úterý 31. prosince 2013

Novinky do spíže i ledničky XXI.

Jeden by si myslel, že když je dnes poslední den roku 2013 a zítra nám začíná rok nový, tak se to i u mě bude hemžit články typu "Co mi přinesl rok 2013" nebo "Předsevzetí do roku 2014". Pravda, takové příspěvky jsou v těchto dnech jinde
v převaze. Ale já? Já vám raději zase ukážu, co jsem poslední týdny nového nakoupila :D Protože článek do této rubriky už tu nebyl nějaký ten pátek. A já mám upřímně větší chuť psát zase o jídle než vymýšlet předsevzetí, které pak při první příležitosti poruším :D Ale kdoví, třeba na mě během dnešního večera taky padne nějaká vzpomínací nálada. Jaké máte mimochodem plány? :) Já Silvestra teda většinou neslavím. Ani tento "svátek" nějak moc nemusím a nejradši bych šla spát klasicky kolem 10 večer :D Takže budu pěkně v poklidu domova a asi si pustím nějaký ten film, budu se válet v posteli,
o půlnoci kouknu na ohňostroj, popřeji šťastný nový rok a půjdu spát . Vy ať už máte plány jakékoliv, tak vám přeji,
ať si to užijete ;) 

Ale teď už tedy k tomu jídlu.
Jedlé dárky
Ještě jsem vám neukázala vánoční dárky od kamarádek. Ony ví, že mi největší radost udělá buď jídlo nebo něco, co se dá
k jeho výrobě použít :D Nejvíc mě potěšil a zaujal šunkovar, o jehož existenci jsem snad neměla ani páru. Zatím však čeká
na to, až nakoupím pořádné zásoby masa. Koření na Zaziky taky určitě přijde vhod a ačkoliv je dělám málokdy, tak je mám ráda - takže třeba s nima zase začít :) No a mini medovinku jsem šoupla k asi tak stejně velké flašce šampaňského - kdyby bylo moc zle, tak mám aspoň dnes co upíjet :D



Čaje z Lidlu
No a po vánočních a silvestrovských hostinách vám jistě přijdou vhod tyto čaje - Shape a Detox. Já si je tedy pořídila už pár týdnu před svátky a ani ne tak proto, že bych moc věřila tomu, že mě dostanou do kondice nebo mě dokonale pročistí. Spíše mi právě tyto čaje nejvíce vyhovují svým složením i chutí a ráda je piji :) Měla jsem od této řady i Energy a všechny mohu doporučit :)


De-luxusní kakao
Doma jsem mamce vypotřebovala všechny zásoby kakaa (nemá si jej kupovat a pak nepoužívat :D), a tak bylo třeba koupit nějaké nové (protože ani já jsem si pak pochopitelně neměla co dávat do kaší a tvarohů). Na zkoušku jsem vzala tohle z Kauflandu s vysokým podílem kakaového másla. Řekla bych, že rozdíl je fakt znát, už jenom na té barvě. Není kakao jako kakao :) Určitě se najdou i lepší, ale i s tímto jsem tedy spokojena.


Čoko Müsli
Toto zajímavé müsli se konečně objevilo i v Albertu. Je v malém balení, 200g, a cenově taky vyjde na něco přes 20Kč. I když je čokoládové, není tam zbytečně přidaný cukr navíc a je to müsli sypané s kousky čokolády, datlí a cornflaků. Takže samé zajímavé věci :) Prodávají jej v ovocné příchuti, ale čokoláda je prostě čokoláda :)


Uzená mozzarella
A díky slevě jsem poprvé okusila i uzenou mozzarellu. Tu klasickou bych mohla jíst denně (a taky že skoro jím), tak mě uzená zajímala o to víc. No bohužel jsem v tom žádný zázrak neshledala a asi zůstanu věrná pouze klasice. Ale třeba bráchovi naopak celkem zachutnala i tato :)


Amarant
Ne zrovna levná sranda z DMka (připravte si cca 40 kaček), ale zato fakt dobrá věc. Může se vám zdát, že 125g je nic,
ale věřte mi - je toho fakt hodně a ubývá to pomálu :) Skvělý třeba do domácího müsli, tvarohu, jogurtu nebo třeba i do kaše :)


To NEJ ovoce
Asi jste si všimli, že v mých snídaních většinou nesmí chybět mražené ovoce. Tak já vám prozradím, které je nejlepší -
to z Kauflandu! :) Je levné, za 400g zaplatíte 40Kč, což je v porovnání s jinými značkami super cena. Navíc jsou tam skvěle namícháné jahody, maliny, borůvky a rybíz a celkově je takové drobnější, což se skvěle hodí na kaši, do jogurtu či na lívance - a ani jej nemusíte rozmrazovat ;)


Koření...aneb na bylinky nejsem
Člověk by řekl, že když jím zdravě, tak musím mít doma spoustu bylinek a vše dochucovat přírodně. Omyl, na tohle já nejsem a nejen, že by mi všechny bylinky chcíply, ale především nakombinovat ty chutě, to já neumím :D Takže buď používám všude nesmrtelnou klasiku sůl + pepř nebo využiji nějaké supr směsi. A na mé obědy mám nejraději nějaké to grilovací koření, takže když jsem viděla v Kauflandu tuto krásnou pixličku za 30Kč, tak jsem ji musela mít :)


38 komentářů :

  1. Jsem ráda, že nebudu jediná, kdo letos "slaví" silvestra tímto způsobem.. + učení na zkoušky a zaspat to sama -_-
    Už se moc těším, až nám pak sdělíš dojmy ze šunkovaru a přeji ti v novém roce jen vše dobré :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem na tom stejně a už jsem si připadala divná :)

      Vymazat
    2. Tak holky, nejste samy já mám v plánu to samé co vy ;)

      Vymazat
  2. Šunkovar? Hezky :D
    A ten čaj z lidlu mám taky, dostala jsem ho od nich a ještě neochutnala :D koukám že bych měla!

    OdpovědětVymazat
  3. Hmm zase další zajímavé tipy.. to hned budu muset při dalším nákupu zkusit.. třeba ty uzené mozzarellky.. ty jsem zatím nezkoušela, pouze uzené sýry, parenici.. možná mi to zachutná..
    O šunkovaru jsem již slyšela ale jsem moc líná na výrobu domácí šunky (nebo spíš nemám čas)..
    Jinak já kupuji mražené ovoce v Lidlu, to je totiž bez jahod které zrovna dvakrát nemusím.. :-)

    Jo a co se týče slavení Silvestra, to jsme na tom podobně.. většinou nemám ve zvyku chodit pozdě spát, raději jdu dřív a také dřiv vstanu, takže budu spíš dnes kolem půlnoci pěkně mrtvá.. tak jsem proto dnes vstávála později, abych si trochu naspala předem a také jsem si musela posunout všechna jídla na později, abych večer neměla o té půlnoci hlad.. :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Šunkovar jsem si také chtěla koupit, spíš mi ho nabízel taťka, ale řekla jsem, že ty peníze nechám na něco jiného. No, teď lituju :D. Tak jsem aspoň na tvoji první šunku zvědavá :))
    Amarant mi hrozně chutná a pravda, ubývá pomalu a do müsli je nejlepší. Ty čaje vypadají hezky, ani nevím, že takové Lidl má. Mozzarellu moc nemusím, ale zajímala by mě ta uzená.
    A já naopak bylinky ráda. Teď sušené, v létě čerstvé ze zahrádky. Je jen potřeba vykoumat, které ti k čemu sedí - já třena miluju šalvěj a citron na ryby, saturejku zase na hovězí maso :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. a na Silvestr mám stejný názor. hlavně nesnáším ty všechny petardy a dělobuchy :D

      Vymazat
  5. Já Silvestra většinou slavím s partou, ale celkem v poklidu, nic velkého, alkohol stejně nepiju :)) Takže nejsi sama v tom, že silvestra tolik neslavíš, pro mě to taky není nic významného :)
    A za tenhle článek děkuju, objevila jsem v něm několik věcí co nutně chci vyzkoušet - čaje, kakao, a hlavně to müsli a mražené ovoce se mi bude vážně hodit, díky :)

    OdpovědětVymazat
  6. Silvestr vnímám úplně stejně jako ty. Párty na chatě, bytech,apod. jsem si užila v náctiletech dost, takže teď už o to vůbec nestojím :) Dnešní den tedy bude vypadat dost podobně jako tvůj.
    Děkuji za tip na čaje. Už jsem z Lidlu vyzkoušela přímo čaj na hubnutí a ikdyž mi po prvním šálku bylo blbě :-D tak nakonec jsem vypila celé balení. Jsem stejného názoru, nevěřím na tyhle čaje, ale miluju bylinky a ty mi vždy nejlépe pročistí tělo. Na amaranth se chystám, ale určitě pro něj nepůjdu do DM. Tam je předražené úplně vše :-D
    Šťastný Nový rok Moni :)

    OdpovědětVymazat
  7. Ten šunkovar je perfektní dárek, domácí šunka musí být úplně někde jinde, než ta kupovaná :)
    A taky většinou používám grilovací koření, to by mi nějací gurmáni dali...:DD

    OdpovědětVymazat
  8. Šunkovar jsme si letos pořídili a řeknu Ti, je to nejlepší věc na světě :-D Zrovna dnes jsme dodělali šunku a je luxusní :)

    OdpovědětVymazat
  9. Tak přesně na ten šunkovar jsme s mamkou v obchodě koukaly a smály se tomu, že si začneme vyrábět šunku, když už si děláme tolik věcí domácích :D moc by mě zajímalo, jak bude chutnat :)
    Doma máme asi milion těhlech namíchaných koření, protože jediný, co jsme si pěstovali, byla bazalka a i ta chcípla :') třeba takový Country koření se u nás cpe naprosto všude :D
    Taky tenhle svátek zrovna moc neprožívám, každopádně Ti všechno nejlepší do nového roku :))

    OdpovědětVymazat
  10. Zajímá mě, jak funguje šunkovar:) doufám,že pak bude bližší článek:))

    OdpovědětVymazat
  11. Ahoj, pomohli byste mi prosím s dotazníkem k mojí školní práci?
    http://www.survio.com/survey/d/I5A3W1O9K9G2P9U5O

    Díky moc! :) ...a díky za tip na kakao :)

    OdpovědětVymazat
  12. to já taky moc nekořením, občas vychytat tu správnou kombinaci je fakt těžké. O tom kakau jsem už uvažovala. Amarant jsem měla jen v podobě zrna, většinou uvařený dohromady s quinou, tyhle perličky budu muset vyzkoušet. To já mám tolik mraženého ovoce z léta, že si ho nemusím kupovat (borůvky,třešně,angrešt, maliny jsem už snědla) :D Šunkovar jsme doma jednou měly a po prvním pokusu se hned rozbil a málem jsme z toho ani nedostali to maso (chuťově nic moc)

    OdpovědětVymazat
  13. Moni, ty jsi už kdysi zkoušela sezamovou pastu tahini, že? Jak ti chutnala? Já jsem si totiž k Váncům objednala tahini z aso eshopu a to rovnou celý kilogramový kbelík. No a hned když jsem ochutnala, věděla jsem že to není ono.. nechutnala mi, měla takovou hodně nahořklou chuť, takže docela zklamání, ale asi to tak má chutnat, nemyslím že by byla zkažená.. je to vlastně jen 100% loupané sezamové semínko, není to ničím dochuceno..
    Jak to chutnalo tobě a kde tahini používáš? Stálo to fůru peněz a tak to nechci vyhodit, ale takhle samotné se to také jíst nedá (alespoň mě to nechutná ani nikomu doma).. šlo by to nějak "upravit" aby to bylo konzumovatelné? Ty to přidáváš do vaření / pečení nebo jíš jen tak?
    Díky za odpoveď a přeju do nového roku jen to NEJ. Sabina :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zkoušela, ale měla jsem jen malou skleničku. Ona je opravdu taková spíše hořká a hodí se více do slané kuchyně nebo do nějakých koláčů, které dosladíš. Já z ní dělala třeba cizrnový hummus, dávala jej do koláčů nebo z ní dělala nějaký dip na zeleninu - třeba s mrkví a kakaem mi chutnala :D Ale měla jsem jednou i sezamovou pastu, kiterá byla slazená a ta byla dobrá právě třeba na kaše nebo tak. Takže případně si ji můžeš vždycky trošku osladit, i když nepřehánět to :)

      Vymazat
    2. Díky za tipy, určitě zkusím něco vykouzlit, protože je mi líto to nevyužít.. ten cizrnový hummus bych udělat mohla.. :-) měla jsem ho dávno, ale to jsem ještě neměla to tahini, tak snad to tam bude pasovat.. no ale jinak to asi budu muset trochu osladit třtinovým cukrem, když bych si to chtěla dát ráno na kaši :-)
      Ještě mám kilo lískooříškové pasty, tak doufám že s tou to už dopadne líp.. ještě jednou dík za radu :-)

      Vymazat
    3. Lískooříškové určitě nezklame :) To já bych taky nevěděla, co s kilovkou toho sezamového no, toho bych tolik neobjednala asi ani já :D

      Vymazat
    4. Mně tahini chutnalo třeba s dušenou mrkví nebo jen tak přidat lžíci do rizota... A první ochutnání je nejhorší, taky jsem myslela, že to bylo zkažené :D Pak jsem si nějak zvykla a ta hořkost už nebyla tak cítit:)

      Vymazat
    5. Já tahini miluju..ale cestu k nemu jsem nenasla hned po prvnim ochutnani:) urcite zkus ten hummus, nebo i jine pasty z lustenin.. to je moje best:) jinak si do toho treba namacim mrkev..to je slast!! :)

      Vymazat
  14. Tu samou medovinu jsem dala tchánovi.. doufám, že bude dobrá! :-) Taky bych nejradši šla spát v 10 večer. Škoda té práce do 1..:-D

    OdpovědětVymazat
  15. ááá, vidím že máme stejný styl slavení Silvestra :D... pěkně mě Silvestr štve protože mi to rozhodí můj spánkový režim :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak, pak se mi akorát blbě spí :D Stejně se zas vzbudím brzo ráno, ale jsem pak přes den unavená.

      Vymazat
  16. Tak to máme letos stejný plány na Silvestra, ikdyž já trochu nedobrovolně, protože ležím doma s nemocí, ale i tak přeji krásný nový rok a hodně zdraví a štěstí :)

    OdpovědětVymazat
  17. amaranth jsem si zrovna koupila !!! :D a za ten šunkovar bych vraždila !!!

    OdpovědětVymazat
  18. Letošní Silvestr trávíme doma stejně - čtení, filmy, válení.. :-) Moni, do nového roku hodně štěstí a hodně elánu při psaní blogu, který čtu úplně nejradši a nejpravidelněji :-)

    OdpovědětVymazat
  19. taky jsem příteli koupila šunkovar k Vánocům a k tomu teploměr, protože šunka se má vařit při 80stupních.
    Bylo to i v pořadu Jste to, co jíte, jak udělat tu pravou domácí-bezchemickou :O).
    http://www.iprima.cz/jstetocojite/o-zivotnim-stylu/domaci-medova-sunka-chleb-s-vysokym-obsahem-vlakniny

    Je ale blbý, že je to asi na kilo masa. Tescoma má na půl/nebo taky kilo masa-u jednoho šunkovaru dohromady. To jsem ale nevěděla, že Tescoma má, vlastně v té době, kdy já jsem tento dárek kupovala ani nejspíš ještě neměla. Kupuji dárky raději s předstihem.

    OdpovědětVymazat
  20. musím ale říct, že Tescoma má i designově hezčí.... ale to je tak.. hezčí neznamená kvalitnější-maj hodně věcí pěkný šmejdi. Spony na uzavírání sáčků od ních nevydrželi některé ani první den, některý se rozpadly v průběhu měsíce a nanukovač z plastu v mrazáku praskl-i "dřívka" z plastu k nanukům.. takže asi tak, no. :O)

    OdpovědětVymazat
  21. Moni vse nej do noveho roku 2014, pevne zdravi a staly usmev na tvari. Dekuji za tip na mrazene ovoce.

    OdpovědětVymazat
  22. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  23. Mozzarellu ám nejradši light, ta klasická mi tolik nechutná, je tužší, a uzenou už vůbec nemusím:)
    Amaranth jsem nikdy neměla. Ovoce z Kauflandu mám, cenově naprosto nejlepší.

    OdpovědětVymazat
  24. Autorce webu bych chtěla moc poděkovat, že mi ukázala cestu, kterou se chci vydat. Šunkovar máme doma už asi tak dva roky, šunku jsme zkoušeli už asi 10x, dokonce jsem i přes původní odpor koupila rychlosůl a nic. Nikdy se nám nepovedla, nechutnala, proto Vám všem držím palce, ať dopadnete lépe.

    OdpovědětVymazat
  25. Albert mám kousek za barákem, až půjdu se psem na procházku hned si pro něj skočím. :-D Miluju čoko musli :-)) Díky za tip :)

    OdpovědětVymazat
  26. Na amaranth házím očkem už nějakou dobu. Asi neodolám. :D

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za všechny komentáře :) Odpovídám na ně tady na blogu ;)