neděle 22. září 2013

Food Inspiration LIV.

Pěkné nedělní ráno všem!
Doufám, že máte tak dobrou náladu, jako já - to asi ty endorfiny ze včereška :D (připomínám video!) Konečně zase zažívám takové to úplné nadšení a pohlcení cvičením, už se těším na dnešní workoutek, co jsem si naplánovala - takový mix přípravy na Spartan Race a Crossfit -> všechno zvládnu :D No ale to k dnešnímu tématu moc nepatří, takže nechme cvičení a pojďmě k jídlu. Protože je neděle a to znamená jediné - čas na Food Inspiration!
(dnes už i s mými komentáři, snad vám chyběly :)


Ovesno-krupicová se lněným semínkem, banán, kešu, fíky
Bála jsem se fíků z obchodu, ale zjistila jsem, že se není čeho bát a teď už je kupuji celkem ve velkém, protože je prostě miluji! Jen tak, do tvarohu, jogurtu nebo na kaši - všude jsou skvělé, však ještě uvidíte :) Ovesno-krupicovou kaši dělám jednoduše: do teplého mléka prostě přimíchám spolu s vločkami i lžíci krupici a pak míchám do zhoustnutí. Dostane to úplně skvělou chuť! :)



Těstoviny s rajčatovo-cuketovou omáčkou, tuňákem a mozzarellou
Ač to napohled nemusí vypadat lákavě, tohle byl vážně nejlepší oběd mého týdne, moc jsem si pochutnala :) Na pánvi jsem orestovala cuketu a pak k ní přidala krájená rajčata z plechovky a tuňáka. Trošku jsem to osolila, opepřila, ale i osladila, dodala i krapet rajského protlaku a zakysané smetany. Nakonec mírné zahuštění ceozrnnou mouku a přidání mozzarelly. Fakt perfektní!


Ani nevím, co tam všechno je :D
...ale odhaduji to na rozmíchaný tvaroh s kokosovým mlékem, mix nějakého müsli a ořechů, banán, broskev a celé je to zakápnuté medem. Když snídaně s müsli, tak pořádná! Nějakých 30g zalitých mlékem by mě FAKT neuspokojilo :D Po ránu je třeba pořádná dávka energie!

Overnight oats, jablko, jogurt, sušené moruše, arašídy
Overnigh oats jsem dělávala i dřív, ale tentokrát jsem se inspirovala u Pavly a trošku je ještě vylepšila  - přes noc do ledničky vločky+chia+lněné semínko zalité mlékem a vodou. Ráno na to nastrouhat jablíčko, zalít jogurtem a případně přidat oříšky a další vychytávky jako třeba sušené moruše či skořici :)



Salátková variace
Salátů jsem tento týden taky snědla nespočet a tento je jeden z mnoha :) Ledový salát, červená paprika, okurky, vajíčka, arašídy + lněný oleje, vinný ocet, sůl, pepř. Jo a ještě kaiserka no :D


Overnight variace podruhé
A další overnigh oats - tentokrát opět s jogurtem, ale dál pro změnu s blumou, banánem a lískooříškovým máslem :)


Míchanice s žampiony a dalšími dobrotami
Míchaná vajíčka s žampionky, kukuřicí, šunkou a sýrem. Nahoře skvělé rajčatové pesto z Lidlu (někdy vám jej ukážu zase v Novinkách), pšenično-žitný chléb a zeleninka.


Jing Jang kaše
Trošku jsem se při zdobení nechala unést :D Je to vlastně kaše z jáhlových vloček s hořkou čokoládou a kakaem, uvnitř které je ještě zamíchaný rozmačkaný banán a vanilkový protein. Nahoře je pak posypaná kokosem. Jedna z kombinací, kterou mám taky dost ráda :)


Cuketové nudle
Moje láska: cuketa + sušená rajčata + mozzarela. To bych mohla pořád :) Nahoru jsem přidala tentokrát opět rajčatové pesto z Lidlu :)


Snídaně šampiónů
Moje dnešní dobroty k snídani - chlebík s máslem, šunkou a sýrem (a ano, přidala jsem si tam pak opět ještě to rajčatové pesto, cpu ho skoro všude :D) + červená paprika s okurkou. V malé mističce pak nové čoko müsli z Lidlu (prakticky stejné jako Das Müsli, ale o tom taky ještě někdy napíšu v článku o nákupech) a fík!

41 komentářů :

  1. dneska u mě vedou těstoviny a yin yang kaše ;D ale máš krásné všechno !!!

    OdpovědětVymazat
  2. Tu omáčku s cuketou, rajčaty a tuňákem zkusím, díky! Mozzarellu totiž teď cpu všude :D A dobrý nápad na kaši! To by mě fakt nenapadlo :)

    OdpovědětVymazat
  3. Moni, ty barevné těstoviny - jsou to ty zeleninové z lídlu? jakou mají chuť?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tyhle jsou tuším nějaké z Albertu a chutnají úplně stejně jako normální těstoviny :)

      Vymazat
  4. Ta jing-jang kaše :DDD ♥ kouzelná

    OdpovědětVymazat
  5. Mohu se zeptat?:) Ty nové ořechové máslíčka jsi koupila ve Zdravé výživě?:) U nás takový výběr nemají -_-

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dávla jsem tam odkaz - psala jsem o nich v článku v pátek a i ve čtvrtek myslím ;)

      Vymazat
    2. A já bych se chtěla zeptat tebe Blondý no, máš ještě nějaký blog? :)

      Vymazat
  6. Super inspirace :) v Lidlu mají něco jako Das Musli? Už se těším na Novinky..:) Pěkný den :)

    OdpovědětVymazat
  7. Jing-jang kaša ma strašne pobavila, skvelý nápad. O tom peste z Lidla som už uvažovala a nikdy som sa nevedela rozhodnúť či si ho kúpiť a či to paradajkové, alebo bazalkové. Takže ho doporučuješ? Oplatí sa investovať??

    Čerstvých fíg som sa tiež bála, ale nedávno som už neodolala a tiež si kúpila a dobre som urobila :)
    Overnight Oats s jablkom a morušami ♥♥ Hovorím to zakaždým, musím ich už vyskúšať, ale toto je tak bohovská kombinácia, že asi už naozaj neostane iba pri rečiach :D

    OdpovědětVymazat
  8. To je tak krásné všechno, opět by ses mi vším trefila do chuti:)
    A náhodou ty těstoviny vypadají lákavě, to bych mohla jíst pořád:)
    Jing Jang kaše se ti moc povedla, moc ráda se u tebe inspiruji, zrovna dneska zase plánuji k obědu kaši z červené čočky a mrkve:)

    OdpovědětVymazat
  9. no teda, koukám, že Lidl jede :D pesto i čoko musli musím vyzkoušet, obojí vypadá lákavě! :)

    OdpovědětVymazat
  10. na to čokoládové musli jsem zrovna v pátek koukala, jenomže se vždycky nechávám moc unést a nejradši bych to doma měla všechno, když to pak ani nestíhám jíst, od začátku září si dělám ke snídani overnight oats z mikrovlnky, takže vlastně prostě kaši ( ouvrnajt namočíno ohřáto) a na jogurt s musli si už ani nevzpomenu, navíc prostě potřebuju pořádnou dávku ovoce po ránu a do jogurtu je ho škoda!
    Těším se na to rajčatové pesto, miluju takovýhle tipy, když v obchodě bych si ničeho takového nikdy nevšimla :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo to znám, doma mám plno jídla, nestíhám to jíst a pořád kupuji další. Ale jsem nepoučitelná :D Už tak jsem s tímto musli čekala asi týden, než jsem dojedla aspoň jedno od mixitu :D

      Vymazat
  11. Na to müsli jsem tam už hleděla. Přišlo mi úplně stejné jako to od Das Müsli, přesně jako píšeš. Možná ho otestuju. :))
    Míchaná vajíčka vypadají parádně, hned bych si dala. :P

    OdpovědětVymazat
  12. Vsechno to vypada uzasne,a nejvic me lakaji ty testoviny.. A samozrejme cuketa se susenymi rajcaty a mozarellou :D a to cviceni a ty moznosti ti zavidim,docela mi to chybi :) ale na druhou stranu,na nic jineho si stezovat nemuzu :D

    OdpovědětVymazat
  13. Milujem všelijaké variácie omáčiek s tuniakom, a túto som ešte neskúšala, takže hneď zajtra mám nový obed. :D Inak veľmi dobrá je omáčka s tuniakom, kde pridáš ten štvorček taveného syra, urobí to takú mňamkóznu chuť. :D
    A hanbím sa priznať, že figy som ešte nikdy nechutnala. O:) Mala by som to napraviť. Kde ich kupuješ ?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Brala jsem v Lidlu za 4Kč/ks a fakt byly dobré :)

      Vymazat
    2. Tak dnes som si aj ja nejaké kúpila na ochutnanie, som veľmi zvedavá na ráno. :) A recept na cestoviny s tuniakom som si už uvarila, len som ho trošičku upravila, a bol fakt božsky. :)

      Vymazat
  14. Tý jo, zas takové bašty, máš to krásně nazdobené, až škoda jíst, u tebe se kochám ráda, taky někdo, kdo si nedává jen 3 lžičky musli a jogurt...:D Ale jí pěkně, pořádně a skvěle, mě teda dneska nejvíc zalahodila oku ta jing jang kaše - nemá chybu! <3 A doost jsi mě tím inpirovala, děkuju! :)

    OdpovědětVymazat
  15. čerstvé fíky miluju.. a chutnají mi víc než ty sušené, také je přidávám do kaší, jogurtů, ale není to zrovna nejlevnější ovoce, takže když je někdy náhodou v akci, nakupuji ve velkém..
    A co je to za rajčatové pesto z toho lidlu? Kolik stálo a co to obsahuje? :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stálo asi 30Kč, mají tam i bazalkové :) V tomhle jsou sušená rajčata, slunečniový olej, slunečnicová semínka, kešu oříšky, rajský protlak...a možná ještě něco, nevím jistě.

      Vymazat
  16. No teda, jing-jang kaše, to je něco! To by mě nikdy nenapadlo :D A takový ty mixy ovoce a máslíček, oříšků, to je boží. Všechno krásně barevné, chutné a pestré, tak to má být :)
    fíky mám taky ráda, ale nejlepší fík je ten právě utržený ze stromu ještě teplý od sluníčka :D
    Můžu se zeptat, kde kupuješ kešu a za jakou cenu?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kšu tak různě, většnou kdekoliv :) Teď jsem brala ale už 2x slevněné pražené kešu 250g za 70Kč v Albertu. Jinak někdy ve zdravých výživách nebo tescu, tam mívají tak za 26Kč/100g. A i v Kauflandu se dají najít levné :)

      Vymazat
  17. ta jing jang kaaše je super! :D
    a za to video ještě jednou moc chválím a tleskám!!!

    OdpovědětVymazat
  18. Ty kašičky<3. Už dlouho si slibuji, že nějakou udělám, ale zatím jsem se k tomu nedokopala :)

    OdpovědětVymazat
  19. Nejvíc se mi líbila (jak jinak, jsem čokololik :D) kaše yin yang, moc pěkně sis vyhrála. :)

    OdpovědětVymazat
  20. Mňam! A už se těším na "představení" nového müsli z Lidlu, jelikož to od Das Müsli jsem si oblíbila, ale ta cena je na mé poměry vážně vysoká.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A zkoušela už jsi to sypané müsli od Havlíčka? Docela dost mě láká :) U nás ho dokonce mají v 3 či 4 příchutích (oříškové, kakaové a dál už má paměť nesahá :-D aneb zapamatovala jsem si pouze mé nejoblíbenější :-D)

      Vymazat
    2. Zkoušela, ale přišlo mi takové nevýrazné, nevím. Jako nebylo špatné ale ničím zvláštní :D

      Vymazat
  21. Mňaam.. No.. a běžím si udělat večeři konečně! :D

    OdpovědětVymazat
  22. Jing Jang kaše úžasná!!!:)

    OdpovědětVymazat
  23. tyo.... já vždycky obdivuji, jak kráásně to mají všichni naaranžované, tak já nevím.. já si s tím jídlem vůbec takhle nevyhraju.. v týdnu nemám čas, to max naházim do misek, žádný zajímavý kombinace...a o víkendech jsem asi líná... kurňa mě to štvee.. když to pak takhle vidím...

    OdpovědětVymazat
  24. Miluju bazalkové pesto, rajčatové bude taky určitě dobré! Mňam:)

    OdpovědětVymazat
  25. Sakra ty tvé fotky mi vždycky dělají chutě! :D

    OdpovědětVymazat
  26. bude vyhodnocení soutěže? Nemůžu se dočkat :)

    OdpovědětVymazat
  27. dneska jsem taky šahala po fících, ale nakonec se mi zdály až moc měkké, tak jsem je tam nechala, tak snad příště

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za všechny komentáře :) Odpovídám na ně tady na blogu ;)