pondělí 23. dubna 2012

Cottage lívance s kuřecí směsí

Sotva jsem doobědvala, už se s vámi běžím podělit o recept. Stojí to prostě za to :) Od kamarádky jsem dostala recept na lívanečky ze sýra cottage. Dají se udělat na sladko i na slano. Já dnes vyzkoušela poprvé slanou variantu.

 
Budete potřebovat:
             na 2 porce

Na lívanečky:   
  • 100g cottage
  • 80g celozrnné mouky
  • 40ml mléka
  • 2 bílky
Na kuřecí směs:
  • 200g kuřecích prsou
  • 100g mražené zeleniny
  • 100g jogurtu
  • jarní cibulka
  • koření dle chuti

Příprava:
Všechny suroviny na lívanečky smíchejte dohromady. Vznikne hustší těsto. Pánvičku můžete lehce potřít olejem a pak na ní lžící dávejte připravenou směs. Opečte z obou stran. Z těsta mi vyšlo 6 menších lívanečků. Krásně drží tvar, netrhají se a jdou lehce otáčet :)
Poté nebo mezitím si připravte kuřecí směs. Jarní cibulku nakrájejte a lehce osmahněte na pánvi. Přidejte kuřecí maso nakrájené na nudličky a koření (já použila kari, sůl a pepř). Krátce orestujte a přidejte mraženou zeleninu. Nakonec přimýchejte bílý jogurt a můžete podávat :)


Energetické hodnoty:

Cottage lívance (1 porce = 1/2)
  • 909Kj (216Kcal)
  • 15g bílkovin
  • 31g sacharidů
  • 3,5g tuků

Kuřecí směs (1 porce = 1/2)
  • 700Kj (167Kcal)
  • 25g bílkovin
  • 12g sacharidů
  • 3g tuků

Dle mého názoru je to krásný, zdravý i dietní oběd plný bílkovin. Skvěle zasytí a na jednu porci obsahuje jen nějakých 1600Kj. Lívance jsou moc dobré a vláčné. Varianta na sladko by určitě také stála za vyzkoušení :) 

48 komentářů :

  1. Pání, no ty jsi dokonalá. Takhle skvělý recept, určitě vyzkouším :))

    OdpovědětVymazat
  2. Mňaam, super :) Určitě někdy vyzkouším.

    OdpovědětVymazat
  3. mnam tak to vypadá výborně! co nejdřív určitě vyzkouším :)

    OdpovědětVymazat
  4. Díky za tip, tohle vyzkouším asi hned zítra :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Tak tohle vypadá skvěle! Myslím že vím co udělám o víkendu :D

    OdpovědětVymazat
  6. To 1 porce = 1/2 znamená půlku surovin z receptu, chápu to dobře?

    OdpovědětVymazat
  7. Udělala jsi mi takové chutě, že jsem si šla vytvořit těsto na vločkové sušenky :D Ale ty placky zkusím, líbí se mi to:)

    OdpovědětVymazat
  8. Teda, tak tohle musim co nejdřív zkusit! :-)

    OdpovědětVymazat
  9. To vypadá absolutně dokonale, budu muset zkusit :-)...

    jinak jsem Tě nominovala na VERSATILE BLOGGER AWARD mezi blogy, které stojí za to navštívit :-).

    OdpovědětVymazat
  10. Zrovna mám cottage v ledničce, takže asi zítra se jde na to !! ;)

    OdpovědětVymazat
  11. Paráda! O cottage lívancích jsem ještě nikdy neslyšela, udělám si to zítra na oběd! Mnomm

    OdpovědětVymazat
  12. Ahoj zítra bych to chtěla vyzkoušet, ale spíš bych asi zkusila to nasladko.
    Co bys mi poradila využít, co je v rámci možností zdravé a sladké k těmto lívancům? :)

    OdpovědětVymazat
  13. Díky, to mě zrovna nenapadlo! Zítra vyzkouším k obědu, už mám chut :D

    OdpovědětVymazat
  14. miluju cottage a tohle určitě vvyzkouším, díky za inspiraci

    OdpovědětVymazat
  15. týo tak to vypadá fakt luxusně :)

    OdpovědětVymazat
  16. máš pravdu já to vím, ale mám hrozný strach

    OdpovědětVymazat
  17. Super, vypadá to lehce a navíc z běžných dostupných surovin:)

    OdpovědětVymazat
  18. Další super receptík,jen se chci zeptat,co děláš se zbylými žloutky?Všimla jsem si že v mnoha receptech používáš jen bílky,ale pak nevím co se žloutky.Děkuju Nikola

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No většinou je dám do skleničky a vrátím do ledničky. Pokud je ale nevyužije někdo z rodiny, tak se pak vyhodí. Strašně se mi líbí, že třeba v Americe prodávají čistě bílky v krabici jako je na mléko. To bych potřebovala :D

      Vymazat
    2. Jsou k dostání i u nás. V kamenném obchodě jsem je teda ještě neviděla, ale v eshopech ano.

      Vymazat
  19. Tak to vypadá hodně dobře, pro mě teda zvlášť ta směs, protože tuhle zeleninu mám moc ráda :)
    naposledy jsem dělala kefírové lívance (bez droždí) a byly nejlepší, co jsem kdy měla, tak tyhle bych mohla zkusit o víkendu - přítel navrhoval bramborové knedlíky s uzeným a tohle se zdá o něco lepší :-D

    OdpovědětVymazat
  20. tak to vypadá suprově, zítra musím nakoupit suroviny :)

    OdpovědětVymazat
  21. diky za pochvalu :-) no prave...ty stehna a boky. az se odvazim, tak tam soupnu nejakou fotku, ale rada bych to udelala az ve stadiu pred a po, tak snad se toho doziju :D

    OdpovědětVymazat
  22. Tak váze se zase tak dlouho vyhýbat nebudu - vlastně je to nějakých 14 dní, ale pokud se to osvědčí, tak plánuju vlézt na váhu až před plánovanýma vlnama...

    No tak já jsem drsňák a mám ráda drsný výzvy - taky jsem se prvních vln bála, ale teď jsem oproti těm loňským ještě dost přitvrdila, takže se bojím zase :D :D

    P.S: Lívance vypadají tak luxusně, že na ně lákám i rodinu a okolí... Asi už vím, co bude o víkendu na jídlo :o)

    OdpovědětVymazat
  23. Tak jsem si je dneska připravila. Nakonec jsem se rozhodla pro sladkou variantu (použila jsem cottage značky Clever, to chutná trochu víc nasladko) a džemem :) Mňam!

    OdpovědětVymazat
  24. to vypadá moc dobře: ) hlavně všechny ty suroviny jsou věci, co má člověk doma skoro pořád, to je prima. Určitě to zkusim!

    OdpovědětVymazat
  25. mně je taky hodně líto kazit to jídlem nebo tím, že vynechám cvičení, když mi není blbě nebo tak... na odpočinek bude ještě času dost :)

    OdpovědětVymazat
  26. Tohle mě zaujalo, vypadá to báječně, chutně a zdravě! Určitě při blízké příležitosti vyzkouším :) Máš nádherný a poučný blog :)

    Lucy
    lamylucy.blog.cz

    OdpovědětVymazat
  27. Včera jsem si je chystala na dnešní snídani. Jen jsem použila cottage borůvkový, takže sladká varianta:-) Ráno jsem si je přihřála v mokro a jsou výborné!!! Děkuji za super typy. Míša

    OdpovědětVymazat
  28. Naprosto dokonalé!! dneska jsem je dělala už potřetí:)) Moc díky za tvoje stránky, pročítám si je každý den a hrozně moc mě inspiruješ... Jen tak dál

    OdpovědětVymazat
  29. Díky za recept, opět nezklamal :)

    OdpovědětVymazat
  30. Směs je výborná, jenom se mi ty lívanečky nepovedly, sýr se mi připaloval k pánvi a přestože jsem to tam nechala dlouho tak vnitřkem byl jakoby nedopečený :( .... ale tak nahradila jsem to těstovinami :D

    OdpovědětVymazat
  31. Ahojky, je vhodné si dát jen ty lívanečky k večeři ? :) Děkuji

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím, že jo. Ale klidně bych k nim něco přidala a nejedla je samotné :)

      Vymazat
  32. Vynikající zkusím i na sladko

    OdpovědětVymazat
  33. Zkoušela jsem ty lívanečky,ale na sladko a musím říct,že to byla lahoda :D moc moc dobrý.Díky za skvělý receptík :) Kájušenka

    OdpovědětVymazat
  34. Ahoj, chtěla jsem se zeptat, jestli dát do těsta bílky "jen tak" nebo z nich udělat sníh? Děkuji za odpověď a těším se, že si pochutnám - na něco takového mám už nějakou dobu chuť...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já je dala "jen tak". Všechny ingredience jsem dala do misky a pak jenom promíchala ;)

      Vymazat
  35. Ahojda, lívanečky i se směsí už na mě čekají připravené do práce na zítřejší oběd. Akorát jsem si to nezvládla rozdělit na půlku, z toho množství bych se tak leda nasvačila:-) Bětka

    OdpovědětVymazat
  36. S dovolením si pujčím recept na fórum o posilování.

    OdpovědětVymazat
  37. Ahoj, neporadila bys mi, jak odměřit 80g mouky, když nemám váhu? :)

    OdpovědětVymazat
  38. Ahoj, prosím tě stane se něco, když dám místo žloutků celé vajíčko?? Díky moc :-)

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za všechny komentáře :) Odpovídám na ně tady na blogu ;)