neděle 20. července 2014

Food Inspiration č. 102


Zdravím vás opět při nedělním ránu :)
Týdny kvapí a já toho moc nestíhám. Mé dny jsou stále nabitější, ale přesto si je ve většině případů užívám opravdu naplno a těším se, co léto ještě přinese, protože těch plánů je najednou tolik a víkeny jsou tak krátké! Dnes tedy přidávám příspěvek opravdu brzy, jelikož za malou chvíli již vyrážím na ranní jízdu do autoškoly. Dnes již čtvrtou v pořadí a opravdu se těším, řízení si užívám! A sotva si to své odřídím já, tak akorát přestoupím do druhého auta a vyrážíme směr Zlín do ZOO Lešná (tam už jako spolujezdec, ale bylo mi "slíbeno",
že budu testována z křižovatek :D)
. Miluji to tam. Byla jsem tam už několikrát a neznám hezčí Zoo. Už je to ale pár let od poslední návštěvy, takže se na dnešek opravdu těším! Co vaše plány na tento parný den? :)



Ovesná s meruňkami
Po dlouhé době zase variace kaše, jakou jsem neměla už dlouho. Meruňky nejsou u nás celoročně k dispozici, avšak zrovna teď na ně doma narážím, kam se podívám - meruňková buchta, meruňková přesnídávka, meruňková zmrzlina, zavařované meruňky...ano, mamka dovezla pěknou zásobu od babičky :D A jelikož jsem neplánovaně musela vyhodit borůvky, které byly původně na snídani v plánu, tak přišla řada právě na meruňky. A myslím, že to bylo jenom dobře! Využila jsem tedy meruňky zavařované (jiné už nezbyly, vše se zpracovalo), k nim parádně sedl banán, zakysaná smetana s tvarohem a navrch ještě mandlové máslo :)





 Všechuťová svačinka
Když mám hlad a je čas jedině tak nějaké svačiny, tak bych si nejradši dala všechno. A tak proč ne? :) V tomto případě padl bílkovinový semínkový chléb s domácí lučinou, rajským protlakem, šunkou a zeleninkou s olivami. K tomu ještě míchaný tvaroh s ovocem a kešu.


 Cizrnovo-sušenkový zázrak ♥
Miluji tenhle cizrnový vynález! Rozmixovaná cizrna s plechovky spolu s kešu máslem, trochou mléka, trochou vanilkového proteinu a ovesnou směsí cookies&cream od Oat Kingu + do toho ještě kousky hořké čokolády. Bože to je ráj! A jak se to ještě uleželo přes noc v lednici, tak to bylo ještě lepší! Zde jako takový večerní dezert s mrkví :)


 Obědváme barevně :)
Čím víc barviček, tím lépe! V tomto případě brokolice s květákem, pečené kuřecí prsa na dva způsoby (ve dvou druzích koření, takže každé chutnalo trošku jinak) + batáty.


 Extra tmavá čokoovesná
Konečně jsem zase objevila to super tmavé kakao! Strašně se mi líbí, jak to kaši obarví a taky mi více chutná. Zde ještě v kombinaci
s banánem, jahodami, bílým rybízem a taky kokosovým mlékem a plátky mandlí :)



 Kašička na večeři
Tentokrát ne ovesná, nýbrž polentová. Po dlouhé době a byla vynikající! Navíc super rychlovka, pokud už skoro šilháte hlady nebo prostě vaše tělo touží po sacharidech. Smíchaná s hráškem, šunkou a rozpouštějícím se hermelínem a mozzarellou. 


 Salátek co dům dal
Měla jsem pocit, že doma nic není a přesto se tam ještě něco našlo! A vznikl z toho ledový salát s mrkví, kyselými okurkami, hermelínem, olivami a avokádem.



 Hovězí s mega cuketou
To jsem se takhle rozhodla zužitkovat jednu z babiččiných cuket. A ta byla teda extra obří! Ale zpracovala jsem ji celou a vznikly z toho tři tyto krabičky. Krom cukety ještě hrášek a jako základ mleté hovězí maso. Jako příloha pak opět batáty :)


 Wafličková snídaně
Byla sice chuť na lívance, ale ty jsou moc pracné na přípravu. Tak jsem těsto akorát nalila do waflovače. Vždyť to ve výsledku chutná skoro stejně :D K tomu tvaroh míchaný se zakysanou smetanou, lesní ovoce, kousek banánu a mandlové máslo :)


 Nazdobená vajíčka
Aranžování míchaných vajíček si taky užívám :) Zde v podání s mixem cukety, žampionů a brokolice. Doplněné ještě o olivy, avokádo
a semínka.


 Nový Mixit
Tento týden jsem si vyzvedla i nový tubus plný zrní. A tak se hned testovalo. Myslím, že tentokrát jsem zvolila víc než dobře! Spousta křupavého, nějaké to ovoce (banán a fíky), k tomu boží oříšky (makadamiové) a jako sladká tečka kávové boby v čokoládě a rybíz v jogurtu. Nu prostě TOP! Určitě o něm ještě napíšu víc :)


 Salátek a krekry
Další z mých zeleninových výtvorů s mozzarellou a semínky a k tomu jsem tentokráte přibalila i špaldové krekry se sezamem z DMka.


 Tvarohová svačinka
Taková tady taky nesmí chybět! Zde s ovocem, mandličkami a kakaem :)


 Velká mísa Coleslawu
Včera jsem dostala děsnou chuť na salát colleslaw. A tak jsem v mixéru nakrouhala celou hlávku zelí, nastrouhala kupu mrkví a umíchala kyblík dresingu. Mísa to opravdu nebyla malá! A povedl se :)


Ovesno-jogurtové muffinky s banánem, meruňkami a mandlovým máslem
A krom salátu jsem včera tvořila i tyto krásné muffinky, které chutnají ještě lépe než vypadají! Recept opět od oka, zatím jsem jej ještě nesepisovala, ale možná tak během týdne učiním (pro zvědavce tam přišly 3 vejce, bílý jogurt, kokosový olej, mléko, mleté i celé vločky, prášek do pečiva, javorový sirup...a nahoru pak banán, zavařované meruňky a mandlové máslo). Jsou úžasně vláčné, měkké a MOC dobré! Připravené a sbalené na dnešní výlet do zlínské Zoo :) (tedy jenom asi půlka, ta druhá už padla včera :D)


33 komentářů :

  1. Opět skvělé jídla! Už se moc těším na recept a recenzi Mixitu;o) Užij si jízdu i ZOO (i když v takhle parném dni?). LucyG

    OdpovědětVymazat
  2. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  3. zase super ! :)

    http://franchemeetsfashion.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  4. Mončo jak děláš dresing na coleslaw?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Smíchala jsem akorát bílý jogurt, zakysanou smetanu, trochu hořtice, sůl, citronovou štávu, javorový sirup a sladidlo ;)

      Vymazat
  5. na coleslaw se už dlouho chystám a ta cuketa s hovězím musela být senza, hned jsem na to dostala chut.

    OdpovědětVymazat
  6. Také jsem se nedávno vrhla na autoškolu, akorát tedy z toho mám akorát stres a doufám, že už bude brzy za mnou :D
    Všechno to vypadá báječně, také jsem se chtěla zeptat, jaký děláš dresing na ten coleslaw salát, protože zrovna mě na něj přepadla chuť :)
    A už se těším, až mi přijde kešu máslíčko!:D

    OdpovědětVymazat
  7. Odkud máš prosím to super kakao? Vypadá to hrozně dobře :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Z Billy, ani nevím jak se jmenuje, ale bylo tam napsané "extra dark" ;)

      Vymazat
  8. Ve zlínské ZOO jsem ještě nebyla, ale když jsi o ní tak pěkně mluvila, chtěla bych se tam podívat. Já prostě nikdy nepřestanu obdivovat ty tvoje snídaně. A Coleslaw miluju! Akorát když ho děláme u nás doma, tak se míchá s majonézou, tak by mě zajímalo, jaký dresing děláš ty?

    http://karolinarblog.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dělala jsem bez majonézy, ale se zakysanou smetanou ;) Smíchala jsem akorát bílý jogurt, zakysanou smetanu, trochu hořtice, sůl, citronovou štávu, javorový sirup a sladidlo ;)

      Vymazat
  9. Krásné jídlo! Mňam, děláš chutě. Jinak ZOO Zlín jsem navštívila minulý víkend a je to úchvatné! Nebyla jsem v moc zoo v ČR, ale tahle vede na plné čáře...užij si krásný výlet:-) i počasí!

    OdpovědětVymazat
  10. Páni, já ani nevím, co mám vychvalovat dřív, protože to všechno vypadá krásně a jídla jsou nápaditá :)
    Zase jsem si u tvého článku trochu podráždila slinné žlázy :'D

    Jinak můžu se zeptat, co to je za extra tmavé kakao? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nevím název, ale je z Billy. A bylo tam napsané "extra dark"

      Vymazat
  11. Wow, vypadají skvěle!

    http://nela-prochazkova.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  12. Moni, taky bych ráda věděla, jaký dresing na Coleslaw a jak připravuješ batáty?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na dresing: Smíchala jsem akorát bílý jogurt, zakysanou smetanu, trochu hořtice, sůl, citronovou štávu, javorový sirup a sladidlo ;)
      Batáty vařím ve vodě nebo když je chci rychle, tak v mikrovlnce (stačí jen na pár místech "popíchat" nožem a dát na 4-6min)

      Vymazat
  13. Pěknou neděli všem milovníkům nebo spíše hlavně milovnicím :-) ořechových másel, ráda bych představila naše oříškové pasty Nutspread - 100% bez přísad a konzervantů, úžasné varianty ve slazených i neslazených verzích. Věřím, že vám zachutnají:
    http://nutspread.webnode.cz/

    Zdravím Vás
    Táňa

    OdpovědětVymazat
  14. Týjo, nestačím se divit. Udělala jsi mi uplnou chuť na wafle ♥
    fitmaddie.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  15. Á já když vidím ty tvoje wafle mě z toho dycky vznikne cosi, ale wafle to teda nejsou :D na tyto články se těším dycky nejvíc :D :3

    http://happyfitnessworld.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  16. Opet u jidla slintam :-D hrozne se mi libi jak si s jidlem vyhrajes! :-) zlinske zoo je uzasne byla jsem tam nekolilrat a jednoznacne vede :-) Akorat ze v dnesnich teplotach jsem byla u vody a nejake tapkani v zoo by mne nejspis dneska nenadchlo :-)

    OdpovědětVymazat
  17. A v Zoo v Ostravě jsi náhodou v nejbližší době nebyla? Všechno přestavují a je to tam fakt krásné. Uplně jiná zoo než kdysi.

    OdpovědětVymazat
  18. Vše vypadá dokonale, opravdu bych si dala všechno!:-)

    OdpovědětVymazat
  19. Chtěla bych Tě mít doma, aby jsi mi tak krásně a chutně chystala jídlo :D
    V zoo Lešné jsme byli ještě na ZŠ a líbilo se mi tam moc :)
    http://veru-life.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  20. Jee krása!
    To je fajn, že si to ježdění užíváš, pro mě je to PAIN IN THE ASS :D už abych to měla za sebou

    OdpovědětVymazat
  21. Já nemám slov, je to prostě nádhera! Překvapil mě ten cizrnovo-sušenkový zázrak, vypadá vážně zajímavě :)

    OdpovědětVymazat
  22. Napíšeš mi přesný recept na ty muffiny?prosím:)

    OdpovědětVymazat
  23. ahojky prosím napsala bys mi recept na ty muffiny, jejichž fotku jsi měla ve jubilejním 100. vydání food inspiration - jsou s tuňákem a cottage, ráda bych si je upekla, vypadají úžasně !
    děkuji za odpověď
    Lucka

    OdpovědětVymazat
  24. Ahoj,napsala by jsi mi prosím přesný recept tady na ty ovesno-jogurtove muffinky s bananem, merunkami a mandlovym máslem?prosím :-) vypadá to božsky,máš výborný recepty,chtěla bych si je udělat ty muffiny:)děkuji
    Denca

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V případě muffinů a různých buchet se dá velmi snadno improvizovat.. většinou to skoro vždy pozůstává z vloček, vejce, jogurtu/mléka nebo tvarohu, přidat lžičku prdopeče.. nahoru ovoce, nějaké to máslíčko.. tam se moc zkazit nedá.. :-)

      Vymazat
  25. mňááám :)
    http://simonechanell.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  26. Jsem rada, ze nase zlinska zoo je oblibena i v ostatnich koutech cr ;-)

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za všechny komentáře :) Odpovídám na ně tady na blogu ;)