pátek 27. prosince 2013

Vánoční radosti, dárky a návštěvy

Mám pocit, že ten čas s koncem roku ubíhá snad ještě rychleji. Jako by to bylo včera, kdy jsem se těšila na Štědrý večer
a dnes abych už pomalu plánovala, co budu dělat na Silvestra (jako každý rok zatím nemám tušení). Tenhle čas roku je skvělý a když si něco užíváte, ubíhá to o to rychleji :) A já si letošní vánoce užila. Ne, že by byly něčím jiné než ty ostatní,
ale i přesto byly speciální. Ten čas strávený s rodinou, odpočinek od práce...je to prostě výjimečné. Je to jiné, než když máte volnou neděli v průběhu roku. Tohle má takovou tu správnou atmosféru. Čím jsem starší, tím více si uvědomuji, že mi už vůbec nezáleží na nějakých hmotných dárcích. Úplně bych se bez nich obešla, protože co je v životě nejkrásnější jsou ty okamžiky. A beztak mi na Štědrý den udělalo největší radost (co se dárků týče) "pouhé" vánoční přání od člověka, od kterého jsme to vůbec nečekala. A o tom to je :) 


Největší radost nám všem dělal tenhle nezbeda. Byly to jeho první Vánoce, které oslavil coby čerstvý čtyřměsíční chlapík. Dárečků dostal samozřejmě asi nejvíce - no kdo by odolal nákupům těch roztomilých dětských věciček a hračiček? Mnohem zajímavější to ale bude určitě příští rok. To se u nás zase bude hrát "na Ježíška" a to bude teprv sranda :)


Tohle je tak trošku nostalgie :) Brácha (ten starší) v posledních dnech sledoval téměř všechny díly Harryho Pottera a já jsem si vzpomněla, jak jsem před pár lety byla neuvěřitelně zažraná do celého toho Potterovského šílenství. Všechny knížky jsem četla hned několikrát a nejnovější díly jsem dostávala právě na Vánoce, během kterých jsem je pak samozřejmě okamžitě četla.
A tak jsem se rozhodla se vrátit trošku v čase a vytáhla první díl :) Je to tak úžasný relax jen tak polehávat s knížkou, kterou milujete a kterou jste nečetli už tak dlouho. Jen jsem zvědavá, zda mi to vydrží a zda zvládnu už po X-té (přesné číslo radši ani nechtějte vědět) přečíst opět všech 7 dílů :D



Radost mi samozřejmě udělaly i dárky - třeba ta tuna kosmetiky, bez které by to nešlo a která se nikdy neztratí - hřeben, štětce na barvení vlasů, barva na vlasy (nějaký pro mě nový odstín, tak vyzkoušíme), šampón na vlasy, magnetický lak
na nehty a deodoranty ve skvělé taštičce.





A další kosmetika, tentokráte od Dove spolu s dalšími kosmetickými štětci (říkala jsem jim, že je té kosmetiky nějak moc, zda se mi nesnaží naznačit, že bych to tolik potřebovala :D). A pak ten nejvíce praktický dárek - krabičky na svačiny a obědy! Juchů, jsou fakt boží a konečně to budu mít v lednici trošku sjednocenější. Velikosti úplně ideální. Okamžitě jsem je využila a hned jsem si do nich dělala oběd :) (A mamka má radost, že teď už ji nebudu brát ty její - jako bychom jich už tak neměli plnou skříň :D)



Dále tady máme nadílku oblečení. Krásný svetřík, který je ve skutečnosti fialový, ale foťák má očividně jiný názor :D Nové roztomilé pyžamo, které jsem si opravdu přála :) A pak vánoční ponožky - bez ponožek nejsou Vánoce, to je jasné :D A na nich tabák do vodní dýmky. Jojo, doma ví, že to já můžu. Navíc v zajímavé příchutí energetického drinku.


 

A to nejlepší nakonec! Naprosto boží ťuťuňuňu plyšákový polštář! A zrovna na Štědrý den mi mamka při pohledu na mou postel říkala, že jsem si tam nanosila snad všechny polštáře co máme (1 velký, 4 malé + 1 plyšák), načež já odvětila, že polštářů není nikdy dost :D A jelikož už teda asi musí být jasné, že polštáře miluji, tak je jasné, že jsem si zamilovala i tuto roztomilou ovečku. A ještě lepší bylo, že byla zabalená v mega krabici - a obří krabice se svou jmenovkou přece vidí každý pod stromečkem nejradši :)


Občerstvení: cukroví, ovoce, zelenina a sýrové tyčinky

Kromě dárků jsem si užívala i dalších radostí - když nepočítám jídlo, jídlo, cukroví a jídlo, tak to bylo třeba i posezení
s kamarádkami (ke kterému samozřejmě nechyběla tuna dalšího jídla :D). Když se vám nejlepší kamarádky odstěhují stovky kilomentrů daleko, tak jsou pak ta setkání o to výjimečnější :) A pár krsáných dárečků jsem dostala samozřejmě i od nich - třeba takovou minimedovinu, náušnice, koření na tzatziky nebo šunkovar! (o mém první pokusu o výrobu šunky vás budu jistojistě informovat :D).




A s radostí jsem si nakonec užila i tvorbu tohoto mého nového mini manuálu. S plným břichem se to dobře píše, tak uvidíme, jak dobře se to pak bude ještě dodržovat :D Potřebovala jsem nějaký pevnější řád a hlavně řádnější cvičební plán, a proto jsem využila vánočního volna k jeho tvorbě. Strávila jsem nad tím snad 2 hodiny, tak snad to bude stát za to. A ačkoliv nahoře stojí 2014, tak na nový rok nečekám. První trénink jsem si odjela už dnes ráno a po čtyřdenním odpočinku to byl slušný nářez. Tak dlouhou pauzu od cvičení už jsem neměla tak přes rok a pro jistotu už to asi ani nebudu opakovat :D


Radostí je tedy v posledních dnech opravdu hodně a dnes mi udělala radost další milá návštěva. Ale o tom třeba zase někdy příště :)   
Mějte se pěkně a už to curkoví nejezte! :D

35 komentářů :

  1. To sis to krásně užila koukam :-) hory jidla, ja jinak :Da skvělé dárky! Ty ponožky jsou roztomilé :-D ale souhlasim, ja se spis těšila ze uvidím celou rodinku pohromadě :-)
    Ja taky nakoupila malé neteři ty nejroztomilejsi dárky, úplně jsem si to užívala.. A kolik jich bylo! :-)
    Na plán jsem ode dneška také najela a jsem nesmírně zvědavá, co je vtom tvém :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Musím říct, že nejvíc by mě zajímalo, co máš uvnitř toho plánu, nepochlubíš se?:P

    OdpovědětVymazat
  3. Jeee ten polštář je úžasný! :)

    OdpovědětVymazat
  4. jeee, moc milý článek a ještě hezčí dárky!:)
    já jsem letos ponožky nedostala, ani pyžamo - zklamání velké, trochu jsem s tím počítala :D
    ale cukroví ještě zítra jíst budu, jinak to nejde - babička čeká :D

    OdpovědětVymazat
  5. To je dobře, že sis je tak užila, měla ses dobře a příjemně! :) Fotky i dárky krása, tu ovečku mám taky, ale v růžové :D
    a jinak i já bych ráda viděla, co se v tom plánu skrývá ;)

    OdpovědětVymazat
  6. Jéé, ty krabičky jsou od Tupperware? My jsme letos mamině pořídily se ségrou dvě sady, jsou naprosto úžasné!
    Jinak krásné dárečky, dobře, že sis Vánoce užila:)

    OdpovědětVymazat
  7. tak to se máš, samé praktické dárky! :DD a jestli se můžu zeptat, tak ten plán sis dělala sama (i tiskla) nebo to je koupené (popř. stažené s internetu) ? Jo a nemyslím ten obsah, samozřejmě. :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sama jsem si ho vymyslela, sepsala, vytvořila i vytiskla ;)

      Vymazat
  8. Jéé ta ovečka je tak miloučká.. to já nedostávám plyšáky už alespoň 5 let, fňuk :(
    A kolik pak dnů jsi měla volna od práce / dovolené? Já zatím nepracuji, takže se poctivě (no ne až tak poctivě :-D) učím na zkoušky a závidím všem pracujícím kteří nemusí nic dělat.. i když jdou třeba hned v pondělí do práce..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V práci jsem nebyla 3 dny :) Teďka už zase něco mám, ale není toho moc, zítra jedu třeba jenom na hoďku jumpingu :)

      Vymazat
  9. to je dárků:) ten plán bych brala taky :D

    OdpovědětVymazat
  10. Tak já se taky přidám.Moc by mne zajímalo co Tvůj plán vše obsahuje.Hlavně proto,že jsem uvažovala nad tím,že si jej taky vyrobím.Prozatím to ho mám jen v hlavě,pořádně nevím co vše bych si tam měla napsat.Takže hořím zvědavostí.Můžeme do plánu nakouknout?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zatím ho zveřejňovat neplánuji - momentálně budu ještě dolaďovat, co mi nebude sedět a napíšu o něm nejdříve až ho budu pár týdnů dodržovat a bude to mít nějaké výsledky ;)

      Vymazat
  11. Máš stejný balící papír, ten šedý, určitě z kaufu :D
    Harryho jsem vždycky začala číst, ale skončila v půlce knížky. Spíše mě bavila hra na PC :D i když knížky mám moc ráda:)
    Bratříček je rozkošný:)
    Ten polštářek je nádherný, viděla jsem ho v obchodě, ale nemůžu chtít všechno o:)
    šunkovar mě taky láká, už se těším až o něm napíšeš článek :)

    OdpovědětVymazat
  12. Krásně sis to užila:)
    bez tlustých vánočních ponožek by to nebylo ono!:D

    OdpovědětVymazat
  13. Moc hezký článek! Ty okamžiky s nejbližšími jsou na tom všem nejkrásnější :-)
    Ty krabičky bych taky brala! A Harryho jsem četla taky, ale jen jednou.. a zajímalo by mě, kolikrát jsi ho přečetla ty :D (prozraď nám too)

    OdpovědětVymazat
  14. jo krabiček není nikdy dost :D Harrymu jsem nikdy na chut nepřišla, dokonce i ty poslední zfilmované díly mě nebavily. Nemám ráda moc velký bichle no. Jsi krásně pilná, takhle si udělat cvičební plán.

    OdpovědětVymazat
  15. To je moc hezke, libi se mi ta fotka s jidlem, cukrovi vs zdrave veci :)

    OdpovědětVymazat
  16. Tu ovečku jsem dostala od přítele pod stromeček taky :D No je nejúžasnější! :D Nikdy bych neřekla, že ve svých osmnácti letech mi největší radost o Vánoce udělá plyšová ovečka :D

    OdpovědětVymazat
  17. Jak to myslíš hrát na ježíška?? Právě jsi mi sebrala všechny iluze :D :D :D
    Vidím že zásobu ponožek každý rok nedostávám jen já, však je to potřeba, pračka nám je asi žere nebo já nevím co :D Mám totiž doma asi tak 50 ponožek, které k sobě nemají druhou do páru :D A držím palce, ať se ti daří plnit ten plán co jsi si sestavila :) Schválně, necháš nás v nějakém dalším článku do něj nahlédnout?? :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já už si před Vánocemi nakoupila tak 10 párů, protože co pracujive fitku, tak se mi ztrácí snad 3x rychleji :D Co se toho plánu týče, tak jestli o něm budu více psát, tak až někdy pouději. Chci to prvně vyzkoušet a dopilovat a psát o něm budu až teprve uvidím, že je to něco, u čeho třeba i vydržím a bude to mít výsledky :)

      Vymazat
  18. Krásný článek, letos jsem si řekla, nevezmou si ani kousek cukroví, a kupodivu kromě svého z ověřených vloček jsem si nevzala. ;)

    OdpovědětVymazat
  19. Krásný článek, letos jsem si řekla, nevezmou si ani kousek cukroví, a kupodivu kromě svého z ověřených vloček jsem si nevzala. ;)

    OdpovědětVymazat
  20. Týýjo to byl bohatý ježíšek :P :D Jé ten polešářek má kamarádka doma a pokaždé na něm lehávám, taky bych ho chtěla :D Ponožky se u nás letos nekonaly, co se stalo netuším :D Ale po pravdě by se hodily :DDDDDDD ten cvičební plán je super nápad ;)

    OdpovědětVymazat
  21. Moc hezké fotky :), nejlepší je stejně ten plyšový polštář :D Jsem ráda, že sis svátky užla :)

    OdpovědětVymazat
  22. To jsi měla bohatého ježíška:-) taky bych doma chtěla nějakou mladší společnost, abychom mohli předstírat že Ježíšek existuje:-).
    Taky si budu dělat cvičební plán, už se teším.

    OdpovědětVymazat
  23. ten polštář je boží ten chci taky :-P

    OdpovědětVymazat
  24. těsnících krabiček není nikdy dost! :D

    OdpovědětVymazat
  25. ten polštářek je úúúúplně nej :D je mi 33 a brala bych ho taky :D

    OdpovědětVymazat
  26. cha, sranda, na Vánoce jsem si v knihovně taky půjčila Harryho (3 a 4 jsou moje nejoblíbenější a bylo mi blbé brát si 7 knížek, nevím, proč si to vlastně nekoupím :D), takže čtu místo učení :))... no taky po x-tě a to číslo místo x ani nechcu vědět :D

    OdpovědětVymazat
  27. Polstarek je super :-) Vanoce vidim naprosto stejne, o darky nejde, ale ta atmosfera, a ty chvile s nejblizsimi lidmi, to je proste takhle jenom jednou do roka :-) Vanoce s mrnousem musi byt jeste lepsi :-)) A od kohopak bylo to prani? :-)

    OdpovědětVymazat
  28. Hezké dárky. Ten svetr je boží! :)

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za všechny komentáře :) Odpovídám na ně tady na blogu ;)