak již nadpis říká, máme tady předvánoční nadílku inspirace. Jojo, u mě na blogu chodí ježíšek s předstihem :D Tedy ne že by to bylo něco spešl...ale zase vím, jak tuto rubriku máte rádi :) Dneska jsem si zároveň nadělila i den volna. Zítra ještě musím do práce, ale dnešek chci využít k dokoupení posledních dárků, jejich zabalení, vánočnímu úklidu, možná nějaké to pečení...
a taky jednomu ze dvou posledních předvánočních tréninků - a ten musí být! Protože pak se nedostanu do fitka celé 3 dny!
Už jsem si tak zvykla být v tom prostředí každý den, že snad pak budu mít i absťák :D

A co myslíte, že se zde objeví příští týden? Kupy cukroví a nezdravého jídla nebo stálá dávka zdravé inspirace? No...to se uvidí. Těžko říct, zda se mi bude chtít fotit třeba i štědrovečerní večeře. Ovšem bylo by to jistě zajímavé :D Zvlášť když plánujeme dělat 2 druhy bramborových salátů i kapra :) Nebo uděláme v průběhu týdne čistě vánoční Food Inspiration?
(jsem pochytila nějaké nenápadné žádosti v komentářích :D)
Co myslíte?
  Nebo lépe řečeno...Co byste rádi? :)


S tou nejlepší arašídovou čepičkou!
Ovesná kaše s mákem, banán, lesní ovoce - ano, je mražené a ne, není tvrdé, jelikož na kaši hned povolí ;) - a to vše krásně zakrývá arašídové máslo. Tak jemné, že se až divím, jak mi chutná. Dřív jsem nedala dopustit na crunchy, ale teď jsem se zamilovala do tohohle :)



Míchané bílky
Zbylé bílky z pečení cukroví s radosti využívám třeba na takovéto večeře. Na pánvi orestované žampiony, k tomu špenát, bílky a sýr. Zelenina a pár rýžových chlebíků k tomu a super véča je na světě :)


Návrat do říše müsli
V posledních týdnech až měsících jsem se tak zabrala do vymýšlení nejrůznějších variací ovesných kaší, že jsem úplně přestala snídat müsli. Možná jsem jej už byla dříve přejezená, ale nyní jsem na něj opět dostala chuť :) Takže zde je bílý jogurt se zajímavou müsli směsí (o té více někdy příště), banánem, super exotickým litchi a lžičkou mandlového másla k tomu :)


Pohanka do krabičky
Původně zamýšleno na večeři, ale nakonec jsem to využila na obědy. Jednoduché jako facka - ostatně jako vždy :) Jen uvařit pohanku (v tomto případě lámanka), přidat zeleninu a orestované maso - zde krůtí.


S lískovo-karobovou slastí
Ovesná kaše, jak už to tak bývá, tak i s nějakým tím semínkem :) Nahoře jablečné pyré, které jsem si na kaších obzvláště oblíbila. Banán, který nesmí chybět snad nikdy a pak to, co dodá vždy tu pomyslnou třešničku - ořechová pasta, v tomto případě z lískových oříšků s přídavkem karobu (na kterém začínám v poslední době taky nějak ujíždět! :D)


Nejrychlejší rizoto
Rýže, tuňák, zelenina a je to.  Minimum nádobí, minimum času, maximum chuti a živin. Tomu pak chybí už jenom strouhaný sýr a nakládané okurky - o což jsem se ani v tomto případě neochudila :)


Netradiční spojení chutí a živin
Neradostně jsem jednoho krásného odpoledne zjistila, že doma zbylo minimum zeleniny zrovna ve chvíli, kdy jsem se chystala tvořit jeden z mých klasických (mega) zeleninových salátů. Chybělo mi především něco zeleného - salát, špenát, okurka...cokoliv. Jediným nositelem této krásné barvičky se zdály být fazolové lusky schované v mrazáku a ač mi jejich použití do tohoto salátu přišlo zvláštní, opět jsem byla mile překvapena :) Odteď tedy mohu s klidným srdcem prohlásit, že fazolové lusky, rajčata a paprika k sobě sedí. A když přidáte navíc červené fazole, šunku a mozzarelu, je to o to lepší! :)



Nabitá tvarohem
Nikdy mi moc nechutnaly kaše míchané s tvarohem. Tedy...dříve mi nechutnaly. Před pár dny jsem se však rozhodla jim dát znovu šanci. Tak jako tak kaše ochucuji proteinem, takže nyní jsem jen použila jiný zdroj bílkovin. A povedlo se! Kašička byla dobrá, krémovější. A s mým oblíbeným banánem, lesním ovocem a oříškovo-karobovým máslem vytvořila božskou kombinaci :)


Pro dva dřevorubce
Jakou já měla chuť na brambory! Normálně je skoro nejím. Především proto, že na ně nikdy chuť nemám a za celé dětsví jsem jich spořádala mnohokrát více, než jiných příloh. Ale teď na ně chuť přišla a k nim jsem si naservírovala krůtí maso s baby karotkou a hráškem. A taky dresing z jogurtu a tatarky. Když jsem si to naložila, tak mamčin přítel poznamenal, že takové porce nejí ani on. Já na to, že z toho je skoro půlka stejně jenom zelenina :D Ovšem musím uznat, že původně to bylo v plánu na dvě porce. Posléze jsem však zjistila, že poloviční dávka by mi jistojistě nestačila, takže na talíři skončila dávka celá - no přece nebudu nechávat bokem jen nějaké pidi zbytky :D


 Dýňová slast
Pravda, je asi trošku zvláštní, že 2 dny před Vánocemi ve velkém vařím s podzimní dýní :D Povedlo se mi ještě v Albertu ukořistit pár kousků, které jsem nemohla nechat jen tak ležet :) K tomu se mi navíc doma povalovalo ještě kilové balení mletých instantních vloček, které se - uznejte sami - hodí ideálně právě třeba do lívanečků! A tak vznikly tyto krásné nažloutlé lívance, které jsem dnes podávala s bílým jogurtem, ovocem, kousky rýžové čokolády a kešu máslem :) Jiní si už možná brousí zuby na cukroví, ale já si radši dám takovouhle dobrotu!

34 komentářů :

  1. Spravne jsi jaladila po ranu me chute :-D jde se sniidat <3

    OdpovědětVymazat
  2. Ty chodíš do fikta opravdu každý den? To i v sobotu a neděli? Chodíš tam i cvičit nebo každý den kvůli tvé práci? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Většinou každý den kvůli práci. Někdy pracuji třeba jenom jednu nebo dvě hodiny, ale jsem tam. A když mám volno, tak si často jdu stejně aspoň zacvičit :D Úplně volný den mívám málokdy, i když minulý týden jeden byl a teď budou hned 3 ;)

      Vymazat
  3. Jo a prosím prosím prosím, vyfoť i štědrovečerní večeři, takováhle příležitost se nám naskytne jen jednou ročně :D :D

    OdpovědětVymazat
  4. Kdyz jsem byla mala take jsem milovala brambory.. tahle laska mi ale zustala takze i ted minimalne jednou tydne musi byt!!! :-P ALe na varene jsem nikdy moc nebyla, miluji do krupava pecene v troube na plechu s olejem.. :-P
    A take mam rada bramborovou naslehanou kasi.. idealni je v kombinaci s burakovym maslem.. zkousela jsi nekdy? A jake priprave brambor davas nejcasteji prednost ty? :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám nejradši uvařené ve slupce. Nebo pak taky ty pečené, ale ty moc dlouho trvají :D Kaše taky můžu ale s burákovým máslem, tu jsem ještě neměla. To musím co nejdřív zkusit! Hodně mi ale chutnala třeba rozmixované bramborovo-mrkvová :)

      Vymazat
    2. Ja to burakove maslo davam az nakonec navrch ty kase a jak je ta kase tepla tak se pekne roztece :-P

      Vymazat
  5. Máš pravdu, tuhle rubriku prostě milujeme! :D Jedním slovem nádhera, ty jsi prostě mistr na servírování a focení zdravých jídel :) A vánoční food inspiration bych chtěla vidět moc O:) Oříškové máslíčka ti prostě závidím :) Včera jsem si namíchala tvaroh s jogurtem, s oříškama, skořicí a medem a prohlásila jsem, že kam se hrabe vánoční cukroví :D I když pár kousků si stejně dám :) Super, super, super :)

    OdpovědětVymazat
  6. Dobré ráno! :)
    Moc hezké fotky, ten oběd pro dřevorubce se mi líbí nejvíc :D, baby karotku mám hrozně ráda, ale dlouho jsem ji neměla. Müsli taky snídám hrozně málo a vlastně ho doma už dlouho nemám. Takže si vystačím třeba jen s vločkami a čerstvým ovocem. Dneska jsem měla ale lívanečky a fakt se povedly. Tak mimochodem, umíš si představit kaši bez nějakého toho máslíčka? :D (jako já se ti ani nedivím, kdybych jich doma měla taky, na kaši je mam taky furt :D).
    Nápad na vánoční článek s tvými výtvory by se mi moc líbil a rozhodně nejsem sama :D)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bez máslíčka není kaše! :D Ale občas si dám třeba nějaké ořechy nebo kokosové mléko. Málokdy tam něco takového chybí. Je to prostě silný návyk a bez toho to není ono :D

      Vymazat
  7. Krása! opět =) Děkuji za připomenutí pohankové kaše a mimochdem, neexistuje lepší bašty, než je domácí dýýýýýýně <3 !!! :D
    (Já jich letos nastřádala asi 23 kusů!):D

    OdpovědětVymazat
  8. Ty kaše! Štěstí, že jsem ještě nestihla snídat, hned si můžu jednu udělat :) A musím mrknout do mrazáku, jestli nenajdu nějaké lesní ovoce :)

    OdpovědětVymazat
  9. Krásný fotky, to s těmi fazolovými lusky budu muset vyzkoušet (miluju je).

    OdpovědětVymazat
  10. Mňam, ty míchané bílky! :) A ráda uvidím i vánoční inspiraci, vždyť i o tom ten zdravý životní styl je - že si člověk dokáže jídlo užít a dovolit si dát něco podle tabulek taaak nezdravého a kalorického, ale přitom hříšně dobrého :)

    OdpovědětVymazat
  11. Prosím, prosím.....čistě vánoční článek! :DD
    Brambory taky nejím protože na ně nikdy nemám chuť, ze stejného důvodu jako ty, za celé "mládí" jich bylo až až :D Ale takové batáty.....mmmm to už je něco jiného! A jediné, kdy se na brambory těším, jsou ty v salátu na Vánoce :D

    OdpovědětVymazat
  12. Opět všechno vypadá moc dobře :) Já jsem bramborová i v dospělém věku :D, možná je to i tím, že jídávám veskrze domácí brambory, které jsou mnohonásobně chutnější než ty z obchodu :)
    Dýňové lívanečky vypadají obzvlášť povedeně, mám ráda jejich výraznou barvu, hned to jídlo vypadá lépe zejména v tomto pošmourném počasí :)

    OdpovědětVymazat
  13. Jednoznačne CHCEME Vianočnú Food Inspiration a v nej aj tvoju večeru (ktorá asi až taká zdravá nebude :-), ale to je teraz úplne jedno! :D )... Tentokrát sú tvoje kaše úplne že úplne najkrajšie, teraz pred obedom so dostala na ne takú chuť... A to maslo hore.... áááách.... :D Moni, želám Ti tie najkrajšie sviatky prežité s rodinou a veľa síl (nielen) do fitka :) :) :)... a nezabudni, prvá veta!!!

    OdpovědětVymazat
  14. Opět krása :-) Někdy musím zkusit pohanku, jako přílohu jsem ji ještě neměla, dáváme akoát trochu do polévky

    OdpovědětVymazat
  15. Moni, jak to máte v Pure s permicemi a členstvím?:) nikde na netu to není uvedené:D nebo jsem úplné máslo:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není, rptoože je to každou chvíli jinak :D Nejlepší je přijít a oni ti to řeknou ;) Často se to mění nebo jsou různé akce. Ale dá se to platit jenom měsíčně, jednorázové vstupy nejsou.

      Vymazat
    2. :) a momentálně tam máte co? docela dost už nad tím uvažuju:D

      Vymazat
    3. Ani nevím, protože to zařizují speciální zaměstnanci :) Můžeš ale využít jeden vstup zdarma a tam se všechno dovíš ;) Zhruba to bývá od 600-900 měsíčně.

      Vymazat
  16. Achjo! To je zase dobrot, že mám opět na něco chuť. Ale už mě z toho všeho jídla bolí tak moc bříško, že radši počkám na zítra..

    OdpovědětVymazat
  17. tyjo pěkný nápad s jablečným pyré do snídaně, že mě to nenapadlo dříve :) já snídám domácí musli s jogurtema ovocem a vždycky hledám nějakou novou chuť :)

    OdpovědětVymazat
  18. S těmi brambory to mám stejně, na základce jsem je měla v podstatě každý den na oběd...:D Pak jsem měla dlouhé období, kdy jsem je nesnášela a teď se k nim pomalu vracím:) Zrovna dnes byly na oběd, mňamka:)
    Jinak na Vánoce budeš držet pust a nebo budeš mít normální snídani, oběd a svačiny?:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na Vánoce nikdy nedržím půst - ani mimo Vánoce, protože to bych nevydržela :D Normálně budu jíst :)

      Vymazat
    2. Tak to má být.. jíst normálně jako každý jiný den.. nedovedu si totiž představit že bych jako první jídlo jedla večeři.. to bych se asi od hladu tak natřískala že by mi při rozbalování dárků bylo pěkně blbě... a já třeba plánuji na štědrý den i cvičení, takže ráno začínám vydatnou snídaní (jako vždy) a dopolko pocvičím, pak se zase najím.. dále oběd, sváča, dřívější večeře + pak asi ještě něco.. :-D žádné zlaté prasátko mi za to kručení v břiše nestojí :-D

      Vymazat
  19. Ježiiš dýni bych si dala, ale u nás nic, nebo ukrutně drahá!

    OdpovědětVymazat
  20. Premyslela jsem jaky lehky (konecnee, moje telo uz zada :D)obed si udelam zitra a je to jasny-rizoto s tunackem :) sekuju za inspiraciiii.

    OdpovědětVymazat
  21. Uf... ještě, že zrovna jím oběd. :D

    OdpovědětVymazat
  22. Díky moc za tuhlectu naprostou úžasnou inspiraci :) Já jsem si nedávno také sháněla nějaké ty recepty na domácí chleba, protože moc nevěřím tomu složení, které se udáva v našich obchodech a moc jsem ale nepochodila... Tak jsem se ale rozhodla nakonec, že si budu pořizovat chleby z této stránky zde a bylo po problémech :D

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za všechny komentáře :) Odpovídám na ně tady na blogu ;)