pátek 12. září 2014

Food Inspiration č. 109

Ano, máme tady sice teprv pátek, ale i přesto pro vás mám dnes příspěvek do této - jinak vždy nedělní - rubriky :) Řekla jsem si, že to bude takové pěkné zpestření blížícího se víkendu :) Navíc mám dneska poslední volnou chvilku doma předtím než odjedu dnes k příteli, s ním pak zítra na Slovensko na Spartan Race, v neděli do Prahy a v pondělí v brzkých ranních hodinách odtama odletím do Řecka. Víkend je tedy nabitý a abych si mohla pročítat vaše pěkné komentáře, rozhodla jsem se přidat příspěvek již dnes. Víc fotek do neděle už beztak nenasbírám (nebo bych je spíše nestihla zpracovat a přidat) a podělím se tedy alespoň o to, co se nashromáždilo za tento týden :) Užívejte září! A tohohle na nějakou dobu posledního jídelního příspěvku. Já se ozvu pravděpodobně
až někdy na přelomu září a října ;)


 Ovesno-banánové lívanečky
Cítila jsem se špatně, že už tu dlouho nebyla žádná fotka lívanců. A tak jsem si je prostě musela udělat. Kvůli vám samozřejmě! Takže tyhle jsou opravdu pro vás :D Z 1/2 rozmačkaného banánu, vajíček, mletých vloček...vlastně víceméně podle TOHOTO receptu :) Mezi to jogurt, banán, navrch sušené ovoce a arašídové máslo ♥ No prostě ráj...před zítřejším závodem možná budou podobné :)



Pražské improvizační muffiny
Tyhle už jsou krapet starší, ale až teď jsem je našla v mobilu - jedna pražská snídaně v den závodu We Run Prague :) Smíchala jsem co kamarádčina kuchyň dala a vzniklo něco takového. Dvoubarevné muffinky, za použití rozmačkaného banánu, bílého jogurtu, mouky, nějakého toho cukru, kakaa a mandlí :)


Tuňákový kuskus
 Rychlovka když se vám nic nechce vařit a vlastně ani doma skoro nic nemáte :D Na oběd to pak vyhrál kuskus, do něj plechovka tuňáka, nějaký ten zbytek sýra a zelenina, co se našla v lednici. Dnes bude repete - rozhodla jsem se udělat něco obdobného na zítřejšího sparťana :)


Ovesná pro mě i přítele
Tak už vyvařuji kašičky nejen pro mě :) Tahle byla se skořicí, ovocem, třemi druhy ořechových máslíček (aneb dobíráme zbytky) a navrch ještě sirup z agáve.


Králičí variace 
Skvělý oběd s králičími filety. Ty také miluji, ačkoliv je mám jen občas! :) Zde s cuketou, lusky, hráškem a žampiony. V jedné misce jen
s avokádem. V druhé s rýží :)


Karobová ovesná
Ovesná kaše s karobem. K tomu banán, švestky a spousta semínek - sezamová, dýňová a navrch ještě máslo ze slunečnicových :)


Rýžovo-ovesná s kokosovým máslem
Zde pro změnu kaše z vloček rýžových i ovesných (aneb když rýžové téměř dojdou). S banánem, mraženým ovocem, hroznem a kokosovým máslem.


A dokonce i jáhlová!
Do třetice kašiček tu máme i jednu z jáhlových vloček - tu dnešní :) S banánem, nektarinkou, jogurtem, kakaovými boby a pořádnou kostkou čokolády. Aneb dnešní odpočinkový den si užívám již od rána :)


Krémová dýňová polévka
Dnešní dokonalá polévka, po které se doma oblizovali úplně všichni! Včetně mého ročního brášky :) Uvařenou a rozmixovanou dýni jsem smíchala s kelímkem smetany (12%), přidala trochu vody do požadované hustosti (tak aby ale zase nebyla ani moc moc tekutá) a dva zeleninové bujóny. Toť vše! K tmu šunka, sýr a bagetka :)


Celozrnné dýňové muffiny
A z další části dýně vznikly tyto skvělé muffiny - snad také zbude na zítra :)  Původní recept je na koláč, ale ono je vlastně jedno, zda to dáte do velké formy nebo do malých muffinových formiček :) Na těsto jsem použila 180g celozrnné mouky + 70g jemných vloček, k tomu špetka soli, 100g másla a dle potřeby voda (píšou cca 4 lžíce, já přidávala tak nějak od oka postupně). To jsem napěchovala do formiček a pak na to přišla náplň - cca 600g dýňového pyré (uvařená a rozmixovaná dýně ve vodě - tak aby to bylo hustší) + 3 vejce, 1,5 balíčku vanilkového pudinku, skořice, mletý zázvor, citrónová šťáva, vanilkový cukr + sladilo (já použila tekuté sladidlo z DMka, lze nahradit cukrem nebo nějakým sirupem). No a pak už to jen dát péct - cca 30minut na 180-200stupňů :)


42 komentářů :

  1. Mňam, ta dýňovka! Musím si jí také v blízké době udělat :-)
    Užij si spartan race i dovolenou :)))

    OdpovědětVymazat
  2. Jéé tys mi udělala takovou radost.. zrovna mám obídek a tak tohle je takové milé spestření :-)
    A přítel se také účastní Spartanu nebo tě jede pouze povzbudit?
    Doufám že ani v Řecku nezapomeneš na nás a budeš nám fotit ty různé jejich tamní specialitky co ochutnáš, a mohla je pak třeba v dalším díle FI ukázat.. přeju hezkou dovču :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přítel taky závodí :)

      A v Řecku určitě budu fotit, to se neboj! Pak nějaký ten příspěvek stopro bude :)

      Vymazat
  3. Jé, tak to se měj pěkně a budu se těšit na článek ze závodů a dovči.
    Ještě mám dotaz - můžeš srovnat kokosové mléko a kokosové máslo? Asi to je rozdíl, že? Co ti chutná více? Díky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to rozdíl, hlavně obojí má jiné využití :) Kokosové máslo si spíše můžeš na něco "namazat" nebo použít jako já do kaše nebo někde k pečení. Kokosové mléko když zahřeješ, tak je úplně tekuté a může spíše nahradit klasické mléko, smetanu nebo šlehačku (když je vychlazené). Více mi chutná asi mléko...je jemnější am iluji ho s tvarohem :)

      Vymazat
    2. Já myslela že to kokosové mléko nezahříváš a dáváš jej také do kaše, takové spíše husté..

      Vymazat
  4. Kdyby si ty dýňové muffiny dělal o týden dřív! Minulý týden jsem zápisla se třema dýněma a dvouma obříma cuketama :( většina toho skončila na mrazáku s tím, že se z toho v zimě bude dělat polévka

    OdpovědětVymazat
  5. Já čekám na dýni až do října, je to pro mě víc podzimní =) děláš z máslové nebo hokaido?

    OdpovědětVymazat
  6. Já si dýně schovávám na zimu, kdy není tolik domácí zeleniny, miluju jí!! Mám už jich asi 18 jak Hokkaido tak i špagetových :D Sbím jí denně klidně celou jenom místo zeleninové misky společně s hlavním chodem!:) Mňám!
    A dovču si užijte a foťte at se pak máme čím kochat jo? :)) :-*

    OdpovědětVymazat
  7. Na dýňovou polévku se taky chystám, dělám ji každý rok a je vynikající :)

    OdpovědětVymazat
  8. yummy!!!! :)

    http://gethealthyandfitwithus.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  9. Dýně, mňáám :) asi si jí taky půjdu v nejbližší době koupit, když už i to počasí navádí na podzimní náladu :) máš to všechno krásně barevné :) jinak mám otázečku, odkud máš tu misku, co v ní máš polévku a poslední kašičku? :)

    OdpovědětVymazat
  10. Mňam, už se mi začaly sbíhat sliny na zítřejší snídani, protože po týdnu brigádničení bude konečně pořádná ovesná kaše :) ....Vše vypadá báječně! :)

    OdpovědětVymazat
  11. Řecko si užij, ať máte krásné počasí :). Nejvíc bych si dala ty lívanečky a dýňovou polévku
    http://veru-life.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  12. Polévka vypadá báječně, úplně jsem na ní teď dostala chuť :-)) A ty muffinky.. ty bych si taky dala, ach jo.

    OdpovědětVymazat
  13. Jo a taky se přidávám - užij si dovču !! :-)

    OdpovědětVymazat
  14. Máte alespoň v Řecku all inclusive, aby to stálo za to? :D:)
    p.s. nezapomeň ochutnat to řecké avokádo ;o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jasně že máme. To musí být...se vším všudy! :)

      Vymazat
  15. Polévka i muffiny vypadají úžasně! :) Zrovna jsme koupili dýni, že uvaříme polévku, tak se asi nechám inspirovat :))

    http://mywaytofitness.blog.cz/

    OdpovědětVymazat
  16. Užij si dovču ;) Já měla dneska taky takovou jemnou polévku, ale pórkovou :) Mňam lívanečky! A ty tvoje kaše jsou prostě bezkonkurenční :)
    http://fitlucy.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  17. Ahoj, kolik zhruba toho tekuteho sladidla do tech muffinu? Diky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Od oka ;) Ochutnávala jsewm to, aby to bylo dostatečné :)

      Vymazat
  18. Moc si užijte dovolenou, a těším se na nějaký ten řecký článek! :))

    OdpovědětVymazat
  19. Haha, musim rict rict, ze lepsi fotku jsi na úvod dat nemohla!:P ne, ze by mi neřekla slina při všech ostatních fotkách jídel, ale livanecky jsou proste nej nej nej!:P my ted s maminou milujeme livanecky z ovesnych otrub - 2 lžíce otrub a tvarohu k tomu vajíčko a báječná snídaně je na světe!:) jinak ti držím pesti se závodem a doufam, ze se ti zadari( ikdyz o tom neni pochyb:D) měj se krasne!:)

    OdpovědětVymazat
  20. Téda ty košíčky vypadají krásně! :o ( www.fitnessdenik.blogspot.cz )

    OdpovědětVymazat
  21. Hned ta první fotka je naprosto dokonalá! A ty tvoje kašičky jsou strašně krásné! Vždycky, když si dělám ty svoje, tak si na tebe vzpomenu a naházím si pak do nich hrozně moc věcí :D Kuskus s tuňákem je snad nejlepší kombinace, zvlášť, kyž člověk nemá čas nic vařit. Dýňovou polévku teď máme doma také. Od babičky a je vážně úžasná a krémová, někdy jí taky musím zkusit uvařit :))

    OdpovědětVymazat
  22. Budeš alespoň v průběhu dovče občas přispívat na IG? :-) A jinak doufám že s přítelem dáte nějakou společnou fotku v plavkách ať je vidět vaše aktuální forma :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nějaké fotky zkusím na IG přidávat...ale jestli budou v plavkách to nevím :D

      Vymazat
  23. Ty muffiny jsou naprosto dokonalé :3 A ty lívanečky..mňam!
    Fit Maddie

    OdpovědětVymazat
  24. Jééé, dýňová polévka! Jak já jí mám ráda, nemám ale po ruce ruční mixér, tak musím vymyslet, jak ho nahradím :-D bára.kára blog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ja kdyz jsem byla na Taiwanu a nemela jsem ruční mixer, tak jsem to vařila hodne dlouho a pak rozmach ala vydlickou:D:D sice to na oko nebyl zadny zazrak, ale chutnalo to dobre;)

      Vymazat
  25. kde bereš to sušené ovoce?:) sušíš nebo kupuješ?:D

    OdpovědětVymazat
  26. sbíhají se mi sliny,je to skvělý:-)bohužel bývám na intru,takže si takhle vvařovat nemůžu:-(a dost toho momenátlně lituju!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na intru je to naprd, to sama znám z vlastní zkušenosti.. :-( Alespoň já jím pořád pečivo, pečivo a zase jen pečivo.. o ovesných kašičkách nebo dýňových muffinkách si můžu nechat jen zdát..

      Vymazat
    2. Holky, tak zkuste instantní kaši Nomina (není v ní žádný cukr apod.), tu stačí dát do misky, zalít horkou vodou/mlékem a přidat třeba kakao, med, oříšky,.. tedy pokud máte k dispozici rychlovarku nebo sporák, vím, že někde není ani to :(

      Vymazat
    3. Děkuji za tip, určitě ji vyzkouším.. rychlovarní konvici mám, sporák ne, ale když říkáš že stačí jen zalít horkou vodou, tak to je super :-) Občas jsem si dělala kaše od Emca, ale tam se cukr přidává, takže jsi mě tímto tipem na Nominu potěšila :-D

      Vymazat
  27. Ahojky,muzu se zeptat,kde shanis kokosove maslo?uz dlouho ho chci ochutnat.Dekuju

    OdpovědětVymazat
  28. Ahoj, musím říct že máš super blog. Hodně jsme se od tebe naučil a načerpal hodně inspirace ! nejradši mám tvoje recepty, jsou chutné a zdravé. Taky jsem si založil blog o hubnutí, sám jsem zhubnul za rok a půl 40 kg. Rád pomáhám lidem, tak pokud by se na něj někdo chtěl podívat - http://nebudprase.blogspot.cz/
    Pěkný den a hodně štěstí v blogování,
    Michall

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za všechny komentáře :) Odpovídám na ně tady na blogu ;)