neděle 26. května 2013

Food Inspiration XXXVIII.

Na úvod bych chtěla zmínit, že tento týden mě focení jídla obzvláště bavilo. Focení je už takový můj zvyk, ale najednou mám pocit, že se z toho možná stane i větší koníček :) Snažila jsem se, aby fotky byly lepší, zajímavější a prostě trochu jiné (pokud jsem tedy měla zrovna čas). Taky jsem se do toho trošku zažrala a začala jsem sledovat tipy na YouTube a stáhla si i jednu knihu přímo o focení jídla - Food Photography: From Snapshots To Great Shots - ano, čtu to v angličtině :) No umělec se ze mě přes noc nestal, něco se povedlo více, něco méně...ale pracuje se na tom :D


Ovesná kaše vařená s banánem, jablko, oříškové + arašídové máslo, skořice
Taková skoro klasika - jenom jsem pro změnu banán pokrájela a vařila přímo s kaší. Nahoru pak přišlo jablíčko, 1 lžička od arašídového a oříškového másla (Jori) a nakonec skořice, aby to mělo ten správný šmrnc :)




Zeleninový salát se syrovátkovým sýrem a mandlemi
Polníček a cherry rajčátka - jednoduchá a skvělá kombinace. K tomu sýr, mandle, zakápnout olivovým olejem, dokořenit...a boží zdravé jídlo je na světě :)


Tvaroh, lesní ovoce, oříškové máslo
Ano, to ovoce je mražené :D Vždy se mě na to s údivem v komentářích ptáte, ale ono mi to vážně nevadí (a hlavně by se mi nechtělo ho rozmrazovat :D). Ono to jsou stejně takové malé bobulky, že to není ani tvrdé a než si k tomu sednu, tak je to napůl rozmrzlé. Jo a jen tak mezi námi "slevomaniaky" - v Lidlu od příštího týdne 750g mražené lesní směsi za 45Kč! 


Těstovinový salát s...tajemstvím :D
Chvíli jsem uvažovala, zda tu tohle jídlo vůbec dávat. Obávám se totiž vlny kritiky v komentářích - já hříšník jsem si totiž dala ty chemické, průmyslové a nebezpečně růžové krabí tyčinky! :D A je to venku. Úplně jsem je kvůli složení vyřadila a neměla jsem je snad rok. Ale dostala jsem opravdu velkou chuť na tento salát. Tak pro jednou...mě to nezabije. Jo a těstoviny taky nejsou celozrnné, jak jste jistě zaregistrovali. Ale to mě taky až tak netrápí, protože pro jednou se bez celozrnné mouky obejdu...beztak mám v jídle vlákniny až až :)


Variace na tiramisu + chlebík s vajíčkem
Snídaně - chleba s trochou másla a vajíčkem a k tomu tiramisu jako dezert :D Dělala jsem takové to zdravější, z tvarohu. Recept už jsem přidávala ZDE. A bylo fakt boží! :)


Červená čočka se zeleninou a bramborami na kari
Když z čočky nedělám kaši, dělám z ní tohle jídlo. No trošku kecám, protože všehovšudy jsem tohle vařila teprv podruhé :D Ale recept už na blogu mám - TADY. A moc mi to chutná :) Akorát že tentokrát jsem z toho měla spíše polívku, než abych to měla tak správně husté. No nevadí, jsem opět poučena pro přístě, že stačí opravdu poloviční množství vody a lít to "od oka" občas není ta nejlepší volba :D 


Míchaná vajíčka se sýrem a cibulkou
Mamce zbyly z pečení bílky, tak jsem je hned využila. Ani nevím, kolik jich bylo, ale tipla bych tak 3. Tak jsem si k nim přidala ještě jedno celé vajíčko a umíchala si je na jarní cibulce. Během míchání jsem přidala ještě strouhaný sýr...tak to mám prostě nejradši! :) A zvadlý polníček na ozdobu (moc dlouho doma čertsvý teda nevydržel) :D


Sálát z brokolice, lusků, řepy, se sýrem a ořechy
Brokolice v Alberu za 12.90Kč! No neunikla mi, už jsem na ni měla dlouho chuť a čekala na tu správnou slevu :D A hned jsem si z ní udělala tento skvělý salátek - krátce povařená brokolice s lusky, jemně osoleno. Na to nakládaná řepa, syrovátkový sýr, zakápnout olivovým olejem a přidat ořechy. Skvělá bašta! :)


Chleba s arašídovým máslem, tvaroh a pražené vločky se semínky, mango
A mango taky z Albertu za dvacku! Skvěle dozrálé, měkoučké, slaďoučké..ideální :) No a takhle dopadají mé snídaně, když se nemůžu rozhodnout, na co mám chuť :D Tak jsem si namazal 2 menší plátky chlebíku z Lidlu domácím arašídovým máslem. Polovinu tvarohu jsem rozmíchala s mlékem a k němu si udělala domácí opražené vločky - na pánvi, na kapce oleje, s bílým a černým sezamem a skořicí. Čerstvě opražené vločky jsou prostě bezkonkurenční! No a to mango k tomu.. to už je taková trešnička na dortu :)


 
Tuňákové rizoto
Rýže, velká plechovka tuňáka, zelenina a strouhaný tvrdý sýr. Tohle se vážně povedlo :) Dělala jsem si to na 2 porce (jako vždy dělávám u obědů), ale bylo to tak dobré (a já měla takový hlad), že jsem snědla i více než půlku té druhé porce. Takže takových 100g rýže (v suchém stavu)...slušná porcička :D


 Kokosová jáhlovo-ovesná kaše s mangem, banánem a kešu
Inspirovala jsem se u B* :) Měla jsem asi poslední 2 lžíce jáhlových vloček, tak jsem je namixovala s ovesnými a zakomponovala tam po delší době i kokos. Asi 5 minut jsem se to snažila pěkně naaranžovat a nazdobit a vidíte, jak to dopadlo - vypadalo to tak blbě, že jsem pak radši vzala lžičku a promíchala to :D


 Cuketové těstoviny s cherry rajčátky a mozzarellou
Cuketové těstoviny taky patří mezi mé favority a ideálně právě v této kombinaci. Tedy, ideální by to bylo ještě se sušenými rajčaty :) Ty však doma momentálně nemám, tak jsem si musela poradit pro jednou i bez nich.


 Dvouchodová, sladko-slaná snídaně
A na závěr zase taková kombinace chutí :) Poprvé jsem zkoušela žitné keksy s chia s sezamem, od značky REJ a jsou naprosto boží! Není to sladké, spíš taková neutrální chuť, něco jako třeba knäckebroty, ale tyhle jsou úžasně vláčné a měkoučké. Kupovala jsem je u nás v práci, na stránkách REJ jsem je teď nenašla, ale možná je budou mít někde u vás ve zdravých výživách :) No a k těmto keksům, jsem si rozmíchala tvaroh s křenem a jarní cibulkou. Druhou část snídaně tvořil tvaroh rozmíchaný s jogurtem, k tomu domácí čokoládové müsli, oříškové máslo a ovoce :)
...................................................................................................................................


                     FACEBOOK - STRÁNKA
       FACEBOOK - SKUPINA
          ASK.FM




58 komentářů :

  1. ty brďo, tak to se nemůžu dočkat příštích inspirací, když už o focení jídla i čteš!:) máš to opět krásný, nevím co okomentovat dřív!:D

    OdpovědětVymazat
  2. Já Tě obdivuju za to, že ses do toho focení tak pustila, protože já někdy, než to stihnu nafotit, tak mám na to takovou strašnou chuť, že to dřív sním :D Ja z opražených vloček vždycky pak dělala kaší, ale tentokrát je zkusím nasypat přímo do jogurtu, díky za tip :)

    OdpovědětVymazat
  3. Vypadá to všechno božsky! :-)
    Ty keksíky od REJ bych ráda také ochutnala :-)
    Já měla od nich ještě tuto novinku: http://fitnessalifestyle.blogspot.cz/2013/05/celozrnne-grahamove-venecky-s-chia.html, ty jsou nasladko a jsou také suprové ;-) (ty kakaové mi připomínají brownies :-) )

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, ty taky máme v práci v nabídce, ale ještě jsem je neměla. Nalákaly mě zatím právě tyhle slané, protože sladké sušenky už ani moc nejím. Ale možná je někdy taky zkusím, díky za tip :)

      Vymazat
  4. Tak musím říct, že fotky jsou naprosto úžasné, skvělá změna!:)
    A samozřejmě jídlo vypadá skvěle, dala bych si asi fakt všechno:D
    Nad mraženým ovocem se nepodivuji, moc se mi to u tebe zalíbilo, tak to taky zkusím, musím to být dobré na cucání:D
    A na mražené ovoce z Lidlu už se třesu:D:)

    OdpovědětVymazat
  5. jéééj dakujem za tip na prazené ovocie :) určite si ho pojdem kupiť do Lidl. A inak, ani ja ho nikdy nerozmrazujem :D

    OdpovědětVymazat
  6. Ty fotky vypadají skvěle!:-) Dostala jsem strašnou chuť na tuňákové rizoto.. !:-)

    OdpovědětVymazat
  7. Oooo tentokrát to vypadá obzvlášť božsky! :))) za poslední dobu je celkem dost nových věcí od REJ i Racia, ae v krámě to né a né sehnat :(

    OdpovědětVymazat
  8. je vidět, že sis dala záležet :) a ten salát na který čekáš kritiku- ikdyž surimi nedlabu tak vypadá stejně úúplně nejlíp:)

    OdpovědětVymazat
  9. No některé fotky se ti vážně povedly :) Já ráda fotím a ráda koukám na hezké fotky, takže za mě jednoznačně palec nahoru!

    OdpovědětVymazat
  10. Fotky jsou vážně mnohem krásnější! jsi opravdu šikovná. Děkuji za tip na tu lesní směs. Sháním ji za dobrou cenu snad všude. Nakonec Lidl zase nezklamal :D Ikdyž jsem teď po snídani nacpaná k prasknutí, nad tvými jídly se mi sbíhají sliny. Už se těším, až je vyzkouším :)

    OdpovědětVymazat
  11. Přesně tak, fotky jsou opravdu mnohem lepší, některé až profesionální! Jsi kouzelnice :) A opět všechno vypadá krásně, ale ten salát z brokolice, řepy a lískáčů je nejlepší, krásná fotka. Jíš opravdu parádně, nechala bych se hostit :)

    OdpovědětVymazat
  12. Povedené fotky! :) Zase nevím, kde se inspirovat dřív, tuňákové rizoto mě dostalo asi nejvíc, vypadá úžasně...a o žitných keksech jsem neslyšela, podívám se po nich :) brokolicový salát s řepou je taky nádherný, achjo...:D

    OdpovědětVymazat
  13. Fotky jsou fakt pěkné, oproti předchozím Food Inspiration jde vidět opravdu velký rozdíl :) Na co fotíš? Jídla samotná vypadají taky skvěle, před pár dny jsem zkoušela to tiramisu podle tebe a moc jsem si pochutnala :)

    OdpovědětVymazat
  14. Ta polívka se mi moc líbí, ráda ji vyzkouším

    OdpovědětVymazat
  15. Super!!vyzkoušela jsem ten chleba z Lidlu a je fakt vynikající,dobrá změna.já si kupuji ten špaldový v Kauflandu.jo a ten uzený tvaroh je bezva,tolikrát jsem ho držela v ruce a říkala jsem si,že je plnotučný a vrátila zpět.no a ted jsem ho zase pročítala a malej mě ho sebral a hodil do vozíku,no a budu si ho přidávat na seznam.jinak jsem si objednala balíček od Mixit a kaše dolce banana mě zklamala.možná je to tím,že jsem si zvykla na svoje ovesný.přeji ti krásný den!měj se!Jitka.

    OdpovědětVymazat
  16. Moc krásné fotky, je vidět že tě to focení a vlastně i celková příprava jídla hodně baví :)
    Ale jako vždy mám pár otázeček :)

    - co je to bílé na tom těstovinovém salátu? nějaká sýrová omáčka, Lučina nebo jogurt..?
    - když jíš ta míchaná vajíčka, dáváš si k tomu i přílohu třeba chleba nebo nějaké jiné pečivo?
    - výrobky od REJ objednáváš přes net nebo se to dá koupit i někde v obchodě?

    Jinak moc chválím recept na TIRAMISU. Už před pár dny jsem jej uviděla na tvém receptovém blogu a hnedka jsem využila tento zdravý tvarohový dezertík s bebe sušenkami když měl taťka narozeniny.
    A všichni moc chválili - dokonce to všem chutnalo víc než narozeninový dort a to je mamka v kuchyni opravdu nepřekonatelná :D Ale TIRAMISU prostě nemělo chybu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, moc mě těší, že tiramisu tak chutnalo! :)

      A mé odpovědi:
      - těstovinový salát jsem míchala s jogurtem a nastrouhaným tvrdým sýrem
      - k vajíčkům si dávám přílohu jak kdy - pokud jsou na snídani, tak určitě, pokud je jím večer, tak většinou ne
      -výrobky od REJ většinou kupuji v práci, kde je prodáváme, některé jsem viděla třeba ve zdravé výživě nebo prý i v Glóbusu jsou :)

      Vymazat
    2. Děkuji moc že jsi pokaždé tak ochotná poradit a odepsat :-)

      Vymazat
    3. Nemáš zač :) Ono odpověď zabere sotva minutku, takže v tom nevidím problém :)

      Vymazat
  17. Fotky jsou mnohem hezčí, ten pokrok je opravdu vidět :)
    a krabí tyčinky mám taky moc ráda, ale jím je jen výjimečně...a u těstovin taky neřeším, jestli jsou celozrnné nebo ne - většinou když vařím já, tak si celozrnné dám, ale když vaří mamka nebo když vařím já pro celou rodinu, tak máme klasické (těch mých celozrnných by pro ně byla škoda haha:D).
    syrovátkový sýr jsem už dlouho neměla, ale zítra si pro něj zajdu, a samozřejmě vezmu i jeden...dva uzené tvarohy:D
    akorát mě při pohledu na tvé fotky trápí, že už mi zase došlo máslíčko, a žádné teď doma nemám:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To já si zase budu muset zajít po delší době taky na ten uzený tvaroh, mňam :D
      A máslíčka teď doma trochu v zásobě mám - mixovala jsem přecejen z 500g arašídů minulý týden. Ale i tak to nějak rychle mizí :D

      Vymazat
  18. Teda Moni, máš to vážně moc hezké. :))
    Od každého bych si klidně dala sousto.
    Teď si tady dotvářím svou pozdní snídani, tak mi pěkně při pohledu na tvé fotky začíná kručet v břichu. :D

    OdpovědětVymazat
  19. Jde opravdu poznat, že si zlepšila focení :) Teď se na tvé food inspiration budu těšit ještě víc (jestli to ještě jde :D) Vše vypadá nádherně :)

    OdpovědětVymazat
  20. Fotky jsou fakt skvělé povedly se ti. Těstoviny jsem měla celozrnné jen jednou, nechutnaly mě a tak jsem jídávala klasiku. Krabí tyčinky mám v mrazáku - miluje je dcera prostřední, je to sice náhražka, ale co neumřeme po ní když si je dáme jednou za rok. Osobně tedy raději koupím humra a udělám koktejl z něj, ale je toho málo za hodně peněz, ale super bašta doufám, že ho brzy zase seženu.:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak humra jsem ještě neměla, ale taky bych jednou ráda zkusila :) Je fakt, že ty krabí tyčinky jsou aspoň dost levné - prostě taková náhražka no, jak píšeš :)

      Vymazat
    2. Humra dám jednou za čas, ono rozbít ten krunýř a klepeta dá docela záhul.:-)

      Vymazat
  21. No opravdu to je jiný level a moc krásně se na to kouká! Hned jsem na pár dobrot dostala chuť! (sice to já vždycky, ale prostě tohle vypadá superlákavě)

    OdpovědětVymazat
  22. ÁÁ zbíhají se mi sliny jak to tu vidím :D. Od té doby, co si obstarávám zeleninu výhradně jen sama tak se ze mě stal slevoholik, čekuju každej leták, co se k nám dostane a nakupuju. Nejlepší je, že v místě kam jezdím do školy - větší město než tenhle zapadákov, kde bydlím - je zelenina, kde najdu opravdu skvosty - třeba banány za 10kč/kg, cherry 16kč/0,5kg a není to žásnej smějd, vždycky vzdychám blahem když tam nakoupím :D.
    Fotky jsou krásné a přeju hodně štěstí se zdokonalování se ve focení ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A kde pak mají tak levnou zeleninu? :))

      Vymazat
  23. já si fakt jednou najdu kde bydlíš a příjdu ti to všechno sežrat :D to knížku si hned vygooglim, abych se taky trochu zlepšila :) na to mražené ovoce si brousím drápky ;)

    OdpovědětVymazat
  24. Tu brokolici s řepou bych si hned dala! A ten polníčkovej salát! :D Je fakt, že fotky děláš čím dál hezčí :) Já když se kouknu na svoje staré recepty s fotkami, pomalu se propadám hanbou :D - foceno ve tmě, všechno naházené přes sebe, pomalu mi tam ještě leze ruka.. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, taky mám takový pocit, když koukám na některé staré fotky :D Hold už blogujeme nějakou tu chvíli, tak se asi postupně zlepšujem no :D

      Vymazat
  25. Krása, krása! :) Do lidlu určitě zajdu!! :D Je dobře, že tě to baví :))

    OdpovědětVymazat
  26. Ta první fotka se ti moc povedla! :) Jinak ty ses do toho syrovákového sýra úplně zamilovala což? Dostala jsem na něj z těch fotek chuť, doufám že budu brzy v lidlu :)
    A brokolice áách, už aby bylo léto!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, syrovátkový sýr mám ráda. Je to supr věc třeba na večeři, takže ho kupuji celkem často, protože ani není vůbec drahý :)

      Vymazat
  27. Všechno je to tak krásně naaranžované a vyfocené.. :) dala bych si ten těstovinový salát.

    Život malé Marti

    OdpovědětVymazat
  28. Je fakt, že fotky vypadají ještě krásnějc než obyčejně. :P

    OdpovědětVymazat
  29. Ahoj Moni. Já sice nerada říkám, že se někdo v něčem zlepšíl, protože to pak vyzní, jakože někdo předtím dělal něco špatně :D Ale to není pravda, jen jsem chtěla říci, že to, co jsi zatím načetla mělo svůj význam, protože fotečky jsou opravdu moc povedené :))) To pak člověka úplně jinak baví, že? :))) Já jsem taky na focení lempl, teda, tím neříkám, že ty jo :D Bože :D myslím jako, že nemám focení v krvi, ale baví mě to, a hodně právě koukám i po fotkách ostatních, abych se přiučila vychytat to, co se mi líbí :)) Tak dál studuj, jde ti to moc dobře :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) Já se taky inspiruji hodně kolem, obkoukávám jak fotí ostatní a zkouším se tomu přiblížit. Ono hlavní je, že tě to baví, to pak jde to zdokonalování podle mě samo! :)

      Vymazat
  30. ta kokosova kase!!!mnam!to bych si dala hned:)
    muzu se zeptat, kde jsi stahla tu knizku o foceni jidla?:)
    diky moc
    http://sienastyle.blogspot.it

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ani už nevím, ale najdeš ji teď i na uložtu - jsem si ji tam uložila, abych si ji mohla stáhnout potom na druhém počítači :D Tak je tam už veřejně: http://ulozto.cz/xghDaSz/food-photography-from-snapshots-to-great-shots-pdf ;)

      Vymazat
  31. Mončo, ty fotky vypadají skvěle, rozhodně to musí i senzačně chutnat a food styling chválím ;) Majda

    OdpovědětVymazat
  32. Když si děláš zeleninové jídla se syrovátkovým sýrem z Lidlu, kolik toho sýru si dáváš na porci? :) Děkuji za odpověď :)

    OdpovědětVymazat
  33. Zase tolik nepeču:D, mám pravidlo péct jednou týdně, ale setra mě teď nutila, abych pekl víc. Taky mi musela pomáhat. :D

    OdpovědětVymazat
  34. Máš moc krásné fotky a hlavně super inspirace na jídlo :)

    OdpovědětVymazat
  35. Fotky jsou nádherné :). A vážně mě pobavil salát s tajemstvím :D.

    OdpovědětVymazat
  36. Mimo téma:byl by nějaký tip na dobrý film? už si sem kdysi psala "tip" na film , hned jsem ho stáhla a líbil se mi :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No dlouho už jsem nekoukala na žádné filmy, spíše sleuji seriály. Ale shodou okolností jsem tento týde zkoukla už 3 (seriály došly :D). A všechno to jsou filmy, co už jsem kdysi viděla a bavily mě - a všechny teda romantické, s trochou dramatu a komedie, takže mohu doporučit:

      The Vow
      One Day
      Love and other drugs

      Názvy píšu anglicky, protože se na ně v angličtině koukám a české názvy většinou ani neznám :)

      Vymazat
  37. já myslím, žes to focení vychytala na jedničku, nádhera!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. a díky za tip na tu knihu, ráda si jí přečtu, mám ještě co vylepšovat :)

      Vymazat
  38. Mňam, mňam, mňam!

    Docela hodně se zajímám o focení, má to ještě nějaké chybičky, ale dávám ti 1 :)

    OdpovědětVymazat
  39. Ahoj, ked mas rada cervenu sosovicu, urcite vyskusaj tuto polievocku - je vynikajuca :) http://varecha.pravda.sk/recepty/polievka-z-cervenej-sosovice-a-mrkvy/36845-recept.html

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za všechny komentáře :) Odpovídám na ně tady na blogu ;)