čtvrtek 4. října 2012

Food Inspiration XII.

Fotit jídlo teď není tak lehké jako dřív. Doma kolikrát jenom snídám a to je strašně špatné světlo na focení - navíc, kašiček a snídaní už jsem nafotila desítky, snad i ke stovce a je to skoro pořád dokola :D Ale i přesto se snažím občas něco vyfotit. Tentokráte je tam opět i pár krabičkových fotek :) Tak tedy další Food Inspiration, snad vás i nadále budu inspirovat :)



Sójové nudličky s žampionovou omáčkou, rýže
Ano, i takové jídlo se dá udělat do krabičky. Měla jsem strašnou chuť na nějakou omáčku a žampiony v ledničce. Takže jsem to zkombinovala se sójovým masem a vznikl z toho skvělý oběd :)


Celozrnné palačinky s lučinou, ledovým salátem a uzeným lososem
Chtělo to na oběd nějakou změnu, takže jsem šla do palačinek. Také jsem zrovna měla v lednici uzeného lososa, kterého jsem pořídila jak jinak než ve akci. Bylo to tedy jasné. Večer jsem si udělala palačinky - a většinu hned snědla na večeři :D  Na zbytek jsem rozetřela lučinu, pokladla ledový salát a lososa. Vlastně to byla má 2. zkušenost s uzeným lososem. První nebyla moc dobrá, snědla jsem nějakého zkaženého, takže si asi dovede představit, že mi moc dobře nebylo... Rozhodla jsem se do toho jít znova. Ale zjistila jsem, že mi nějak extra stejně nechutná...takže asi podruhé a naposled.


 Dýňová polévka
Vyhlašuji ji jako mé nejoblíbenější jídlo podzimu! Konečně jsem si koupila dýni Hokkaido (v Kauflandu za 22Kč! konečně nějaká normální cena). Receptem jsem se inspirovala u M*. A jelikož je v Kauflandu tak levná, rozhodla jsem se, že si tam zajdu koupit ještě alespoň 2 další dýně a udělám z nich ještě něco. V plánu mám dýňový koláč a dýňové rizoto. Krásné podzimní jídlo :) Navíc jsem zjistila, že má tato dýně zajímavé nutriční hodnoty. I proto jsem se rozhodla, že ji budu věnovat některý z podzimních článků. Až všechno uvařím a upeču, můžete ho očekávat ;)


 Vepřové nudličky s brokolicí a cottagem, pohanka
Hodně mi chutná "omáčka" z cottage. Jednoduše opéct nějaké maso (třeba i sójové), přidat zeleninu a vmíchat do toho cottage. S pohankou či jinou zajímavou přílohou je pak toto jídlo ještě lepší :)


 Zeleninový salát se zakysanou smetanou a vajíčkem (2ks)
Pořádná dávka vitamínů je potřeba. Obzvláště v tomto podzimním období. Když už jsem udělala velké nákupy zeleniny, byla večeře jasná. Měla jsem chuť na něco lehčího, takže jsem k němu přikusovala akorát rýžové chlebíčky, které jsem však nefotila ;)

 Špaldovo-rýžová kaše, ovoce (banán, nektarinka, hrozno), ořechy
Tak přecejen se tu nějaká ta snídaně objevila. Focena pod lampičkou v pokojíku, cca v 5:30 ráno :D Kaše je můj nový "vynález". Použila jsem instantní špaldovou kaši Nomina (zbytek, který čekal na zpracování už dost dlouho) a přidala k ní ještě rýžové vločky. To byla taková dobrota! Začíná mě bavit kombinovat nejrůznější kaše a vločky. Hned dáte snídaním nový rozměr :)


 Kauflandovský nákup
Jsem ráda, že mám teď příležitost občas zajít na nákup i do Kauflandu. Mám ho totiž hned u autobusového nádraží, ze kterého jezdím často domů. V Kaufladu mají podle mě nejlepší ceny a spoustu kvalitních výrobků. Hlavně je tam levná zelenina a ovoce, což je pro mě ráj. No a to, co vidíte a fotce, je vše, co jsem nakoupila, když jsem šla koupit "pouze jogurt a nějakou tu zeleninu" :D A takhle to u mě dopadá skoro vždycky.  Takže ze zeleniny je tam toho víc, z ovoce taky, potom bílé jogurty, toastový chléb (po delší době), cottage a nějaké ty tyčinky a čokoláda - ano, i já potřebuji něco na mlsání :D


40 komentářů :

  1. Zaujala mě hlavně ta pohanka jako příloha k jídlu. Asi to budu muset vyzkoušet :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V dnešní době už je to podle mě celkem běžná příloha (alespoň se o ní celkem mluví na stránkách o zdravé výživě nebo v různých pořadech), určitě vyzkoušej ;)

      Vymazat
  2. Cottage! Proč ho neprodávají v obrovských krabicích jak v Americe nebo v Anglii?! :X Nefér... :D To bych brala klidně i po pěti a snědla bych to! Žampionová omáčka, vlastně všechny hřibové jídla miluju už od mala! ♥
    A dýňovou polévku i uzeného lososa sem ještě pořád neměla :( Ale asi brzo udělám palašinky nebo lívanečky! :) Až mi bude líp :¨)
    Milki cottage je ten nejlepší! Škoda že je z Polska a taťka polské věci doma nechce :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám nejradši Clever :D Ale Milki je taky fajn a levný :)

      Vymazat
    2. Cottage! Proč ho neprodávají ve Francii po normálních malých baleních, na které jsem zvyklá z ČR, místo půl kilových balení? :-D Bez ledničky= bez cottage.

      Vymazat
    3. já jezdím do polska na půlikové cottage a doporučuji z Lídlu tam maj nejlevnějšá ale nejvíce chutný a bez konzervantů :) tak jen tak pro info :D

      Vymazat
  3. Ještě že jsem se zrovna najedla :D děláš chutě! Dýňovou polívku mám taky ráda. Jedla jsem ji sice jen jednou (a doufám, že ne naposled), ale chutnala mi :) Ten toustový chleba si v Kaflandu kupuju taky, ale s celouzrnnou moukou - otázka: myslíš že je dobrý a zdravý? :D Dobrý jakože pro mě, co nechci jíst špatnou stravu :D (bože Moniko, co jsi to zase vyplodila za otázku).. Díky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ono záleží na složení. Pokud je tam fakt celozrnná mouka (a myslím v převaze, ne jenom nějaké malé procento) a není tam plno zbytečných přidaných eček apod., tak je určitě v pohodě. Každý ten toasťák má složení jiné. Já se podle toho někdy řídím, ale jindy zase vezmu klidně i ten obyčejný :D Ale pokud chceš jíst jen to nejlepší, tak studovat složení ;)

      Vymazat
    2. pšeničná celozrnná mouka 32%, pšeničná mouka 31%, pitná voda, chlebový kvásek: pitná voda, pšeničná mouka, droždí,pšeničné otruby, jedlá sůl, látky na zlepšení vlastnosti mouky (pšeničná mouka, sojová mouka, enzymy, kyselina askorbová), cukr, regulátor kyselosti : diacelát sodný. NO, asi nic moc co? :DD

      Vymazat
    3. Ahoj, co vím tak pšeničnou mouku nee to je hnus, hledej žitnou. M

      Vymazat
  4. Cottage mi nechutná, ale jako "omáčku" to zkusím.
    Nákupy u mě tak vypadají taky! :D Už si musím psát lístečky s tím, co koupit a striktně se toho držet, jinak bych byla za chvíli bez peněz :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jako "omáčka" to je zase něco trochu jiného. Ty hrudky se trochu rozpustí, ale zase to stačí zahřát chvilku, nevařit moc dlouho ;)

      Já už si taky zapisuji všechny výdaje, abych měla přehled a nutilo mě to přemýšlet nad tím, kolik utrácím :D

      Vymazat
  5. Jak začala škola, dělá mi zdravé stravování problém :( Honem si na rychlo udělat doma ráno svačinu i snídani se pak na tom jídle odráží ... Závidím ti, že jsi schopná s navařit i připravit zdravé jídlo za každých okolností :)

    OdpovědětVymazat
  6. Mmmmm. Ten salát vypadá skvěle... Nevím proč, snažím se jíst zdravě a všechno ale spíš přibírám než bych hubla.. Od zítřka se na to budu muset zaměřit víc :(

    OdpovědětVymazat
  7. Všechno vypadá lákavě! Nejvíce mě ale upoutala dýňová polévka, protože už dlouho chci něco z dýně také ukuchtit. Jenže jsem na ni ještě nenarazila - nebo jsem slepá :-D

    OdpovědětVymazat
  8. jsem ráda, že ti dýňová polévka chutná :) teď na podzim ji jím někdy třeba 4X do týdne, a jak dojím hrnec polévky, vařím nový :DD je to totiž nejlepší volba, když dojdu večer hladová a chci si dát HNED večeři, zasytí a navíc je zdravá:)
    a díky za tip na palačinky s sebou:) já teď taky žiju z krabiček, ale většinou je to jen kuskus, kuskus a kuskus, v různých verzích :D je to nejrychlejší, zasytí a hlavně je dobrý i studený,studená rýže mi totiž moc nechutná..

    OdpovědětVymazat
  9. Nejvíc mě zaujaly ty palačinky. Mm, to musela být dobrota :)

    OdpovědětVymazat
  10. Téda to vypadá všechno tak krásně!:)
    Mám jen otázku na tu žampiónovou omáčku, jak ji prosimtě děláš? Vypadá báječně!:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak tentokráte to nebylo nic světoborně zdravého :D Prostě jsem žampiony zalila mlékem, povařila, zahustila jíškou a dochutila :D Zdravější verze je zahustit to celozrnnou moukou nebo nějakými vločkami ;)

      Vymazat
    2. super nápad, díky moc:)

      Vymazat
  11. Dýňové rizzoto jsem dělala dnes a moc mě překvapilo, bylo skvělý! ;)
    Dýni jsem moc nedůvěřovala, nelíbilo se mi jak smrdí apd. Ale podlehla jsem jí a teĎ mi moc chutná! :))
    Inspirovala jsi mě palačinkami! :)

    OdpovědětVymazat
  12. Mnam dynovu polievku som tiez skusila minuly tyzden prvykrat uvarit, bola skvela.. posypala som ju este dynovymi semienkami, a podavala s chrumkavou bagetkou. Musim ju zasa uvarit :) Skoda, ze mam kaufland tak od ruky :(
    Tiez zboznujem kombinacie roznych kasi a vlociek. Vyborna je aj kasicka z jahlovych alebo pohankovych vlociek s lyzicou ovsenych otrub.. Ja si raz za cas varim aj "rote grutze" - jahody a lesne ovocie povarim s trochou pomarancovej, citronovej stavy, cervenym vinom, osladim medom a zahustim trochou zlateho klasu - vznikne take osviezujuce ovocne zele, skladujem ho v uzatvorenej nadobke v chladnicke, vydrzi aj 14 dni, a davam na kasicku na ranajky spolu s orieskami..aj do tvarohu je to vynikajuce.. vyskusaj ;)
    Gabika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No zní to opravdu zajímavě :) Já to občas dělám tak, že třeba to lesní ovoce (nebo jiné) prostě jenom zahřeju a přidám med a pak dám na kaši nebo palačinky. Taky je to tak dobré :)

      Vymazat
    2. Hm znie to dobre :)

      Vymazat
  13. Pěkné recepty. Nejvíc se mi líbí ty palačinky! Dlouho jsem zadnou zdravou variantu palacinek nemela, takze jdu do toho! :) A design se mi moc líbí. :)



    http://thenotebookofmylifestyle.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  14. holky,jak tohle můžete jíst. Taky bych chtěla mít tu vůli ale o čem ten život pak je když si ani nedáte ty pořádný nezdravý mňamky :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Eat right, feel great. Kdyz se clovek stravuje zdrave, ma mnohem vecsi pozitek z jidla. Po mastnem dortu nebo rizku je mi akorat tak blbe. Kdyz mas problem s temihle dobrotami, zajimalo by me, co jis ty..?? chleba se sadlem?

      Vymazat
    2. Já si je dám, ale ne každý den 5x denně ;) A když jím zdarvě(ji) cítím se mnohem lépe ;)

      Vymazat
    3. osobně obdivuju lidi, který prostě nikdy nemají chuť na nic nezdravého - ať sladkého či slaného a jí jenom zdravé věci....ale těch lidí je naprosté minimum...sice spousta ženských tvrdí, jak na to nrezdravý nemají vůbec chuť, jak je jim po tom pomalu 10 dní zle, ale většinou si to jen samy sobe namlouvají - takový placebo:-)

      nicméně úplně stačí, když budeš jíst pořád z 80% zdravě a z 20% méně zdravě až nezdravě...já jsem napřed jedla 100% zdravě a dopadla jsem skoro jako anorekticka a následně to přešlo záchvatovým přejídáním neuvěřitelného množství "zakazaných" jídel...teď to praktikuju zhruba 80:20 a jsem naprosto spokojena

      Vymazat
    4. Já taky nejím 100% zdravě. Spíše jak píšeš, tak těch 80% ;) Kdysi jsem si taky namlouvala, že mi už to nezdravé nechutná a je mi potom špatně. A všem jsem to říkala. Snažila jsem se jíst 100% a skočilo to tak, že jsem se jídlem přehnaně stresovala a po nějaké době se nezdravým přecpala. Určitě jsem taky měla nakročeno k nějaké poruše příjmu potravy. Takže teď už si nic nenamlouvám a jím všechno. Ale díky tomu, že jsem se naučila jíst zdravěji, tak toto jídlo preferuji a nezdravé je takový příjemný doplněk :)

      Vymazat
  15. na ty palačinky se vrhnu příští týden, moc děkuju za tip :)

    OdpovědětVymazat
  16. Já dýni ještě v životěmyslím si nejedla, ale ta polévka vypadá lahodně a ta cena taky!:D Děkuji za typ:))

    OdpovědětVymazat
  17. Mňam ta snídaně vypadá moc dobře, všechny tvé snídaně jsou tak lákavé :-) já také miluji oříšky :-) stále přemýšlím o koupi javorového nebo agávového sirupu, ale nevím jaký si vybrat o:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Oba jsou moc dobré. Každý trošku jiný, univerzálnější je možné ten agáve ;)

      Vymazat
    2. tak dám určitě na tvou radu a zkusím jdu do něj :-)
      http://fitnessalifestyle.blogspot.cz/

      Vymazat
  18. Omáčková nejsem a žampionová taky ne, ale věřím že by kde komu chutnala, vypadá dobře! :) Já mám naopak uzeného lososa ráda, taky sem mu první nemohla přijít na chuť ale třeba v sushi nebo v pomazánce s tvarohem je naprosto výtečný! :) S dýní mě taky něco láká, buď polévka, koláč nebo pečená :) tak uvidím , až se odhodlám :D
    Kaufland mám taky ráda, je pravda že s ovocem a zeleninou jsou na tom asi nejlíp a navíc, když tam deš třeba v 8-9 večer, tak sem tam třeba minulý týden koupila květák za korunu :D a nebo jindy 3 kila banánů za 15 korun .. no nekup to! :D A navíc jestli tam (při vstupu u kauflandu) máte pekárnu .. buď semag, nebo u rohlíčka nebo tak nějak se to vždycky jmenuje, tak tam mají ty nejlepší celozrnné tyčinky!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo mamka kdysi v kauflandu pracovala a říkala, že tam mívají takové slevy večer. Ale květák za korunu, to je fakt něco :D Já si jenom pamatuju, že prý tam jedou měli kysané zelní ve sklenici za 50 haléřů, což snad ani nepokryje cenu té sklenice :D

      Jinak semag u Kaufladu, do kterého chodím, není. Ale mám semag hned u práce a každý den to tam voní, jak pečou :D I když po celozrnných tyčinkách jsem se tam ještě nedívala :)

      Vymazat
  19. Moc se mi líbí ten nápad s palačinkami! Akorát mám ten problém, že teď jak si je dělávám z bezlepkové mouky, bývají takové moc "nafouklé" a není to ono :( Každopádně se ještě pokusím o nějaký "remake" a třeba si taky budu moct udělat na cestu tak skvělý jídlo ;D

    OdpovědětVymazat
  20. Hm... zase inspiruješ ty holko jedna :D ty palačinky s lučinou páni... asi to vyzkouším zítra :D vypadají skvěle.

    Jinak, dnes jsem šla do Kauflandu taky "jen pro pečivo a psovi pro granule" :D Následně mi s taškami pomáhal i přítel :D

    OdpovědětVymazat
  21. nejvíc se mi líbí celozrnné palačinky a brokolice :)

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za všechny komentáře :) Odpovídám na ně tady na blogu ;)