sobota 21. září 2013

VIDEO: Crossfit Challenge (kvalifikace)


MÉ VIDEO NAJDETE POD ČLÁNKEM ;)
Pěkný večer :) Dnes pro vás mám asi dost netradiční příspěvek. Pár videí se zde již výjimečně objevilo, dnes to bude ale opravdu speciální a výjimečné zejména pro mě. Rozhodla jsem se (respektive mě k tomu nakopli "kolegové" v práci :D) zkusit kvalifikaci na crossfitové závody NO Excuse :) Pracuji totiž s několika úspěšnými crossfitery - aktuálně drží např. 1. místo
v závodu Cross Challenge Liberec, v kategorii smíšených družstev (info např ZDE). No abych neodbočovala - dlouho jsem je obdivovala, ještě dýl se mi crossfit líbil a teď už jsem se konečně rozhodla s ním řádně začít. První krok mám tímto týdnem
za sebou a uvidíme, co bude dál :)



Závodů v Crossfitu je v dnešní době už opravdu mnoho a abyste se některých mohli zúčastnit naživo, musíte většinou projít právě videokvalifikací, pro kterou je zadaný také speciální workout. Osobně by mě nenapadlo do toho takto jít, ale když
za mnou v práci přišli s tím, jestli do toho jdu s nimi, řekla jsem si, proč ne. Beztak jsem to vždycky chtěla zkusit :)

Malý problém jsem si však uvědomila už v pondělí, kdy jsem viděla zadaný workout černý na bílém:

6 minut AMRAP
6x front squat 60kg / 35kg / 40kg (muži/ženy/masters)
6x burpee box jump 60cm / 50cm
No rest
6 minut AMRAP
6x C&J 60kg / 35kg / 40kg
30x Doubleunder
No rest
1 minut AMRAP
Box jump 60cm / 50cm

(Abych to krátce vysvětlila - prvních 6 minut cvičíte střídavě 6 opakování dřepů s činkou vepředu - pro ženy 35Kg a následně angličák s výskokem na bednu 50cm vysokou. Cílem je zvládnout co nejvíc opakování během 6 minut. Po nich následuje bez pauzy dalších 6 minut, kdy se jedou nadhozy a dvojskoky přes švihadlo - opět maximum. A na závěr, poslední minutka "pouze" výskoky na bednu.)

Doubleunder - tedy dvojskoky přes švihadlo - se mi do té doby nikdy nepoštěstilo udělat. A C&J (nadhoz)? To jsem zkoušela možná jednou a asi tak s poloviční vahou :D Takže v pondělí večer bylo rozhodnuto, co musím do soboty natrénovat. Ještě ten den jsem se pustila do dvojskoků a překvapivě se mi k závěru dne už i nějaký povedl :D Druhý den jsem si vyzkoušela i C&J a uznala, že to nebude až tak zlé.

A pak přišla středa... Ačkoliv jsem to neplánovala, vyzkoušela jsem si tento Workout s pár dalšími nanečisto, bez natáčení.
A to vám tedy řeknu - slušná makačka! Nejhorší je ta druhá šestiminutovka, ta mě fakt ničila. Ve čtvrtek jsem celý den cítila extrémně střídavě trapézy a ramena a ani nemluvím o mých mozolech, odřené ruce a krásných červených flecích na klíčních kostech, které mi tam činka zanechala na památku :D

No a dnes, v sobotu, jsme si tím prošli už všichni - někteří z nás tedy už podruhé - 4 kluci a 3 holky :) Musím říct, že jsem se na to zrovna moc necítila, ale nakonec se mi povedlo předvést ještě o něco lepší výkon, než když jsem si to zkoušela ve středu. Tehdy, když to sečtu, jsem měla celkem okolo 146 opakování. Dnes se mi povedlo tuším 162 :) Prvních 6 minut bylo celkem v pohodě. Dřepy jsem zvyklá dělat s větší vahou a burpees taky ovládám, takže to šlo dobře. Ale pak přišly ty nejhorší dva cviky, které jsem ještě minulý týden skoro neznala :D Takže tam jsem se trošku sekala. A poslední minutka...to už bylo jenom shromáždění posledních sil na na pohled nenáročné, ale přesto vcelku kruté, výskoky na bednu :)

Ve výsledku tedy takový 13 minutový workoutek, který vám dá ale řádně zabrat. Ve středu, kdy jsem ho dělala poprvé, jsem se cítila, jako bych právě dosprintovala několika kilometrový závod :D Když si vzpomenu na 12minutovky se Zuzkou Light, tak tohle je opravdu takový další - o dost vyšší - level, další výzva a konečně zase cítím, že i pouhých 13 minut může být dost, když do toho dá člověk všechno :) Ale jsem na sebe hrdá - na to, že to bylo mé crossfitové oficiální poprvé, jsem to jakžtakž zvládla :D

Co bude dál, to netuším. Pokud bych  náááhodou prošla kvalifikací, tak pravděpodobně pojedu 5. října do Hradce :) Ale upřímně - netuším, co bych tam dělala :D Už teď jsem se musela týden připravovat na některé cviky, co bych teprv dělala tam, až by na mě vybalili zase nějaký spešl workout? :D No nic, je třeba trénovat :) Věřte mi, že tohle je pak motivace jak blázen. Nebýt toho, tak se k takovým tréninkům nikdy nedokopu. A když už jsem začala, nechci přestat. Takže jdu do toho. 

NO EXCUSES! ;)



43 komentářů :

  1. jsem po operaci levého kolena a pravé mám natažené vazy, tak ti můžu jenom tiše závidět :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. držím palce, at se co nejřív vyléčíš :)

      Vymazat
    2. Díky Ti. A ty pracuješ v posilovně/fitku? Pokud ano, tak se ti nedivím nad tvou pěknou postavou :).
      Já jsem dříve chodil 8 let na pozemní hokej, 7 let na karate a 4 roky na judo, ale přišly kolenní problémy a musel jsem to omezit, ale v poslední době mi schází pohyb, tak půjdu vervou do toho, abych získal kondici. A při pohledu na tebe je to přímo motivace :)

      Vymazat
    3. Jojo, tam kde jsme natáčeli, tak i cvičím. Udělala jsem si nějaké kurzy a od června dělám trénérku a instruktorku několika lekcí. Předtím jsem pracovala ještě i v malém fitku pro ženy :) I když na postavě racuji pořád - cvičení problém není, spíš to jídlo :D Tak snad to teď půjde zase lépe, mám motivaci - potřebuji trošku shodit, aby se mi lépe dělaly shyby :D

      A koukám, že ty máš pohybu taky dost :) Kolena jsou hrozná, děsně háklivá na zranění. Tak hlavně opatrně ;) Ale úplně chápu, že ti to chybí, já jsem na tom taky závislá a potřebuji makat pořádně, žádné lážo plážo, to už mě neuspokojí :)

      Vymazat
    4. To ti tiše můžu závidět, já dělám zase na soudě a jediný můj akčnější pohyb je ten, že přenáším těžké spisy z kanceláře na kancelář (že bych při tom ještě běhal :D)

      Ty chceš dělat lépe shyby, já zase, abych vydržel delší dobu běhat, tak do roka do dne změříme své změny a kdo bude lepší :D

      Vymazat
  2. 1) jsi prostě skvělá, parádní výkon! Musím tě jen obdivovat, protože pro mě bylo vždycky peklo dělat angličáky i jen na jednu bednu :D

    2) to fitko vypadá tak krásně, a moc se mi líbí ten nápis na zdi

    3) a konečně jsem slyšela tvůj hlas :) myslela jsem si, že budeš mít takový vyšší, nevím proč :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky moc :) Ten hlas je nějaký divný na tom videu, normálně mi příjde, že takový nemám :D A fitko je pravda super, moc dobře se tam pracuje a ještě líp cvičí :)

      Vymazat
  3. Velký obdiv!!! Nemáš odkazy na písničky?:)

    OdpovědětVymazat
  4. Obdiv, závist a vůbec! Já chci taký! :/ Doufám, že brzo budu mít koleno v pořádku a pořádně si máknout! Btw. máš moc hezký hlas! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky :) Tak se brzy uzdrav a pak se můžeš přidat! :D ;)

      Vymazat
    2. Blossom: nebudeme dělat na lepším kolenu společně? :D

      Vymazat
    3. Můžem! Bohužel nevím s kým, takže.. :D Musím jezdit na rotopedu. Problém je v tom, že ho máme pokažený... :D Tak aspoň posilovat budu. Jen musím sehnat správnou ortézu, kterou mi musí napsat operatér...

      Vymazat
    4. O ortéze mi nemluv, jsem jí měl jednou a i v ní mi křuplo v koleni takovým způsobem, že jsem na ortézy zanevřel. Já se rozhodl, že teď po práci (vracím se domů v 6 hodin) si budu dělat večerní výběhy a trocha té cyklistiky také neuškodí :)

      Těší mě Pavel Růžička :)

      Vymazat
    5. Také mě těší! :) Tak na kole bacha, spíš na rovince. To mě křuplo před operací v koleně, když sem se snažila vyjet malý kopeček :D Teď běhávám na páse (taťka si koupil) a celkem to jde. Jinak u nás žádný lesík, který by byl použitelný na běh nemáme :/ Všude samá silnice a to pro koleno není vhodné. Ze začátku raději pomalu třeba 1km.. Já teď na tom páse uběhla 4 a pak sem koleno dost cítila a od té doby jsem radši ještě neběhala. :/ Musím si pořídit pořádné měkké boty, které odpruží dopady.
      Posilovat můžeš s takovou natahovací gumou (jsou různé pružnosti) nebo si na nohu prostě přivázat 1kg mouky a zvedat. Co ti noha dovolí. Já doufám, že budu moct posilovat už i na strojích snad. :)

      Vymazat
    6. Tak nezbývá nám než si držet palce, aby koleno přestalo zlobit, ortéza pomohla a my mohli v klidu vyběhnout ven :) -> já si vystačím zatím s klikama a teď, když se blíží zima, tak se připravuju na výběhy, protože na kole bych se po nějaké námraze přizabil :)

      3x hurá a jde se na to

      Vymazat
    7. a Blossom: tohle jsem já :D

      Vymazat
  5. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  6. Wowowow Moni, ty jedeš! :) Crossfit se mi hrozně líbí, musí to být hrozná dřina. Taky se mi hrozně líbí tvůj hlas, překvapilo mě to :)

    OdpovědětVymazat
  7. Jsi perfektní, dokonalá, obdivuhodná! Bolely mě ruce i nohy za tebe, když jsem na to video koukala. Nedala bych ani třetinu. Jsi v perfektní kondici a budu držet palce, aby ses dostala dál!
    PS: Pěkně mě to nakoplo! Prosím sdílej takové videa večer častěji, když mám zrovna chuť se přežírat :-D

    OdpovědětVymazat
  8. Klobouk dolů, já jsem se začala rosit už někde u čtvrtý minuty (jenom z toho sledování, ne že bych to zkoušela taky :D). Jsi fakt dobrá :)

    OdpovědětVymazat
  9. Ahoj, máš můj obdiv, to bych rozhodně nedala! :)
    Ale koukala jsem, že ty angličáky jsi dělala tak, žes neudělala klik, ale lehla si na podlahu celým tělem, to jen proto, žes byla unavená nebo je to regulérní verze? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, ono se to tak většinou v crossfitu dělá :)

      Vymazat
    2. no vida, co se člověk nedozví :) každopádně teda dobrá práce a držím palce, ať ti to jde jen a jen lépe! :)

      Vymazat
  10. Já tě fakt obdivuju! Co si usmyslíš - toho dosáhneš. Nemáš žádné výmluvy, proč by to nešlo. Prostě jdeš a uděláš to. A když to nejde, tak to zkoušíš do té doby, než to zvládneš. Aspoň mně to tak připadá. Jsi pro mě v tomto velkou inspirací a doufám, že se na závody kvalifikuješ :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky moc, tolik chvály si snad ani nezasloužím! Máš pravdu, sama si často říkám "NEVER GIVE UP" - prostě to nevzdávat. Protože vyhrává pouze den, který to po posledním neúspěchu nevzdal - to je mé motto :)

      Vymazat
  11. Spadla mi brada! Máš můj obdiv! Já bych byla mrtvá už po dvou minutách. :)

    OdpovědětVymazat
  12. Ty bláho, seš neskutečná!!! Sleduji tě nějaký ten pátek, ale tohle bych do tebe neřekla:)) Hrozně si mě překvapila, jsi fakt skvělá!!! Hrozně moc ti držím palce ať se tam dostaneš, protože ty na to máš!!! A jj souhlasím s hokama, máš krásný hlas, krásný tělo i obličejík:)) A na mé poměry neskutečnou sílu a vytrvalost. Tohle bych v životě nedala:)) Jen tak dál Moni:)

    OdpovědětVymazat
  13. tak to máš teda můj největší obdiv! já bych na tu bednu ani nevyskočila :D

    OdpovědětVymazat
  14. Mazec, jsi fakt dobrá :) Občas crossfit taky cvičím, takže vím, co je to za zabijárnu a o to víc tě obdivuju. Nemáš z těch angličáků dobitá kolena? Já mám potom vždycky strašný modřiny :D Ale koukám, že ty je děláš tak nějak elegantně, já už většinou ke konci padám na zem jak pytel hnoje :D

    OdpovědětVymazat
  15. Jsi FAKT dobrá :) Lulubelle

    OdpovědětVymazat
  16. No teda, Moni, kloubouk dolů! Takhle se hecnou a naučit dvojskok a podobně? Jsi prostě skvělá, krásně cvičíš s naprostou přesností. Nemám slov, úplně jsi mě vyvedla z míry :)
    Jen tak dál! Na videu vypadáš plná sil a workout tomu i odpovídá. Super! :)

    OdpovědětVymazat
  17. Wow, jsi úžasná! :) a chválím hudbu, dnb&dubstep to je moje :D

    OdpovědětVymazat
  18. Hehe,já ybch na ty bedny asi nevyskočila ani jednou :D

    OdpovědětVymazat
  19. Moc ti držím palce, ať se tam dostaneš! Crossfit je úžasnej a ráda si takové workouty taky dávám :D Jsi skvělá, jak ses rychle naučila ty doubleunders, já jim pořád nemůžu přijít na kloub. Možná bych si měla koupit kvalitnější švihadlo, ne to moje krátké dětské :D Myslíš, že by to to mohlo trochu ovlivnit? :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě, ideální je právě takové to úplně tenké :)

      Vymazat
  20. Monco, video je perfektní a Ty jsi skvělá, perfektní výkon, a jak lehce všechno odcvičeno :-) doufám, že Tě vyberou. M.

    OdpovědětVymazat
  21. Ty jo, jsi vážně dobrá, tohle bych já nikdy nezvládla! Jak to můžeš přežít? :D Podle mě jsi to udělala dost dobře, video je super a přála bych Ti, aby Tě vybrali, slavná Monča pojede na závod. :D

    OdpovědětVymazat
  22. Týýý jo !!! Jseš fakt dobrá...a moc velká symapaťanda :)

    OdpovědětVymazat
  23. Teedaaa ,máš taky můj velký obdiv....pže já bych nezvládla nic!! A už vůbec néé vyskočit na tu bednu :-D jinak jsi milá a tvůj hlas jsem si taky představovala jiný :-)

    OdpovědětVymazat
  24. Moni jsi skvela a velika inspirace! :) At ti to vyjde, klobouk dolu, jsi vazne hvezda :)

    OdpovědětVymazat
  25. Mazec, sikovna, snad se dostanes na soutez!

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za všechny komentáře :) Odpovídám na ně tady na blogu ;)