čtvrtek 12. června 2014

Červnové momentky ze života: Co mě ještě letos čeká a nemine, jak trénuji a jak baštím :)

Když dochází inspirace, tak je vždy ideální čas napsat zase nějaký vykecávací článek a tom, co je nového a jak jde vlastně život - což jste mi potvrdili i na Facebooku - každého zajímá zas to jídlo, cvičení nebo něco ze soukromého života :D
A protože mém mozku se tento týden nechce pracovat a vymýšlet nějaké smysluplné články, tak to vezmem aspoň tak nějak letem světem mým životem a na co že se to teď všechno vlastně chystám :)


(AUTO) ŠKOLA
Občas dostanu nějký dotaz ohledně školy -  zda jsem se někde tedy hlásila, co mám v plánu a tak. Jediná škola, která mě
v dohledné době však čeká, je autoškola! Ano, konečně i na mě dojde :) Mám pocit, že všichni v mém okolí ji dělali, jakmile dovršili plnoletosti. Nuže, nyní i na mě dojde a sama jsem na své řidičské výkony zvědavá. Za poslední roky jsem měla v noci spoustu divokých snů o tom, ja řídím (vážně by mě zajímalo, odkud se takové sny berou) - tak jen doufám, že realita nebude až tak divoká jako ty sny :D

Co se vysoké školy týče, tak ta je zatím stále odsunuta. Vrátit se k ní můžu přecejen kdykoliv :) Zatím jsem se rozhodla se nikam nehlásit z několika důvodů - zejména proto, že pro můj obor není vysoká škola prakticky vůbec nutností a taky proto, že prostě nikde v blízkosti nejsou v nabídce obory, co by mě zajímaly a připadaly mi smysluplné. Ovšem v posledních týdnech jsem začala zvažovat, že bych časem ráda asi našla uplatnění i v jiném oboru než jen fitness, takže do příštího roku zatím budu zvažovat, co by to konkrétněji mohlo být a podle toho případně zvolím školu příští rok :)
 


 
 
ZÁVODÍME!
Letos to neflákám a jsem již přihlášena na další závody. V červenci se chystám na Spartan Race SUPER - tzn. kategorii,
ve které běžíte 13 a více kilometrů a čeká vás přes 20 překážek. Na konci srpna se pak proběhnu Prahou (10Km...bez překážek, doufejme :D) na We Run Prague - což bude asi po Sparťanovi trošku nuda a pohoda :D Ale na druhou stranu se těším na tu atmosféru a běh kolem památek :) No a když všechno přežijeme - zejména teda ten Sparťan za měsíc - tak bych zkusila v září ještě i Spartan BEAST - takový ten půlmaraton s překážkami. Když už, tak ať odběhnu všechny kategorie a získám za to tu perfektní medaili! Protože Sprint už zvládne dnes skoro každý žejo, tak musím mířit trošku výš (Už jsem vám říkala,
že jsem děsně soutěživý člověk? :D).



TRÉNUJEME A BAŠTÍME
Na takové závody je třeba trénovat. Co je ale nejtěžší, je kolikrát na tyto tréninky najít místo! Nějak se mi nahromadilo dost skupinových lekcí, pravidelně se snažím cvičit silové tréninky ve fitku a zároveň je taky třeba trošku regenerovat žejo! Proto často ve dny, kdy mám nějakou skupinovku (při které taky cvičím) jedu navíc i svůj trénink. Ono u některých skupinovek se totiž vůbec nenadřu a ani nezapotím, takže se to dá :) Vedu nějaké to skupinové posilování, lehký kruhový trénink, náročnější HIIT a Jumping. K tomu si dám tak 3x týdně nějaké to posilování (z toho většinou 2x týdně ho dávám před jumpingem, takže tím se mi to pěkně spojí). Abych udržovala kondici a sílu zároveň, tak si teď občas zařadím i něco intenzivnějšího - kruháč, HIIT apod. sestavený z komplexních základních cviků. Pravidelně využívám i kettlebelly, TRX, prvky a cviky z crossfitu.
No a vzhledem k letošním závodům se snažím ještě někam nacpat běh. Aspoň 2x týdně, když to výjde. Někdy kratší, někdy delší vzdálenost. Ale víceméně je to vždy mezi 7-11km :) Není toho málo, ale je to prostě práce a koníček zároveň :)
 
 
 

Zajímaly vás taky mé jídelníčky, tak tedy na závěr aspoň jeden přidám. Tento je konkrétně ze včerejška, starší si
už z hlavy nevybavím a ani je tentokrát nemám nikde zapsané ;)

SN: overnight oast - ovesné vločky + sypané mixit müsli + chia semínka namočené přes noc do jogurtu s mlékem ve sklenici se zbytky arašídového másla :) k tomu mix ovoce - jahody, borůvky, třešně a banán + káva s mlékem
SV: 1/4 snídaňového koláče (z kuskusu, vloček, jablka, mrkve, ořechů) + bílý jogurt s karobem
SV: protein po cvičení
O: mix brambor a batátů, brokolice, sójové nudličky a cottage + káva s mlékem
V: semínkový bílkovinový chléb s žervé a šunkou, paprika
V2: 1/2 tvarohu s kokosovým mlékem, mákem, pufovaným amarantem, ořechy a sušeným lyofilizovaným ovocem z mixitu


33 komentářů :

  1. Máš pěkné plány, s autoškolou ti držím palce, na tu se nedá zapomenout. Také jsem do ní vstupovala řízením neposkvrněná a dobře to dopadlo, takže neboj, to zvládneš ;-) A vysoká? Ta počká, zvlášť když už práci máš a životně ji nepotřebuješ :-) Tak ať všechny své plány uskutečníš a zvládneš všechny sparťany, o čemž mimochodem nepochybuji ;-) Ještě mě pobavilo, jak při skupinových lekcích se ani nezapotíš, u toho jsem si vzpomněla na sebe, jak jsem vždycky splavená :-D Neměla bys nějaký tip na aktivitu přes léto v tom vedru, nechce se mi chodit do tělocvičny...bára.kára blog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No záleží jaké skupinovky, nkěteré jsou intenzivnější, to je jasné, ale některé jsou jen takové lehčí posilování s lehoučkými vahami nebo bez :)

      A já teda chodím cvičit do fitka normálně, máme tam klimu, tak to je fajn ;)

      Vymazat
  2. Moni, s tou vysokou to je dobrý nápad.. chápu že teď to asi až tak nepotřebuješ pro výkon své profese, ale musím nebo tedy měla bys myslet třeba i do budoucna.. jednou ti nebude 20 ale 40,50... atd. a uplatnit se v takovém věku jako trenér, to možná půjde těžko.. proto by bylo dobré mít v ruce i něco jiného.. navíc trenérů je spousta a kdyby jsi náhodou přišla o práci (i když si to nemyslím, protože ty jsi hodně dobrá, tak kdo by tě vyhazoval, že jo..) ale nádohou se to stát může - to nikdy předem nevíš, tak bys možná hledala těžko místo..
    Proto si já osobně myslím že škola je základ.. také bych chtěla jednou pracovat jako fitness trenérka, ale dělám teď zrovna vysokou - farmacii a až dostuduji, možná se zaměstnám, možná ne a udělám si kurz na trenéra, každopádně vždy už budu mít něco v ruce co mě uživí, kdyby to trenérství ne..
    Tak držím palce ať si správně vybereš, Helga :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano já vím, ale dala jsem prostě přednost raději praxi v oboru, co chci dělat. A nehlásila jsem se na další, protože nabídka oborů tady mi příjde prostě nevyhovující - samé věci, co člověku stejně nic nedají do života ani do praxe nebo obory, co mě vůbec nezajímají. Ale jak píšeš, celý život asi trenéra dělat nebudu, takže proto už teď zvažuji, do jakého oboru bych se pustila. Tak snad to za rok někde výjde :)

      Vymazat
    2. Helgo, to, co píšeš teoreticky zní dobře, ale v praxi to zas tak ideální není. Pokud se vydáš na dráhu trenéra a po 20 letech třeba zjistíš, že už tě to z nějakýho důvodu neuživí, pravděpodobně tě nikdo nezaměstná ani ve farmacii, protože ti bude např. 45 (což už je pro zaměstnavatele z mnoha ohledů rizikovej faktor sám o sobě) a budeš 20 let mimo obor, bez jakékoliv relevantní praxe :)
      D.

      Vymazat
  3. Super článek;-) kdepak jsi prosimte koupila tu misku ve tvaru srdce?
    Dík Simča

    OdpovědětVymazat
  4. Na We run Prague snad pojedu i ja, tak se snad (konecne!) potkame:) A s autoskolou budu drzet palce.....urcite budes lepsi ridicka nez ja :D A taky si myslim ze ta skola je dobry napad, ted ji sice nepotrebujes, ale hodi se mit v budoucnu vzdycky na vyber co dal delat :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, tak to je super, snad se tam tedy potkáme v těch davech! :)

      Vymazat
    2. Myyslet si, že si ve 25 udělém VŠ a pak se tomu oboru nebudu věnovat a následně mne někdo zaměstná v oboru, který jsem vystudovala, je hodně naivní. Vždyť i čerství vysokoškoláci mají problém najít práci, protože nemají praxi, co potom ženská po čtyřicítce/padesátce. Myslím, že člověk by se měl věnovat tomu, co chce, a neodkládat své sny. Takže Moni, tu VŠ vůbec neřeš. Pokud není nějaká, co by tě bavila, tak nestuduj něco, jen abys nějakou VŠ měla.

      Vymazat
  5. Můžu se optat, kde nakupuješ bílkovinový chléb? Vím že ho mají v zahraničí, ale u nás jsem zatím nikde neviděla... Díky :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Objednávala jsem si jej od Zajíců v Krabici - byl v jedné z krabiček a ted se dá doobjednat ;)

      Vymazat
  6. Taky se chystám na We Run Prague :-) V autoškole držím palce! Já když jsem udělala řidičák, tak jsem nechtěla tak půl roku dělat nic jiného než řídit :-D

    OdpovědětVymazat
  7. Skvělý článek, Málem bych tě Moni na té fotce nepoznala, ale sluší ti i to v "bahýnku":D
    Jiank můžu se zeptat, ohledně toho We run Prague, kdy to je v Praze a jestli se může přihlásit každý?
    Moc díky;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A držím s (auto)školou palce ;-) Já když jí kdysi před lety dělala, tak jsem jezdila v ČB a řeknu ti, med to teda nebyl, pro mě, ani pro odvlážlivce, co usedali vedle mě :D Případně přeji i správný výber VŠ ;) (Taky žádný med:D)

      Vymazat
    2. Děkuji :) Na We Run Prague se může přihlásit fakt každý, dokud je místo - více info zde ;)
      http://www.nike.com/cz/en_gb/c/we-run-prague

      Vymazat
  8. Já si autoškolu dělala tak, abych mohla mít hned po 18ctinách závěrečky, takže měsíc po narozkách jsem ho už měla. Jedna z mála věcí,, na kterou jsem se šíleně těšila už od mala. VŠ je dobrá, ale někdy je lepší i praxe. Nepřemýšlela si třeba o učitelství? Třeba Tv do kombinace s jazykem, chemií atd. Těším se na reporty z akcí.

    OdpovědětVymazat
  9. Fitness je fajn, ale nedokáži si představit, že by to bylo povolání na celý život...
    Možná je škoda, že jsi s ní tenkrát skončila..ono nikdy tě škola nebude bavit na 100% a málokdo se k ní po nějaké době práce vrátí..(je "zhýčkaný" vydělanými penězi a už se těžko dostává do režimu učení se..)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem jedině ráda, že jsem skončila. Tahle škola a obor byl opravdu k ničemu. Šla jsem tam jenom proto, že jsem pořádně nevěděla, co v budoucnu budu dělat. Teď už mám představy jiné :)

      Vymazat
    2. Nemá cenu studovat něco, co Tě nezajímá a nebaví, jen abys nějakou tu VŠ měla. Dneska má VŠ kde kdo a neznamená to, že jsou všichni vysokoškoláci úspěšní a mají skvělé zaměstnání a jisté uplatnění atd..a už vůbec ne, že jsou v životě šťastní. Sousta VŠ oborů nemá moc praktické uplatnění. Je určitě blbost jít na VŠ, protože to společnost očekává a jako správná ovečka uděláš vše, co je od Tebe očekáváno. Jdi za srdcem. Jdi za svým snem. Jdi za tím, co se Ti zdá nesplnitelné a za tím, pro co by se Ti jiní vysmáli. Věřím, že Ty dokážeš cokoliv, co si umaneš ;) Někdo studuje VŠ pro tzv. jistotu. ale patent na rozum ani štěstí tím nezíská. The truth is that whenever you think that you CAN or you can´t, you are always right!

      Vymazat
  10. Skvělý článek Moni, moc děkuju za jídelníček, škemrala jsem a vyškemrala jsem :-D jinak autoškola je dobrá věc,určitě lepší, než vysoká. Dej si čas,udělat si ji můžeš kdykoliv ;-) jinak se ti musím pochlubit, že jsem dneska měla pohovor v expresce a příští týden jdu do countours,tak bych byla ráda, kdyby to vyšlo :-) vzpomínám, že jsi také tak začínala,že? Přeju ti hezký zbytek dne http://zdravyzivotnistylpodledash.blogspot.fr/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to gratuluji! Taky jsem tam začínala. Nebylo to sice úplně trenérství jako takové, ale nakoplo mě to dopředu, to jo :)

      Vymazat
    2. Já vím :-) nějak někde začít musím, měli by mi dát vědět do pondělí,tak uvidíme, příští týden bych ještě měla jít do contours tak snad :-)

      Vymazat
  11. Spartan Race je šílená věc a obdivuju každýho kdo se toho zúčastní! A autoškola je brnkačka, to zvládneš levou zadní!

    www.tlustoprdka.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  12. Spartan Race je super. Já byla letos v Bratislavě. No překážky více méně v pohodě, ale nějak mě zabil ten běh v terénu. Pak už se tomu u mě ani nedalo říkat běh :D ale nakoplo mě to a začínám dělat cardio a taky na sobě zas pořádně makat. Před tím jsem to už dlouho flákala a tak se to prostě projevilo :)

    http://behealthy-befit-now.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  13. Držím palce, ať se daří s autoškolou a i na všech závodech :-) Já se na We run Prague i Spartana chystám příští rok, letos to nevyjde.
    A tvůj jídelníček se mi moc líbí :-)

    OdpovědětVymazat
  14. Ahoj Mončo, máš super plány! Moc ráda tě čtu a ve všem ti držím palce :) Můžu mít na tebe dva zvídavé dotazy? :) Zajímalo by mě, jestli se v létě chystáš někam na dovču, pokud ano, tak s kým a kam pojedeš,a druhý dotaz je: máš nějakého přítele? :) Měj se fajn,papa Eva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přítele nemám, na dovču bych možná i ráda, ale stejně není s kým a nevím kam, takže se ještě uvidí. Většinou nikam moc nejezdím, jen tak na výlety po ČR, za rodinou na jižní Moravu nebo za kamrádkou do prahy ;)

      Vymazat
  15. Ahoj, můžu se zeptat, proč nejíš odpolední svačiny??:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nikde není řečeno, že je nejím - jám tak jak mi to časově vychází a jak mám hlad. Takže někdy nemám dopolední svačinu, někdy odpolední, někdy ani jednu a jindy třeba obě a ještě jednu navíc. Nejím každý den úplně stejně ;)

      Vymazat
  16. Krásný jídelníček, nejvíc se mi líbí ten oběd.♥
    Do autoškoly by mě nikdo nedostal, do auta sedám, jen když opravdu musím. Tak přeju hodně štěstí! :))

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za všechny komentáře :) Odpovídám na ně tady na blogu ;)