neděle 14. října 2012

Testujeme: Ochucené tvarohy Kaufland

Jeden z mých dalších výhodných kauflandovských nákupů - ochucené (slané) tvarohy. V akci za 9,90Kč. Běžná cena ale není o moc vyšší. Tyto tvarohy spatřuji ideální na nějakou tu svačinku s sebou. Stačí zabalit tvaroh, pečivo či knackebroty, nakrájet zeleninu a je to. Příjemná změna místo šunky, sýru nebo cottage :)


Já zvolila 2 varianty - žampionový a bylinkový. Žampionový je o něco tučnější, než bylinková příchuť, ale to uvidíte i v rozepsaných nutričních hodnotách :) K dostání jsou samozřejmě v několika dalších příchutích - např. křenový nebo rajčatovo-paprikový.

Chuť: 
Ani jeden mě svou chutí nezklamal. Nebyly zbytečně přesolené a chuť odpovídala tomu, co je psáno na obale. Konzistence taktéž dobrá - jednoduše tvarohová.

Cena:
V akci 9,90Kč, běžně do 15Kč.

Složení:
V žampionovém je 61% tvarohu, smetana a žampionová složka (ta obsahuje žampiony, sůl, koření, přírodní aromata, kukuřičný modifikovaný škrob, kyselinu citronovou a glukózovo-fruktózový sirup).
V příchuti s bylinkami je tvarohu více - 72%. Dále obsahuje také smetanu a bylinkovou směs (sůl, cibule, pažitka, bylinky, koření, kukuřičný modifikovaný škrob, zahušťovadla).

Nutriční hodnoty na 100g:

žampionový:  563Kj (134Kcal), 7,8g bílkovin, 3,9g sacharidů, 9,8g tuků
bylinkový: 330Kj (79Kcal), 9g bílkovin, 3,8g sacharidů, 2,2g tuků

Závěrem:
Co se hodnot týče, bude na tom evidentně lépe ten bylinkový. Ačkoliv já osobně nevidím důvod, proč bychom si nemohli dopřát i tučnější verzi. Snad jen při hubnutí bychom ji měli volit s mírou a rozvahou. Pro mě osobně jsou tyto tvarohy skvělou a levnou svačinkou či večeří. Díky bílkovinám dobře zasytí. Ano, jistě se objeví námitky, že si lze podobný tvaroh umíchat i doma. To je pravda, ale někdy jsou ty kupované verze zkrátka chutnější, pohodlnější i levnější :) Tímto vás ale od domácí přípravy rozhodně neodrazuji! To, co si připravíte doma, alespoň máte pod kontrolou a je to rozhodně kvalitnější. Do nich totiž nemusíte přidávat zbytečná zahušťovadla a podobné zbytečné látky.

Mé hodnocení:
S výrobkem jsem byla opravdu spokojená. Mám jen jedinou výtku, za kterou odebírám bod - nelíbí se mi zahušťovadla a glukózovo-fruktózový sirup ve složení.


Hodnocení na stránkách "Chemie v jídle": 
 http://www.chemievjidle.cz/tvaroh/tvaroh-ochuceny-se-zampiony

28 komentářů :

  1. Bylinkové tvarohy mám ráda, i tento vypadá dobře. Díky za tip :)

    OdpovědětVymazat
  2. opět díky za tip! :)

    OdpovědětVymazat
  3. Tyto tvarohy jsem také viděla ve slevě-koupila jsem si jeden na ochutnání-absolutně vynikající..snězeno za chvíli..(na jednu svačinku :D)...tak okamžitě posílám taťku, že těch pár (no dobře, víc) km ho nezabije :D....tak koupil dva-a už doma zase nemám!..tyto jsou uplně vynikající, svou kalorickou hodnotou parádní, chuťově výborné!!!!!!..akorát mě trochu "šokovalo".. :D..oni tam ty kalorické hdonoty asi dost často mění :D..já měla na svém prvním hodnotu na 100g/303kj..na druhém jsem měla 567kj/100g a na třetím 330kj/100g..a to byly všechny stejné-bylinkové, stejná značka, stejný obal...no není to kdovíjaký rozdíl :D..ale tak kvalita Kaufland no :D--

    OdpovědětVymazat
  4. Tieto tvarohy milujem! Vždy ich musím mať doma. Nejem ich síce často, ale raz za čas si ich dám. Mala som snáď všetky druhy, ktoré sú.. akurát, že ten bylinkový mi vôbec nechutil. Mojimi favoritmi sú šampiónový a paradajkovo-paprikový. :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Ty vždycky najdeš tak fajn věci :) určitě vyzkouším :)

    OdpovědětVymazat
  6. Vypada moc dobre, bohuzel v Praze jsou kauflandy daleko od centra, vsude jen sama billa, albert, tesco, a tam jsem podobnou alternativu nevidela :/. Kazdopadne vic takovych clanku.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Viděla jsem i měla i ochucené tvarohy z Billy (a myslím, že jsem je viděla i v Tescu) - mají tam paprikový a koprový, cena je taky kolem 15Kč a jsou od značky Milka a má název Svačinka nebo tak nějak. Tak se po nich můžeš zkusit mrknout :)

      Vymazat
  7. taky jsem ho už měla, no asi si je už nikdy nekoupím. Na chuť mi nechutnali, to já dávám přednost obyčejnému odtučněnému tvarohu s hrozinkama a špetkou stevie :-)

    OdpovědětVymazat
  8. Takové tvarohy mě nikdy nelákaly, ale ten žampionový asi zkusím.. Když ho doporučuješ, tak mi možná bude chutnat :) Tá mám ráda jen ten paprikový od milka :) Ten je můj, dá se říct, favorit :)

    OdpovědětVymazat
  9. takyjsem na ně koukala v kauflandu, ale za mě bohužel ne, modifikovaný škrob nemá co ve zdravé potravině dělat.

    OdpovědětVymazat
  10. Slané tvarohy jsem ještě nikdy nejedla.. zkusím.

    OdpovědětVymazat
  11. tyhle neznám, ale podle popisu mi připomínají slaný tvaroh Svačinka, ten mám ráda...stačí koupit pečivo, a lehčí školní oběd je na světě:)
    ale Kaufland mám bohužel hrozně z ruky, tak tam nikdy nejezdím..

    OdpovědětVymazat
  12. Co kyselina citrónová? To je nejhorší svinstvo

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to tedy rozhodně není pravda, pokud mohu vyjádřit svůj názor. Je to běžná součást mnoha potravin

      Vymazat
    2. Právě, že je téměř ve všech potravinách a tak jí sníme velké množství, které už je škodlivé a odvápňuje kosti. Vyrábí se z plísně...

      Vymazat
  13. Tvarohy jsem nezkoušela. Celkově si ho radši ochutim doma sama, bylinkama, červenou paprikou, kořenim. Jakmile je na něčem, že obsahuje modifikovany škrob, želatinu a pod., tak produkt vracim do regalu. Nevidim jediny duvod, proč by tvarohy či jogurty měly být čímkoliv zahušťované. Pokud nejsou šizené, jsou dostatečně husté sami o sobě.

    OdpovědětVymazat
  14. Super tip, určitě vyzkouším, díky.:)

    OdpovědětVymazat
  15. Já si tam kupovala tenhle ale ovocný a chutnal mi, ikdyž myslím že bylinkový si doma udělám levněji a ještě zdravěji :))

    OdpovědětVymazat
  16. Já miluju naprosto ten žampionový!

    OdpovědětVymazat
  17. zrovna dneska jsem měla ten bylinkový k obědu s bramborama :) vynikající záležitost..a pro ty kteří si chtějí zamlsat mají i s příchutí stracciatela a ten je taky bomba :P

    OdpovědětVymazat
  18. Ja sa síce nstravujem tak zdravo a diétne ako ty, nepočítam kalorie a zjem kľudne po večeri aj riadok dobrej čokolády, avšak dávam si pozor na zloženie a snažím s ajesť len živú stravu, ktorá ma može niečim aj obohatiť a preto tieto tvarohy u mňa ee :-/
    Chcem sa opýtať, či sa nechystáš napísať článok o zmene cvičenia, ako vyzerá taký tvoj typický týždeň v posilovni, či si spokojná, prípadne before after foto a merania. U nás doma sa totiž konečne otvorilo poriadne fitko a rozmýšľam či si tam teda kúpiť členstvo (ročné) či nie. Som zvyknutá na cvičenie s Jillian, predtým aerobic, tak by som troška chcela aby si ma k tomu inšpirovala :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No já se taky nestravuju dietně, ani nepočítám kalorie, a i to nezdravé si ráda s mírou dám. Zas nějaká ta dietářka nejsem. Zastávám prostě názor "všeho s mírou". Taky chci dávat tělu co nejvíce kavlitních potravin, ale nehrotím to, aby to bylo na 100%. Jednak je to náročně finančně a jednak mám prostě ráda i věci, které složením dokonalé nejsou a myslím, že když si je s mírou dám, svět se nezboří.

      Jinak ten článek je super nápad. Určitě něco takového napíšu, měla jsem to i v plánu někdy v budoucnu :) Jinak jestli začít chodit do fitka hodně záleží i na tobě - jestli by ti to vyhovovalo a bavilo tě to. Není to pro každého a je škoda se pak do něčeho nutit, když by tě více bavil jiný pohyb. Ale ve fitku se dá vlastně dělat prakticky všechno. Já tam cvičím i workouty, které jsou na domácí cvičení (ZWOW, Blogilates) a aspoň tam k nim mám činky apod. :)

      Vymazat
  19. Já jsem tyhle tvarohy kupovala před lety. Po té, co jsem několikrát objevila na tvarohu plíseň, je již nekupuji. A i ta chuť mě po prvotním nadšení přestala bavit.

    OdpovědětVymazat
  20. Vypadají výborně, kaufland mám sice daleko, ale asi až pojedu někdy kolem tak je ozkouším :-)

    OdpovědětVymazat
  21. I složení je celkem dobré, vypadají chutně...já si dělám domácí a do kauflandu nejezdím, ale až tam někdo z rodiny pojede, určitě ho o to poprosím! :) A mou výhodou je, že žampiony nemusím, takže tu "tučnější verzi" ani nechci ochutnat. :D

    OdpovědětVymazat
  22. ty jsou super, ty si určitě koupím! ale bohužel se do Kauflandu málo kdy dostanu :/

    OdpovědětVymazat
  23. Já těmhle tvarohům nikdy neholdovala což mě mrzí, protože výběr chutí je vážně velký :(
    http://justbeyourselfbypetra.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  24. tak tento tvaroh kupujem tiež, ale zatial som mala len paprikový..
    Inak pridávam sa k čitatelom - zaujímavý a pekný blog.

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za všechny komentáře :) Odpovídám na ně tady na blogu ;)