pátek 6. června 2014

Novinky do spíže i ledničky XXXVI. - Gorilla Fitness, tyčinkové království a další

Po pár denní odmlce jeden příspěvek :) Po náročném Sparťanovi si dáme zase trochu toho jídla. Upřímně jsem si myslela, že si tento týden dám od blogování trochu voraz, ale když se mi naskytl téměř volný pátek, tak by toho byla škoda nevyužít. A u mě v počítači se naštěstí najde snad vždy várka fotek, které stojí za sdílení. V úvodu mám pro vás malou recenzi na nové produkty z gorilla eshopu a hned po nich ještě pár dalších novinek, co se mi doma naskytly :)


Produkty od Gorilla Fitness jsou pro mě vcelku novinkou. A jak už je známo, já ráda zkouším vše nové. Tento eshop má svou specifickou nabídku a nabízí pouze produkty své značky, což se mi opravdu líbí. Produkty tedy nenajdete asi na žádném jiném webu. Ale zato můžete využít dopravy zdarma po celém území ČR, slevu po registraci a pokud si nejste jistí, že byste využili celá balení produktů, tak můžete stejně jako já vyzkoušet první jenom vzorečky po 50g. Já zkoušela 2 příchutě proteinu
a 2 příchutě instantní proteinem obohacené kaše. V nabídce najdete ale například i spalovač či gainer a další produkty
a doplňky.



http://www.gorilla-fitness-eshop.cz/protein/
 Gorilla RAW protein
Tento protein je k dostání v příchutích vanilka či čokoláda. Neobsahuje žádná umělá sladidla, ale zato komplexní zdroj bílkovin a doplněn je také o kolagen. Je to vícesložkový protein doplněný o kasein, takže se hodí spíše na svačiny nebo ideálně navečer. Já jen využila například do ovesných tyčinek na obrázku (recept ZDE), které jsem tak obohatila o nějaké ty bílkoviny navíc. Nebo i do ovesných kaší či navečer před spaním. Chuťově je moc dobrý - žádný přeslazený prášek nečekejte. Co čekat můžete je příjemná vanilková či čokoládová vůně :)


http://www.gorilla-fitness-eshop.cz/nahrada-jidla/
Gorilla Burnout Fuel
Tento produkt může naopak sloužit jako náhrada jídla či základ vaší snídaně - stejně tak jsem jej využila i já a doplnila jej ještě o trochu ovesných vloček :) Jde vlastně o instantní celozrnnou kaši doplněnou o bílkoviny - ideální pro ty, co se snaží hlídat nižší příjem sacharidů, jelikož v 50g dávce do sebe dostanete okolo 15g bílkovin a jen 15-20g sacharidů, takže to je krásně vyrovnané. Opět obsahuje pouze přírodní sladidla a navíc je doplněn o přídavek ze zeleného čaje a chlorelly. Velmi zajímavý produkt! A zejména čokoládová příchuť nemá chybu :)



Sušené maso
Dalším zajímavým přírůstkem je můj úlovek z Liberce na Spartan Race. Od firmy Fine Gusto jsem si zde pořídila dva balíčky sušeného masa, na kterého zde měli i ochutnávku. Zkoušela jsem hovězí a zaujalo m, takže jsem jej tam nemohla nechat :) Řekli nám k němu spoustu informací k jeho výrobě - mimojiné neobsahuje žádná Ečka (více nfo si mlžete přečíst ZDE).
Na první ochutnání se mi tedy zdálo trošku sušší, ale pak se chuť pěkně rozplynula. Takže když už jsem tam byla, tak jsem vzala rovnou hovězí i krůtí. Na rychlou proteinovou svačinku ideál :)


Víkendové nákupy tyčinek
Nojo, na hlaváku v Praze nikdy nevynechám Biopoint - obchůdek se zdravou výživou. Vždy jim tam vykoupím různé tyčinky
a ani teď tomu nebylo jinak :D Dvě už padly přes víkend, takže na fotce nejsou. Ale zbyly mi tu ještě skvělé RAW tyčinky
od Lifefood, můj oblíbený semínkový flapjack a pak oříšková tyčinka, která je ale pro změnu z Intersparu :)


Pokračujem v tyčinkování
A další jsem si přikoupila včera v DMku :) Jejich flapjack již znám a tak jsem si řekla, že si jej po delší době zase koupím. Novinkou je banánovo-mandlová tyčinka - půlku jsem vyzkoušela dnes a ta teda je! Chutná úplně jako nějaký banánový koláč!


Sójovo-rýžové mléko
Když mám chuť na obměnu, sáhnu v DMku i po nějakém z jejich mlék. Tentokrát to vyhrálo sójovo-rýžové. Jde tedy o čistě rostlinné mléko, které je opravdu sladké. Tahle varianta mi rozhodně chutná více než čistě sójové :)


Zeleninové/Luštěninové svačinky
A ještě jeden úlovek z pražského Biopointu - rostlinné svačinky. Jsou to vlastně takové pomazánky. Něco ve stylu paštiky,
ale samozřejmě mnohem zdravější. Vzala jsem si brokolicovou a fazolovou. Něco takového jsem zkoušela vůbec poprvé. Obě jsem využila doma na svačinu, kdy jsem si je namazala na tortilly, které mi ještě zbyly z minulého mexického týdne v Lidlu.
A obě mi moc chutnaly. Viděla jsem podobné i v Bille, takže určitě odteď budu kupovat pravidelněji a můžu jen doporučit - ostatně asi jako vše, co zde většinou zmiňuji ;)




30 komentářů :

  1. Hezky :) taky spolupracuji s gorillou, recenzi chystsm v průběhu týdne :-D :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jinak, zkoušela jsi uz pomazanku "tataracek" a cizrnovku? Taky super!! :)

      Vymazat
    2. Tento komentář byl odstraněn autorem.

      Vymazat
    3. Tataráček je naprosto super;) z rostlinných paštiček (pomazánek) je ještě hrozně dobrá tahle: http://www.bioobchod.cz/pomazanka-mexicka-100g-alfabio-chlazene/d-81078/ a pak všechny Veggie Spar:)

      Vymazat
  2. zrovna se chystám pořídit si nový protein, tak gorillu zahrnu mezi kandidáty :D díky ;)

    OdpovědětVymazat
  3. To sojovo-rýžové mléko leješ do ovesné kaše místo klasického mléka a vody, nebo piješ jen tak?

    OdpovědětVymazat
  4. Teda mam celkem chutě :D :) ta brokolicová svačinka vypadá dobře :) mam cestu di billy, tak tam kouknu :))

    OdpovědětVymazat
  5. Tu fazolovou jsem si vcera akorat koupila a prisla mi strasne dobra :) perfektni nahrada pastik a pomazanek pro nemasozrouty, ani se jednomu nechce verit, ze je z fazoli. Kupovala jsem je v CountrylIfe a meli tam na vyber tak asi tisic druhu :)
    keepcalmandliftheavy.blogsport.com
    @S.

    OdpovědětVymazat
  6. To vy\padá moc dobře, také jsem ted koupila 3 Flapjacky, abych jích náhodou neměla málo:D
    Rýžovo-sójové mléko mám ráda, ale popravdě znám i ještě lepší rostlinná, ale ne že by tohle bylo k zahození!:D
    A tyhle paštičky úplně miluju!! Měla jsem snad už všechny jejich druhy! Skvělá je i houbová, nejlepší snad provensálská a tataráček! Ted naposled jsem jí měla na svém výletě, kde o ní píši taky =)
    Všechny mám už ale snědené, tak ti je ted mohu jen bledě závidět :D
    Krásný den.

    OdpovědětVymazat
  7. ty pomazánky jsou moc dobrý:) hlavně ta "tataráková":)

    OdpovědětVymazat
  8. sušené hovězí jsem už měla, chutnalo mi jako lepší buřt :D na Gorillu jsem se už koukala a jejich sortiment je zajímavý :)

    OdpovědětVymazat
  9. Děkuji za typ, hodně mě zaujal ten Burnout Fuell. Něco takového bych přesně potřebovala .. nebo máš nějaký lepší typ na podobný výrobek co by mohl nahradit jedno z jídel ? Jinak moc ráda sleduji tvůj blog jsi skvělá a moc ti fandím :)

    OdpovědětVymazat
  10. Gorillu neznám, ale hned se musím podívat :)
    a tu kokosovou tyčinku jsem si objednávala v balíčku z biosféry, tak netrpělivě očekávám pošťáka, už tu měl být, sakra! :D
    A rýžové mléko mi chutná ze všechn rostlinných nejvíce, právě pro to, že je tak sladké :)

    OdpovědětVymazat
  11. Ty svačinky mám strašně ráda nejlepší je špenátová a provensálská :D kupuju si je pořád skoro nic jiného si na pečivo ani nemažu :D ale dostalo mě když mi minule paní ve zdravé výživě nabízela vegetariánskou jitrnicovou :D

    OdpovědětVymazat
  12. Muzu se jeste zeptat ta vyhra z kralovskeho snidani prijde primo domu nebo na postu kde je treba si ji zajit vyzvednout? Dekuji za odpoved :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsi jedna z výherkyň?? Mohlas napsat meil ;)
      Asi tak jako každý balíček - záleží na odesílateli. Většinou to posílají domů, když nejsi doma, jde to na poštu...nebo je možnost, že to bude zasláno PPLkem. Každý sponzor odesílá výhry zvlášť ;)

      Vymazat
    2. Jo jasne diky :-)

      Vymazat
  13. Samé tyčinky ♥ A krásně vypadá taky to "Gorilla Burnout Fuel" , opravdu jako sušenkový krém. :-)

    OdpovědětVymazat
  14. Moniko a nemyslíte, že kolagen v proteinu nemá, co dělat?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anonyme, nemyslíte, že před "co" v tomhle případě čárka nemá co dělat? :D :D

      Vymazat
  15. taky mám ráda rostlinná mléka z dmka :) je super, že nejsou ani moc drahá

    OdpovědětVymazat
  16. Sušený maso úplně zbožňuju, žádná má cesta žlutým autobusem se neobejde bez minimálně jednoho pytlíčku :D znám teda zatím sice jen Jerky, ale to mi chutná a mooc :)

    OdpovědětVymazat
  17. super!! Gorilla proteiny snad vyzkouším ted na ně čtu recenze na každém rohu :) Jen k tomu kolagenu - naprostá zbytečnost pro lidské tělo, nemáme látky k tomu, abychom ho zpracovávali, tudíž jak přijde, tak odejde..:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A proč se teda prodává hydrolyzovaný kolagen i v tabletkách na podporu šlach atd ? :). Případně mohl bys tu tvou odpověd na ten kolagen rozvést, proč a jak... ? :)

      Vymazat
  18. Kolagen je dobrý na klouby, ale přece si nekupujeme protein jako kloubní výživu. Do proteinů se přidává jako levný zdroj bílkovin, tím se celkové množství bílkovin lacině navýší. Vyrábí se i přímo beef proteiny, které výrobci deklarují jako proteiny z hovězího masa, ale nejedná se o nic jiného než právě ten kolagen (kopyta, kůže atd. , to maso ale chybí). Jako zdroj bílkovin je to naprosto nevhodné.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vyzkoušel sis to nebo jen jsi něco málo pročetl, že to tvrdíš ? :) Ano, ale to neznamená, že když tam je, že tam toho bude kvanta přece, je to jen v proteinu na podporu šlach atd, at nemusíš mít X dalsich věci, jako hydrolyzovaný kolagen zvlast, atd...

      Vymazat
    2. Bohužel vyzkoušel, pár těch beef proteinů jsem do sebe naklopil, protože za takovou super cenu, to prostě nejde nekoupit. Hydrolyzát z hovězího masa, no bomba. Pak se ale stačí podívat na aminospektrum a hned vidíš, že to s masem nemá nic společnýho. Člověk nemusí být vědátor, aby si spočítal kolik hovězího masa je nutný použít na výrobu takovýho proteinu a při ceně masa to prostě nějak nehraje. Teď dělám chytrýho, ale samotnýho mě to dřív nenapadlo. Tak levně to prostě ani vyrobit nejde.
      Co se týče obsahu kolagenu tady v té Gorille - vzhledem k tomu, že je na druhým místě ve složení, úplně málo to asi nebude. Když to chce někdo jako kloubní výživu ok.

      Vymazat
  19. Tyjo, o tomhle eshopu slyším poprvé. :o

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No je tu nějakou dobu, možná ne roky, ale od minuleho roku rucite ;). kdo sleduje trener-online.cz (hlavni stranka, pokracovatel cviceni-doma.cz) se supr clanky, blogy, a potom rozsirenim o eshop a jejich novy blog a řady informaci, je to super místo ;).

      Vymazat

Moc děkuji za všechny komentáře :) Odpovídám na ně tady na blogu ;)