sobota 21. prosince 2013

Optimismem za svými cíli :)

 Dnes tak trošku netradičně...ovšem nic, o čem byste se na mém blogu ještě dříve nedočetli :) Pokud mě čtete alespoň nějaký ten měsíc, tak jste si jistě nemohli nevšimnout, že jsem jednoznačně zastánkyní pozitivního, aktivního přístupu k životu
a sobě samým. A zvláště v období Vánoc a konce roku bychom se na pozitivní myšlení měli naladit především. Nemluvě o novém roce, který pravidelně přináší spoustu nových výzev a předsevzetí :) Všichni tedy povinně naladit na pozitivní vlnu!

Ne vždy je život lehký. Já sama bych mohla psát romány o těžkých chvílích, ale na druhou stranu musím zaklepat, že žádné nadmíru těžké životní události mě ještě naštěstí ve velké míře nepotkali. Bohužel (v tomto případě) jsem člověk dosti introvertní a když mě něco trápí, tak doslova trpím tiše a málokdy o tom někomu řeknu. Za těch pár let, co už však řeším
i jiné problémy než že mi někdo ukradl bábovičky na písečku, jsem však dospěla k pár poznáním, které se snažím hustit
i do vás :)




Všechno jde lépe, když se člověk snaží brát život s nadhledem a optimismem.  Život je takový, jak se rozhodneme jej vnímat. Utápěním se v negativismu svůj život lepším neuděláme. Hledáním pozitivních chvilek však ano :)

Proč o tom píšu? Stále se setkávám s mraky lidí, kteří jsou velice nespokojeni - ať už mi píšou maily, zprávy, komentáře nebo se s nimi setkávám osobně například v práci. Takoví lidé vše negativně odsoudí a v mnoha případech jim chybí jedna hlavní věc - sebeláska a alespoň trocha toho zdravého sebevědomí. A já to chápu - mít rád sám sebe je často mnohem těžší, než mít rád lidi okolo.




Já bych vám všem jen tímto příspěvkem chtěla k Vánocům nadělit trochu té pozitivní energie a dávku optimismu. Chci abyste se měli rádi, abyste neodsuzovali svůj odraz
v zrcadle a přijali se takoví jací jste. Se vším všudy! I když se vám některé věci třeba nelíbí.




Sama v životě procházím různými obdobnými a navíc jsem člověk děsně náladový, což vám mé okolí jistě potvrdí. Ale na jedno jsem přišla - to nejlepší vás v životě potká až když se budete mít rádi a budete myslet pozitivně ;) 

Jednou se mě jeden pán zeptal, proč se tak mračím a proč se neusměji. Tahle malá připomínka mě přiměla k zamyšlení a teď už se snažím na lidi okolo více usmívat . Nejednou mi od té doby bylo řečeno, že je strašně milé, když to dělám. Lidé si toho všimnou a ocení to :)



Negativním přístupem málokdo dosáhne svých cílů. Věřte si a půjde to samo! 
Přeji vám pěkný předvánoční víkend plný pohody.
Ještě se určitě ozvu, nebojte! :)


16 komentářů :

  1. Moc hezky řečeno. :) Je radost přečíst si tak pozitivně laděný článek. Díky a tobě přeju taky krásné svátky a hodně úspěchů v příštím roce. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Moc pěkný článek :) taky jsem se neměla moc ráda, ale postupem času začínám získávat sebevědomí :)
    a usmívat se na lidi se snažím vždycky, většinou mi to totiž oplatí, třeba i v práci a to pak hned lépe utíká:)

    OdpovědětVymazat
  3. :) S úsměvem přeji taky pěkné Vánoce a krásný pozitivně naladěný nový úspěšný rok :)

    OdpovědětVymazat
  4. Krásný článek :-) Já osobně jsem bohužel člověk, který se moc nesměje a jak jsi správně nadhodila, tuším, že tam bude i problém se sebeláskou, zdravým sebevědomím a optimismem obecně...a to jsou věci, na kterých se velmi těžko pracuje..aspoň v mém případě, ale nevzdávám se :-). Tento rok nebyl pro mě moc příznivný, asi ta 13, či co? :-) Tak teď věřím v lepší zítřky :-) A ta tvá příhoda s pánem mi připoměla můj nedávný zážitek - cizí muž se mě ptal kolik je hodin a když jsem odpověděla, tak poděkoval a řekl, abych nebyla tam smutná a více se smála... Krásné Vánoce a vše nejlepší v novém roce. Mirka

    OdpovědětVymazat
  5. Hezky clanek moni oprvadu moc ale bohuzel me se to netyka ja stastna byt nemuzu uz ne. myslela jsem ze me trapi jen vaha a to jak vypadam a byl to ten nejvetsi probelm v mym zivote az do ty doby nez se muj otec na nasi rodinu vykaslal a sel za jinou ted tesne pred vanoci to mi hodne ublizilo protoze hodne lidi ma na vanoce krasnou pohodu jsou spolu a tesi se cela rodina a my uz jsme rozbita rodina. uz neresim vahu to je mi jedno jsem nestastna z tohohle a uz to lepsi nikdy nebudu ale tobe preju jen to nej at mas krasne svatky pohodicku doma to je to hlavni a at jste vsichni stastni moc ti to preju moni.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Každý máme v životě špatná období, ale to neznamená, že už nikdy nebudeš šťastná :) Taky jsem si prožívala podobnou situaci před pár lety a byly to nejhorší Vánoce, které jsem si vůbec neužila. Ale život jde dál a věci se zase zlepší uvidíš. Jen to teďkom překonat ;) Přeji, ať svátky prožiješ co možná nejlíp i za takovéhle situace :)

      Vymazat
    2. Važ si těch lidí a rodiny, kteří s tebou zůstali ve špatném období a stále se máš o koho opřít...

      Vymazat
  6. Moc pěkně jsi to napsala, souhlasím se vším :) Já mám úsměv na tváři pořád a taky mi už spoustu lidí řeklo, že díky tomu působím hrozně sympaticky. Až na to když jsem v posilovně, tam mám výraz jako vrah (soustředěnáá :D)... Taky ti přeju krásné svátky, a ať se ti i příští rok daří jak v životě, tak v blogování :)

    OdpovědětVymazat
  7. Taky ti přeju krásné svátky a co nejvíc takto pozitivních lidí kolem tebe, naprosto jsi to vystihla! :)

    OdpovědětVymazat
  8. Hezky napsáno,a opět musím jen souhlasit:)
    Kdybych se měla pořád jen vrtat v tom co je špatně, litovat se a mračit se na svět, tak bych nikdy šťastná být nemohla, ale snažím se ve všem hledat to dobré....a hlavně.....nestěžovat si! :)

    OdpovědětVymazat
  9. Super článek a přesně !
    S vírou a dobrými myšlenkami se dostaneme tam kam chceme =)

    OdpovědětVymazat
  10. Mám stejný názor, hned ten první obrázek to krásně vystihnul. Jen jak píšeš není to vždycky tak lehké se usmívat i přesto, že nám není dobře uvnitř. Jsem asi podobný typ člověka, ale taky se snažím víc se smát, nemračit se a být komunikativnější. Jen mi moc nejde tak úplně neodsuzovat obraz v zrcadle. Ale jo, pokrok jsem od dávnější doby udělala v tomhle směru, což beru jako plus .)
    bude po Vánocích vánoční Food inspiration? :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéé to by bylo príma, také se připojím k tomuto názoru - i já chci vánoční food inspiration :D :D :D

      Vymazat
  11. Senzační článek, který se snažím aplikovat i v životě. Snažím se vždycky na sobě najít i pozitivní stránky, bohužel někdy mám pocit, že převládají ty negativní. Čeká mě ještě hodně dlouhá cesta k tomu naučit se milovat sebe a okolí, bez pochyb a mračení.

    OdpovědětVymazat
  12. The business of Laser and Spa’s are expanded a lot and it will grow more than we can imagine. we “life style Update School” are on every side… as a client, aestheticism, laser tech, business owner and laser instructor , we are the leading Institute of Dallas and we are offering you the honor to join our course.

    OdpovědětVymazat
  13. Máš úplnou pravdu! :) ja jsem byla takovej pesimista, často mi lidi říkali at se usměju a čím dál víc si připomínám světlejší stránky a opravdu to funguje.

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za všechny komentáře :) Odpovídám na ně tady na blogu ;)