pátek 20. září 2013

Ořechové pasty v akci - aneb testujeme máslíčka!

 Včerejší článek i mé sdílení této fotky na Facebooku či Instagramu vyvolal poměrně velké ohlasy - hodně z vás stejně jako mě tito krasavci velice zaujali. A není se vůbec čemu divit! Abych je vám tedy představila co nejdřív, udělala jsem super rychlý taste test (ochutnávací test) a už dnes k vám jdu s výsledky. A řeknu vám jedno - lepší testování si snad člověk ani nemůže přát :D


Jak jsem již zmiňovala, tyto ořechové pasty jsem objednávala z e-shopu ASO. Ten má i pár svých kamenných prodejen a údajně se různé produkty objevují i na farmářských trzích. Já na něj ještě nikde nenarazila, takže jsem nakonec přecejen zvolila možnost objednávky přes internet - beztak už skoro ani jinak nenakupuji :D

Ačkoliv mě lákalo ještě spousta produktů - džemy, semínka, müsli, mouky... - rozhodla jsem se zůstat pouze u těchto ořechových pomazánek. Ale rovnou jich objednat více a vyzkoušet konečně i vysněné kešu či mandlové máslo :) A tak jsem vybrala máslíčka rovnou čtyři! 

Cenově jsem se vešla někde do 400Kč i s poštovným - které mi mimochodem přišlo celkem vysoké (109Kč!), ale tak obětovala jsem to. Co bych pro takové zdravé dobroty neudělala! Navíc, když se na to tak podívám, jejich ceny jsou vcelku ucházející. Za takvé kešu máslo chtějí u nás ve zdravé výživě skoro 200Kč! Někteří mohou namítnout, že si levněji umixují svoje sami doma - já argumentuji tím, že náš mixér je na houby a tak krásně krémové máslíčko bych nikdy neumixovala :D A proto si jej s radostí zaplatím a ušetřím si práci, čas i nervy :)
 
Všechny pasty jsou opravdu 100% clean - tedy bez přidané soli, cukru či dalších blbostí, co by tam neměly co dělat. Jsem sice zvyklá na to, že tu a tam je arašídové máslo sladší či slanější (třeba to naše milované z Lidlu či Makrs&Spencer),
ale na druhou stranu oceňuji opravdu přirozenou chuť. No na kašičky prostě ideální! :)


A teď už k jednotlivým druhům :)

 Arašídové s karobem
Původně jsem arašíové ani neměla v plánu - přecejen mám své ještě i doma a je už to taková klasika. Ale když už ho zkoušet, tak v nějaké zajímavější podobě. A proto jsem sáhla po tom s karobem. To už je vážně extra zdravá nuttela! No dobře,
na nuttelu to nemá, ale kombinace arašídů a karobu je tak jako tak velmi povedená!
(cena: 49Kč)


 Z lískových oříšků
U variace z lískových ořechů si můžete vybrat, zda půjdete do máslíčka z pražených či nepražených. Já pro zajímavost zkusila v tomto případě praženou variaci. A dobře jsem udělala! Tohle máslíčko mi chutná asi ze všech nejvíc. Hodně mi připomíná právě chuť nuttely, i když tam kakao vůbec není. Zajímavé je, že je ze všech nejtekutější a na toast byste ho mazaly asi těžko. Ale nalité na kaši chutná skvěle :) Nahoře byla trocha olejové vrstvy, ale nic co by nešlo spravit lžičkou a následným promíchnutím. To, že mě zaujalo na první ochutnání dosvědčuje i fakt, že jsem si jej jako první přidala ke snídani! :)
(cena: 77Kč)


 Z loupaných mandlí
Nevím, zda je velký chuťový rozdíl, když je máslo děláno z loupaných či neloupaných, ale mě se líbila hlavně i ta barvička :) Chuť je taky skvělá, opravdu jemná. A přidat k tomu trochu cukru, tak to bude jakobyste jedli marcipán. Husté taky moc není, ale rozhodně více než to lískooříškové :)
(cena: 82Kč)


Z kešu ořechů
Tak na tohle jsem se těšila asi nejvíc - kešu jsou totiž moje tajná láska (až tak tajná asi vlastně ne :D) a máslíčko z nich jsem si představovala jako ráj na zemi. Tak tedy - ráj to je zajisté, ale nic co by mě zase úplně posadilo na zadek. Pořád se mi překvapivě zdá lepší to z těch lískáčů :) Kešu máslíčko je ale určitě ze všech mých krasavců nejhustší, takže perfektní bude i na toasty :)
(cena: 88Kč)


Tak to vidíte, všechny jsou bezvadné! A to je v nabídce ještě spousta dalších lákavých příchutí a kombinací :) Nechtěla jsem je nějak konkrétně bodovat, protože to by bylo sakra náročné a každé je svým způsobem výjimečné. Ale asi jste stejně vytušili, které mi chutnalo nejvíce. Tak se tedy ještě na závěr mrkněte, jak vypadá na snídani! :)



overnight oats (vločky, chia, lněné semínko, mléko, voda -> přes noc do lednice), bílý jogurt, banán, bluma, lískooříškové máslo :)

28 komentářů :

  1. Asi by mi trochu vadila ta konzistence..Přece jen nejvíce arašídové máslo mažu na toast. Tak do nich asi nepůjdu,škoda..

    OdpovědětVymazat
  2. aach mnam :) dají se koupit i někde v obchodě?:)

    OdpovědětVymazat
  3. zkusim se mrknout do prodejen ;-) trochu me zklamala ta konzistence ale alespon se hodi lepe do kase :-P

    OdpovědětVymazat
  4. a nevis, kde se to da v Praze primo koupit?

    OdpovědětVymazat
  5. Takový chutě jsi mi udělala, do pekla s tebou! Ne, samozřejmě ti jen tiše závidím :D :) vypadají všechny úžasně.

    OdpovědětVymazat
  6. Kdyz jsem je videla u tebe na facebooku, tak jsem si hned musela taky objednat. Dneska prisli - zkusila jsem mandlove (ale zadny zazrak) a z vlasaku s kesu a to je fakt luxusni! Neni vubec tekute a ta chut...no jeste lepsi nez burakove a to je co rict! Musim ho schovat nebo mi ho nekdo sni! :D

    OdpovědětVymazat
  7. výborně, teď tady slintám jako hladovej pes :DD

    OdpovědětVymazat
  8. nejvíc mě zajalo to lískooříškové.. :)

    OdpovědětVymazat
  9. Mandlové by mě lákalo nejvíce :)

    OdpovědětVymazat
  10. Ta konzistence mě trošku zklamala, ale zaujalo to kešu x).

    OdpovědětVymazat
  11. Vypadá to mňamózně, mně se nejvíc líbilo máslíčko s karobem (no jo, jsem holt čokoládová :D), ale ostatní vypadají taky suprově. :)

    OdpovědětVymazat
  12. Paani :D vsude mozne shanim levne mandlove maslo a tak jsem mrkla na stranky, ze bude prodejna treba v okoli nebo v Brne a vidim, ze je primo v Hranicich :D (bydlim tu) ... tak to je parada :D Diky moc za tip ;)

    OdpovědětVymazat
  13. Docela mě láká to z mandlí - přece jenom, ráda vzpomínám na mojí dětskou lásku k marcipánu! :D

    OdpovědětVymazat
  14. Je vidět, že ti nejvíc chutnalo to z lískáčů, sklenka tě prozradila :D já bych se asi trochu bála té arašídové pasty s karobem a nejvíc mě láká asi ty lískové oříšky a mandle :)

    OdpovědětVymazat
  15. Já měla i to z neloupaných mandlí a to je právě kvůli té slupce trochu nahořklé, z loupaných je mnohem lepší... dík za typ na obchod, mají dobré ceny i slušný výběr. :)

    OdpovědětVymazat
  16. Teď jsi mě vážně nalákala. :3

    OdpovědětVymazat
  17. Pasty a pomazánky téhle značky mívají dost ve zdravé výživě v Havířově (naproti Elánu), měla jsem od nich zatím jen arašídovou pastu, ale přišla mi dost kvalitní, tak asi někdy (za odměnu) vyzkouším i nějakou jinou :).

    OdpovědětVymazat
  18. Na konci srpna jsem si taky z toho obchůdku objednala spoustu věcí a z toho 2 ořechové pasty - z kešu a z mandlí s karobem... ta z mandlí mě moc nepotěšila, očekávala jsem trochu jinou chuť, ale ta z kešu!!! Ta mě dostala, na tu nedám dopustit :))

    OdpovědětVymazat
  19. Tak levný :D to je super :) já co jsem koukala po tý kešu pastě tak za 200 kč minimálně :/

    OdpovědětVymazat
  20. Dnes jsem si chtěla nějakou koupit a ta paní která dojíždí k nám..,tak mi řekla,že jsou všechny bez chutě,že to prostě nemá chuť.Tak mě zase odradila od toho a nekoupila jsem si nic.Přitom jsem to vždy chtěla zkusit,ale bojím se,že mi to nezachutná a můžu to vyhodit,což si já dovolit nemůžu! :-(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nechápu, proč by měly být bez chutě - samozřejmě chut mají, chut ořechů. Není tam tuna cukru a jiných ochucovadel, takže některým to možná příjde jako "bez chuti", ale je to vše čistě "přírodní" chuť ;)

      Vymazat
  21. No nevim teda...rikala mi to primo ta prodavacka z obchodu..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No to je teda dobrá prodavačka...s takovou toho asi hodně prodá :) No samozřejmě 100 lidí, 100 chutí...každému to chutnat nemusí. Mě chutnají všechny...

      Vymazat
  22. Lze to konzumovat i pri dietce? Rano i na odpoledni svacu? Dekuji, moc.

    OdpovědětVymazat
  23. Ořechová máslíčka miluju :3 teď se chystám vyzkoušet pistáciové od Myprotein

    OdpovědětVymazat
  24. Mně osobně nejvíc chutnají ořechová másla od Lepefoods. Mají i větší výběr než ASO.

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za všechny komentáře :) Odpovídám na ně tady na blogu ;)