pátek 26. září 2014

Momentky z Kréty aneb první pořádná dovolená: část 2. (co jsem všechno snědla a ochutnala)


Slíbila jsem vám další část článků z dovolené a tady je. Dnes už konečně půjde o jídlo! Ukážu vám, co jsem zhruba celý ten týden jedla
(a že toho bylo hodně!)
a na příště si ještě nechám jednu část, ve které vám ukážu, co za řecké speciality jsem si nakoupila (dneska už by toho s tím bylo hodně). Nákupy tedy můžete očekávat začátkem příštího týden nebo koncem tohoto. Dnes to bude takové dovolenkové Food Inspiration :) Stravu jsme měli formou All Inclusive, takže si dovedete představit jak to asi vypadalo a probíhalo :D Všude tolik jídla! Tolik druhů, možností, barev a krásy! No oči mi zářili při každé návštěvě restaurace a na každý další chod jsem se nemohla dočkat, i když jsem byla kolikrát nacpaná ještě z toho předchozího :) 


Jídlo jsme měli 3x denně - pokud jsme nejeli někam na výlet, tak jsme chodili v 7:30 na snídani, v 12:30 na oběd a v 19:00 na večeři. Občas tedy byly pauzy mezi jídly celkem dlouhé, ale o to více jsme se mohli najíst žejo :D V mezičasech jsme si většinou dali max. zmrzku u bazénu
a bohatě to stačilo. Vždy tam bylo tolik jídla, že jsem se snažila ochutnat co nejvíce a pořád to bylo málo :) Neřekla bych, že by tam byly samé vyloženě řecké speciality. Našlo se tam všechno - včetně pizzy, hranolků, těstovin a omáček... ale také mnoho druhů zeleninových směsí, masových směsí, zapékané zeleniny, dušené či grilované zeleniny, různé přílohy, saláty, dresingy...a taky mé oblíbené oddělení s dezerty samozřejmě :D No prostě ráj na zemi, co vám budu povídat :) Tak jdem mrknout alespoň na těch pár fotek.



Začneme zvolna jídlem na cestách :) Na první fotce naše nejdražší snídaně vůbec - na letišti v Praze. Pro dva za 250Kč...ale hlad je hlad
a vstávat v 1 ráno a pak čekat do 5 na letadlo...to už je třeba pak tu energii doplnit :) Na druhé fotce pak klasika na zpáteční cestě vlakem - sushi v Regiojetu :)




A zde je ukázka jídla v letadle! První fotka na cestě tam - nic moc, mně osobně to až tak nechutnalo. Nějaké míchaná vajíčka a k tomu snad bramborové krokety? Nevím, přítel myslel, že to bylo maso, tak kdoví, co to skutečně bylo :D A k tomu vcelku oschlý koláček. Na cestě zpět už to bylo ale mnohem lepší :) Těstoviny se sýrovou omáčkou a výborný muffin :)



A jdeme na hlavní chody! Na talíř jsme si naložila vždy spoooustu druhů jídel. Ale nikde snad nechyběl nejlepší řecký salát a tzatziky...ten jsem zbožňovala ♥ Jinak vždy nějaké masíčko (kuřecí, krůtí, jehněčí, hovězí, ryba...na různé způsoby). Často jsem si dávala brambory, rýži nebo těstoviny jsem neměla nikdy - buď tedy brambory nebo jen zeleninu. A vlastně jednou jsem měla kousek lasagní! :) Často taky různé listové koláče - plněné špenátem, sýrem nebo masem :) A pak různě upravovaná zelenina :)



Pokračování v obdobném stylu - všechno to jsou obědy a večeře, které byly dosti podobné. Vždy jsem si vzala největší talíř, co tam měli, aby to tam vůbec všechno vlezlo :D (ale většinu stejně zabrala zelenina!)


A zde ještě jeden oběd, který jsme si dali mimo hotel na výletě  - já tradiční Musaku a přítel hovězí Stifado :) Vedle pak tuším poslední večeře na hotelu.



A dezerty! Ty nesměli chybět a chodila jsem na ně po každém obědě a večeři :D Krom posledního dne, to už jsem na to ani chuť neměla a měla jsem vše již otestováno. Vždy jsem si opět nabrala tak půl talířku ovoce a k tomu nějaký ten koláček - měli tam hodně věcí s pudinkem anebo
z listového těsta. Často dávali taky výborný čokoládový koláček nebo úžasné plněné trubičky či kornoutky. Na fotkách je jen pár ukázek...pak už jsem asi dezerty moc nefotila nebo je jen nemohu dohledat. Zelený meloun jsem si taky dávala denně, ten byl boží :)



A jsou tu snídaně! Nejoblíbenější jídlo dne, které také mělo vždy dvě části - sladkou a slanou. Začala jsem vždy nějakou zeleninou s vajíčky
a slaninou a pokračovala něčím sladkým - většinou kaše z vloček nebo jogurt s ovocem a něčím k tomu. Výborný byl řecký čokoládový jogurt.
A ty lívanečky! A ty croissanty! ♥


Poslední foto snídaní a jako doplněk ještě nějaká ta svačinka - řecké ovoce včetně čerstvě utrhnutého granátového jablka a pak zmrzka
u bazénu :)


26 komentářů :

  1. Tak to bych si nechala líbit, mňam :))

    OdpovědětVymazat
  2. Je videt, ze proste zdrave jidlo je uz tvuj zivotni styl :) my na dovolene vzdy strasne prasime :D

    OdpovědětVymazat
  3. Vypadá to všechno moc dobře - já bych tam ráno asi nejedla nic jiného než croissanty, ty dobroty z listového těsta, musli a jogurty, zelenina mi ráno moc nejede :D A hotelové snídaně jsou nejlepší - vždycky si naložím od každého - slané, sladké, pečivo....a samozřejmě alespoň dvě kávy :DD
    Ale na all inclusive jsem nikdy nebyla, vždycky radši dávám přednost zkoušení více restaurací, pekáren, místních kaváren a tak, takže tohle mě tolik neláká, ale je jasné že každý má jiný vkus a alespoň sis pořádně užila dovolenou se vším všudy! :))

    OdpovědětVymazat
  4. Já mít all inclusive, tak budu asi jak Kelišová ze Slunce seno...:DD Nenechat nic, sníst vše, vyžrat je!:DD Mám nejraději,když si mohu vybrat z většího množství jídel,než s omezenou nabídkou, určitě bych jim vyjedla croissanty a narozdíl od tebe miluju šíííííleně těstoviny, takže bych asi spořádala kotel těstovin=) Ty dezerty mě z toho výběru tedy zaujaly nejvíc. A těším se na nákupy, když jsem viděla ověšeného přítele, tak to bude jistě spousta dobrůtek,když už stály za to se s nimi tahat :D

    OdpovědětVymazat
  5. Mňaaaam, ještěže je čas oběda a já se můžu jít nadlábnout, protože takhle nás tady provokovat dobrotama :D
    Blog by Veru

    OdpovědětVymazat
  6. to vypadá všechno úžasně! S těmi porcemi bych na tom byla stejně :D

    OdpovědětVymazat
  7. Všetko vyzerá tak úžasne a chutne. Som práve pred obedom tak si utekám niečo robiť!! :D
    Stronger2gether

    OdpovědětVymazat
  8. Vypadá to lákavě,.. líbí se mi to, jak jsi dokázala zapomenout na nějaká pravidla a jedla jsi na co byla chuť, klidně i dva chody snídaně, dezerty.. to já na dovče si nedám ani zmrzku, vše 100% clean jako doma.. :-)

    OdpovědětVymazat
  9. Krásná vzpomínka na dovolenou a článek, který jsme si moc rádi přečetli - Krétu máme projetou skrz na skrz a její kuchyni milujeme - ovšem po Musace nám tedy bylo pěkně těžko celý den :-)! Snad jste tam načerpala dostatek sil na celý další náročný rok :)

    OdpovědětVymazat
  10. No, teda, tolik jídla :-) S takovou dovolenou vůbec zkušenosti nemám, all inclusive jsme nikdy neměli, vždycky s vařme sami. Ale kdybych na takové dovolené byla, tak bych si taky určitě nabrala co nejvíc :-D

    OdpovědětVymazat
  11. Když jsem někde v hotelu, tak jsem radši, když je jídlo formou bufetu, lepší než když je jídelníček daný, to se nikdy nenajím.

    OdpovědětVymazat
  12. Jeee to vypadá všechno báječně :) závidím :D :)

    OdpovědětVymazat
  13. Jedu na Krétu, chci se tam najíst! :-)

    OdpovědětVymazat
  14. ooo, Tvé fotky mě přenesly zpět na Kos, kde jsme letos byly a obdobně hodovaly! <3 ^-^

    OdpovědětVymazat
  15. Mňam :3 ..všechno to vypadá nádherně :) až z toho mám hlad :D ...vazně bych měla přestat prohlížet fotky jídel takhle po večerech -_- :)

    OdpovědětVymazat
  16. To jsou strašně mega porce :-) ale asi se začnu cpát zdravě- cpát, protože pak nebudu mít chuť na to nezdravé fuj a bude se mi lépe zmenšovat porce zdravého, než odbourávat nezdravé :-D

    OdpovědětVymazat
  17. Jojo, když je člověk na all inclusive tak musí ochutnat všechno :D My jezdíme do Egypta, taky si tam toho na talíř naberu hodně....Hlavně na snídani jsem si nosila 2 talíře - na jeden sýry, vejce, celozrnné pita chleby, na druhém máslové croissanty a ovoce, pak v misce bílý jogurt s cereáliemi a banánem nebo mléčnou rýži.... Jsem si připadala jak otesánek :D Ikdyž třeba brambory a párky bych do sebe po ránu nenacpala....to tam někteří lidi dělají.... :-/ A pak obědy a večeře....A zákusky :-) Ale když si člověk vybírá zdravější jídla, tak mu to nemůže ublížit - když jí 3x denně :)
    Jinak to všechno vypadá úžasně, je super, že sis dovolenou užila jak se patří :)
    Lucí

    OdpovědětVymazat
  18. no teda :) máš 15kg nadváhu a užíváš si parádně! tak to má být! žijem jen jednou !

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jak jsi přišla/přišel na to, že mám 15Kg nadváhu??? :D

      Vymazat
    2. A Anonym má asi místo mozku z tuku kostku, což?? Prej 15 kg nadváhy, haha... chtěla bych vidět toho, kdo to psal.. buď nějaká anorektická kráva, nebo naopak někdo, kdo prdel nezvedne a jen žere a závidí :-)

      Vymazat
    3. 1)Vizualně - holky v tvem věku nemívají zadnici jako kobyla 2) jsi někdy přidavala i čísla a pokud si dobře vzpomínám tak to bylo nějakých 63kg na 160cm výšky a procento tuku alarmujících 23, moje přítelkyně sice sportuje ale má při výšce 162 45kg a 18 % tuku a to je skoro o deset let starší. Kolik pro bůh budeš mít za pár let? To je ti jedno Tvé zdraví?

      Vymazat
    4. To vazne?! Anonyme, tohle nemůžete myslet vazne! Monča je v jednom kole, stále cvičí a ma svalnatou postavu! Rozhodne netrpí nadváhou! A ze ma vase přítelkyně 45 kilo? To se nemá čím chlubit! Navic každá postava je jiná a osobně si myslim, ze Monča vypada čím dal tím lip!!:)

      Vymazat
    5. To je super, když nějaký anonym napíše míry anoretické přítelkyně a ne své vlastní:-). Kdo si myslí, že při výšce 162cm je 45kg dobrá váha. Tak by měl urychleně vyhledat psychologa.
      Tereza

      Vymazat
    6. Přesně tak.. moje kamarádka má při výšce 163 cm 49 kg a je docela nechutně vyhublá, sama to o sobě říká, kamarádky, co mají něco málo přes 50 kg už jsou hezky štíhlé, kámoška s tou samou výškou a 56 kg je krásně žensky hubená, já při této výšce a váze 61 kg jsem ženská a akorát, nejsem hubená, trošku oplácaná, protože nejím tak zdravě a necvičím denně, ale Monča tu váhu má, protože má svaly.. a každej ví, že svaly váží víc, než tuk..

      45 kg kamarádka by se měla začít léčit, protože už spadá do slušné podváhy a ta kráva, co tu píše tyhle nesmysly by se měla jít léčit taky, pokud si myslí, že to je ideální váha a že někdo, kdo má 60 kg je tlustý.. bože, řiká ti něco BMI, nebo BMR? Písmenka co.... ale význam jaksi neznámý... jak může být někdo tak neskutečně stupidní..

      Ale neboj, drahá anonymko, my tě můžeme maximálně litovat za tvůj ubohý a nenaplněný život a smát se nad tvou hloupostí a ubohostí :-) mě si teda pobavila dokonale :)

      I.

      Vymazat
    7. 23% tuku je alarmující?? By mě zajímalo odkud máš ty svoje tabulky :) 45Kg při své výšce bych tedy vážit určitě nechtěla, to už bych byla jen kost a kůže, protože to bych musela zhubnout 20Kg - a jelikož nemám na těle ani 20Kg tuku (do toho mám opravdu daleko), tak teda nevím, odkud bych to vůbec hubla!

      Vymazat
    8. Úsměvné. Komentáře podobného typu obvykle píší zakomplexované stokilové slečny, které sedí celé dny u počítače a nejsou schopné zvednout svá kynoucí pozadí ze židle, aby se svého přebytečného tuku zbavily :-) A vzhledem k tomu, že je podle její odpovědi zřejmý (ne, opravdu nevěřím, že sem píše muž a jako příklad zdravého životního stylu uvádí smyšlené míry své imaginární přítelkyně) zájem o Moniky články, usuzuji, že se skutečně jedná o pouhou závist. Chlap by se totiž podobnými příspěvky vážně neztrapňoval.
      Díky, pobavila jsem se a jdu si radši zaběhat, ať nedopadnu jako závistí překypující slečna :-D

      Vymazat

Moc děkuji za všechny komentáře :) Odpovídám na ně tady na blogu ;)