středa 4. září 2013

Září v plné polní



Tak dnes již po druhé - mám pro vás tak nějak náhradní článek. Ano, chtěla jsem napsat zase o něčem jiném než jen o tom, co si vařím a nakupuji, ale očividně jsem šlápla vedle. Holt vševědoucí nejsem a studenti medicíny mě o tom přesvědčili. Tímto se omlouvám za mylné informace a oficiálně se přestávám šťourat
v tom, čemu na 100% nerozumím. Takže zůstanu u focení jídel
a nákupů :D Předchozí článek jsem tedy smazala a místo toho tu pro vás mám jen takových pár momentek ze života, aby to tady na blogu úplně neumíralo. Celkem teď zvažuji, jak s ním naložím dál, jelikož se poslední dobou objevují celkem rozporuplné názory
k různých článkům (nejen k tomu poslednímu) a sama cítím, že tady tomu něco chybí. Dokonce jsem zvažovala změnu názvu
a přeorientování čistě na Food blog, jelikož to tu přecejen hlavně
o jídle je a asi i bude. Prozatím to ale nechme jak to je, pro dnešek tady mám opravdu jen pár novinek či momentek ze života a nějaké ty fotky, co se objevily třeba jen na instagramu :)





Začalo září a k tomu patří pro mnohé jedna hlavní událost - začátek školy (ano, i já to musím zmínit :D). Středoškoláci už jsou v tom, vysokoškoláky to brzy čeká a já...no já teď budu mít ještě nějaký čas od školy taky klid. Každopádně krabičkuji jako divá pořád - holt i v práci musí být člověk nějak živen :D



Když jsem doma, tak pak relaxuji, odpočívám a následuji vzoru malého brášky - najíst a spát! :) V mezičasech si užívám jeho roztomilosti (když zrovna nepláče :D), přebaluji, krmím, oblíkám, chovám...jo, zkrátka trénuji na vlastní :) Všichni říkají, jak mi to s mimčem sluší - já říkám, že je to super, dokud ho můžu vrátit :D


Čas od času taky čekám na pošťáka, který mi přiveze nějaký ten balíček. Občas ho převezme někdo z rodiny nebo pro něj musím na poštu, ale když už se s panem pošťákem potkám, tak mě zdraví s tím, že jsme na sebe konečně zase narazili - holt balíčky mi vozí často a už si mě asi pamatuje :D



No a když chci relaxovat trošku více, tak zkouším třeba tuto Sládkovu limonádu, která je mimo jiné opravdu výborná - alespoň mně chutná a to na to sladké pití zrovna moc nejsem :) 


Sladkého a možná i jiného pití bude možná o něco více ještě o víkendu. Odjíždím totiž relaxovat tentokráte až do Prahy
za kamarádkou - v plánu je prý nějaká akce na lodi (je třeba oslavit ještě jedny dvacetiny), skákání na velkých trampolínách, ranní běh po památkách (a to běh doslova - zažádala jsem, že chci jít ráno běhat v Praze! :D) a v neděli to zakončím tak trochu studijně - na kurzu Flowinu (když už tam budu, proč toho nevyužít). Jo s tím souvisí trochu i to, že nevím, jak to bude
s pravidelnou nedělní rubrikou. Jestli to stihnu, možná něco přednastavím, ale zatím radši nic neslibuji.

Ode mě tedy pro dnešek vše, ale aby vám to nebylo líto, tady máte alespoň malou "ochutnávku" ;)


47 komentářů :

  1. Jé, s tou poštou to máme podobné, u nás už taky vědí, že mi často chodí balíčky, dokonce paní pošťačka nechává balíčky třeba u mamky v práci, abych nemusela lítat na poštu - už vědí, to je fajn a copak přesně je to v tom tvém, jestli se můžu zeptat?

    OdpovědětVymazat
  2. škoda, ráda bych si přečetlaq i smazaný článek :)
    ale tenhle "náhradní" se mi taky líbil, však ty povídací-obrázkové mám ráda :)
    A Prahu si užij, musím říct, že nikde jsem větší párty nezažila, než tohle léto právě tam:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. aj pre mna je skoda, ze si zmazala ten clanok, ale chapem ta :)
      ale vies co, si super! inspirujes tolko ludi, fakt proste tvoj blog je super :) naozaj, uprimne, ide ti to skvele, vsetko dobre do zivota ! :)

      Vymazat
    2. Děkuji za pozitivní komentář! :)

      Vymazat
  3. chodim na tvoj blog aj viackrat denne a clanok som si dnes nevsimla. nemozes aspon povedat na aku temu bol? tiez som si chcela kupit taky shaker ako mas ty, ale nakoniec som si kupila kriklavo ruzovy s napisom i love to burn. a maly bracek je super, zavidim, naucis sa pri nom dost veci, co niektore ine zeny a dievcata az pri vlastnych detoch

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. O živočišných potravinách a o tom, zda mohou překyselit orgaismus ;)

      Jinak te shaker co mám je fakt skvělý, měla jsem předtím jiný, ale z tohohle se super pije i dobře míchá :) Ale ten tvůj podle popisu musí vypadat dost dobře :)

      Vymazat
    2. s prekyselenim organizmu mam trochu chaos. zevraj niektore mineralky su zasadotvorne a ine zase kyselinotvorne. ked som im skusila otestovat ph, tak ho mali rovnake. takze neviem ako to funguje. a shaker mam tento http://www.mnutrition.sk/user/640/upload/stuff/resized/277806_600-600.jpg ma taku sietku hore a ciele som si kupovala na srobovanie, lebo som u teba na blogu citala, ze sa ti hotovy protein vylial do tasky. a to som nechcela riskovat :-)

      Vymazat
    3. Pro anonymní: protein se míchá tĕsnĕ před konzumací, nikdy ne dopředu, takže když si dáš do šejkru prášek a vodu doliješ než ho budeš pít, tak nic nevyliješ do tašky.:-)

      Vymazat
  4. Škoda, že jsem nestihla přečíst ten smazaný :-(((
    Zahlédla jsem na fcb odkaz na něj ale musela jsem něco pomáhat ještě mamce tak jsem si řekla, večer hezky u večeře.. hm, no nic..

    Jinak jak tady zmiňuješ tu školu, tak mě napadlo, zda bys nechtěla napsat nějaký spešl článek jen o škole.. zejména o té vysoké.. půjdu už za pár dnů na VŠ, budu bydlet na kolejích a mám obavy jak to budu dělat se stravou, jak budu všechno stíhat, plánovat, chystat si.. nebude čas, samé učení.. nechci aby mi zbyly jenom fast foody a jediným pohybem cesta do školy a ze školy..
    Ty máš právě ve všem pořádek, umíš si vše naplánovat a udělat čas na jídlo i cvičení, pak všechno zvládáš na jedničku..
    Nedala bys tedy několik rad a tipů jak se z toho nového chaosu nezbláznit a zachovat si zásady zdravého životního stylu? Případně několik rychlých tipů na svačinky, co si můžu brát kamkoliv s sebou, pokud možno trvanlivé, aby se to přes den nepokazilo?

    Díky :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím, že toho je všude celkem dost, ale zkusím něco vymyslet :)

      Vymazat
    2. ale Moni, aj ja by som to ocenila, bolo by to super ! :)

      Vymazat
  5. Jojo s pošťákem se už taky znám a ještě s pánem z PPL:D
    Já už ve škole jsem, takže pěkně krabičkuju:)
    V Praze si to užij, taky bych tam hned jela!:)

    OdpovědětVymazat
  6. sem trochu zmatená, takže ty informace neplatí? :D a co/kdo ti ten názor vyvrátil?
    člověk si už myslí, že něco chápe, něčemu konečně rozumí, a zase všechno jinak :D
    PS: ano, tipy na svačinky sou super nápad :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No dost lidí mi napsalo, že je to blbost. Radši už to nebudu rozebírat, když tomu 100% nerozumím a tuhle problematiku třeba nestuduji :)

      Vymazat
    2. Tak jsem ten článek dočetla do konce, pak jsem ho omylem zavřela a že si ho půjdu prostudovat ještě jednou a už jsem si říkala, že jsem asi blázen, když ho nemůžu najít :D Ale škoda, že jsi ho smazala, dost mě to zaujalo a překvapilo, zajímám se zdravou výživou poslední dobou čím dál víc a tohle jsem ještě nikdy neslyšela. Pokud jsi o tom přečetla celou knihu, tak jsi se nemusela negativních komentářů vůbec lekat, ba naopak, jestli ty informace nebyly zcela pravdivé, chtěla bych slyšet důvody proti. :) To máš to samé třeba jako zrovna s tou kávou, každý druhý řekne, že je nezdravá, ale já sama jsem absolvovala kurz baristky a poslechla jsem si, jak by měla zdravá káva vypadat. A i přes to, že je ve finále prostě pražená a myslím si, že už to dost mluví za vše, kávu prostě miluju a obávám se, že se jí nevzdám, ani kdybych měla sníst tunu zeleniny denně navíc :D A jinak máš moc pěkný blog, chodím sem pro inspiraci velmi ráda :)

      Vymazat
  7. Moni, spory na různá témata budou pořád, takže škoda, že jsi článek smázla. ;)
    Do Prahy bych se také brzy moc ráda povídala, ještě bych chtěla zavítat na nějaké památky, kde jsem nebyla. :))
    Bráška je super! ♥
    A Sládkovu limonádu jsem chtěla ochutnat, když jsem po dlouhé době navštívila hospodu, tak třeba příště. :))

    OdpovědětVymazat
  8. Já bych byla pro obnovení článku, nesmíš se zaleknout negativních reakcí, lidi častokrát neradi přijímají nové názory, ale jsou i ti které to zajímá.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. nejde o to, že bych se lekla negativních rekcí. Spíš jde o to, že nechci šířit myslné informace, když na ně upozornilo několik lidí, co tomu rozumí asi víc než já ;)

      Vymazat
    2. A jak víš Moni, že tomu rozumnĕjí více jak ty. Piš svůj pohled, odkaz na zdroj. Tak nyní se pídím po nĕčem v čem jsou rozporuplné informace. Neboj se a jdi do toho!

      Vymazat
  9. škoda že jsi tamten smazala :((
    užij si to na lodi s kamarádkou!
    a poslední dobou mi taky pořád chodí balíčky, jupí O:)

    OdpovědětVymazat
  10. Hele já bych klidně nějaký podobný alter článek občas zařadila, a nech si na to studenti výživy plivou jak chcou, protože na těch školách se valí jedno a to samé dokola a tak nějak se nepřipouští jiný názorový/výživový směr. A přitom když si to člověk zažije na vlastní kůži, už by neměnil!!! Vlastní zkušenost :)

    OdpovědětVymazat
  11. Teda já ten článek přečetla jen rychle, ale nevšimla jsem si žádných mylných informací...doufám, že se někdo neozval, že živočišné potraviny nepřekyselují organismus, protože ano, překyselují..

    OdpovědětVymazat
  12. Mně se ten článek líbil, celkem mě uklidnil, ale jestli tam bylo hodně mylných informací, asi jsi dobře udělala, že jsi ho smazala.. ono je lepší se nepouštět do článků o věcech, kterým člověk úplně nerozumí a pak rozšiřuje nepravdy. Jinak já patřím k vysokoškolákům (radši bych se ale vrátila na střední :/ :D ), půjdu za pár týdnů do prváku. Jsem zvědavá, jak budu zvládat ten stres a hlavně kolik budu mít času na pohyb.
    Ráda čtu tvoje články, škoda, že jsem ten blog objevila až letos v březnu :) nemám moc fantazii na kombinování potravin a tenhle blog mi pomáhá. Food blog by možná byl výstižnější název, ale na tenhle už jsme zvyklí, asi bych to neměnila. W.Rose

    OdpovědětVymazat
  13. Běhání v Praze nedoporučuju, mě z toho smogu vždycky pak pálí v krku :-/

    OdpovědětVymazat
  14. Článek jsem přečetl a patřil jsem k rejpalům ohledně faktické správnosti. Ale co takhle kdybys ten článek pojala trochu jinak - na "vědeckou teorii" se vyprni a napiš jestli jsi to vyzkoušela jak to na tebe zapůsobilo a co jsi na sobě zpozorovala za změny. Přeci jestli to funguje, tak nepotřebuješ vědecké zdůvodnění plné odborných pojmů jako berličku a nástroj pro přesvědčování. Mě by se takový článek líbil, byl by čistě subjektivní a nikdo by tě za to nemohl "napadat". Já to zle určitě nemyslel, ale fakt nemám rád, když se věda zneužívá či používá "špatně". Lidi berou vědecká zdůvodnění jako velkou autoritu a když se cokoli nějak logicky uspořádá a má to v sobě odborné opodstatnění tak tomu uvěří snáz i přesto, že je to plné faktických nesmyslů. Prostě subjektivní článek jak se cítíš a jak to na tebe působí...jdi do toho :). Držím palce.

    OdpovědětVymazat
  15. Sládkova limonáda je fajn právě proto, že není tak sladká jako většina sladkých pití. :D
    "Ochutnávka" vypadá skvěle. :3
    Užij si to v Praze. :)

    OdpovědětVymazat
  16. Článek jsem nečetla, ale je škoda že jsi ho smazala, protože tohle téma je diskutabilní a já sama se s překyseleným organismem potýkala zkraje července, bylo to právĕ po živočišnÿch produktech,takže mám na sobĕ vyzkoušeno.
    JSEM PRO OBNOVENÍ ČLÀNKU:-)

    OdpovědětVymazat
  17. Teď mě mrzí, že jsem ten smazaný článek nestihla. Nicméně, tvůj blog sleduji už dlouho a vždycky jsem ho měla ráda, ale poslední dobou články na "odborné téma" už mě moc nebaví. Jelikož sama mám za sebou kurz trenéra, tak mi přijde, že prostě jsou informace, které si člověk má nastudovat někde jinde a né číst denně na blogu. Mám raději tvé oddychové články a fotografie jídel, ty jsou nádherné.

    OdpovědětVymazat
  18. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  19. Ahoj, takže jíst mléčné výrobky je úplně v pořádku? Nebo jak to tedy je?

    Máš roztomilého brášku :-)

    OdpovědětVymazat
  20. Taky musím říct, že mě mrzí, že jsem ten článek nestihla, ale pokud jsi to měla podložené zdrojem, myslím, že vůbec není špatný podívat se na téma z jiného úhlu;) Sládkova limonáda mi tak chutná, ale celou ji nevypiju, je moc sladká:D Za mě jednička pro jablíčkovou;) hezký den!

    OdpovědětVymazat
  21. Ahoj, máš bezva blog, objevila jsem ho teprve nedávno, ale už jsem stihla zhltnout skoro všechny články :-D Nenech se odradit pár komentáři a piš dál, tak jak píšeš ;-)

    OdpovědětVymazat
  22. Dobré ráno, článek jsem nestihla, ale i tak si myslím, že mazat si nemusela, protože to je přece tvůj blog a ty můžeš psát své subjektivní názory, postřehy, nápady atd. A záleží na každém z nás, co si z toho odneseme. Kdo, má hlavu na správném místě, tak si z toho vybere to své a nenechá se ničím ovlivnit. Jinak nedávno se mi líbila věta, kterou jsem zalechla, že PRO ČLOVĚKA NEEXISTUJE NEZDRAVÉ JÍDLO, ALE NEZDRAVÉ MNOŽSTVÍ. Myslím, že je to výstižné a pravdivé.
    A dodatečně gratuluji k bráškovi. Moc hezké miminko. :-)se správným dodatkem,když neřve :-) Hezké dny přeju. Dany

    OdpovědětVymazat
  23. A jak dopadl ten Spartan Race?

    OdpovědětVymazat
  24. Fotky vypadají úžasně, nad jídlem jsem si zase nějakou tu dobu zaslintala :D Jinak to miminko je dokonalé :))) Takové ťuťu :))) Miluju malé děti :))) Závidím ti ho :D :)

    OdpovědětVymazat
  25. Mončo, z toho si vůbec nedělej těžkou hlavu. Já ten článek včera četla a ne že by bylo něco v zásadě úplně špatně, jen to bylo trošku domotaný a neucelený, bez hlavy a paty. Ale v souvislosti s tím, co dál s blogem, bych to neřešila, tvůj blog se mi moc líbí a dalším mega moc lidem taky. Když jsem ho objevila, ocenila jsem, že si na nic nehraješ, že řešíš podobný věci co já (my všichni ostatní, co sem lezeme:) a hlavně že si dopřáváš lidský porce (jako já) a ne nic pidi! :-) A o nic jinýho většině tvých čtenářů nejde - o sdílení tvých zkušeností, postřehů, úspěchů i překážek, o tvojí cestě za tím vším. Myslím, že netřeba si hrát na odborníka v žádným směru, nic nastudovávat, kdo o tom chce vědět, ať si to nastuduje, ne?:) Něco jinýho je pak nad tím třeba tady debatovat, sdílet názory a úvod nemusí bejt učebnicovej. Protože stejně se POKAŽDÝ najde někdo, kdo bude něco hledat a vytýkat. No zkrátka a prostě - hlavu vzhůru, blog máme rádi i bez "odborných" článků (já osobně ho mám ráda hlavně bez "odborných" článků). :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, asi máš pravdu :) Sama taky nejradši píšu právě oddechové články ze života, asi u toho i zůstanu. Jen jsem to chtěla občas zpestřit něčím právě "odbornějším", protože takové články jsem třeba taky kdysi psala hodně. Ale asi je fakt, že vše bylo napsáno a jestli chce někdo něco vědět, tak si to stejně nastuduje sám :)

      Vymazat
  26. Ahojky a já jsem si říkala jestli jsem se nezbláznila, protože vím, že sem klikla na tvůj blog a viděla článek, který jsem si chtěla přečíst, akorát jsem pak šla něco dělat a když sem si na to vzpomněla už tady byl jiný článek a já si za boha nemohla vzpomenout, kde jsem ten předchozí viděla:D já se taky na svém blogu spíš vyhýbám různým kontroverznějším tématům, právě zvažuji článek o kokosovém oleji, který taky stále nachází spoustu příznivců/odpůrců a člověk stejně neví, kde je pravda, i když se o tom třeba učí ve škole nebo si přečte knihu/skripta, pak přijde nový výzkum a je vše jinak:/ Jinak krabičkování znám moc dobře, taky krabičkuju jak divá a to mi ještě škola nezačala;)

    OdpovědětVymazat
  27. Minulý článek jsem si stihla přečíst a moc se mi líbil, škoda že jsi ho smazala ;) Bylo to zajímavé téma. A s blogem si nemusíš dělat starosti, je úplně jedno jaký článek napíšeš, vždy si ráda počtu :) Nechystáš se na článek ohledně toho jak se ti daří nebo jestli pořád "bojuješ" proti tomu přejídání? Hodily by se mi nějaké tipy :) Děkuji

    OdpovědětVymazat
  28. ahoj, chtěla bych Vás pozvat na svůj blog - nerada spamuju, ale však víte, jak to chodí :)

    Jinak, s tím článkem, co konkrétně se mladým skorodoktorům nelíbilo? Četla jsem ho a nepřišlo mi, že by na tom bylo něco špatného - však jsi tam napsala že je vhodné kyselá:zásaditá 60:40, což mi nepřijde, že by to mělo někoho pohoršovat? :-) ostatně člověk má přece jíst hodně zeleniny.

    OdpovědětVymazat
  29. Bráška je roztomilej kluk :)
    Škoda článku, nestihla jsem si ho přečíst, z komentářů vidím, že se jednalo o pH v organismu. Hodně jsem slyšela, že ho lidé dnešní doby mají překyselený, ale mluvilo se hlavně o opravdu nezdravých průmyslových potravinách. Myslím si a zastávám, že když se těmhle vyvarujeme a budeme jíst od všeho zdravého kousek, že nám nic neuškodí.

    Jinak rozhodně piš občas i nějaké ty odborné články, já jsem se tady od tebe dost naučila a vždycky si ráda něco odbornějšího přečtu. Ale všechny články mám ráda, kochat jídlem se u tebe budeme stále a všichni (to je jasné :D) a články z tvého života čtu snad nejradši.
    Měj se hezky!

    OdpovědětVymazat
  30. Hlavně si z toho nic nedělej-splést se může každý! Já tvoje články miluju, čtu opravdu každý. A tvoje recepty? Bomba! :)

    OdpovědětVymazat
  31. Ahoj Moni, tvůj článek o překyselení jsem sice nečetla, ale pokud jsi čerpala z knížek, tak si je klidně mohla uvést jako zdroj. Já teď zrovna čtu o ph v knížce Bláznivá sexy dieta, kterou jsi zde doporučila, takže díky za tip, knížka se líbí :-).
    Já se trochu zabývám makrobiotikou a ta říká, že všechny živočišné potraviny překyselují, takže je jíst jen málo a vždy jejich kyselinotvornost vyvážit zeleninkou a mořskými řasami. A to, co překyseluje, to také zahleňuje - mám to spolehlivě u sebe vyzkoušeno u mléka a mléčných výrobků.

    Tvůj blog se mi moc líbí a to jsem ve věku tvojí maminky, tak ho neměň. Jsi moc sympatická slečna a je vidět, že blog děláš srdcem :-)

    Iva

    OdpovědětVymazat
  32. Sládkova Limonáda Originál JO! :-)

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za všechny komentáře :) Odpovídám na ně tady na blogu ;)