neděle 19. října 2014

Food Inspiration č. 111

Tak konečně! I když jsem to slíbila na Facebooku už někdy ráno a je už skoro noc...ale přesto ten tradiční nedělní příspěvek dnes ještě stihnu! Řeknu vám, že v poslední době není žádná sranda nějak extra vyvyařovat a fotit - s aktuální pracovní dobou, stěhováním
a přítelem (ten už dokonce slíbil, že napíše omluvný článek všem mým čtenářům.. :D). Ale dost omlouvání a vymlouvání, to já taky nemám ráda. Jídlo tu s námi stále je a stále bude. A já vám ty moje fotky stejnak pořád budu podstrkovat pod nos. A klidně i škodolibě
v 8 večer! Aspoň se můžete zase těšit na pondělní ráno s (určitě nějakou výbornou) snídaní o něco víc ;)


Narozeninový čokodortík
Začneme něčím pěkným a načančaným, co se však původně vůbec netvářilo, že by se mohlo povést! Mamka slavila v pátek kulatiny a tak jsem se rozhodla jí samozřejmě upéct nějaký supr dort. Hledala jsem na internetu inspiraci a nakonec se rozhodla zkombinovat různé částí receptů na různé dorty a design si vypůjčila zase úplně odjinud. No prostě mé klasické vaření :D Zní to nebezpečně, v průběhu to vypadalo skoro katastroficky, ale výsledek byl dokonalý. A všichni se jen oblizovali a chválili! Takže spokojenost i na mé straně :) Těsto jsem pekla podle TOHOTO receptu na čokoládový dort - a bylo úžasně vláčné jak jej mám ráda, žádný vysušený korpus (jen se mi krapet rozpadlo a propadlo
při krájení, ale i to se zachránilo, resp. zapatlalo krémem :D)
. Krém jsem naopak využila jeden naprosto jednoduchý z receptu ZDE - pouze
2 kelímky mascarpone a 2 rozmačkané banány + trochu cukru. Celý dortík jsem oblepila trubičkami, které jsem ještě předem polila čokoládou.
A dozdobila ovocem (které vyplnilo i tu propadlinu oprostřed :D) a červenou mašlí. I přes krkolomný postup jsem tedy došla k úspěšnému konci
a dostala mnoho pochval, takže mé cukrářské schopnosti přecejen asi nebudou tak zlé (a ne, samochvála zde nesmrdí :D).



4x jednu ovesnou prosím!
A pokračujeme klasickou ovesnou snídaní. Zde vidíte jednu, kterou jsem tento víkend vařila rovnou v čtyřnásobné porci! Ne jen pros sebe, samozřejmě (i když i to bych si klíďo nechala líbit). Vařila jsem totiž i pro mamču, brášku a přítele. A i takové hromadné vaření kaše mě moc bavilo :) Nazdobila jsem nám ji banánem, kaki (dozrálé už chutná skvěle a konečně jej zase mají všude ve velkém!), trochou kokosového mléka a lískooříškovým máslíčkem :)


Salátek s kuřecím
Jeden ze skvělých zeleninových salátů pro dva - s kuřecím masem, žampiony a ořechovým sýrem :)


Lněná ovesná
Další kašička-  tentokráte i se lněným semínkem, banánem, blumou a máslem z kešu oříšků.


Šmakoun nudle
Po delší době jsem si opět koupila i šmakounovy bílkovinové nudle - zde s tvarůžkami, brokolicí a rajčaty.


Takové to naše lívanečkování 
Občas padnou na snídani i staré dobré lívance. Zde například s tvarohem, banánem, švestkami a arašídovým máslem :)


Tuňákovo-syrečkové rizoto
Když je chuť na nějakou super rýžovou rychlovku - pak baštím třeba rýži s tuňákem, brokolicí a tvarůžkami.



Ovesný "mikro"-koláček
Pro změnu na snídani koláček z mikrovlnky. Dělaný v misce takže trošku rozpláclý, ale na chuti to nic nemění :) Smíchala jsem 2 bílky, asi 50g mletých vloček, trochu bílého jogurtu, 1/2 rozmačkaného banánu a trošku prášku do pečiva a hodila na cca 2minutky do tepla. Pak jsem vyklopila a dozdobila jogurtem, banánem, mraženým ovocem a lískooříškovým máslíčkem :)


  
Cuketové nudle
Po delší době i má oblíbená dobrota z cukety - nastrouhaná cuketa na nudle, se sušenými rajčaty, fazolovými lusky a kukuřicí. Plus k tomu další porce oblíbeného kuřecího :)



Králičí rizoto
A miluji taky králičí filety z Alberta! V tomto podání opět spolu s rýží, fazolovými lusky a zbytečkem brokolice :)


Čoko-ovesná
Další víkendová ovesná pro mě, přítele a tentokráte jeho maminku :) S pořádnou porcí kakaa, šťavnatým mangem, banánem a dvěma druhy ořechového másla - mandlové a arašídové.



Mísa salátu
Nejoblíbenější rychlosalát z všemožné zeleniny, k tomu avokádo, mozzarella a nejoblíbenější arašídové krekry.



Jáhlová a kešu
Pro změnu jedna jáhlová. Opět skvělé mango. Jako vždy banán. A opět ořechové máslo (protože bez těch už to nikdy nepůjde) - zde z kešu oříšků :)


36 komentářů :

  1. Šmakounové nudle jíš jako přílohu? Protože vidím že máš k tomu jen tvarůžky a zeleninu a jinou přílohu nevidím. Já totiž myslela (několik let) že jsou to bílkovina - čili náhrada masa takže je jím vlastně s další přílohou - třeba špadlou, bulgurem apod.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jak kdy :) Samozřejmě je to bílkovina, ale v tomto případě jsem chtěla mít jídlo bez přílophy,. proto jsem využila nudle ;)

      Vymazat
  2. Tak teď se na snídani těším ještě víc než obvykle, a to je co říct! :D

    OdpovědětVymazat
  3. Dort vypadá úžasně! Co to je prosím za trubičky a kde se dají koupit? Díky Lenka

    OdpovědětVymazat
  4. Moni, prosím, kde seženu ořechový sýr? :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Proboha Moni, pise se "tentokrat, ne "tentokrate". Jsem uz na to slovo alergicka. Jinak te miluju :-)
    Katka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A já to právě miluji a vždy, když se ,,tentokráte´´ objeví v článku, mám radost :D

      Vymazat
    2. Sice to neni spisovne cesky ale co na tom? Nikdo neni dokonaly, at si kazdy pise jak chce a komu se nelibi, cist to nemusi :-)

      Vymazat
  6. Tiež by som chcela byť tvojim "přítelem".... vyzerá to všetko dokonalo! ♥♥

    OdpovědětVymazat
  7. Ten dort vypadá nádherně, jsi šikovná:):)
    Po prohlédnutí fotek jsem se inspirovala, už hrozně dlouho jsem neměla nudle od Šmakouna nebo cuketové nudle, to musím napravit:)

    OdpovědětVymazat
  8. Ten dortík vypadá náramně, jsi šikovná! Hned bych takový brala a propadlina uprostřed? Od toho je právě zdobení, aby nic nebylo vidět ;-) Když se mi nedopekl sacher uprostřed, mamka zakročila, střed jsme vykrojily skleničkou jako vykrajovátkem na cukroví a táta dostal k svátku čokoládovou pneumatiku ;-) :-D bára.kára blog

    OdpovědětVymazat
  9. Moni ad k tvému vaření, mám to stejně :D Nepamatuju si, kdy jsem naposledy udělala něco podle receptu, vždycky ho musím minimálně trochu změnit, nejlépe splácat třeba tři čtyři dohromady :D Dortík se fakt povedl :) Určitě udělal mamce radost :) Ať se ti dobře stěhuje a rozbiješ u toho co nejméně věcí :D Vím, o čem mluvím, tedy pokud stěhuješ i nábytek a tak :D

    OdpovědětVymazat
  10. Dort vypadá fantasticky :) Právě si taky pochutnávám na arašídovém másle :D
    Blog by Veru

    OdpovědětVymazat
  11. krásna torta:) podobnú som tiež piekla neraz:)

    OdpovědětVymazat
  12. Krásné fotky! :) Na jak dlouho ti průměrně vydrží arašídové máslo (takové to standardní balení, třeba z Lidlu)?

    OdpovědětVymazat
  13. Aaa mnam! To vypadá úžasně! Uz bych si dala ovesnou kasi sakra :-D

    OdpovědětVymazat
  14. Tvá jídla nikdy nezklamou :) vše vypadá skvěle :)

    OdpovědětVymazat
  15. To je zase nádhera! Jsi šikula, že se pustíš do takového dortu :) Kašičky jsou nádherné, já mám teď na ně ráno málo času a jsem lenošná si přivstat, takže si ji šetřím na víkendy a o to lépe si ji pak vychutnám a krásně nazdobím :) Jáhlovou už jsem pěkně dlouho neměla :D
    http://fitlucy.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  16. Vážně trest, číst a hlavně prohlížet atkovéhle články navečer, jdu rychle spát, aby už bylo ráno :D:))

    OdpovědětVymazat
  17. Jsem ostuda ale cuketové nudle jsou ze syrové cukety nebo jsou povařené? Ráda bych si je udělala ale syrovou cuketu to si nedovedu představit a zase nechci riskovat že se mi nudle při vaření rozpadnou :-) Díky za odpověď :-)

    OdpovědětVymazat
  18. Všechno vypadá zase úžasně! :) co se tvého pečení týče, taky si většinu receptů upravuji podle sebe:) a dort se ti moc povedl! :) kraličí filety už musím taky pořídit :))

    http://myway-tofitness.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  19. Jůů, to je zase krásných fotek. Ten dort vypadá nádherně, dostala jsem z toho chuť taky někomu nějaký upéct, ale jako na potvoru v blízké době nikdo nemá narozeniny... :D Ty cuketové nudle už taky musím konečně vyzkoušet. Už mě nebaví se na ně jenom koukat na fotkách :D Tvoje kašičky se mi ale stejně líbí úplně nejvíc :33

    http://kuchtimeslaskou.blog.cz/

    OdpovědětVymazat
  20. Ta reklama v podobě pózy s tubou od Mix it na dovolené u moře, to je i na mě moc...

    OdpovědětVymazat
  21. Po delší době zase krásná inspirace! :)
    Fit Maddie

    OdpovědětVymazat
  22. Torta vyzerá nádherne a vlastne aj všetky ostatné jedlá. Celkom som z pozerania tých fotiek vyhladla, takže myslím, že je čas ísť do gymu a potom si pripraviť niečo dobré :)

    http://gettingfromfat2fit.blogspot.co.uk/

    OdpovědětVymazat
  23. mam z tebe hlad :D Ten dost vypadá božsky ! :) A co se kaší týče, já prostě nejvíc miluju jáhlovou <3

    OdpovědětVymazat
  24. Kde máme nedělní příspěvek? :-( jak krásně se mi s ním vcházelo do nového týdne, ale čas, koukám, hraje proti nám :( :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Od té doby co má Monča přítele a zařizují si teď spolu bydlení tak šel blog trochu stranou.. což je škoda ale tak zase jí to přeju :-)

      Vymazat
    2. Ano...ted bylo spousta zařizování s bytem, týden jsme se víceméne zařizovali a stěhovali a až dnes nám zapojili internet :) Tak už to ted možná bude lepší. Alespoň jídelní příspěvky se pokusím přidávat :)

      Vymazat
    3. Nj je to škoda pro nás. Celkově se mi zdá, že spousta blogů už dost upadá a holky už na to nemají tolik času a chuti. Škoda, budu si muset najít nového koníčka :D

      Vymazat
  25. Omlouvám se za spam.

    Děvčata, kdybyste měla některá zájem o objednání výrobků z Avonu, kontaktujte mě na této stránce: https://www.facebook.com/profile.php?id=100008459527490.

    Působím jako Avon lady v Brně. Děkuji a budu se těšit na vaše objednávky :)

    OdpovědětVymazat
  26. Wow the cake looks so delicious!

    http://beautyfollower.blogspot.gr

    OdpovědětVymazat
  27. Do you need free Twitter Followers?
    Did you know that you can get these AUTOMATICALLY AND TOTALLY FOR FREE by registering on Like 4 Like?

    OdpovědětVymazat
  28. If You Want Any Help About Health And Disorders Just See Our Article That Help You Very Well.

    Visit Our Website
    Convenience of Online Pharmacies In Modern Shopping Era!

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za všechny komentáře :) Odpovídám na ně tady na blogu ;)