čtvrtek 19. září 2013

Novinky do spíže i ledničky XV.


Ořechová máslíčka
Začneme hnedka tím nejlepším, co vám však představím jen z části. Ukázat je musím, protože se prostě nemůžu nepochlubit, ale nic moc více vám k nim zatím nenapíšu. Testovat se totiž teprve bude, tak si to nechám pěkně na spešl článek! Tuhle objednávku jsem plánovala už pěkně dlouho a až teď jsem se k tomu dostala (a až teď svolila i peněženka). Arašídové máslo je stálice, ale máslíčka z jiných oříšků, ty já taky můžu. Jen bohužel nejsou tolik dostupná a levná, proto ujíždím hlavně na tom arašídovém :D Ale teď se to možná na chvíli změní, když mám k dispozici už i mandlové, lískooříškové, kešu... Jak já se na ně těším! :)
Objednávala jsem odsud: http://aso-online.cz/.
Ceny jsou řekla bych celkem přívětivé a nabídka opravdu široká! :)





Asijský týden v Lidlu
Ten jsem si ujít nenechala a aspoň pár úlovků si přinesla.
Čínské nudle: spousta porcí, za málo peněz a překvapivě i s celkem nízkým obsahem sacharidů
(16g na 1 porci =75g suchých nudlí).
Kokosové mléko: To bylo jasná volba. To je taková moje zdravá smetana/šlehačka - ideální do tvarohu nebo na kaši :)


Sójovo-rýžové mléko
Výjimečně jsem měla cestu kolem Intersparu, kam se podívám opravdu tak jednou do roka. A zaujalo mě třeba toto mléko, které jsem na vyzkoušení vzala. 36Kč za 1l není až tak moc a chuťově bylo taky skvělé. Myslím, že se vcelku vyrovná tomu od Alnatury, které i stojí podobně :) 


Zelený čaj na chladné večery
A v Intersparu jsem přibrala i tento čaj od Loydu, který měli zrovna v akci - příchuť opuncie a květy měsíčku mě opravdu zaujala a zklamaná jsem nebyla ani chutí :)



 Čokoládová káva
Ochucené kapučíno moc nemusím, latté plné sladkého sirupu taky ne, ale tuhle ochucenou kávu od Douwe Egberts, tu můžu! Zvlášť tu čokoládovou :) Narazila jsem na ni úplně náhodou a rovnou i v Akci za 100Kč v Bille (asi minulý týden, ale v akci bývá celkem často). Dřív jsem testovala vanilku, v obchodě pokukovala i po příchuti oříšek či karamel. Ale myslím, že čokoláda prostě vede! :)


Kozí sýr
Osud tomu chtěl a v Lidlu jsem narazila i na tohohle fešáka, který byl zrovna ve slevě - nebýt za tento levnější peníz, tak bych po něm asi ani okem nezavadila :D Tak jako tak jsem za něj dala okolo 30Kč, ale rozhodně nelituji, protože to byla vážně lahůdka! Perfektní na čerstvou bagetku a ještě lepší do mého lososového rizota! :)



Tvarohové svačinky
Tvarohy na slano se stávají mou nejoblíbenější rychlosvačinu. Dřív to byl cottage, ale toho už jsem trochu přejezená, takže jsem přesedlala na tvarohy. Buď tyto nebo třeba podobné z Billy. Naprosto ideální - do tašky hodím tvaroh, balení rýžových chlebíčků, třeba ještě krabičku cherry rajčat a svačinu/večeři mám nachystanou za 5sekud :)



Dobrá vláknina v malém
Další super dobrota v malých praktických balíčcích po 30g. Ideální třeba taktéž na svačinu k jogurtu. Já ji využiji spíše ke snídaním. Nemám na ni chuť tak často, proto nekupuji celou krabici. Ale takovéto malé balení si ráda tu a tam vezmu - navíc za 6Kč (v Albertu), to je skoro zadarmo! :)



Oříškovo-čokoládová pomazánka
Strašně hříšná věc, ani si to nekupujte! :D Chtěla jsem nějakou zdravější variaci nutelly a tahle pomazánka má vážně o něco větší obsah ořechů, ale cukru je tam tak jako tak taky dost. Možná už jsem o ní někdy tady psala, ale tak proč si neudělat chutě znovu :D Lískových oříšků obsahuje 45%, pak tam je třtinový cukr, neztužený tuk, plnotučné mléko, kakao a mletá vanilka. Kupováno v DMku za cenu kolem 80Kč.

29 komentářů :

  1. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  2. Ty tvarohové pomazánky už jsem vyzkoušela, a dokonce i ve sladké variantě (Příchuť tiramisu či vanilka+sušenky) - dobrota! K teplé bagetce nemají chybu. A dost jsi mě nalákala na tu "zdravější nutelu", ale bojím se, že jak mě chytne žravka, dám si na posezení půl sklenice :-D

    OdpovědětVymazat
  3. Já včera dělala domácí nutellu a je LUXUSNÍ! http://fitness-recepty.sk/fit-recepty/domaca-vyroba

    OdpovědětVymazat
  4. Schoko Nuss, to musí být lahoda!!! :-) Kozí sýry jsou nej, sama jsem jich už vyzkoušela nečteně a dnes se vrACÍM jen k těm nejlepším =) to mlíčko je bezvadné, měla jsem sice jinou značku, ale rýžovo-sojová kombinace je skvělá a tyhle nákupy ti vůbec nějak celé závidím! :)

    OdpovědětVymazat
  5. Máš tady zase samé dobrůtky.Tvarohy já můžu na všechny způsoby a čokoladová káva...mňam!

    OdpovědětVymazat
  6. Tak na článek o ořechových pastách se moc těším :) a kolik stojí to kokosové mléko v lidlu?

    OdpovědětVymazat
  7. Jé, tenhle díl se mi moc líbí, první dobroty ti úplně závidím. Taky už jsem na ně koukala, ale ty ceny...Tak ale třeba někdy :)
    Ten Loyd čaj jsem si v Sparu taky před nedavnem koupila v té akci, ale malinový a taky je moc dobrý, malin má 10 %, což se docela divím, když jsem koukala na jiné malinové, mají sotva 3 % :D A DV tam taky mají ve slevě, celou tu krabici, takže pro ni asi zajdu :D
    Kozí sýr jsem jedla jen jednou a to domácí. I přesto, že byl z dobrého nezapáchajícího mléka, tak mi prostě nechutnal. Ale třeba ty kupované nesmrdí vůbec kozou.
    Ty pomazánky znám, ale furt si radši udělám svojí vlastní tvarohovou doma :) ta Budapešťská pěkně pálí :D
    A zdravější nutellu znám, taky jsem si ji jednou koupila, byla hrozně dobrá, ale táta mi ji po nocích chodil bagrovat, takže zmizela mrknutím oka :(

    OdpovědětVymazat
  8. mňamka, tak ta máslíčka bych vážně chtěla vyzkoušet :) hlavně kešu, protože kešu miluju!!!
    tyhle tvoje články mě moc baví, až nato, že mám potom děsný hlad a je mi smutno, že u nás není takový výběr :D

    OdpovědětVymazat
  9. Těším se na článek o máslíčkách :) Začínám vážně uvažovat o koupi, přece jen kešu a mandle já fááákt můžu :D A když už tam budu nakupovat, tak i to lískové se šikne, nebo s vlašáky? aaah :D
    Alnatuří pomazánku zkusím asi taky, protože já bez těch čokoládovejch pomazánek nějak nemůžu žít (jednou za čas!) a tahle vypadá jako nejmenší zlo :D
    No kafíčko už mám doma a je skvělé. Nějak se neumim rozhodnout, které je nej, ale budu věrná svým běžným chutím a řeknu, že čoko :D Jo a čaje od Loyd jsou mé oblíbené :)

    OdpovědětVymazat
  10. Dobrou vlákninu mám moc ráda, mňam. Už mi dochází, teď jsem najela na otrubové cereálie z M&S, ale stejně si Dobrou vlákninu koupím a budu střídat. Ještě mám svůj Mixit:)
    Na máslíčka mě neužije, takže to nic. Sójovo-rýžové mléko jsem nedávno dopila a musím říct, že bylo výborné. Příjemná změna. Ale třeba mojí mamce nechutnalo. Je pravda, že je takové...jiné.

    OdpovědětVymazat
  11. Tak tu domácí zdravou nutelu určitě vyzkouším...Diky za tip Anonyme :-D

    OdpovědětVymazat
  12. To jsem ani nevěděla, že tohle mléko se prodává i v ČR, narazila jsem na něj až tady ve Vídni, mají všechny druhy, a nejvíc mě zaujalo rýžové, to jsem pila jen tak :D
    ta "nutella" mě hodně láká, já jsem teď propadla Philadelphia Milce, tu můžu jen a jen doporučit, i když mizí nebezpečně rychle :D
    O těch máslíčkách jsem taky uvažovala, ale poměr moje spotřeba/ cena vycházel dost špatně:D

    OdpovědětVymazat
  13. :) hned jdu mrknou na ty máslíčka ♥ Loyd čaje jsou strašně dobré, a rýžové nudle jsem měla dnes k obědu :P

    OdpovědětVymazat
  14. To sojovo-rýžové mléko jsem si koupila tento týden také, akorát od jiné značky, po tomto ze sparu už nějakou dobu koukám, tak ho zkusím potom:)Doufám že toto bude chutí trošku lepší než čistě sojové mléko.
    A u vás v Albertu mají tady ta maličká balení Dobré vlákniny? Ach jo, u nás už je vůbec nevidím nikde, vymizelo to a já si nechci kupovat celou krabici, mám to stejné jako ty, dostanu na ni chuť jen občas:D

    OdpovědětVymazat
  15. Zrovna o prázdninách jsem si koupila na farmářských trzích arašídové máslo od tohoto výrobce. Bylo moc dobré, ale opravdu bez přidání soli a cukru, takže trošku jiná chuť, než jsem zvyklá. Ovšem i tak zůstala sklenička prázdná :D.

    OdpovědětVymazat
  16. Domácí nutellu jsem si dělala, ale byla to spíš taková pasta :) bylo tam kakaa požehnaně ( to já mooc ráda :D) a dál jen oříšky. Na kafe jsem včera v bille koukala a nebyla si jistá koupí, ale asi ho vyzkouším, když ho tak chválíš :)!

    OdpovědětVymazat
  17. Ty ořechový máslíčka chci ! :D

    OdpovědětVymazat
  18. tak na ty ořechový pasty som zvědavá, pretože o nich slyším prvně :))


    >>> N i k o l a M i l l s - beauty and fashion blogger

    OdpovědětVymazat
  19. Na recenze o pastách se moc těším x). Jinak na to kafe jsem koukala v globusu, ale rozpustný moc nemusím, tak jsem ho nebrala. Teď si říkám, jestli jsem ho přece jenom neměla vzít xD..

    OdpovědětVymazat
  20. sakraaa já jsem ten týden prošvihla, a to jsem si dělala zálusk na kokomléko!

    OdpovědětVymazat
  21. Ty kávy jsem měla všechny kromě této čokoládové, o tý jsem ani nevěděla, ale musim jí mít !:-)

    OdpovědětVymazat
  22. Ty ořechová máslíčka! Závidím! :D Jdu kouknout na eshop a asi udělám velký nákup (hádej čeho :D)

    OdpovědětVymazat
  23. Já jsem zatím nikde nezavadila o ty tvarohové svačinky na slano, zatím jsem měla jen ty sladké tvarohy (straciatella!), ale ty slané chci taky vyzkoušet, jen ještě nevím jaké.
    A oříškové pomazánky Ti závidím, je to mňamka, i když já teda zatím měla jen to arašídové. Měla bych se stydět. :D

    OdpovědětVymazat
  24. Ty máslíčka, bože! :D :D
    Šla jsem si hned v pondělí v asijský týden pro mlíčka, ale prý je ani nepřivezli. :( :D

    OdpovědětVymazat
  25. Ahoj :-) super nakup! mam pro vas jeden typ holky na Protejnovy chleb ale nevim jestli je k sehnani i v cr.Ja ziju v nemecku a tam ho maji vsude.Je fakt super a skvele zasyti.Urcite zkuste! http://www.lcw-shop.de/low-carb-diabetiker-produkte/eiweissbrot-kohlenhydratarmes-low-carb-brot/lcw-eiweissbrot-250g.html

    Mila

    OdpovědětVymazat
  26. Achjo, miluju tyhle nakupovací inspirativní články! Díky bohu, že jsem tak líná a hned neletím do obchodu, jinak bych asi zkrachovala! :D

    OdpovědětVymazat
  27. No, páni! Ty ořechové pasty.. ♥

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za všechny komentáře :) Odpovídám na ně tady na blogu ;)