neděle 29. prosince 2013

Food Inspiration LXIV.

V posledních dnech vás příspěvky zahlcuji denně, ale tak nějak doufám, že si moc nezvykáte - to bych pak měla totiž spoustu práce :D V tomto (po)vánočním období je to snadné - je spousta témat a taky spousta času. Co bude v půlce ledna, je ale naopak spousta práce - už teď se obávám toho návalu novoročních nadšenců ve fitku. Zatím si ale užívám relativního volna a tak pro vás mám tento týden již druhou dávku Food Inspiration. Ta první byla vánoční, ale to neznamená, že bych vás kvůli ní ochudila o tu pravidelnou nedělní - a hlavně o tu zdravou nedělní! :)

 Sójové rizoto
Poslední zdravý předvánoční oběd - rýže se zeleninou a sójovými nudličkami. Najednou jsem se cítila strašně přejezená masa
a dostala děsnou chuť na sóju. A fakt jsem si ji v tomto jídle po dlouhé době vychutnala! :)



 Tvarohová sváča
Kvůli pečení vánočního müsli jsem si po delší době koupila amarant a hned jsem jej musela přidat i do svačiny. V tvarohu chutná strašně dobře. A s přídavkem sušených fíků, kešu oříšků a arašídů v čokoládě je to mezi svátky mnohem lepší, než cukroví :)


 Dýňová kaše
Ne až tak vábná, navíc na blbém světle, ale chuťově fakt skvělá :) Stačí dýňové pyré (pokud ještě máte nějaké podzimní zásoby), cottage, vločky a dozdobit ořechy.
recept ZDE


 Poslední "hřešící" den..
 A poslední den plný pečené kachny, cukroví a vínka jsem si ráno naservírovala tuto snídani - pravda, nic až tak hrozného (oproti těm vánočkám a cukroví), ale ta čokoládová pomazánka taky není úplně ideální :D


 ...a první "zdravý" den
No a den následující se již začal řídit jistým řádem, takže už žádné cukroví ani čokoládky. Naopak jsem to pojala velmi jednoduše a dala si "pouze" ovesnou kaši s jablkem :)


Rýže, lusky, krůta
Kachnám i řízkům už také odzvonilo a bramborový salát a knedlíky nahradila má milovaná rýže. S radostí jsem ji uvítala zpátky a pro jistotu si navařila rovnou na 4 dny dopředu (no musela jsem využít celou sadu nových krabiček na jídlo :D).
S fazolovými lusky a krůtím masem tvoří naprosto jednoduchou kombinaci, která ale chutná vážně skvěle :)


 Proteinový pudink
Úplně jsem se zamilovala do tohohle výtvoru, který je pro mě nyní druhou večeří číslo jedna! Za recept musím poděkovat Beautygloss. Je to strašně jednoduché a moc dobré - stačí 1 bílek, odměrka proteinu/kaseinu v libovolné příchuti, 2 lžíce jogurtu/tvarohu a minimálně 2 lžíce vody (u kaseinu je jí třeba víc) + špetka prášku do pečiva. Smíchat, strčit na 40-60s
do mikrovlnky a skvělý pudink je na světě. Přidejte k tomu ořechy, případně posypte kakaem či karobem a pak je to teprv něco!


 Ovesná s vejcem
Není to až tak obvyklá kombinace, ale opravdu mi zachutnala - během vaření jsem do kaše přimíchala rozšlehané vejce
a pořádně míchala. Vytvořilo to opravdu zajímavou konzistenci, skoro jako něco mezi chutí kaše a nějakým lívancem :) Nahoře opět jablko a náležitá dávka skořice.


Vajíčka se špenátem
Stačí vám pouhé dvě suroviny a rychlé, zdravé a dobré jídlo je na světě. V Lidlu jsem si koupila čerstvý špenát a bylo jej třeba využít. Do míchaných vajíček nebo omelet se hodí perfektně, takže to byla jasná volba :)


S chia a ovocem
Závěrečné fotky většinou patří posledním snídaním a ani dnes tomu nebude jinak. Dnes jsem si pochutnala na této skvělé kaši. Vločky jsem dala tentokrát namočit už přes noc spolu s chia semínky, aby to pěkně nabobtnalo. Ráno jsem to pak jen ohřála, přidala trochu vanilkového proteinu a navrch ovoce, o které jsem konečně opět rozšířila své mrazákové zásoby :)


PS: Až teď jsem si uvědomila, že tohle bude vlastně poslední vydání v roce 2013. Takže doufám, že i v následujícím roce vás bude tato rubrika bavit a já se budu snažit ji dělat lepší a lepší! :)

34 komentářů :

  1. krásné ráno :) to je snad poprvé co u tebe vidím kaši bez tuny ořechů a ovoce, ale nemyslím to zle ;) doufám, že nebudeš tak moc ubírat i v ostatních jídlech ....
    kašičky jsou skvostné :) zrovna papám tu svou s kiwi, ale mám problém ji dojíst:D
    Mě se maso obecně přejedlo, protože jím jen kuřecí. Tak si ho nechávám jen 3 krát týdně po posilovně a zbytek obědů doplňuji vejci a sojou jako hlavní bílkovinou.
    Tak se měj hezky, já si jdu užít svůj LEGDAY <3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ořechů se nevzdávám, jen jsem je přeorientovala do jiných částí dne. A kašičky s ořechovými másly si taky neodpustím, to se neboj :D Jen to nebude denně ;)

      Užij si Legday, já za chvíli taky mířím do fitka a dám si něco pořádného z Crossfitu :)

      Vymazat
    2. A môžem sa teda opýtať, kedy si zaradila do jedálnička tie orechy? Nehľadaj v tom, prosím, nič podrýpavačné, len ma to zaujíma, pretože ja ich jem takmer nonstop :D
      Ale jedálničky opäť super, ja mám práve úplne opačný problém. Všetci doma ma nútia jesť nezdravo a ja vôbec nechcem. Keby nebolo mamky, tak neochutnám jediný koláč. Včera pri mne stála s tanierom 10 minút, až kým som si jeden nezobrala :/

      Vymazat
    3. A není to od tvojí mamky trošku blbé tohle dělat? Mě to nepříjde moc rozumné. Pokud tě ovšem nechce nějak "vykrmit" a nebojí se o tebe - nevím, jak jsi na tom s váhou a jídlem :)

      Ořechy teď jím spíše odpoledne a k večeru. Snažím se je kombinovat více s bílkovinami než se sacharidy ;)

      Vymazat
    4. Zišlo by sa mi trochu pribrať, to je pravda, ale ja si tiež nemyslím, že práve toto je ten správny spôsob. Zväčšuje mi aj porcie obedov, ale stále jej neviem vysvetliť, že to musí ísť aj nejak rozumnejšie. Myslí to však v dobrom..

      Vymazat
  2. Dobré ránko, proč si vaříš na 4 dny dopředu? Bereš si s sebou to jídlo do práce? Tam nemáš jinou možnost se někde najíst, anebo máš ale chceš zachovat zdravé obědy na které jsi zvyklá? Je to dobré (není ta rýže už suchá) i když to jíš už 4.den?
    Mmm a ten proteinový pudink vypadá také lákavě.. máme ale docela starou mikrovlnku (plánujeme sice koupit novou, ale zatím ještě trochu jede), tak nevím zda mi tento zázrak i ta naše stará vykouzlí a zda to vůbec bude k jídlu :-D
    A budu muset začít žít opět zdravě s tebou, protože i já jsem si zvykla na kachničky se zelím, knedlíky, a hlavně všechny moje svačinky byly tvořeny cukrovím.. i když jsem měla třeba tvaroh s ovocem, ale místo vloček - šup tam pár perníčků anebo nějaké jiné sladké.. a místo klasických ovesných kaší jsem si zvykla snídat pořád přeslazený biskupský chlebíček... tak musím brzdit.. :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to prostě jednodušší a v ledničce to vydrží, když to je nějaké takové jídlo :) Vždy vařím minimálně na 2 dny dopředu, občas i víc, když mám třeba jako poslední více masa, které je třeba zpracovat. Jídlo jsem zvyklá si dělat sama. Občas se někde najím, ale dělat si jídlo doma je levnější, zdravější a pro mě i chutnější ;) Často obědvám v práci, takže je lepší to mít připravené předem.

      Vymazat
  3. dýni závidím, já své zásoby ze zahrady už snědla a ty kupované mi moc nejedou (jakjsou uleřelé, tak se v nich nahromadil ten škrob a už to není ono). Fíky sušený miluju, jsou krásně medový. Fotky jsou krásný, jako vždy.

    OdpovědětVymazat
  4. Ale notak! :D Jaká pak hřešící snídaně! :D
    Super jídla asouhlasim s chalvou, tu dýni bych si taky dala!! :)

    OdpovědětVymazat
  5. Ani ne tak hřešící snídaně - spíše snídaně v poslední hřešící den :D

    OdpovědětVymazat
  6. Prohlížení tvého food inspa u vychutnávání si snídaně se pro mě stal nedělním rituálem. Jsem ráda, že v tom budeš pokračovat :)

    OdpovědětVymazat
  7. Dýňová kaše vypadá skvostně :), jsem ráda, že mám ještě nějaké zásoby domácích dýní, takže se do ní pustím :)

    OdpovědětVymazat
  8. mnam!:) vypada to vsechno skvele:)

    OdpovědětVymazat
  9. Mmmmm všechno to vypadá dobře :)
    U mně pojídání cukroví ještě nekončí, ale teď už vždy jen pár kousků, a ne po mísách, jako na Vánoce :D Ale vínko? To patří do mých "zdravých dnů", je to přeci dobré na srdce! :D

    OdpovědětVymazat
  10. těšila jsem se, že najdu nějakou inspiraci na slanou svačinu, ale nic. Snad příště! Ale ty kaše jsou super, taky bez nich nežiju, ráno bez kaše není ráno, přece! :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na slanou svačinu si dávám třeba i ty míchaná vajíčka ;)

      Vymazat
  11. kdybych někde sehnala dýni, tak si tu kaši s radostí udělám :)

    OdpovědětVymazat
  12. Moni ,to je krása, já má ted hřešící dny skoro denně, no...vlastně denně - celodenně :D :D A ta rozplývající se čokolád.pomazánka...bože...kdyby to šlo, ukradnu ti jí z monitoru =D
    Hned první jídlo vypadá bezvadně! a pak se to ještě více graduje a lepší, u tebe se vždycky člověk nejen nainspiruje,ale hlavně namlsá, miluju tvé food inpirace :)

    OdpovědětVymazat
  13. Já každou neděli úplně žasnu nad tím, kolik různých jídel jsi schopná vymyslet. :) Já bych na tohle opravdu neměla fantazii! :D

    OdpovědětVymazat
  14. už je vážně na čase vyzkoušet čerstvý špenát, vypadá skvěle :) sojové maso mám hrozně ráda, když nám ho vaří v jídelně (:D), ale když se o něj pokouším doma, vždycky chutná hnusně a já vůbec nevím, čím to je :(

    OdpovědětVymazat
  15. Food inspiration je rozhodně Tvá nejlepší rubrika, miluju jí! Je vážně super, kolik jsem překvapená, že toho tolik svedeš vymyslet a jak hezky to všechno vypadá. :)

    OdpovědětVymazat
  16. Dýni bych už konečně chtěla vyzkoušet! Tak snad až bude sezona tak se dokopu si jí koupit :D
    Aaa, ty tvoje snídaně..Krása!

    OdpovědětVymazat
  17. Ta poslední kaše je úžasná!

    OdpovědětVymazat
  18. Teda Moni, hned bych si všechno dala (už půlhodiny tu sedím a přemýšlím, co si dám, takže si umíš představit, jak teď slintám :)). A to přidávání denně chápu, taky mě to nutí, když je čas a inspirace, za týden už to tak nebude, až se budu učit na všechny ty testy :D

    OdpovědětVymazat
  19. Tak lívancovou kaši chci taky :D. Já si někdy do kaše dávám bílek, celý vajíčko zkusim zejtra :) Pudink si du dát pro jistotu hned! :D

    OdpovědětVymazat
  20. Ovesnou kaši s vajíčkem taky miluju, je krásně krémová :) Někdy oddělím bílek od žloutku a přidám do ní ušlehaný sníh, to je pak lehká jak obláček :D :)

    OdpovědětVymazat
  21. V kolik hodin prosim tě vstáváš? Ty jsi asi takové ranní ptáče co? :D Vidím totiž čas vložení příspěvku 7:51 a píšeš že jsi už po snídani.. v kolik tak běžně vstáváš když jdeš do práce a v kolik třeba o víkendu nebo když máš volno? To já nechci vylést z pelechu ani za nic, i když vím že mě čeká nějaká super eňoňuňo kašička s máslem, stejně bych ráda spala dál.. kdyby to šlo :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. 7:51 je podle tebe brzo? Pro mě je 7 hodin takový akorát čas vstávání, kdy si ještě i celkem pospím, nejdéle spím do 8, víc ani ťuk :D Jsem zvyklá vstávám brzo, někdy i kvůli práci, ale budím se tak i běžně. Do práce někdy vstávám třeba i v 5 ráno, ale jindy jedu až později nebo odpoledne a tak můžu spát o něco déle - ale stejně vstávám mezi 6-8hod. Pokud bych vstávala později, tak už jsem akorát nervozní z toho, že ten den bude kratší.

      Vymazat
    2. Přesně! Taky vstávám takhle.. Kdybych vstala dýl, den je pak děsně krátkej a já bych nic nestihla :-D
      Jinak ty jídla - krása jako vždy :) a musím vyzkoušet amarant

      Vymazat
    3. No, máš pravdu 7:51 není zas tak brzo (na vstávání, ale tys už byla po snídani, proto jsem se ptala kdy vstáváš :-D).. já většinou vstávám kolem osmé, půl deváté, ale to teprve vstávám a ještě než si nachystám snídani, kouknu na net, pomalu snídám, tak je i devět :-D

      Vymazat
  22. Je super ze mas ted zatim cas pridavat clanky.. ale neboj, podle me ty novorocni nadsenci zase odpadnout (nekteri urcite).. a zase bude vice casu.. uz se jinak tesim na zodpovezeni nektere z dalsich otazek do te nove rubriky :))

    OdpovědětVymazat
  23. Prostě úžasné fotky! Musí to i skvěle chutnat :-)
    http://www.fitjane.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  24. Né, Mončo... já mám zas takovou chuť na kešu oříšky, jak je u tebe vidím. :D A špenát... A lesní ovoce... mmm. :3

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za všechny komentáře :) Odpovídám na ně tady na blogu ;)