pátek 13. prosince 2013

Novinky i stálice aneb týden plný balíčků

 
 Tento týden si u nás dopravní společnosti opravdu užily - pošťáci, PPLko, kurýr z InTime...všichni museli vážit cestu
do našeho malého zapadákova :D Tu a tam se mi to pěkně nakupí a tento týden to byly rovnou 4 balíčky! Potřebovala jsem doplnit doma všemožné zásoby, takže jsem objednávala z různých eshopů a pár věcí jsem dostala jako pozornost. Tak se mi to pěkně nashromáždilo a největší "radost" z toho měla mamka, která za mě musela téměř vše přebírat :D Kdyby to bylo v jeden den, tak je to ještě v pohodě, ale zrovna to vyšlo tak, že to bylo rozdělené do 3 dnů. A to ještě očekávám něco i příští týden. Ale užívám si to :) Není nad to otevírat krabici plnou dobrot, na kterou jste se tak těšili! Skoro jako takové brzké Vánoce - tento týden čtyřnásobné :D 


3,2Kg ořechového másla!
První a ta vůbec NEJLEPŠÍ nadílka, co jsem si nadělila - ořechové pasty :) O své první objednávce z tohoto naprosto božího internetového obchůdku ASO jsem psala ZDE. Neuběhlo ani moc času a 4 sklenice různých druhů ořechových másel ve mě nenávratně zmizely. Holt když si je dopřávám ke každé snídani (a pravda někdy nejen k ní), tak to mizí rychlostí blesku. Proto jsem tentokrát objednávala už mnohem rozumněji - rovnou v kilových baleních! :D Asi jsem trošku šílená, ale...ale já prostě vím, že u mě se to neztratí, i když jsem na to sama :) Měla jsem kilovku mandlového másla z MyProtein a po zhruba dvou měsících sotva vyškrabávám lžíci dno (a to jsem ho nejedla každý den, střídala jsem jej s arašídovým!). Takže s touto objednávkou si vystačím tak maximálně na půl roku, pokud dobře počítám :D

A protože jsem děsně nerozhodný člověk a miluji je všechny, tak mi prostě nemohl stačit jeden kyblík. Mandlové už mi jak jsem psala dochází a protože jsem si na něj zvykla, tak to bylo jistota. Arašídové máslo je klasika a mizí vůbec nejrychleji. Dnes jsem jej zkoušela na snídani a úplně jsem mlaskala blahem - asi nejlepší arašídové máslo, co jsem kdy jedla. Tak jemná a čistá chuť! A to jsem si doteď potrpěla na crunchy variace. Nene, nyní už nechci žádné jiné! :)

A protože miluji kešu a malou skleničku kešu másla jsem si taky měla možnost vyzkoušet, tak se od teď budu rozmazlovat
i tímto kýblíčkem plného těch nejlepších oříšků rozmixovaných v božské máslíčko. No a ten malý prďola vedle nich, to je v porovnání s ostatním spíše takový "tester" :D Máslo z lískooříškových ořechů s karobem. Protože ta máslíčka ochucená karobem jsou fakt děsně dobrá! A lískooříškové je dobré samo o sobě, takže s karobem to bude teprv nářez :)

Na závěr pak už jen takové drobnůstky - přibrala jsem si i Agar, který chci použít na nějaké to želé nebo zdravý pudink. A asi jako pozornost jsem dostala vanilkový třtinový cukr, který jsem neobjednávala a přesto jej v balíčku našla. A to vždy potěší :)


********


Brandnooz Box- první české vydání
Jako druhý v pořadí mi tento týden dorazil prosincový box plný jídla od Brandnooz. Minulý měsíc jsem měla možnost vyzkoušet si německou variaci a na českou jsem byla pravda taky zvědavá. Bohužel se stalo to, čeho se obávala většina z vás - nebylo tam téměř nic, co by mě coby milovníka zdravého jídla zaujalo. Produktů dost, ale já z toho využiji možná tak dva. Překvapila mě akorát boloňská omáčka, o která jsem vám i nedávno psala TADY - tu jistě využiji. Dále žvýkačky, ty si dám taky ráda :D
A poslintám si u prohlížení božských jídel v přiloženém Apetitu, ke kterému si uvařím skvělou kávu Jacobs Milicano, na kterou tam byly vloženy vzorečky :) Ale kofolu, instantní cappuccino, slané krekry, bombony nebo dokonce Magistra(!)...to si opravdu nedám. Magister s vlašskými ořechy mě pravda překvapil v tomto balíčku asi nejvíc :D Ale doma si určitě rádi dají :) No a nedám si ani "super skvělé dietní" nové fitness lupínky, protože takovéhle cereálie už mě nějak neberou. To já radši vločky! Jsem ráda, že jsem mohla boxy zdarma vyzkoušet, ale už teď vím, že další si objednávat nebudu - byť za výhodnější cenu. Zato se velmi těším na Zajíce v krabici! (už jste se přihlásili do soutěže?)



Ačkoliv jsem dneska nějaká ukecaná a článek začíná přesahovat mé meze, tak stále nekončíme! :)


Zdravě z Biosféry
Dalším balíčkem v pořadí, který jsem si objednala sama, byla zásilka z mé oblíbené Biosféry :) Nutně jsem potřebovala doplnit zásoby čaje Matcha. Fakt nutně, nekecám! Asi jsem si na něm vytvořila závislost :D A jelikož na Biosféře vyjde cenově asi nejlépe, tak jsem objednávala právě od tama a rovnou přidala i pár dalších drobností. Jak jinak :D Vzala jsem si tedy ne jednu, ale rovnou 2 krabičky Matcha Tea. Ať mi to vydrží alespoň na 2 měsíce. Jelikož jej piji skoro denně a v krabičce je 30 sáčků, tak to tak zhruba vychází :) Mám ho ráda pro jeho příznivé účinky a když jej piji, tak mám pocit, jako by mě opravdu skvěle detoxikoval. Navíc je to údajně i skvělý spalovač a nakopávač a zelený čaj je sám o sobě superpotravinou, takže proč ne? :) Více info o něm třeba v TÉTO mé recenzi ;)

Další položkou ve virtuálním nákupním košíku byly chia semínka. Doma mi sice ještě nějaké zásoby zbývají, ale jelikož jsem si posledně koupila chia drcené a už mi začíná chybět ta klasika, tak jsem neodolala. Opravdu jsem si je zamilovala a teď už mi doma nesmí nikdy chybět :) A co mi už doma taky nechybí je kokosový olej. Konečně vyzkouším nějakou novou značku a jsem na něj opravdu zvědavá. Miluji jeho vůni, chuť a všestranné využití :) 

Od Biosféry jsem také dostala nějaké pozornosti k nákupu - špaldový nápoj (vůbec netuším, o co jde) a vzorečky krému Colafit. Miluji takovéto pozornosti! :)


********


Aby svaly nestrádaly!
A nejčertvstěvjší zásilkou jsou produkty ze slovenské stránky nu3tion, které mě zaujaly na první pohled :) Nějaké ty doplňky ke cvičení taky používám a ačkoliv je rozhodně nestavím na první místo (tam patří vždy vyvážená strava!), tak je beru jako vhodnou občasnou pomoc a zpestření. Zvlášť když mám náročnější týdny a mé tréninky se prolínají s prací, tak je využiji :)
O to víc jsem uvítala právě tyto produkty, které neobsahují žádné zbytečné chemikálie navíc. Všechno to jsou pouze čisté proteiny/sacharidy a jiné, bez barviv, bez dochucovadel, bez sladidel. Já dostala spoustu věcí dle svého výběru na vyzkoušení - například instantní vločky (vhodné i jako náhrada mouky), syrovátkový protein WPC 40 a WPC80 (čtyřicítka má více sacharidů, méně bílkovin), kasein a BCAA. 


Jo a ty plata tablet - to nejsou steroidy nebojte :D To jsou jen ochucující tablety právě k těmto produktům - příchutí mám spoustu a za zmínku stojí například vanilka/oříšek, karamel, kokos, višeň, banán, čokoláda, cappuccino... Určitě těmto doplňkům věnuji samostatný článek, jakmile je otestuji. Sama jsem na vše zvědavá, protože takto neochucené proteiny jsem ještě neměla. A cena je podle mě opravdu přívětivá, kilová balení se většinou pohybují okolo 13-20 euro :) 


ANO, to už je opravdu VŠECHNO! :D Holt mám takové dřívější Vánoce no. Třeba si dělat radost. Nejen o Vánocích! ;) Čím si děláte radost vy? :)


41 komentářů :

  1. No teda, to je vážně nadílka :D Máslíčka vypadají dobře, ale já už upřednostňuji domácí :) A matchu si kupuji u nás ve výživě - za balíček chtějí 10 korun a to vyjde už skoro úplně stejně jako v biosféře :) ... agar používám už dlouho, je to fajn věc pro vegany :)

    OdpovědětVymazat
  2. Tak ty neochucené proteiny zní fakt dobře! :-) Másla ani nekomentuju :-D Brandnooz box opravdu nic moc.. ale myslím, že o to bude Zajíc lepší :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Koukám, že dokonalost skutečně existuje! *_*
    Mohla bys mi prosím napsat, zda je chutnější toto mandlové máslo nebo od MyProtein? já podle toho objednám ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ještě jsem jej netestovala, chci prvně dobrat do od Myprotein :)

      Vymazat
    2. Tak nakonec jsem jej už vyzkoušela a to z ASO mi rozhodně chutná víc! :)

      Vymazat
    3. Mohu se jen ještě zeptat, jaké je to ASO konzistence? také hodně tekuté? :)

      Vymazat
  4. Tak ty boxy mě opravdu zklamaly, vždyť měli tak úžasnou příležitost a oni z toho udělají takovou tuctovku:-( jinak proteiny mě hodně zaujaly, já vždycky piju dva měsíce ten samý a pak už to nechci ani pozřít jak se mi ta příchuť "ojí" :-D

    OdpovědětVymazat
  5. K té obří zásobě máslíčka nemám co říct, došly mi totiž slova.....to je jako zásilka z ráje!!! :D
    A v Biosféře mají velký výběr samých dobrot, přemýšlím že si opět něco objednám :)
    Ale Magistra klidně pošli směrem na Vídeň, já tady z něj nějakej vánoční koktejl vymyslím :D
    A na Zajíce se moc těším (ještě že víme to tajemství, co tam bude! I když ne to, co tipuje nejvíc lidí :D)

    OdpovědětVymazat
  6. joj ty 1kg maslicka super, ja mam ted rozdelane 1kg arasidove smooth(ale i tak ma kousky) od my protein a to je tez uplne bozsky nato ze je to cisty 100% bez niceho. priste zkusim urcite z techto.

    OdpovědětVymazat
  7. Ten balík past se mi líbí nejvíce :D Až budu mít úspory, tak tento obchůdek budu muset zkusit, když tady o tom tak pěkně už po několikáté píšeš ;)

    OdpovědětVymazat
  8. Z tebe musí mít všechny ty eshopy hroznou radost :D, takové tržby jim udělat! Ale teda závidím ti, to by se mi taky líbilo.Škoda že si nevydělávám, to bych si pak tak nakupovala, ale rodiče by tohle asi nepřežili :D. Ale zmínila jsem se, že bych aspoň skleničku takového dobrého máslíčka chtěla, tak třeba na ni dojde :)
    Jsem ráda, že jsem do Brandnooz nešla, koukám, že vám neposílají moc mňamky. A jinak děkuju ta tvoji ochotu a odpověď na mail.
    Měj hezký víkend!

    OdpovědětVymazat
  9. no tak já po kbelíkách kupuju kokosový olej, na kterým solidně ujíždím. Na ty másla mě moc neužije no. To já si normálně kupuju čistej Whey bez příchuti a piju ho takhle.

    OdpovědětVymazat
  10. Fíha, to vypadá dobře. V porovnání s těmi tvými oříškovými másly je ta moje sklenička arašídového másla úplný chudáček.=) Já bych jen měla obavy, že ve mně kilovka zmizí rychleji, než bych chtěla.=)
    Matchu musím někdy vyzkoušet. Zelené čaje mám ráda, čtu na ni chválu kudy chodím (a že toho teď o zkouškovém je), jsem zvědavá.
    A k proteinům jsem se zatím ještě nedostala. Jdu na to zatím jen (snad) vyváženou stravou. I když bezmasou.=)

    OdpovědětVymazat
  11. když vidím Matchatea, tak ten je dobrý a silný :) a kdyby jsi měla jooo chuť se v neděli projet do matičky Prahy, tak u Národního divadla je "Vánoční bazar Matchatea" -> https://www.facebook.com/#!/events/1435843329965049/?fref=ts , kde se dá koupit levnější mača :)

    OdpovědětVymazat
  12. Úplně tě chápu, že jsi nadšená z každého nového balíčku, mám to taky tak :)

    OdpovědětVymazat
  13. Bože, ty másla! Závist, a neskutečná :D Už jdu na eshop a taky něco objednám, ať po tobě nejsem pozadu :D A jsem fakt zvědavá, jak dlouho ti vydrží, já jsem snědla všech 12 sklenic arašídového másla z lidlu z toho amerického týdnu úplně bleskovou rychlostí :D ještě že jsem zase v objemu.. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Houstone, máme problém :D Jsem na tom eshopu http://www.aso-online.cz/ ale nemůžu tam najít ty kilová balení těch ořechových másel, jsou tam jen ty malé skleničky :(( :D Kde to seženu, poradíš?

      Vymazat
    2. a problém je vyřešen, už jsem to víc prozkoumala a přišla na to kde to navolit :D Promiň za tolik komentářů už s nimi končím :D

      Vymazat
    3. Super, už se těším, až budu číst tvé ódy na ně :D

      Vymazat
  14. Brandnooz Box mě vůbec neláká z důvodu toho, že bych víc jak půlku stejně nejedla a musela rozdat. Ale Zajíce v krabice jsem objednala hned, jak jsem jej uviděla u Markétky a pak i u tebe. Nechtěla jsem riskovat, že bych náhodou nevyhrála :D A hrozně chci tu pastu mandlouvou, ale to poštovné ještě k tomu.. :(

    OdpovědětVymazat
  15. :-O došly mi slova při pohledu na oříškové másla :D Ty ti prostě a jednoduše závidím :) Já si nevydělávám, takže o takových nákupech si můžu jen nechat zdát, ale aspoň jsem se pokochala u tebe na blogu :D Musím říct, že nákup se ti fakt povedl! :) Jestli se můžu zeptat, nemáš/nemáte někdo zkušenost z mixování arašídů na máslo s tyčovým mixérem? děkuji :)

    OdpovědětVymazat
  16. Já jsem si také již udělala radost a k Vánocům si objednala 1kg tahini pasty, 1kg lískooříškového másla, no a pak ty malé balení - 2x araš.pasta s karobem a 1x mandlové máslo.. peněženka trošku plakala, no ale tak když jsou ty Vánoce :-D
    A jinak proč nejíš Fitness cereální lupínky? Vím že to není moc zdravé, takže je taky moc nejím, spíš si dělám domácí zapékané müsli z ovesných vloček, ale stejně.. jednou za čas, 1-2 lžíce, to snad neuškodí, ne? Anebo ti to prostě nechutná? Protože tyhle med/mandle jsou fakt boží :-D (ale tak je to čistě jen můj názor) :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Upřímně jsem je ani nezkoušela :) Ale zdá se mi, že to má zbytečně moc cukru, jakýchsi sirupů apod. Navíc by mě to nezasytilo. Když jsem si někdy něco takového dávala, tak stejně jenom trošku třeba k vločkám nebo vločkovému müsli. Na snídaně si dopřávám, ale zároveň potřebuji, aby to tělu něco dalo :) Tohle bych si dala jedině jako dezert třeba do jogurtu či tvarohu :)

      Vymazat
    2. Já to jím pouze v jogurtu nebo tvarohu.. jsou totiž dost sladké tak když to dám do bílého tvarohu, tak se ty chutě vyrovnají...

      Vymazat
  17. Zrovna se rozhoduji o který protein si napíšu a přídala si mi 4-tého favorita, děkuju pěkně :D divím se, že je tak levný....asi to nakonec vyhraje :D
    máslíčka závidím, ale já bych je doma mít nemohla, protože se znám :D
    Po Vánocích doufám budou obří slevy i v e-shopech a konečně si objednám nějaký balík samých zdravých dobrot :D

    OdpovědětVymazat
  18. MONIKO! Tu stránku s ořechovýma pastama jsem nikdy neměla vidět! :D Proklínám tě! :D Mám teď velké nutkání si z tama objednat tu mandlovou. Achjo. :( :D
    Agar jsem si nedávno také koupila, ale ještě jsem netestovala. :))
    Ty ochucující tablety zní zajímavě. Těším se na článek. ;)

    OdpovědětVymazat
  19. Másla nemusím, ale protein si chci objednat, stejně jako kokosový olej na vlasy:)

    OdpovědětVymazat
  20. Tyhle shopy jsou skvělé, zvlášť ten první. Jediné, co mě štve, je to nehorázný poštovný. Když si nechám posílat balíček ze zahraničí, tak neplatím žádné a tady rovnou kilo? Ráda bych objednala, ale tohle fakt platit nebudu, škoda, že nemají výdejní místa po Praze a vůbec je škoda, že takovéhle věci člověk ve zdravých výživách nenajde, proč sakra? Moni, nemohla bys pro své čtenáře zařídit nějakou slevu na tom poštovném?:D Uděláš jim určitě velkou reklamu!!!

    OdpovědětVymazat
  21. Ahoj Mony, vcera vecer jsem byla nakupovat v Kauflandu a hledala jsem tu bolonskou omacku Dolmio (psala jsi ze je z Kaufu) ale nikde jsem ji nevidela.. bud ji nemeli, anebo neumim hledat.. kde jsi ji nasla ty? Myslim v jakem oddeleni? Nekde pri kecupech, nebo kde?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Byla vedle těstovin, v regálu, kde bylo plno dalších omáček :)

      Vymazat
  22. když vidím ty kýblíky s pastou a arašídovým máslem tak si říkám na jak dlouho ti to vydrží :D

    OdpovědětVymazat
  23. Závidím takové maslíčka :-D ale já bych to snad už neměla nikam dát :-D
    Brandy box mě taky moc nezaujal. Víc jsem natešená na zajíce :-)
    Matcha čaj jsem ještě neměla možnost vyzkoušet ,ale hned jak ho někde uvidím přikoupím :-)

    OdpovědětVymazat
  24. Ahojky :) Myslím,že tie orechové maslá sú závislosť... a poriadna! Mne tiež došli zásoby arašidového z Lidlu, tak som si vyrobila vlastné,pražené, solené z Lidlu mixnuté s bio kokosovým olejom a musím povedať, že je to porovnateľne dobré :) Ale čím ďalej, tým viac mi tečú slinky na to mandľové, mňaam! Asi už viem čo si prosím na Vianoce :P
    Čo sa týka toho proteínu, budem rada na Tvoje recenziu, hlavne na nejaké účinky, zmeny...doteraz si mala proteín od Fitness Authority? S tým si bola spokojná? (okrem chuti :)) Ďakujem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, Fitness Authority ještě pořád mám - koupila jsem posledně 2Kg vanilky :D Používám ho totiž skoro denně i na ochucené kaší :) A spokojená jsem. Ono užívání proteinů nezaručuje nějaké zázračné účinky, je to prostě doplněk. A Fitness Authority mi vyhovovalo asi zatím ze všech nejvíc :)

      Vymazat
    2. Jasné, viem o čom hovoríš, chuťovo je top! ;)

      Vymazat
    3. Jasné, viem o čom hovoríš, chuťovo je top! ;)

      Vymazat
  25. Brandnooz Box teda vypadá jako mega zklamání. Ale asi se to dalo čekat. :D
    Ta ořechová másla ti závidím... U mě by moc dlouho nevydržela. :D

    OdpovědětVymazat
  26. Jéé, to se mi moc líbí.
    Kde si prosím mohu objednat ten boxík potravin ? :)

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za všechny komentáře :) Odpovídám na ně tady na blogu ;)