neděle 19. května 2013

Food Inspiration XXXVII.

Když jsem ve středu odpoledne zjistila, že mi nejede notebook, jedna z mých prvních myšlenek byla "Nebudu moci v neděli přidat Food Inspiration!". To by byla tragédie, co? :D Naštěstí bylo ale do druhého dne už vše spraveno, a tak vás ani dnes o tuto rubriku nepřipravím. A tentokrát se mi nasbíralo fotek poměrně hodně :) 

Mléčná rýže s jablkem, banánem, oříšky
Trošku jsem si začala hrát se zdobením, abych to tam vždycky jen tak ledabyle neházela :D Tuhle snídani jsem dělala z rýže (pudding rice z M&S), ochucené ještě skořicí.



 Pečivo se šunkou, míchaná vajíčka s mandlemi
Je to nezvyklé, ale tohle byla opravdu moje snídaně :D Pečivo jsem si namazala pomazánkovým máslem a pak rajčatovým protlakem (Nevím, prostě mě to napadlo, jak byl v ledničce otevřený :D Takový "zdravější kečup" a chutnalo to fakt dobře!) a nahoru jsem dala šunku. Do míchaných vajíček jsem nakrájela ještě 1 kolečko olomouckých tvarůžek. No a nakonec posypala černým sezamem a mandlemi. Snídaně výborná, celkem velká, ale za chvíli jsem stejně měla hlad :D


Svačinka na cesty
Občas se mě ptáte na svačiny - tak tady je taková moje oblíbená klasika "na cesty" (do školy, do práce apod.) Vezmu si kefír, nějakou zeleninku (nejlépe sladkou mrkev!) a do krabičky oříšky. Mamka mi říkala, že jsem jak veverka, když mě viděla si je odsypávat :D



Zeleninový salát se sýrem a fazolemi
Salátek a k nim knackebroty od Racia - konečně jsem je ochutnala a jsou úplně boží! Nejlepší knackebroty, co jsem kdy jedla. Většinou mi za závěsem leží pěkně dlouho, ale tyhle vyjídám teď pravidelně a tak půlka už je pryč :D



Post-Workout
Takový malá svačinka po domácím cvičení - bílá Hollandie, lesní ovoce (mražené) + oříšky.



 Kaše z červené čočky a mrkve
Zas a znovu, tahle kaše je prostě moje nejoblíbenější, když příjde na luštěniny. Navíc je to rychlý a nenáročný oběd - když třeba doma není žádné maso/sója/tofu apod. Připomínám, že recept najdete TADY ;)


Čoko-krupicovo-ovesná kaše
Kaše z ovesných vloček, mixnutých s krupicí a doplněných o pořádnou lžíci kakaa. Nahoře pak banán, jablíčko a oříškové máslo :)


 Nesmrtelná kombinace
fazolové lusky + kukuřice + šunka + cottage = nejoblíbenější ♥


 Jáhlovka ala Kinder Surprise
Taky má oblíbená, kterou už jsem ale dlouho nedělala. Jáhlová kaše s kinder překvapením, jak jsem ji nazvala :D Dolů prostě schováte banán, čokoládu, oříšky a kokos a zalijete teplou kašičkou. Čokoláda se rozpustí, chutě se spojí a je to prostě boží! Receptík ZDE :)


Špenátové rizoto
Rýže, kuřecí maso (ze stehenních řízků - mňam!), zelenina a špenát. Proč ho jíst jen s bramborami, když chutná perfektně i s ostatními přílohami? :)


2. snídaně
Jedna snídaně mi už občas nestačí :D No, můžeme to tedy nazvat i svačinou, ale množstvím se to může blížit i té snídani :) Je tam 1/2 tvarohu rozmíchaná asi s 1 lžící zakysané smetany, mlékem a mákem. Pár rozinek, křupavé lupínky z M&S a oříšky. Měla jsem ji včera, kdy jsem věděla, že oběd bude až dost pozdě :)



 Jogurtový salátek
Okurka, cherry rajčátka, kukuřice + mozzarella + 1 plátek šunky + bílý jogurt + sůl, pepř. Taky opravdu výborná kombinace! :)


 Pudinkové lívanečky s arašídovým máslem, meloun
Lívanečky z vanilkového pudinku, 1/2 tvarohu a 2 vajíček - toť vše! Pak jsem je vrstvila po třech a spojovala arašídovým máslíčkem. K tomu meloun, který jsem objevila v lednici :D A když už jsme u melounu...celkem mě překvapilo, že je to potravina s dosti vysokým glykemickým indexem (což jsem se dověděla včera na kurzu). To by mě teda nenapadlo :) 
Jinak recept na tyto lívanečky a další variace lívanců bez mouky najdete v mém článku na blogerkách - TADY ;)


 Zas ty lusky s kukuřicí!
Říkám, že to jím pořád :D Tentokrát k nim byl i mandlový chlebík - fešák jeden, se mi povedl! Recept na něj je součástí TOHOTO receptu ;)


Ovesná s banánem, brusinkami a ořechy
A na závěr jako vždy snídaně dnešní - moje oblíbená klasika. Vlastně asi jedna z nejoblíbenějších :) Ovesná kaše smíchaná s rozmačkaným banánem, k tomu sušené brusinky a oříšky. Recept už jsem taky kdysi dávno přidávala - TADY ;)


PS: Vím, že už jsem strašně dlouho nepřidávala nové recepty na můj receptový blog, ale nějak nebyl čas ani nálada na nějaké novinky. Teď mě ještě čekají zkoušky v pondělí a úterý, ale další pak až za týden. Takže během tohoto týdne bych už měla mít více času a chtěla bych i něco dobrého upéct a začít zase přidávat recepty. Však pak uvidíte za týden v dalším díle Food Inspration, pokud se to povede :)

PS2: Děkuji všem, co mi drželi palce - zkoušku z informatiky jsem zvládla na 1 - snad moje první jednička ze zkoušky na vysoké škole a absolutně nechápu, jak se mi to povedlo :D (Zato management mám s odřenýma ušima - 44 bodů, přičemž 44 bylo minimum :D)

...................................................................................................................................


                     FACEBOOK - STRÁNKA
       FACEBOOK - SKUPINA
          ASK.FM




56 komentářů :

  1. to by byla tragédie! :)
    líbí se mi Post-Workout papů, mandlový chlebík a dostala jsem chuť na meloouna!:D
    a gratuluju k jedničce! i k odřeným uším!:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. doprčic radovala jsem se, že budu první jednou, a ona mě zas předběhne :DDD

      Vymazat
    2. promiň Haničko:D:-*
      a Mony, ty křupavé kousíčky jsou v něm nejlepší!:D

      Vymazat
  2. ty jo gratuluju k jedničce !!! :)) a fotky máš krásné jako vždycky ;)

    OdpovědětVymazat
  3. k výsledkům zkoušek gratuluji, fotky opět krásný a nebezpečný když jsem právě dosnídala:D ten chlebík se opravdu povedl!

    OdpovědětVymazat
  4. Ty lusky s cottage a šunkou jsem si taky oblíbila, je to výborná kombinace:) špenátové rizoto musím vyzkoušet, stejně tak jogurtový salát, taky nádherný :)) Gratuluju k té zkoušce z IT - upřímně tě obdivuju!

    OdpovědětVymazat
  5. Gratuluji k úspěchům ve škole!:)
    Jinak jídlo, zase musím říct jedině úžasné:)
    V týdnu jsem si na tebe vzpomněla a udělala si na oběd tvoji kaši z červené čočky a mrkve, to jsem si zas pochutnala:)
    A svačiny mám stejné - kefír, oříšky a nějaká zelenina je má oblíbená kombinace:)

    OdpovědětVymazat
  6. Myslela jsem si, jak vstávám dneska brzo, ale ty vstáváš očividně ještě dřív! :D
    jako vždy samé dobroty, ale jako vždy v neděli jsem v tuhle dobu zrovna po snídani, takže naštěstí ani z tvého článku hlad nedostanu :D
    a gratuluju :)

    OdpovědětVymazat
  7. Taky jsem právě po snídani :).Měla jsem klasiku - ovesnou kaši + bílý jogurt,
    javor.sirup, slunečnic.semínka,čerstvé jahody....lahůdka :)
    Souhlasím, že špenát nemusí být jen se zažitými bramborami - já ho nejraději
    s těstovinami, nebo s rýží..mňám.
    Včera jsem měla svůj první letošní meloun.Jsem zvědavá, na kolik kilo se letos
    dostanu (spotřebou melounu :) )....no bývají to desítky kilogramů...hi hi

    OdpovědětVymazat
  8. Je zajímavé jak každý reaguje jinak na stravu, tebe neuspokojí dnešní moderní klasika ( musíš mít sladkou verzi) a já musím mít slanou verzi jinak mám po sladké brzy hlad, ale oni v tom hrají roli ty cukry. Já mám dle rozboru nalačno 4,02mmol/l a někdy i 3,7 mmol/l a jsem za to ráda. Cukry si hlídám z dob těhotenství kdy jsem měla gestační diabetes a tudíž bych do 10 let od porodu měla mít diabetes mellitus 2, nechci si ji vypapat svou blbostí a tak dbám na stravu. Spousta lidí cukrovku má a ani o tom neví. Vlastně z tohodle důvodu dělám výživu, zajímá mě co se odhrává po pozření potravin v těle člověka a jaké jsou procesy v něm. To jen na okraj.

    Máš krásné fotečky. A k melounu ano má vysoký glykemický index, ale asi vám neřekli, že má nízkou glykemickou nálož ( o té se moc nemluví)a tak je vhodný i do redukce, je to jedna z mála potravin která podporuje hubnutí a neublíží tělu, ty procesy po pozření nejsou stejné jako u potravin s vysokým GI a vysokou GN. To jen, aby jsi měla úplnější informace.:-))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za doplnění informací, to jsem vážně nevěděla. Je vidět, že ta záležitost výživy a všeho celkově je opravdu rozsáhlá. Aspoň se člověk nenudí a pořád se má co učit :)

      Vymazat
  9. Mně dneska tvůj článek krásně vyšel k snídani - přinesu si lívanečky hezky k počítači, aktualizuju aaaa Monička zveřejnila Food Inspiration :D Udělala jsem si božííí čokoládovo banánové lívanečky (foto s receptem na FB kdyžtak), takže jsem díky bohu hlad nedostala, ale skoro jsem pozapomněla na tu Kinder suprise jáhlovku, to je věc, kterou už jsem dělala několikrát a furt je super! :D já teda přidávám dovnitř ještě lžičku arašídového másla a to je teprve mmmm...mňam! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jůů, s arašídovým máslem to musí být teda boží! A tvoje snídaně zní skěle, musím teda pohledat fotku na FB :D

      Vymazat
  10. Dneska to je teda pěkná nálož! A zase samých dobrot, nevím, co je krásnější. Chuť na slanou snídani mě taky občas přepadne, ale míchaná vajíčka jsem ke snídani ještě nikdy neměla. Většinou to je pečivo s cottage/tvarohem, šunkou a zeleninou. Nebo plus kefír. Ale musím určitě zkusit ta vajíčka s tvarůžky, to mě vážně nadchlo.
    Ty knäckebroty sezamové kupuji snad nejvíce a jsou nejnejnejoblíbenější. I mamka je má ráda. Mají přijemně slanou chuť a ten sezam...mmm :) Docela jsi pře překvapila ti mraženým ovocem na jogurtu - že není ještě rozmrzlé? Chutná ti tak tvrdé a studené? :D Kaši z čočky jsem taky zkoušela - ale bohužel, letěla půlka do koše, strašně mi nechutnala :D Musím se kouknout na recept, třeba jsem zapomněla na nějakou důležitou surovinu. Lívanečky s melounem a máslíčkem vypadají moc krásně, jen já moc pudinky nemusím (jejich vůni nevůni :D), takže když už chci nějaké bez mouky, tak vejce + kokos.

    Jinak gratuluju k jedničce, to je krásné! Jen tak dál :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tvarůžky s vajíčkama jsou super - celkově je miluji, když jsou rozteklé :)

      A mražené ovoce mi zmrzlé nevadí, však to jsou takové malé kuličky, to ani není tvrdé :D Rychle to rozmrzá :)

      Vymazat
  11. Snídala jsem chleba s cottage a jahodama a pepřem. A šénát mám ráda s rýží a nivou (2 sáčky rýže, jeden špenát, kus nivy na kostičky, prohřát, at se roztopí, a hlavně eda česnek a muškátový oříšek!). :)

    OdpovědětVymazat
  12. Hezké hezké hezké jako vždy :)

    Můžu se zeptat, kolik si dáváš těch míchaných vajíček a kolik bys doporučila (ptám se tě protože jsi odborník co se týče zdravé výživy) pro člověka s mírně zvýšenou hladinou cholesterolu? Kolik vajec na tu 1 porci a kolik celkově týdně?

    P.S.: Ty pudingové lívanečky vypadají naprosto neodolatelně, stoprocentně vyzkouším :))
    (Jen nevím kolik těch vajec tam mám dát, šlo by to i z jednoho?)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V názoru na vejce jsou dost protiklady, ale takhle nejde napsat pokud máte zvýšený cholesterol byť mírně, chtělo by to probrat celkový jídelníček cca za měsíc a upravit, pak by jste mohla si dát tak 2 vejce za týden a po srovnání cholesterolu i klidně více. Toto jsem jako výživová poradkyně řešila u svého manžela a fungovalo to, dostal nyní na preventivce pochvalu od lékaře a všechny testy má v absolutní normě.Prostě je vidět, že strava na lidské zdraví opravdu funguje a můžeme předejít spoustě civilizačním nemocem.

      Vymazat
    2. Tak tak, ty názory jsou hodně protikladné. Někdo tvrdí, že cholesterol z vajíček nevadí, druhý pravý opak. Kamarádka, co ho měla zvýšený, měla od lekáře ze začátku nařízeno je úplně vyřadit a pak tak 2 týdně, jak píše i Radka :)

      Vymazat
  13. Všechno vypadá tak krásně,že bych to hned snědla!:)) NEjvíc se mi líbí ty lívanečky :)) Škody,že jsem už po snídani.A Musím říct,že když to takhle krásně aranžuješ,tak to fakt vypadá o moc líp :) A úplně si mě navnadila na mražené ovoce!!,ale stejně už se těším na čerstvé :)

    OdpovědětVymazat
  14. už mi všichni kolem začínají dělat chutě s melounem, mmm dala bych si dneska a na glykemickej index kašlu :D
    Dostat minimální počet bodů ke splnění mi vždycky udělá hroznou radost, protstě je to takový "Jo, jsem dobrá" + "Uf, nemusim se to učit znova" a mnohem intenzivnější, než když to zvládnu s přehledem :D:D

    OdpovědětVymazat
  15. Já teda nevím ale mě ten glykemický index u melounu připadá docela logický když je to prakticky cukr a voda :)
    Docela mě zarazilo to mražené ovoce, to ti to nevadí zmrzlé? :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ani ne, jsou to malé kuličky, rychle to rozmrzá...ani tvrdé to není :) A nechce se mi čekat nebo to přelívat horkou vodou :D

      Vymazat
  16. Tak ten vysoký glykemický index by mě u melounu napadl, je sladký jako cecek. :D
    Jinak gratuluji k úspěšně vykonaným zkouškám! :))
    Mimo jiné, když ses zmiňovala o tom kurzu, klidně nám tu zase hoď nějaké postřehy. ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě, tak nějak průběžně se pokusím vždycky o něčem zmínit. Nebo napsat nějaký článek inspirovaný informacemi, které se dovím (jeden už mám v hlavě) ;)

      Vymazat
  17. Ta mňamina s míchanými vajíčky se mi moc líbí - jednoduché, ale výživné! ;-)

    OdpovědětVymazat
  18. Krása! Všechno máš tak pěkně ozdobený :)

    OdpovědětVymazat
  19. Neee, děláš mi chutě! Takové dobroty! Zrovna včera mi maminka koupila ty knackebroty a já je ještě ani nezkusila :D Tak teď se na ně budu ještě víc těšit :)

    OdpovědětVymazat
  20. Opět se mi sbíhají sliny, baštíš fakt samé dobroty :) Jelikož mám příští týden 3 dny ředitelského volna (kvůli maturitám) tak si budu moct se snídaněmi pohrát a hned zítra udělám ty pudinkové lívanečky :) Sice jsem je kdysi už dělala, ale úplně jsem na ně zapomněla a musím je vyzkoušet s tím arašídovým máslem :) A mléčnou rýži mám taky v plánu, vařím ji sice z rýže, ale i když to chce víc trpělivosti a času, tak se to vyplatí :) Nechápu jak jsem dřív mohla jíst tu kupovanou, od té doby co jsem si udělala vlastní mi už vůbec nechutná :D

    OdpovědětVymazat
  21. Tož, zase ty fazolky! Já si je prostě tento týden už konečně musím jít koupit! :D

    OdpovědětVymazat
  22. meloun? děláš si srandu? koukej mi ho okamžitě dát! :D poslední dobou co cvičím hned ráno, mám dopoledne dost hlad a nestačí mi do oběda jen jedna svačina, tak chodím a uzobávám co se dá, jen vždycky nevím jestli, když jsem měla protein s jogurtem mam potom dál jíst bílkoviny nebo spíš sacharidy ( těch logicky potřebuju víc, ale špatně se mi doháněj, jelikož je jím jen dopoledne, odpoledne se jich bojím - ukládání tuků..)

    OdpovědětVymazat
  23. Super nálož fotek, dala bych si tu jáhlovku s kinder překvapením, čoko-krupicovou...no všechno:D A podobné rizotto jsem měla včera, bylo výborné:)

    OdpovědětVymazat
  24. Vidím, že mandlové chlebíky furt sklízí ovace :D Jinak meloun jsem neměla sto let, ale mě z něj nebaví vydělávat ty pecky, to je otravný :D A fazolové lusky mám v mrazáku, budu je muset otestovat, když je tak vychvaluješ :) Už jsi mě totiž nalákala i do těch žampionů, a ty mi taky moc chutnaly ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Existuje meloun bez pecek ,,Bouget".

      Vymazat
    2. Tak tak, ten bezpeckatý je nejlepší! :D

      Vymazat
    3. Tak to je supr vychytávka, musím se po něm kouknout! :D

      Vymazat
  25. kinder suprise nevymyslelas ty. ani ten název.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vždyť ona to ani netvrdí.. pokud si klikneš na recept tak se ti zobrazí článek ve kterém píše že se inspirovala od nějaké Petry, takže si nic nepřivlastňuje, pouze to tak nazývá.. na tom není nic špatného ty rejpálku :D

      Vymazat
    2. Jojo, však jsem nikde nepsala, že jsem to vymyslela. Nevím, v čem je zase problém :D

      Vymazat
    3. Tady je zase někdo chytrej! :D

      Vymazat
  26. to špenátové rizoto vyzerá úplne super :)

    OdpovědětVymazat
  27. Ještě že už mám za sebou většinu jídel dne :D

    Nejvíc mě zaujal ten meloun, protože jsem ho neměla asi rok :D Musím se napravit :)

    OdpovědětVymazat
  28. udělala jsi mi chutě na míchaný vajíčka!.. a na meloun! :)

    OdpovědětVymazat
  29. Já zase včera na kurzu zjistila, že tvaroh jsou sacharidy a jeden banán má prosím pěkně 300 kalorií, takže jé stráášně kalorickej :D

    OdpovědětVymazat
  30. Co to plácáš? :D
    Je pravda že tvaroh obsahuje i nějaké ty sacharidy ale převážně to je bílkovina.. a banán má kolem 300-400 KJ, což je kalorií mnohem méně, kolem 80-90 kcal :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale já netvrdím, že to tvrdím já :D Tohle nám tam říkala ta instruktorka, kterou jsme měli na kurzu.

      Vymazat
  31. Už jsem se na tenhle článek moc těšila :D krásně to aranžuješ :) a ta msitička na oříšky :3 ňů :D

    OdpovědětVymazat
  32. Jsi mi připomněla, že si už dobu chci udělat kaši z červené čočky. Akorát, že jsem teď všechnu čočku snědla... :D

    OdpovědětVymazat
  33. Ahoj,
    moc fajn jídla, ale nedá mi to jednu věc nenapsat. Víš moc mi není jasný, proč místo toho aby sis třeba dala sezónní zeleninu/ovoce z farmářského trhu (pokud jsi z většího města) nebo od místního zelináře, vypěstovanou někde tady, si místo toho pakuješ mrazák mraženýma fazolkama, hráškem a kukuřící (předpokládám opět mraženými nebo z konzervy), mraženými lesními plody atd. z Lídlu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Osobně na tom nevidím nic špatného. Mám prostě ráda pestrost, výběr čerstvé zeleniny kolikrát není zrovna největší. A cenově to je pro mě tatkto taky výhodnější.

      Vymazat
  34. Všechno vypadá moc fajn, jak jsem viděla meloun, hned jsem dostala chuť, už ať je léto, ať si ho pořádně užijeme:)

    OdpovědětVymazat
  35. Ta kinder surprise kašička je vážně geniální!! oříšky,kokos,banán a čokoláda a přelité ovesnou kaší,aaaa,mnamka největší :)
    a ty pudingové lívanečky jsou taky vynikající,měla jsem je s novým kakaovým krémem od Šmakouna a to je teprv lahoda!! děkuji za báječné recepty!! :-)

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za všechny komentáře :) Odpovídám na ně tady na blogu ;)