neděle 1. června 2014

Food Inspiration XCVI.

Ačkoliv mám teď k teplu domova a mé pohodlné postýlce, ze které vám pravidelně každou neděli přináším tuto rubriku daleko a už jen za pár málo hodin bude mé nepohodlí ještě mnohem větší (pravděpodobně si budu lebedit leda tak někde v blátě), tak jsem se rozhodla, že vám dnešní příspěvek stejně nenechám ujít :) Jak už jsem psala mnohokrát -
v pátek jsem odjela za kamarádkou do Prahy a dnes se společně účastníme závodu Spartan Race v Liberci. Takže jsem sesbírala, co jsem alespoň v té převažující části týdne zvládla nafotit a v pátek vše připravila, aby to tu na vás
do neděle již čekalo. Bude toho tedy krapet méně, ale věřím, že i tak si tu podívanou užijete alespoň z malé části tak, jako jsem si já užila ty chutě :)


Batátové lívanečky I. 
Začít se musí něčím pěkný, stylovým, originálním...zkrátka něčím, co zaujme. Tyto lívanečky zaujaly určitě a nejen mě. Dělala jsem je ve čtvrtek na oběd a i vám se na facebooku moc líbili. Proto jsem vzápětí přidala recept, který naleznete ZDE ;)
Na fotce výše je dezert, který následoval až po hlavním chodu (ten si ještě taky ukážeme) a který pasuji na ten vůbec nejlepší z nejlepších lívancových :)
No a jaktože je v naší soutěži toooolik lívanců a palačinek a žádné z nich nejsou z batátů? Chyba lidi, velká chyba!!

 

Batátové lívanečky II.
A když už jsme měli dezert, tak ještě ten hlavní chod! Ten je zde - lívanečky jsou úplně stejné jako na předchozí fotce. K nim jsem pak měla restované kuřecí nudličky se žampiony, fazolovými lusky a hráškem zjemněné zakysanou smetanou. No a zbytek této směsi jsem na druhý den snědla se štíhlými nudlemi od šmakouna, ke kterému padla taky bezvadně! 


Jedna rýžová
Od lívanečků odběhneme ke kašičkám. Zde rýžová - s banánem, nektarinkou, sušenými morušemi a plátky mandlí. Po ovesné prostě jasná favoritka!!



Tuňákově
Na oběd vařená brokolice smíchaná s tuňákem a směsí hrášku, kukuřice a karotky od Bonduelle. K tomu celozrnná kolínka.
Den předtím stejná směs na lehkou večeři - jen bez kolínek ;)



Flekatá ovesná
A klasika z ovesných vloček - s banánem, jahodami, kopečkem arašídového máslíčka a kousky čokolády. Tak jednoduchá
a přitom dokonalá kombinace. Nechybí tomu už vůbec nic! ♥



Šmakounovy nudličy
Zkoušela jsem štíhlé nudle od šmakouna a nezklamaly. Není to teda žádný extra hit, klasické těstoviny jsou asi lepší, ale ani tyhle lowcarb nudle nejsou vůbec špatné :) Zde s brokolicí, žampiony a šunkou.



Večerní dávka tvarohu s křupavým ovocem
Tento týden jsem si také byla vyzvednou další mixiťácký tubus - tentokráte s jejich božím křupavým lyofilizovaným ovocem. Miluji ho, je to úplně jako ovocné chipsy! A hned večer jsem si ho užila v tvarohu s karobem a oříšky :)



Ovesno-proteinová
A druhý den jsem si ovoce užila na kaši. A ne tak úplně obyčejné ovesné. Zkoušela jsem novou čokoládovou kaši Gorilla Burnout Fuel z Gorilla-fitness eshopu a určitě ještě o tomto produktu napíšu více ;) Každopádně chutnala opravdu skvěle, navíc ještě se špetkou kokosu a kešu máslem.



Nepečená snídaně a´la tiramisu
Občas je chuť vyměnit kaši za něco jiného, ale stejně dobrého a výjimečného. Když to nejsou lívance nebo palačinky, tak to může být třeba tento skvělý a zdravý dezert. Úmysl byl vytvořit něco mezi nepečeným tvarohovým dezertem a tiramisu, avšak zdravě a bez klasických piškotů. A řekla bych, že se to rozhodně povedlo!
recept ZDE



Zelené tortilly
Mexciký týden v lidlu zachránil krizový polední hlad - není nic jednoduššího než pomazat tortillu domácí lučinou a přidat šunku. A k tomu si sníst salát, co jste si nachystaly do práce :D 


Přelitá čoko-rýžová
Lahoda největší! Rýžová kaše s kakaem. Na ní kolečka banánu opečené na kokosovém oleji (dokonalost!). Mražené maliny, plátky mandlí a to celé přelité jogurtovým mlékem. S jídlem si prostě musíte vyhrát! Pak chutná o to víc ;)


 Arašídové cookies
A ještě v pátek v 6 ráno jsem se rozhodla upéct sušenky. No ať nejedu do Prahy s prázdnou a ať je co zobat ve vlaku! Byla to rychlovka, což byl taky účel. A samozřejmě ze samých zdravých surovin :) Pekla jsem podle TOHOTO receptu a abych to trochu upgradovala, tak jsem místo kousků čokolády použila arašídy v čokoládě! No když už arašídové, tak se vším všudy! :)


27 komentářů :

  1. To je krásna foodinspiration :) Kašičky vyzerajú úplne úžasne, krásne farebné. A hned som musela samozrejme kliknuť na recept na tiramisu, že mňááám! Určite to skúsim a nápad to vyskúšať ako tortu je skvelý :)

    OdpovědětVymazat
  2. Moni, doufám, že závod přežiješ ve zdraví, určitě jim to tam natřeš! :)) Děkujeme za předpřipravený článek, že jsi nás o pravidelnou nedělní dávku dobrot neochudila a jsi neskutečná, jak pořád něco vymýšlíš. Vlastně každý týden tolik nových dobrot!:)

    OdpovědětVymazat
  3. Opět krása, že se mi sbíhají sliny :) v pondělí si jdu vyzvednout své první mixit, tak jsem na to ovoce zvědavá, když je všude tak vychvalované :)

    OdpovědětVymazat
  4. Zelené tortily... hm... byla jsem tam a neviděla je... takže bude další procházka do Lidla :D vy jste holky hrozný :D

    OdpovědětVymazat
  5. já nechápu, jak za týden můžeš nasbírat tolik božských výtvorů! nádherné!:)

    OdpovědětVymazat
  6. lívanečky mě lákají už dlouho, a ty batátové vypadají lákavě O:)

    OdpovědětVymazat
  7. že menej fotiek ! :D krásne ako vždy, hlavne hneď tie prvé lievance :3 musím už raz kúpiť ten batát a skúsiť ho, pretože vyzerajú úžasne ! :)
    COLORFUL THOUGHTS

    OdpovědětVymazat
  8. Moni, ty žes nám nechala jen pár fotek? Vždyť to je dokonalé jako každé jiné F.I. :-)

    Chtěla bych se zeptat, ty tortily jíš jen tak, to už nijak neupravuješ? Já je ještě nejedla tak proto se ptám, teď jsem si koupila v Lidlu nějaké mulrigrain tak to chci zkusit.. :-)
    A ty šmakounovy nudle jíš jako namísto přílohy? Já myslela že to je bílkovina jako náhražka masa.. alespoň já to tedy tak vždy jedla.. k nějaké jiné příloze..

    OdpovědětVymazat
  9. Ty batátové lívance vypadají hrozně krásně, hned bych napsala, že je musím vyzkoušet, ale já si svůj poslední batát šetřím na něco jiného .. :D A bůhví, kdy se k další várce batátů zase dostanu .. :)) Ale s tou brokolicovo-hráškovou směsí jsi mi vnukla nápad na super večeři, hned to dneska vyzkouším! :)
    A užij si Spartan Race! :)

    gettingfit.blog.cz

    OdpovědětVymazat
  10. Doufám, že to dneska ve zdraví přežiješ, ať tady máme stejně hezký článek i další neděli! :D

    OdpovědětVymazat
  11. Téda, to jsou ňaminky! Vypadá to doopravdy skvěle! A na dnešek držím palce a těším se na report ;-) bára.kára blog

    OdpovědětVymazat
  12. Arašídové cookies dělam skoro každý měsíc a vždycky doma zmizí do hodiny :D

    OdpovědětVymazat
  13. V 6 ráno péct? Ty jsi dokonalá ženská, Moni. :D
    Držím palce na Spartanovi a těšim se na report! :-)

    OdpovědětVymazat
  14. Krása, Moni :-) Opět mi děláš chutě a plno věcí určit vyzkouším - na batátové lívance se chystám tento týden a snídaně a la tiramisu se bude taky hodit, až budu ráno spěchat. No a ty tvoje kašičky - prostě dokonalost :-)

    OdpovědětVymazat
  15. Neměla jsem si prohlížet tvůj článek teď večer.. :D ach ty chtě :D :) vypadá to skvěle <3

    OdpovědětVymazat
  16. Ahoj Moni, napadlo mě tak že by nebylo špatné, kdybys vítězkám Královského snídání přiložila k výhře i fotku s věnováním.. to by bylo žůžo.. mít autogram takové skvělé trenérky :-)
    I když já to asi nevyhraju, tak myslím že těm 10 holkám by se to líbit mohlo a jistě je to potešilo.. :-)
    Ale to je jen návrh, samozřejmě ceny samy o sobě jsou krásné a moc vzácné, ale tohle by bylo takové extra :-)
    Jinak jsem zvědavá kdo to vyhraje, už se těším, vím že za pár minut to končí tak se nemůžu dočkat výsledků :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jooo to je skvely napad.. :D fotka Monci i s podpisem a venovanim.. to by bylo lepsi nez vsechny ty darky.. :D

      Vymazat
    2. No teda :D Nepřipadám si ta slavná a důležitá, abych někomu posílala jako dárek svou fotku s autogramem. Spíš bych se cítila krapet trapně :D Každopádně si ale cením toho, že by to pro někoho byl skvělý dárek ;)

      Vymazat
  17. Já jsem v neděli ty lívance zkoušela udělat a dneska ráno jsem je naservírovala mému krasavci co odmítá batáty a hrozně mu chutnaly :D Když jsem mu pak řekla z čeho byly dost se divil :D

    OdpovědětVymazat
  18. všechno vypadá krásně, na ty štíhlé nudle se už chystám!

    OdpovědětVymazat
  19. Ahojky,
    už delší dobu chodím pravidelně semka na tvůj blog a čtu si články. Moc tě obdivuju a fandím ti jak co se jídla týče tak i cvíčení a prostě všeho...
    Chtěla bych tě poprosit a zeptat se tě co si myslíš o mým jídelníčku a poprosit tě o zhodnocení nebo něco podobnýho prostě. Mám 41kg a 167cm... A snažím se dostat z anorexie.. Předem ti moc moc děkuji...

    Takže příklad jídelníčku ze včerejška

    Snídaně 6:30 - 10g ovesných vloček, 50ml mléka, 10g ořechů ( arašídy, mandle, kešu, lískáče, para), 100g jahod, rozinky 10g = z toho si dělám kaši
    Oběd 14:00 - 100ml porkové polévky, 40g filé na pánvi s 100g rajčat
    Svačina 17:30 - pomeranč
    Večeře 20:30 - bílý jogurt Olma 150g, jablko, 100g jahod, ořechy 20g, kokos 20g, sušené ovoce 20g

    Opravdu ti moc moc děkuju za zhodnocení nebo aspoň jestli řekneš co je blbě a co dobře... :)

    Dnešní je zatím takový:
    Snídaně 6:30 - 2x pufovaný pšeničný chlebíček a na ně jsem si dala 20g banánu, 10g másla, jahoda, 5g marmelády
    Oběd 14:00 - 100ml porkové polévky, 50g filé, 100g zeleniny
    Svačina 17:00 - teprve bude, ale asi jablko
    Večeře 20:30 - bude asi to co včera... možná něco pozměním něco nechám, ale v poslední době jsou ty večeře podobný :)

    OdpovědětVymazat
  20. Já myslim že to nepotřebuje komentovat, jestli se léčíš z MA, víš sakra dobře jak jíš a jen chceš slyšet to co tady víme všichni - snídaně 10g vloček, svačina jablko, oběd 40g masa se zeleninou. Ano, s timhle se ti bude váha držet a pak začneš přibírat, prototže metabolizmus pujde do háje.

    OdpovědětVymazat
  21. Dneska jsem se hecla a udělala batátové lívanečky a tortily-vynikající! :-)

    OdpovědětVymazat
  22. Pastva pro oči jako vždy. :3
    Mixiťácké ovoce sušené mrazem mám teď doma tady. Miluju ho.♥♥

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za všechny komentáře :) Odpovídám na ně tady na blogu ;)