neděle 29. června 2014

Food Inspiration XCIX.: předstovkové vydání

Uf, že ale ta pauza minulý týden byla nezvyklá? No jsem ráda, že jsem zpátky u své nedělní tradice. A dnes s krásným číslem 99! A to znamená, že příští týden nás čeká jubilejní 100. díl! To by asi chtělo vymyslet něco spešl :) Nějaké návrhy?? No minimálně na takovou malou soutěž se můžete těšit, to je jasné! Snad to po tom sobotním závodě Spartan Race, co mě na Slovensku čeká, ještě nějak zvládnu zplodit :D Dnes si tedy užijte to, co jsme minulý víkend zameškali a něco málo navíc. I když je to tedy díl za dva týdny, tak fotek až taková kupa není - holt ty dny byly krapet náročnější. Ale věřím že vám se bude líbit i tak ;)

 Kakaová kráska ♥
Jedna kašička, jak už to tak bývá, tak ovesná. Ovšem tentokráte i s přídavkem instantní jáhlové kaše a kakaem. Nahoře báječný mix mraženého exotického ovoce z Lidlu (zamilovala jsem se do mraženého manga ♥) a to celé zakáplé mandlovým máslem.




Rýžová pro dvě :)
I když jsem minulý víkend nepřispívala, tak to neznamená, že bych zanedbávala ranní kašičky. Naopak, u kamarádky v Praze jsem nám připravila skvělou rýžovou. Výjimečně ne z rýžových vloček, ale z klasické rýže - dokonce se to i přes mou nedůvěru povedlo báječně
z dlouhozrnné :) Vařila se pravda dýl, ale nakonec jsme se dočkali. A ozdobila jsem to vším, co bylo k dispozici - banán, směs oříšků a brusinek, kokosem, kakaem a dýňovými semínky :)


Narozeninový dortík
A když už jsem u minulého víkendu, tak vám musím ukázat i tento krásný narozeninový dort - není to mé dílo, bohužel tak zručná zatím nejsem. V tomto případě si pekla oslavenkyně sama pro sebe :) Ovšem my zase chystaly třeba další dobroty :) A povedl se jí, jen co je pravda! Chutnal ještě lépe než vypadal :) Aby taky ne, plný čokolády, bílé čokolády, šlehačky, fondánu...(který jak jsme nakonec uznaly, chutnal úplně jako sladký pendrek, mňam!)


Zeleninové krabičky
Sladké nutno opět vykompenzovat nějakou tou zeleninou - zde pár krabiček na cesty/do práce :)  Brokolice + žampiony + mozzarela + chilli omáčka (zas jsem to přehnala, jako vždy - už si začínám ale myslet, že to bude pálit moc ať tam toho dám jakékoliv množství :D). A v druhé nově objevená kombinace - červená řepa, hrášek + mrkev z konzervy a kyselé okurky. Jo a tvarůžky. Divné? Mně chutnalo! Navíc je to originál recept na salát podle Mačingové...až na ty tvarůžky...ovšem sýr jako sýr ne? A podle receptu se má podávat se sýrem :D Každopádně jsem jej již dělala asi 3x, takže to pasuji na úspěšnou kombinaci :)


Nedělní lívanečky
Ty jsou z neděle snad ještě dva týdny zpátky, ale o své místo zde nepřijdou :) Byly ovesno-tvarohové s kupou ovoce, jogurtem a "ždibíčkem" nutelly O:-)


Klasika s dresingem
 Rýže, maso, zelenina - to je základ! Zde hovězí. A taky curry dresing...z Kaufu ;)


Oreo Cheescake Muffins
A ještě jednu nezdravou slast zde pro vás mám! Taky jsem je pekla už ty dva týdny zpátky - muffiny se sušenkami Oreo a cheescakovou vrstvou! No to je teprv hříšná neřest, co? :D Nevím, kde na ty nápady chodím. Asi podvědomě vychází napovrch, co si mé vnitřní já žádá
(a že to vnitřní já je často pěkně nenažrané :D)
Každopádně, kdyby vaše vnitřní já toužila po něčem podobném, tak recept naleznete jak jinak než ZDE ;)


Karobová ovesná
A pokračujeme vesele v sérii kašiček...těch tu ještě pár bude :) Tato je s karobem...mňamka :) Navíc banán, maliny, tvaroh a mandlové máslo.


Šmakounovy nudle
Na momentík odbočíme zase k něčemu lehčímu - šmakounovy nudle, brokolice, žampiony a avokádo. Taky povedená lehčí večeře :)


Ovesná se lněným semínkem
Další opět ovesná, tentokrát se lněným semínkem a skořicí. Navrchu mržené ovoce z Lidlu a arašídové máslo
- pěkně tekuté cákací od Nu3tion :)


Vajíčka na snídani
 Ano, někdy snídám i něco jiného než kašičky, lívanečky či wafle :) A to třeba vajíčka. Na kokosovém oleji. S kupou zeleniny. A hlavně avokádem! A rajčatovým pestem protlakem :)


Skrytý tvaroh
Tvaroh pravda vidno není ani trochu - ukrývá se zde pod nánosem sušeného ovoce, jablečných kroužků (mňamka pro děti pro mě :D) a celé je to esteticky zalité domácí arašídovo-kakaovým krémem. To takhle vezmete tekuté arašídové máslo, přidáte kakao, trochu mléka, sladidla. Mícháte, mícháte a pak baštíte - doporučuji vyrábět pouze v dávce, kterou hned spotřebujete, je to totiž silně návykové. Ostatně jako vše
z arašídového másla...nebo kakaa :D


Rýžová z vloček
Další rýžová, tentokráte už z těch vloček :) S nektarinkou, sušenými morušemi, kakaovými boby a arašídovým máslíčkem :)


Náležitá porce zeleniny
Miluji přípravu mega salátů a zde je jeden z nich! Klidně tam naházím vše a vůbec mi to nevadí. Na krásu v jednoduchosti moc nehraju :D Takže ze zeleniny tam máme ledový salát, červenou papriku, kedluben a kyselé okurky. K tomu žampiony, avokádo. jako zdroj bílkovin
1/2 mozzarelly a cottage. Zasypat semínky a přidat trošku dresingu. A jsem Ready to eat! ;)

Mandlové sušenky
Spíše než sušenky bych to dle výsledku nazvala asi placičky, ale záměr byl čistě sušenkový :) Pekla jsem je včera - pro sebe a pro klienta, který mi nemístně nosil do fitka věnečky :D Takže jsme se dohodli, že přístě mi donese salát. A já mu zase zdravé sušenky z ořechového másla,
ke kterému má zatím řekněme ne až tak kladný vztah jako já a mnoho z vás :D Bylo to takové pečení co dům dal - klasika :) Jeden extra přezrálý banán, kokosové mléko, bílý jogurt, mandlové máslo, vločky (mleté i celé), něco na doslazení, plátky mandlí a kousíčky čokolády :)

Ovesná waflička
A na závěr jedna povedená wafle! Od oka jsem tam naházela nějaké mleté vločky, jogurt, bílek...a tak :) Nahoru jogurt s kokosovým mlékem, ovoce a domácí poleva z mandlového másla, mléka a kakaa :) Byla jen jedna, ale zasytila mě parádně! :)

27 komentářů :

  1. Sláva Moni, po tomhle se nám stýskalo :D Zase krásný, především tomu vévodí ten úúúúúúžasný dort a OREO MUFFINY!!! <3333 :) Ty jsou top! ;-)

    OdpovědětVymazat
  2. To je krása Monco :) Diky bohu, ze uz mám prázdniny - taky uz se s něčím musím vytáhnout! :D


    Jinak, jasné ze po Spartan race to zvladnes, nepochybuju!

    OdpovědětVymazat
  3. Jéé už mi to tady chybělo, KRÁSA..!!! a jak chutnají sušené moruše? Lze to k něčemu přirovnat? :)

    OdpovědětVymazat
  4. Všechny fotky jsou krásně Mončo. :) Hned ta první kaše je top.

    OdpovědětVymazat
  5. Nevím, jaké jídlo chválit dřív, všechno je čím dál hezčí, nemůžu si pomoct :). To mražené ovoce budu muset taky vyzkoušet, Lidl překvapuje :)

    OdpovědětVymazat
  6. Na tohle jsem se TAK TĚŠILA, bože!!! Krása jako obvykle, nejvíc se mi líbí asi ty mandlové sušenky... přemýšlím že se přestěhuju z Prahy někam do blízkosti tvého fitka, pokud je tam zvykem, že trenéři nosí svým klientům takový dobroty :D
    A hodně štěstí na Spartan race Moni! :)

    OdpovědětVymazat
  7. jéé, krása jako vždy!:) A ten dort ! :))

    OdpovědětVymazat
  8. Ja sa na tento tvoj príspevok vždy veľmi teším :) Vždy to tak dokonale vystihneš že počas raňajok mám možnosť si prezerať tie krásne a pestré fotky jedál, takže tak :) Opäť si nesklamala a tvoje kašičky vyzerajú úžasne! Vždy tak hýria farbami. Proste krása! :)

    OdpovědětVymazat
  9. Paráda! :) A na soutěž se moc těším, určitě se zapojím :)
    fitmaddie.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  10. To věříš správně..všechny jídla vypadají skvěle! :) nejradši bych si ale dala karobovou kašičku ♥
    A je pravda, že minulá neděle nebyla jako jindy, bez ranního pročítání tvého článku! :D :(

    OdpovědětVymazat
  11. Jako vždycky krása, a ty tvoje popisky k fotkám se moc hezky čtou :)

    OdpovědětVymazat
  12. Často si dělám ke snídani ovesnou kaši a určitě zkusím i tu rýžovou. Podobné ovesné lívanečky jsem už taky zkoušela, akorát v nich byl i banán. :) Máš to všechno moc krásné.

    OdpovědětVymazat
  13. Nadhera jako vzdy! Repu jsem si taky zamilovala - tento tyden mimo jine v kombinaci s pecenou cizrnou, cerstvym spenatem a feta syrem! Doporucuji :)

    OdpovědětVymazat
  14. máš to nádherný, ale prozradíš mi, jak počítáš ta římská čísla? :D já jsem asi natvrdlá ,ale 99 je IC :D takhle tomu číslu vůbec nerozumim

    OdpovědětVymazat
  15. Krása, ani nevím, co komentovat dřív, všechno vypadá moc dobře :-) Určitě se inspiruju a něco podle tebe vyzkouším :-)
    A těším se na příští jubilejní dí :-)

    OdpovědětVymazat
  16. mnaaam, kašičky vypadají lahodně :3. A máš můj obdiv za počítání těch římských číslic :-D

    OdpovědětVymazat
  17. Moni, popravdě minulou neděli jsem tu celé dopoledne aktualizovala a aktualizovala a čekala, kdy se objeví nový díl .. Až pak mi to došlo, že jsi psala, že v neděli nebudeš doma a že nemáš kdy díl přidat .. :D Ale o to víc jsi nám to dneska vynahradila. Že ty vždycky na úvod dáš něco tak perfektního .. ! :D A ten zeleninový salát alá Mačingová mám taky hrozně ráda. Minule, když už nás byla kamarádka, jsem si ho dělala na večeři a dělala jsem jí taky a ona se na to pořád tak nedůvěřivě koukala, ale když ochutnala .. :D Už se moc těším na jubilejní vydání! :D :)

    gettingfit.blog.cz

    OdpovědětVymazat
  18. Mony, kolik máslíček si půjdeš koupit do Lidlu? A budeš brát crunchy nebo smooth? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nevím, možná jen jedno nebo dvě a určitě crunchy. Já mám zase radši i jiné značky :)

      Vymazat
  19. Wau! To je tedy dávka, ale všechno to vypadá moc pěkně. Momentálně ležím doma s angínou, takže bych brala nějakou tu kaši, ale bez semínek, ty bych asi nepolkla... bára.kára blog

    OdpovědětVymazat
  20. Krásné fotky :) Hned bych to všechno snědla :D Nejlepší jsou ty tvoje kaše, ty prostě miluju :D A oreo muffiny - není k nim co dodat :) Už jsem dnes viděla i oreo cheesecake, takže si budu muset někdy koupit oreo sušenky, protože jsem je v životě neměla :D

    OdpovědětVymazat
  21. Ty tvoje fotky jsou jako vždy bezvadné, uplně u toho slintám :D
    Už se těším na jubilejní díl :)

    OdpovědětVymazat
  22. wau tak to je zajímavá kombinace to s tou červenou řepou, já mám taky někdy divný kombinace, ale děsně mi chutnají :D Jinak ten dort je opravdu mistrovský!

    OdpovědětVymazat
  23. Jéé, konečně, už mi to food inspiration chybělo! :) Jako vždycky perfektní fotky a báječná inspirace.. Úplně bych si teď nejraději šla udělat kaši ! :D Už se nemůžu dočkat 100. dílu ! :) ♥

    OdpovědětVymazat
  24. Mnam, ja to arasidove maslo vidim snad dnes uplne vsade, kam sa pozriem! Musim si ho ist do obchodu kupit :) Krasny blog mas, nemozem uverit, ze som ho objavila az dnes :) Som tvoj najnovsi verny follower :)

    Tina z www.activio.sk

    OdpovědětVymazat
  25. Také mám pár typů :) http://nf-world.blogspot.cz/p/food.html nejen pro muže;)

    OdpovědětVymazat
  26. Teda, ty si žiješ..:)♥. Všechno to máš na talířích tak krásně poskládané.. :D

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za všechny komentáře :) Odpovídám na ně tady na blogu ;)