neděle 15. června 2014

Food Inspiration XCVIII.

Pěkný den! :) 
Opět vás zdravím a ozývám se jako každou neděli ráno s novým příspěvkem do pravidelně rubriky. Snad se i dnes bude líbít. Užijte si to, jelikož nevím, zda příští týden vůbec budu mít čas něco fotit a v neděli přidat (moc moc práce první tři dny a pak party party v Praze další tři dny...tedy párty pouze jeden večer, ale k tomu přidejte samozřejmě cestování, přípravy, výletění a případné vyspávání kocoviny :D). Takže pravděpodobně přístě vynecháme, ale o to více si to vynahradíme třeba další neděli ;)


 Maková trojovocná
Začneme třeba touto krásnou kašičkou :) Ovesná s mákem - na ní maliny, borůvky a bobek arašídového másla. Mák jsem zařadila po delší době a je dobře, že jsem si na něj vzpomněla. Je to boží doplněk do kaší i tvarohu/jogurtu :)



 Bílkovinový chléb
A tady je chlebík, který mě fascinuje svou úžasnou chutí a složením - na 100g obsahuje skoro 30g bílkovin, a jen
cca 5g sacharidů a 15g tuků. Já si jej nechala přibalit k mé zásilce od Zajíců v krabici, což mi příjde asi jako nejvýhodnější
a nejlevnější varianta - více info o něm ZDE.


Svačinka
Řecký bílý jogurt, borůvky, plátky mandlí a to celé zasypané karobem. Ke kafíčku :)

 Bulgur vs. Pohanka
Když mi občas dochází některá z příloh, tak vytvářím třeba takovéto zajímavé kombinace - zde pohanka s bulgurem. K tomu kuřecí maso, zelenina a barbecue omáčka + mísa ledového salátu :)


Overnight Oats
Pokračujeme další skvělou sladkou snídaní. Když se v lednici nasbírá kupa skvělého ovoce, tak prostě neodolám a musím si jej dát všechno! - banán, jahody, borůvky a třešně...miluji tuhle sezónu ♥ A k tomu přes noc naložené a v lednici vychlazené,
ve sklenici od arašídového másla (pěkně se zbytečky máslíčka na krajích) ovesné vločky + müsli od Mixitu zároveň a chia semínka. S tím müsli to byl dobrý nápad, pěkně to tam pak křupalo :)


 Batátové placičky
Pokus o placičky z batátů jen za přidání vajíčka. No trošku se to trhalo, příště asi použiji zase i mouku :) K tomu mozzarella, hrášek + kukuřice + fazolové lusky a avokádo. No prostě parádní kombinace na večeři :)


 Vegetariánský oběd
A zde obědvám bezmasově :) Namísto toho jsem si dala sójové nudličky, zkombinovala jsem brambory a batáty zároveň, obohatila to celé o brokolici a smíchala se sýrem cottage :)


Ovesné lívanečky
Co by to bylo za týden, kdyby aspoň jednou nebyly lívance?? Zde tedy ovesno-tvarohové. Prokládané jahodami. A v mezipatrech a nahoře je rozmačkaný banán smíchaný s kakaem a trochou zakysané smetany. Jo a taky je tam kokosové mléko a mandlové máslo. To si ale žiju ♥


 
 Perfektní salátek
Zeleninová klasika, ta je pořád stejná. Ale navrchu, to tam máme kousky camembertu a ty nejlepší asijské krekry (kupované tento týden v Lidlu)! :)


 Karobová kašička
Tak tahle se povedla vůbec nejvíc. Asi to bude nejlepší kašička týden...možná i měsíce! Ovesná s karobem, navrchu banán
a třešně, kokosové mléko a plátky mandlí. Jo, zaručeně minimálně nejlepší měsíce!


 Podušená barbecue cuketa
Další z mých zajímavých kreací - žampiony + cuketa s barbecue omáčkou. K tomu kousek camembertu a opět oblíbení krekry :)


Ovocná miska s jogurtem a čokošmakounem
Koupila jsem si krásné čerstvé mango, tak jsem jej musela hned využít :) Báječně se hodil k jahodám a to vše jsem krom jogurtu ještě doplnila a kakaovo-oříškový krém od šmakouna (zkoušela jsem poprvé a není špatný...ale ani lepší jak nutella :D) a mandlové máslo :)


 Tuňákové rizoto
Taky super rychlovka! Rýže s nějakým tím hráškem a kukuřicí a k tomu čerstvý špenát a plechovka tuňáka - dávala jsem teď značky Calvo a musím říct, že chutná lépe než ty, co jsem měla doposud :) Jo a Quest Bar OREO?? Ano! Konečně i já mám
4 kousky této slavné proteinové tyčinky doma...tedy už jen 2. Takže zkouším testuji různé příchutě, užívám si je třeba jako poobědový dezert a těším se, že postupně zkusím snad všechny :)


 Snídaně s Mixitem
A včera jsem testovala mix Nahoď batoh, který mi minulý týden dorazil opět v krabičce od Zajíců. Chutná skvěle, ale jsou
i lepší směsi. Moc mi tam ale chutnaly makadamiové a pekanové ořechy, které si jen tak někde neužiji! :)


Zákusek pro rodinku
A minulou neděli jsem se rozhodla zase udělat rodince radost a napekla jsem jim buchtu, zatímco byli na výletě. Chtěla jsem něco kakaového s tvarohem a tak jsem googlila...až jsem vygooglila svou vlastní fotku z jednoho dokonce před loňského, teprve desátého, dílu této rubriky (pro zajímavost ZDE) :D A tak jsem nakonec použila stejný recept jako tehdy a udělala tuto tzv. prošívanou deku - recept ZDE ;)

50 komentářů :

  1. Tak zase něco přednastav.. ostatně jako to děláš vždy.. tohle od tebe slýcháme už tisíckrát jak asi nebudeš mít čas ale nakonec nás vždy překvapíš.. a klidně jen 3 fotky, to nevadí.. ale tradice by se neměla porušovat ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, protože nechci nic slibovat ;) Ale tento týden právě nebude vůbec čas na focení a asi ani na přednastavování. Ale uvidíme, třeba se nakonec něco zadaří ;)

      Vymazat
  2. Ahojky, ty Quest barky jsi objednávala z netu? Nebo se dají koupit i někde v obchodě?
    A čokoládový krém šmakoun je odkud, prosím?

    Jinak jsem se chtěla zeptat, používáš někdy arašídové máslo i na slano třeba přimícháním k nějakému obědu? Já to tak dělám docela často a je to bomba.. na pánvi se to pěkně rozteče a propojí se zbytkem (třeba u rizota) a pak mi voní (i chutná) celý oběd po arašídech :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano z netu - mají například na lovefood.cz nebo eshop.aktin.cz
      Šmakouna mám z tesca.

      Arašídové máslo k obědu většinou nepoužívám a radši to ani nebudu zkoušet, protože bych pak zřejmě měla novou závislost :D

      Vymazat
    2. kde v Tescu šmakouna najdu? Už jsem po něm koukala a nikde jsem ho neviděla...

      Vymazat
    3. Jej, jsem se přepsala - kupovala jsem ho vlastně v Kauflandu ;)

      Vymazat
    4. Ahoj, u nás v Tescu ho ale mají taky, v chlaďáku u sojových výrobků..

      Vymazat
    5. Díky za tip holky, kouknu se v Tescu i Kaufloši :-)

      Vymazat
  3. To jsou zase dobrotky :) Ještě, že tvůj blog sleduji, občas totiž nevím co uvařit a stačí jen zajít k tobě a vždy tu najdu nějakou inspiraci :)

    OdpovědětVymazat
  4. Ty krekry vypadají skvěle - Lidl opět zabodoval :D A závěrečný koláček je luxusní - aneb u nás - prošívaná deka, mňam! ;)

    OdpovědětVymazat
  5. Ta čísla dalších a dalších dílů jsou docela záludná, chvíli jsem si říkala, že jsem snad na římské číslice chyběla, ale pak jsem to přečetla naštěstí :D.
    Krása jako vždy, ten bílkovinový chléb mě zaujal, musí být super na večeři, když je chuť na pečivo. Kaše máš nejhezčí široko daleko, dlouho jsem ji neměla, tak jsem si na tebe vzpomněla a říkám si, taky si musím nějakou hezkou po dlouhé době udělat, abych nezaostávala. Chtěla jsem přidat i mango, ale když jsem po rozkrojení zjistila, že není tak jasně žluté nýbrž žluto šedivé, tak jsem si ho do té kaše nedala a utíkala na zahradu pro pár jahod a sousedovic malin :D, ale pššt. Zákusek pro rodinku je boží, projela jsem i ten desátý díl, na který se odkazuješ. No povím ti, docela změna. Ale jen a jen k lepšímu :)
    Hezkou neděli, Moni.

    OdpovědětVymazat
  6. Všechno opět překrásné!! :) a prosím kde se dá objednat ten chléb ? :)

    OdpovědětVymazat
  7. Na to jsem se těšila celý týden! :D :3
    Ta první kašička vypadá úžasně :)
    Krekry z Lidlu jsem si nekupovala (protože vím, že bych je všechny zpráskala najednou! :D), ale podobné jsem si dřív kupovala u nás ve večerce a jsou výborné! :)
    Jé prošívaná deka, jeden z nejoblíbenějších koláčů mého dětství :D ♥
    Škoda, že příští neděli článek nebude, ale o to víc se těším na další týden! :)

    OdpovědětVymazat
  8. Strasne se mi libi vzor na te buchte :D jak jsi toho docilila?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nalila jsem kakaové těsto na plech a pak jsem tam to tvarohové jen tak ledabyle házela lžící :D Fakt žádný spešl postup nemám ;)

      Vymazat
    2. Vypadá to hrozně hezky :D líp než nějaký propracovaný ornamenty :D

      Vymazat
  9. Taky se chystám už konečně na makovou, ale nějak furt nemůžu odolat karobu v kaši, dodá jí takovou pěknou barvu :-D :-)

    OdpovědětVymazat
  10. Každé nedělní ráno poštím počítač především kvůli tomuto.. :-) vždycky se u toho najím očima :-D chtěla jsem se zeptat, zda si pořád počítáš kcal a makra nebo si připravuješ jídlo podle oka?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Většinou nepočítám, občas mě popadne taková nálada a třeba 1-2x týdně to do tabulek dám. Ale spíše dávám vše od oka a neřeším to ;)

      Vymazat
  11. borůvky s karobem mi moc nejedou, ten chleba vypadá moc zajímavě!

    OdpovědětVymazat
  12. No super, tuhle inspiraci jsem potřebovala. Ty ovesné lívanečky vypadají úžasně. :)

    ϐook of ϐeauty

    OdpovědětVymazat
  13. Ahoj :-) všechno vypadá skvělě jako vždy. Hlavně ty kaše!!! Chtěla jsem se zeptat, také jsem si koupila kokosové mléko z Lidlu a nevím moc co s ním. Ty si ho prostě zamícháš do jogurtu nebo do kaše? A kolik si ho dáváš? Ja nějak vůbec nevím :-) a taky jsem ho dala do ledničky ráno rozdělala a ztuhlo tak ho mám rozehřát nebo prostě nechat ztuhlý a v kaši se rozpustí samo, nebo ho v ní mám vařit?
    Promin za dlouhý dotaz nad takovou blbostí, ale není zas tak levné abych ho nakonec vyhodila :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Proč bys ho rozehřívala? Vždyť tuhé je nejlepší.. teda alespoň mě ta řídká brečka nechutná, pěkně tuhé, to je ono :-P

      Vymazat
    2. Přesně tak! To tuhé je nejlepší, proto ho vždy dávám prvně vychladit do lednice :) A žádné speciální využití nemám. Já jej právě mám nejradši jen tak smíchané s tvarohem či jogurtem nebo hozené na kaši či k lívancům :) Dávám okolo 50g asi - takovou větší lžíci nebo dvě. Občas jej využiji někam do pečení, polévek či omáček, ale to jen vyjímečně. Třeba i jen tak samotné s čerstvým ovocem chutná fanstasticky!

      Vymazat
    3. Je opravdu perfektní na curry. Zelené curry nechat rozvonět na troše zesklovatělé cibulky, kdo jí maso na to kousky kuřete a až se osmahne, podlít trochou kokos.ml. a přidat pokrájenou zeleninu(červenou papriku,cuketu,lilek..)dochutit třeba chilly či nějakou bylinkou a s jasmínovkou je to šílená dobrota a baští to i zatvrzelí odpůrci zeleniny.

      Vymazat
  14. Supr blog...chcela bych se zeptat jak Ti chutnaly ty quest bar?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zatím jsem měla jedn dvě a chutnaly mi. Možná napíšu nějakou recenzi, až jich vyzkouším více ;)

      Vymazat
  15. Vynechat Food Inspiration? To nám nemůžeš udělat! :-D
    Zase krása, Mončo :-) Ty tvoje kašičky <3 Makovou mám taky moc ráda :-) A vůec všechno vypadá skvěle...dala bych si úplně všechno, teda kromě tuňáka :-D
    Batátové lívance se mi bez mouky taky dost trhaly.
    I u nás se lívance objevují pravidelně :-D Zrovna dneska jsme měli :-) A rozmačkaný banán s kakaem, to zní dobře, příště ho vyzkouším :-)

    OdpovědětVymazat
  16. všechny jídla vypadají úžasně :))

    OdpovědětVymazat
  17. Tuňákovým rizotem jsi mě naprosto dostala, takže ho určitě vyzkouším. Zbytek fotek je parádní, sbíhají se mi sliny! :-D bára.kára blog

    OdpovědětVymazat
  18. Ahoj, jak upravuješ mák do kaše? Jen ho nameleš? Díky! Jinak máš fakt skvělý nápady, jsi kreativní!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Podle me ho kupuje Monca uz mlety.. to je pak bez prace :D

      Vymazat
  19. Ahoj Moni, dodržuješ ještě omezení pšenice, o kterém jsi psala v listopadu? Nevídám tady moc pečivo, ale zajímalo by mě, jestli se hlídáš úmyslně a pšenici bedlivě střežíš :) Díky, zvědavá kačka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nehlídám se bedlivě, ale pečivo si dávám tak 1x týdně spíše na chut. Jinak na něj nemám chut a jsem zvyklá zařazovat jiné věci. Takže to nehrotím, ale spíše přirozeně jej a věci z pšenice stejně převážně vynechávám ;)

      Vymazat
  20. Samé dobroty znova :) A ešte jeden typ pre teba- nabudúce si do tej karobovej kaše (alebo keď si budeš robiť kakaovú) pridaj aj kokos, to je jedna z najlepších kombinácií podľa mňa ;)

    OdpovědětVymazat
  21. Ale prd, food inspiration určitě zase přidáš, jenom strašíš, jako vždy ;-) ten tuňák calvo se dá sehnat v každém obchodě? Já doposud kupovala rio nebo albert quality a byla jsem spokojená. Jaká je u něho cena? :-) A proteinovky oreo jsou z nějakého shopu? :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, je snad v každém obchodě ;) Cena bude kolem 30Kč asi.

      Proteinovky jsem objednávala z eshopu aktin ;)

      Vymazat
    2. Tak už znám konkrétní ceny :) Za 160g balení je to 59,90 – 64,90 Kč, balení 3x80g stojí 110-135 Kč, záleží na řetězci a konkrétním produktu. K dostání jsou v Albertu, Bille, Sparu, Tescu, Globusu a Ternu. Slávky pouze v Albertu. V Kauflandu a Lidlu Calvo není v nabídce vůbec ;)

      Vymazat
  22. Jako vždy nádherná inspirace!:-)

    OdpovědětVymazat
  23. Ahoooj! Máš vždycky tak super recepty! Doma je zkouším :-) Nechceš spřátelit?

    OdpovědětVymazat
  24. Ty ovesné lívanečky :3 http://instagram.com/healthyfitgirl24

    OdpovědětVymazat
  25. Ahoj, prosim jakou značku BBQ omáčky máš?:) Já jí mam hrozně ráda, ale složení je vždycky samý cukr, glukózový sirup...:( Děkuji :)

    OdpovědětVymazat
  26. Také už jsem neodolala a koupila jsem si quest barky!:-)

    OdpovědětVymazat
  27. Ahoj, skvely clanok a moc by ma zaujimalo, aku bbq omacku pouzivas :) lebo zohnat nejaku chutovo dobru v obchode nie je lahke.
    Vdaka Mira

    OdpovědětVymazat
  28. Prošívaná deka je super. Vlastně všechno tvoje jídlo. Radost pohledět. :)

    OdpovědětVymazat
  29. Ahoj, chtěla jsem se zeptat, nevíš prosim tě o nějakých rychlých a hlavně vhodných večeřích ?? (spíš bílkovinové, ale můžou i ormální) a odpoledních svačinách (třeba nějaké méně sacharidové sušenky nebo buchta nebo něco na ten způsob) :) díky za odpověď :) :)

    OdpovědětVymazat
  30. Ty kaše máš stejně nejhezčí :) U mě na blogu právě probíhá Giveaway, tak se přihlaš :)

    http://nm-fitness.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  31. To jsou zase dobroty :) taky zbožňuji tuhle sezonu, tolik ovoce - nevím, co mám jíst dřív :D a ten kakaovo-oříškový krém od Šmakouna jsem chtěla taky zkusit, ale zatím jsem na něj nenarazila :-( a ty asijské krekry jsem si v Lidlu taky koupila a jsou úžasné ! :)

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za všechny komentáře :) Odpovídám na ně tady na blogu ;)