středa 8. května 2013

Má "fitness kariéra": Když chceš něčeho dosáhnout, musíš pro to něco udělat...

 
V životě je podle mě důležité mít svůj cíl. Určitý bod, kterého chceme dosáhnout, ke kterému budou směřovat naše činy a který jednoduše dá našemu životu smysl. Prvním, pro někoho možná těžkým, úkolem je uvědomit si, co je vlastně naším cílem. A druhým, ještě těžším, je zvednout zadek a začít pro to něco dělat. Tohle neplatí jen pro hubnutí/tvarování/nabírání, ale ve všech obastech našeho života :)

Já tedy nejsem zatím žádný světaznalec, je mi teprve 20 let a nějaký ten měsíc k tomu, ale cítím, že za poslední 1-2 roky jsem si v životě hodně věcí uvědomila a hodně se posunula dál. Že bych tedy opravdu dospěla? :)

Víte, já nikdy nebyla ten typ člověka, který bez problému vstane a jde si za svým. Spíše jsem byla takový ten vyčkávací typ. Takový ten člověk, co prostě čeká "Až mu štěstí spadne do klína." Něco jsem chtěla, ale místo toho, abych pro to něco udělala, tak jsem si říkala "A tak třeba mi to někdo prostě nabídne, třeba se ozve první...". No ale pak jsem si uvědomila, že s takovým přístupem se v životě dostanu leda tak k tomu, že budu sedět doma na zadku a čekat :)

Cvičení a zdravý životní styl se stal mým koníčkem už zhruba před 3 lety. Tehdy mě ještě ani nenapadlo, že bych se tomu mohla věnovat nějak více, či dokonce profesionálně. Dokonce jsem si říkala, že na to vůbec nemám povahu se svou spíše introvertní osobností...no, prostě jsem se bála a hledala výmluvy :) Pak se ale loni objevila první příležitost a já se rozhodla to zkusit. Udělat konečně ten první krok a přestat čekat. A ono se to povedlo a já začala pracovat v Expresce, na pozici "konzulatnka ve fitness".  Jasně, nezní to tak dobře jako "fitness trenérka", ale tak jako tak, mou náplní bylo a je cvičení a to je hlavní :)

První obávaný krok jsem udělala a jako by mě život za to chtěl pochválit, potkala mě souhra náhod, které mě posunula zase dál. Brzy jsem dostala šanci stát se taky instruktorkou jumpingu a v práci vést kruhové tréninky. Neváhala jsem ani chvilku, ale bála jsem se toho hodně, jen co je pravda. Mé první hodiny byly příšerné. Upřímně, být klientkou na hodině vedené mnou, tak už tam znovu nepřijdu :D Ale jelikož nerada prohrávám a potřebuji mít pocit, že je všechno perfektní, i na tomto jsem se snažila zapracovat. Pořád je co zlepšovat, pořád mám i já blbé dny, kdy se svým výkonem nejsem spokojená. Ale troufám si říct, že za ten rok jsem se zlepšila opravdu hodně. A klientky jumpingu, které za mnou nadšeně chodí a říkají, jak jim jejich muži teď chválí postavu...to je pro mě pocit dobře vykonané práce :)


Jakmile jsem získala certifikát na jumping, věděla jsem, že chci další diplomy, a co nejdřív. A život mi opět dal příležitost... Na začátku roku 2013 jsem objevila kurz na osobního trenéra - respektive instruktora fitness - za přijatelnou cenu a prakticky ve vedlejším městě. Váhala jsem ani ne den a už jsem posílala přihlášku. Šla jsem do toho s tím, že to dělám hlavně a především pro sebe, abych si rozšířila obzory. Nebudu ale tvrdit, že jsem tak trochu nedoufala, že bych mohla po kurzu najít i nějakou lepší práci :)
 
Od září jsem začala chodit pravidelně do fitka...do opravdu slušně vybaveného a hezkého fitka :) Tehdy jsem si říkala: "Tady bych jednou chtěla pracovat.". Pak jsem odeslala přihlášku do kurzu a začala jsem si říkat: "Tady bych jednou mohla pracovat.". A po tomto týdnu už si říkám "Tak tady budu pracovat." Tedy doufám. Když vše půjde podle plánů, zatím je to ale na dobré cestě :)

První výukový den kurzu mě čeká tuto sobotu, ale i přesto už mám za sebou pracovní pohovor na pozici fitness trenérky. Pár dní jsem uvažovala, zda jim mám vůbec psát. Proč se hlásit o místo, když ještě nemám ani licenci? Ale pak jsem si řekla "Co když je to opět ta šance, kterou nesmím promarnit?". Radši dřív než bude pozdě. Prostě jim dám vědět, že od července bych již měla mít kurz hotový a měla bych o tuto pozici zájem.

A musím vám říct, že je sakra dobře, že jsem opět pro svůj cíl něco udělala! Pohovor mě překvapil a potěšil. Nakonec jsme se dohodli, že i když zkoušky z kurzu mám až na konci června, tak můžu již koncem května začít zkušební měsíc. A jakmile budu mít licenci, mohla bych již pracovat oficiálně, hezky na smlouvu :) Vlastně je to úplně ideální a je dobře, že jsem se sama ozvala takhle brzo, protože můžu začít co nejdřív a nemusím dělat zkušební měsíc až v červenci.

Vždycky jsem chtěla být hlavně osobní trenérkou. Mít své klienty, sestavovat jim plány, dohlížet na ně... Vím, že je to sakra těžká práce, ale je to oblast, ve které jsem se našla a které se chci v životě věnovat. A teď už mám pocit, že se mi asi opravdu povede mít práci, která mě bude bavit a naplňovat :) Kdybych ale tehdy a pak ještě několikrát neudělala ten pomyslný první krok, nikdy bych se nedostala tam, kde jsem teď. Ono sedět doma a čekat, že vám svět padne k nohám se vážně nevyplácí, opravdu je třeba sebrat trochu odvahy a jít do toho. Jít si za svým! :)



Takže mé výsledné kariérní skóre? Práce v Expresce, kde však nekončím a stále tam budu ještě párkrát do týdne mučit klientky, především jumpingem :D K tomu mi od června přibude zaučování v dalším fitku na pozici fitness trenérky a od července snad už tato pozice oficiálně. Budu mít tedy práce rovnou 2 (minimálně po dobu letních prázdnin) a nudit se tak určitě nebudu. A taková třešnička na dortu je výzva s BEBE dobré ráno, pro které musím doma natočit 27 cvičebních videí! A to nejlépe všechny dneska, protože jindy to nestihnu (a to jsem chtěla odpočívat!) :D Ale jsou to jenom krátká cvičení: 9x4min, 9x2min, 9x1min...alespoň doufám :D Nebudu tedy nikde v hlavní roli, spíše se tam někde mihnu v nějakém mini okýnku, ale i to se počítá, no ne? :)

Tím vším určitě nekončím a mým snem je se stále vzdělávat a dodělávat další kurzy. Nejbližším cílem je asi nějaký zaměřený na výživu :)

No a tím bych zakončila dnešní tak trochu sebestředný článek zaměřený pouze na mě. Chápejte, potřebovala jsem se někomu pochlubit a ventilovat své nadšení :D Ale zároveň jsem chtěla poukázat na to, že pokud něco v životě opravdu chcete, můžete toho dosáhnout. Jenom si za tím prostě musíte jít a něco pro to dělat. Pokud jste zapáleni pro věc, určitě své místo najdete ;)





...................................................................................................................................


                     FACEBOOK - STRÁNKA
       FACEBOOK - SKUPINA
          ASK.FM




91 komentářů :

  1. myslím, že ty uvozovky jsou naprosto nevhodný!:)
    "co je vlastně naším cílem" noo, kdo ví :) v dnešní době se určitě musíme prosadit sami, ale mnohdy jsme za to okolím obviňováni, nezdá se ti?
    konzultantka zní podle mě vznešeněji teda :D ale i to bylo super ne! a na jumping bych k tobě chodila hned!:(
    vše podle plánů jistě půjde, ta práce je na tebe jak dělaná!:) je to úžasný Mončo, asi se tebou budu inspirovat a až dovrším plnoletosti, vydám se v tvých stopách :D a na BEBE videa se moc těším!
    jsi naše hvězda!:))) jen tak dál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Konzultantka možná vznešeně zní, ale mou náplní není zrovna to, co bych si představovala :D No kdybys někdy měla cestu kolem, tak se na jump určitě stav! :D

      A děkuji za chválu :)

      Vymazat
  2. pěkný příběh, přeju ti ať to všechno výjde a souhlasím nahoře s Kamčou na jumping bych šla s tebou hned:D

    OdpovědětVymazat
  3. Moni, strašne moc Ti fandím si šikulka :) A úplne s tebou súhlasím vo všetkom. Tiež som niečo podobné zažila. Proste som si išla za svojim aj napriek negatívnym reakciam okolia (či náhodou nesnívam ružovo).. a všetko vydalo ;) A teraz už len zoštátnicovať a šup do vysnívanej práce :)
    Drž sa :)
    L.

    OdpovědětVymazat
  4. Seš moc šikovná a věřím, že o Tobě ještě hodně uslyšíme.. :o) Ve 20ti letech seš už hodně daleko.. Pokračuj v tom co děláš, moc Ti držím palce.. Už si tu pomohla strašně moc lidem k lepšímu životnímu stylu a obdivuju Tě.. Já věřím tomu, že když člověk opravdu něco chce, tak toho dosáhne.. :o)

    OdpovědětVymazat
  5. Budu Ti držet palečky, aby Ti to takhle pěkně dál vycházelo. Protože v dnešní době není jednoduché sehnat práci. Ty ještě studuješ a k tomu máš dva práce, které Tě budou evidentně bavit. To se jen tak nikomu nepodaří:-).Co si přát víc!
    Terka

    OdpovědětVymazat
  6. Šikula, fakt že jo. Držím palce ohledně všech dalších stanovených cílů :)

    OdpovědětVymazat
  7. Tohle je jeden z nejlepších článků, co jsem u tebe za poslední dobu četla (a to je co říct, protože všechny jsou dobré!:D), ta pozitivní energie z toho úplně září :) a máš naprostou pravdu, každý by měl něco udělat pro to, co opravdu chce, ať je to cokoliv. Jsem úplně alergická na to, když třeba kamarádky fňukají že ne nemají žádnou brigádu a žádné peníze, a že si nic nemůžou koupit...tak pro to sakra něco udělám, ne?:D
    Já bych svoji "kariéru" chtěla trošku jiným směrem, spíš něco k té žurnalistice, ale úplně nejlepší by byl nějaký časopis, kam bych mohla psát i třeba recepty a články! :D Něco takového taky není jen tak, ale první krok jsem udělala, když jsem si domluvila praxi v novinách. Potom jsem od mnoha lidí z okolí slyšela, jak mi závidí a jak se mám....ale vždyť stačilo jen zvednout zadek a domluvit se! :)

    Věřím, že budeš skvělá trenérka, a moc se mi líbí tvůj přístup, kdybychom jen seděli v koutě, tak tam za náma žádné štěstí nepřijde :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to mě těší, že se ti článek líbí. Asi je to tím, že je prostě psaný od srdce...žádné obkecávání no :D Ty jsi taky skvělá, že ses odhodlala to zkusit a zajistit si praxi v novinách. Myslím, že to je hodně dobrý "první krok" a s tvým žurnalistickým talentem věřím, že v tom oboru práci najdeš :)

      Vymazat
  8. Krásný článek, moc ráda takové články čtu!!:)
    Moc ti gratuluji, posunuješ se k cíli opravdu rychle a přeji ti to:)
    Je pravda že člověk pro to co chce, musí něco udělat.
    Já se před pár lety srašně bála mluvit s lidma, na nic jsem se nezeptala, tak jsem taky nic neměla a teď? Naučila jsem se otevřít pusu a lidí se nebát a fakt je všechno snadnější:)

    OdpovědětVymazat
  9. Moc hezký článek! Posun v kariéře ti moc přeju, opravdu si ho zasloužíš! :) Mně je teda 18, jsem ve třeťáku na gymplu, ale moc bych chtěla mít takovou brigádu jako ty třeba v té Expresce, a tak každý den stalkuju servery s brigádami (je to ale těžké, když má člověk pořád školu do 4 a do 5, takže spíš něco na léto)...a vím, že bych si určitě po maturitě chtěla udělat taky trenérský kurz, je to má vysněná práce a určitě za tímhle snem budu směřovat...takže budu sledovat, jak si vedeš a nadále se tebou inspirovat :)) Těším se na výsledky spolupráce s Bebe a držím palce v pracovním i osobním životě! :)

    OdpovědětVymazat
  10. Moc hezky se to četlo a gratuluji k takovému úspěch Moni! Ono je to takhle se vším, pokud člověk něco vážně chce, musí si za tím jím stůj co stůj - a to ve všech životních oblastech, od hubnutí až třeba po poslaneckou kariéru :D

    OdpovědětVymazat
  11. To je super Moni, moc ti to přeju a gratuluji!

    OdpovědětVymazat
  12. Prajem ti to :) Len tak ďalej :)

    OdpovědětVymazat
  13. Velký úspěch, gratuluji :-)
    Jakou máš vlastně střední? Myslíš že by šlo kdybych já co chodím jen na gympl - nemám nijak zvlášť zaměřenou školu na tuto oblast cvičení a výživy, že bych mohla kdybych se nedostala na VŠ, také se začít věnovat tomu co ty.. udělat si nějaké kurzy a tak?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem taky chodila "jen" na gympl ;) A ani moje vyoská není vůbec nijak sportovně zaměřena...krom povinného tělocviku v prváku :D Takže určitě to není žádný limit v tom, aby sis ty kurzy udělala ;)

      Vymazat
    2. Aha takže ty vlastně pořád studuješ? Já myslela že jen pracuješ..
      Jak to tedy vůbec stíháš studovat VŠ a současně ještě pracovat ve fitku? To musí být jistě časově náročné to všechno skloubit a zvládat obojí.

      Vymazat
  14. Seš dobrá, obdivuju tě. Já bych trenérský a výživový kurz taky brala. Mým snem je dělat poradenství ve výživě a pohybu (ne úplně profi fitness ale spíš pro mamky na mateřské a zralé ženy) a mít "zdravý bar". fresh džusíky, zdravé saláty a malá jídla a hlavně časopisy o zdravém stylu k dispozici, dětský koutek a poradenství při kávě nebo čaji...ale asi to nikdy nezrealizuju, protože je to i finančně náročné...ale sen je to fajnový..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Joo, to by bylo fajn. Něco takového by se mi taky líbilo a vždycky jsem o podobném podniku snila. Ale jak říkáš, je to hodně finančně náročné. Zatím zůstanu u trenérství no a uvidíme, co bude časem :) Nikdy neříkej nikdy ;)

      Vymazat
  15. Pááni! Obrovský obdiv. Jsi moc šikovná. Jsem stejný typ člověka, který "sedí a vyčkává". Tak nějak doufám, že jednou dostanu odvahu a odjedu na trvalo do zahraničí. Tady svou budoucnost bohužel nevidím. Snad se taky jednoho dne nakopnu a něco pro to udělám :D :)

    OdpovědětVymazat
  16. Nádhera. Dojalo mě to!
    Moc gratuluji k tvým úspěchům, tahle slova by měla být tesána do kamene jaká je to pravda :) Taky jsem introvert a TAKY takový "čekatel," jakého popisuješ, ale snažím se zlepšit, každý den.
    A ten předposlední obrázek je perfektní!!

    Držím palce ať vše jde i nadále takhle hladce a výborně, buď na sebe pyšná :)

    OdpovědětVymazat
  17. Tak to je super! :))
    Doufám, že ti všechno vyjde tak, jak si přeješ.
    Mimochodem, jak to máš teď vlastně se školou? Nebojíš se, že bys to od dalšího semestru nějak nestíhala v kombinaci s novou prací? :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zatím se nebojím, jelikož i teď jsem vše stíhala s přehledem. Ono obě práce jsou dost flexibilní, napíšu jim pouze dny, které mohu pracovat. U té nové práce jsou navíc směny jenom 4 hodinové, které ani nemusím mít pokud nechci, a potom podle toho, ja si kdo domluví trénink s klientem :) I letos jsem chodila do školy tak 3x týdně, přednášky jsem taky vynechávala :D Takže čas se vždycky najde. Kdyžtak budu méně v Expresce a víc v druhém fitku, uvidíme. Kdyby mě v Expresce nedržel jumping, tak bych tam možná skončila úplně :)

      Vymazat
  18. Gratuluji a držím palce, at všechno vyjde jak má. Je důležité si uspořádat priority a jít si za svým...V dnešní době to tak je, pokud se nezeptáš, tak hold nic nemáš..

    OdpovědětVymazat
  19. to je uzasne, ked clovek zrazu najde ten zmysel a nieco, za cim moze ist dopredu (a este ho to v buducnosti aj uzivi). len tak dalej! :)

    OdpovědětVymazat
  20. tvuj pribeh je velmi inspirativni!! drzim pesti, at ti vychaze vse, jak chces!! a je videt, ze stesti preje pripravenym a odvaznym! tvuj blog ctu moc rada:)
    mimochodem, pokud chces, muzes zkusit stesti u me v giveaway o kabelku crossbody:)
    mej se krasne
    http://sienastyle.blogspot.it/

    OdpovědětVymazat
  21. to je krásné moc ti to přeju člověk má jít za svým cílem a plnit si své sny :D

    OdpovědětVymazat
  22. Trenérka v Pure jatomi? Tak to ti teda přeju hodně štěstí :-D Ne vše co vypadá navenek dobře je skvělé, trenéři se tam střidají co měsíc, protože s nováčkama nikdo cvičit nechce a to zvláště když nějakým stylem nevypadají, dále odslužování povinných hodin a otravování lidí, kteří většinou nmají zájem utratit 8tis za pár lekcí s trenérem. No uvidíš sama... Jinak blahopřeju ke kurzu mám oba dva jak na výživu tak na trenérku kulturistiky, stálo mě to tak 30tis, bylo to s mistrem Evropy, tak jako zkušenost dobrá, ale vysoká sportovní to prostě není..Připravovala jsem se na závody a stejně jsem to po těch kurzech nezvládla sama a musela se radit s profíkama..Tak asi tolik k tomu. Hodně štěstí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A ty jsi některá z trenérek v Pure? Ptám se jen tak ze zvědavosti :)

      Ono je mi jasné, že ne všechno je skvělé. Taky nepočítám s tím, že bude vše perfektní. Je to tak i v Expresce, kde pracuji. Ale přece nebudu sedět doma a čekat na nějakou "ideální příležitost". Dokud to nezkusím, tak nic nezjistím a neudělám si vlastní názor :) Kdoví, třeb taky brzo skončím, ale třeba tam zůstanu déle. Za zkušenost to stojí :)

      Vymazat
    2. Tak uvidíš, dej vědět...Ale každý měsíc to bylo to samé, radost nováčků a za měsíc nový nováčci.. když to vidím, lidi rádi cvičí s především s těmi, co nejen že tomu rozumí, ale hlavně tak vypadají.. Do expresky mě chtěli, ale je to pouze brigáda a nesplňovalo to mé požadavky,ale pro studenty asi dobrý podle toho co píšeš:-)

      Vymazat
  23. Moni moc Ti to přeji.Jsi vytrvalá,zvládneš to.

    OdpovědětVymazat
  24. Krásný článek, držím pěsti ať ti dopadnou i další kurzy :)

    OdpovědětVymazat
  25. Ty jo, jsi fakt dobrá! A školu teda hodláš dodělat? A nesetkala ses třeba v práci s nějakými problémy s klientkami? Já bych se práce s lidmi trochu bála, protože jsou lidi všelijací...
    A já bohužel cíl nemám a pořád čekám, co přijde.. blbý přístup no :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Školu chci dodělat. Nechce se mi, ale říkám si, že MUSÍM :D

      S problémy jsem se nesetkala, možná ze začátku si prý někdo na něco stěžoval. Ale v poslední době o ničem nevím :)

      Vymazat
  26. Moc ti to přeju a zároveň závidím. Jsem přesně ten člověk, co sedí doma a vyčkává! :D Nerada se někam vnucuju a už předem se odepisuju.. Světa se hrozně bojím, dá se říct. Tak snad taky v sobě najdu odvahu zvednout zadek a udělat něco pro svoje štěstí.

    Ať ti všechno pořád takhle vychází :)

    OdpovědětVymazat
  27. mám úplně stejný sen, chci se fitness věnovat hodně a být taky trenérka, ikdyž nejvíc bych si přála účastnit se fitness soutěží, ale na to bohužel nemám, mít tak tvoje tělo nebo beautygloss tak se raduju a neváhám, bohužel dělám asi stále něco špatně..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Každý na to má, jenom chtít a snažit se ;) Pokud bys chtěla opravdu závodit, tak bych si asi do začátku nějakého toho trnéra našla. Ten ti v tom hodně pomůže ;)

      Vymazat
  28. Tak to je perfektní...Kdybych bydlela někde poblíž, tak jsem tvou pravidelnou klientkou.. Gratuluji. To já jsem tak něco mezi..nikam se vyložene nevnucuji...ale nejsem ani tak vyčkávací..spíš mám ten problém, který zmiňuješ na začátku a to ten, že vlastně nevím co bych chtěla..Vím, akorát, že chci jet pracovat do ciziny, a na to musím alespoň dokončit VŠ a naučit se ještě o něco lépe anglicky, tak se jdu učit... a ty cvič..:D

    OdpovědětVymazat
  29. Ahoj Moni, moc gratuluju. Jsi tak mladá :) a už jsi toho tolik zvládla. Díky za inspiraci. Úplně vidím, jak za pár let budeš nějaká veleúspěšná fitness trenérka, jejíž videa si budeme všechny stahovat a říkat si: ó bože, ta Monika nám zase dneska dala do těla :)))

    E.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéé, tak to zní dobře :D To by bylo super, kdoví :)

      Vymazat
  30. Blahoželám, nie je nič krajšie ako keď sa nám sny menia na skutočnosť :) a obdivujem každého kto to dokáže :)

    OdpovědětVymazat
  31. Kkrásně napsané! Gratuluju k úspěchům :) Taková práce musí být opravdu skvělá!

    OdpovědětVymazat
  32. Ahoj, ve které expresce v ove pracujes?

    OdpovědětVymazat
  33. Moc hezky napsané a pravdivé ;)

    OdpovědětVymazat
  34. na tož že je ti teprv 20 tak to gratuluji ;)!!Obdivuju tě!

    Já mam problém, že nemám jeden velký cíl ale dva, zdravý životní styl, fitness a škola.. a ačkoli už se čtyři roky vzdělávám a vím o tom mnoho (respektivě co všechno bych měla).. škola musí dostat přednost =/ takže jak začnu cvičit a starat se o jídlo a nesedím celý dny zavřená v knihovně.. jsem napůl vyhozená z vejšky. Času je prostě málo ( a to spím minimum času).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já myslím, že jde zvládat vše - cvičení, jídlo i školu. Alespoň já to tedy zvládala vždy, tak to chce podle mě jenom dobře zorganizovat čas. Chápu, že každý to má jinak, potřebuje jiné množství času na učení...ale tak určitě nad tím nesedíš od rána do večera ne? Vždycky se nějaká volná chvilka najde ;)

      Vymazat
    2. Myslim, ze taky hodne zalezi na tom, co clovek studuje..ruzne obory jsou ruzne narocne, ja musim drtit porad a u nas na oboru je to tak normalni

      Vymazat
    3. No to jo, věřím, že některé obory musí být hodně náročné. A co studuješ ty? :)

      Vymazat
  35. tak to je super.-)) strasne ti to preju:-))doufam, ze ti to vyjde:-))
    taky nad tim zacinam uvazovat, ale jeste si davam tak rok:-)) a to bych byla trener duchodce:-))

    OdpovědětVymazat
  36. Na jumping chodím a nechápala jsem, že mě to tak může bavit :))) Bebe jsem taky začala cvičit díky tobě a je to perfektní, sice jen pár minutek, ALE I TO SE POČÍTÁ, ne ? :DDDD těším se, že tě uvidím v nějakém tom mini okýnku :))))
    K práci moc a moc gratulju a snad to všechnno vyjde na 150 % :))))

    OdpovědětVymazat
  37. Krásný příběh, je super, že si jdeš pevně za svým! Držím Ti pěsti! Moc se těším na BeBe cvičební videa! Zní to skvěle!

    OdpovědětVymazat
  38. Krásný, snad to i nějakou slečnu motivuje :) mě už nemusí, já na tyhle věci už konečně taky přišla a... je to taková blbost, každej ti řiká, že za tím, co chceš, si fakt musíš jít, jenže to se řikat může, ale dokud to tomu mozku fakt nesepne tak jen sedíš na zadku a sníš... a pak se najednou zvedneš a ono to často i funguje. Hlavní je přestat se bát - nebo jak řiká můj kamarád - přestat doufat a začít věřit a jít :)

    OdpovědětVymazat
  39. Jsi úžasná v tom, jak si jdeš za svým. Jen tak dál, hodně štěstí přeju. :-) Chtěla bych být tvojí klientkou :-D

    OdpovědětVymazat
  40. Tak tomuhle říkám zvládat svůj život! Takový lidi jako jsi ty já moc obdivuju. Ty kteří si to uvědomí brzy a rozhodnou se. Já jsem se zasekla a uvědomila jsem si,že jsem se vydala blbym směrem kterému jsem obětovala veškerou energii a čas. Totálně jsem ztratila kontakt sama se sebou a neumím si teď ani uvědomit a vybavit co mi vlastně dělá radost a díky tomu vlastně nevím kam dál směrovat. Nevím co mám se sebou dělat, zkouším, experimentuju ale k ničemu to nevede. Tenhle stav je hrozně nebezpečnej, stačí pár měsíců v tomhle "prázndu" a hrozí psychická nebo fyzická újma. Proto se z toho potřebuju dostat co nejdřív, ale nevím jak : (( Nemáš nějáký typ pro tento - mezistav -? Vím, že se musim orientovat pocitem radosti a okamžiků, který mi přinášejí štěstí, ale nemůžu nic takového najít ...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No těžko říct, ono je to složité a já těžko poradím, když tě ani neznám :) Asi to chce prostě čekat, trošku více vnímat věci kolem sebe a čekat na nějaké to "znamení", které může být úplně nenápadné, ale naznačí ti, kterým směrem jít ;)

      Vymazat
  41. Wow Monika, to je skvelé ako si ides za svojim a vies co chces robit a ze sa ti dari pracovne :) Držím ti palce, budúca fitness odborníčka :))))
    Na jumpingu som akurat bola minulý týžden s kamaratkou. Boli sme tam prvý krat a v pokročilých hned. trenerka bola milá a nestriedala moc rýchlo kroky (aj tak som si pripadala ako šašo na trampolínke). Dokonca sme dostali aj pochvalu od zenskej co tam cvičí uz rok:) že mame dobru kondičku, keď sme vsetko zvládali uskakať, lebo ona sama (po roku) kolkokrát nevládala a oddychovala..:) tak nás to potešilo, že sme neboli najhoršie :D A chystáme sa tam opat o tyzden po skuskach :) Je to pre mna príjemné sprestrenie popri cvičení:)))

    OdpovědětVymazat
  42. Gratuluju k úspěchům, ať se daří i nadále! Je fajn, že víš, co chceš :-)

    OdpovědětVymazat
  43. Super, přeji Ti to a mnoho dalších úspěchů ;) Obdivuji Tě, protože já nejsem schopná se dokopat a začít pro svou postavu něco dělat :(

    OdpovědětVymazat
  44. Super to je velky uspech, ve 20 letech tolik dosahnout.
    Jakou vysokou studujes a jak to vlastne zvladas - i studium, i delat fitnes trenerku + jeste psat tenhle uzasny blog?
    Musi to byt hodne narocne i casove, ne?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Studuji ekonomku. A ono to vlastně až tak náročné není. Některé týdny jsou tedy náročnější...ale pořád se to celkem v pohodě dá a kolikrát se stihnu i nudit :D Nevím no, vždycky si ten čas zvládnu nějak zorganizovat :)

      Vymazat
  45. Strašně ti gratuluju, strašně ti fandím. Seš fakt skvělá, koliks toho dokázala!
    Je super že to stíháš i se školou! :)
    A na 27 videí s Bebe výzvou jsem fakt zvědavá a moc se na to těším, půjdu do toho s tebou! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :)
      A jsem moc ráda, že chceš jít do výzvy taky! Je to celkem pohodička, nic náročného a uběhne to jako voda (pokud teda necvičíš všech 27 videí jako já :D). No nevím, jestli je na co se těšit, jsem to točila dneska a potřebovala jsem to zvládnout co nejrychleji, tak jsem to tam nějak odtočila a moc to pak nekontrolovala. Tak doufám, že mě nebude moc vidět, protože za kvalitu neručím :D

      Vymazat
  46. Je úžasný, že sis našla svůj cíl a šla si za ním. Já svůj cíl furt hledám, mám sice nějakou představu, ale nevím, jak toho dosáhnout (nejsou na o bohužel žádné kurzy:D) Snad se ti všechno podaří, tak jak si přeješ :)

    OdpovědětVymazat
  47. Moni, Tvůj blog jsem objevila úplně náhodou před měsícem, kdy jsem se rozhodla, že se sebou začnu něco dělat.
    Asi neexistuje slovo/slova, která by vyjádřila, jak supr ten blog je =o] Nechtěla jsem sem moc psát, abych nepřidělávala další práci čtením a odpovídáním, i když mi to přišlo drzé - jakože budu hltat Tvé články potají a ani nepoděkuju. Ale tenhle mě donutil konečně sem napsat.
    Moc Ti gratuluju, jsi vážně šikovná ! =o] Málo holek v Tvým věku ví, co opravdu chtějí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, tvá slova to vyjádřila perfektně. Moc si cením takové pochvaly a jsem ráda, že jsi komentář napsala! :)

      Vymazat
  48. Jsi prostě skvělá, fakt gratuluju k tomu, že si plníš svoje cíle a jdeš si za nimi! Já jsem už taky taková, děsně cílevědomá. Někdy je to i na škodu - kladu si na sebe příliš velké nároky, jdu do extrémů a nakonec to přináší více škody než užitku :D Ale přecejen si myslím, že je to lepší, než na všechno jen čekat a lenivě koukat, jak se ostatním plní jejich sny. Já zatím netuším, co bych chtěla v budoucnu dělat. Už domala se to dost mění - nejdřív princezna (:DDD), pak modelka, architektka, právnička... ale teď je mi jasné, že se to bude odebírat jiným směrem. Dokonce uvažuju nad medicínou, chtěla bych se věnovat něčemu v oblasti lidského těla, začalo mě to hrozně zajímat. Taky bych si ráda udělala nějaký ten kurz, to musí být bájo :D Dřív jsem byla strašnej stydlín a netroufla bych si na to, za posledních pár měsíců jsem se ale docela změnila a myslím, že by mi to ani takový problém nedělalo. Mamka by ze mě chtěla mít plastického chirurga - prej, že by se ke mně zavřela na týden a nechala by se celá 'proměnit' a zkrášlit - větší prsa, liposukce, vyhlazení vrásek.. :DDDD Jinak v současné době je můj cíl si vypracovat nějaký slušný tréninkový plán a začít se připravovat na tu fitness soutěž! ;)

    OdpovědětVymazat
  49. Pěkný článek..posílám gratulace a je to pravda pokud to neriskneš tak nic nevyjde :)

    OdpovědětVymazat
  50. Teda, bezva článek! Pravda je taková, že jsi prostě úžasná a skvělá! Gratuluju k nově získané 'smlouvě'. Je pravda, že šlověk si musí prostě jít za svým. Já jsem také dřív spíš byla introvert, který čeká na to, až se to udělá samo, ale za poslední rok to mám tak, jako ty - začala jsem něco dělat. Díky tomu jsem teď mnohem šťastnější, i když samozřejmě mám i nějaké nešvary, které bych chtěla změnit (hlavně to, že jsem hrozný pesimista). Přeju hodně štěstí, ať se ti dál vede tak, jako doteď! :)

    OdpovědětVymazat
  51. Jsi dobrá! Jen tak dál, Lucka:)))

    OdpovědětVymazat
  52. Moni, opravdu jsi šikovná a na svůj věk hodně cílevědomá! Palec nahoru za to ;)! Obdivuju tě a přála bych si, abych ve věku 20 let byla jako ty ;). Mně to všechno došlo mnohem později, no vlastně ještě dochází a to mám tak o 8 let víc, než ty. Jen snad jedna nevyžádaná rada ;). Školu rozhodně dostuduj, i když máš třeba pocit, že ti bude k ničemu, opak je pravdou. Ekonomka se ti bude hodit vždycky, třeba tehdy, budeš-li jednou mít svoje fitko nebo fresh bar nebo budeš pod svým jménem vydávat cvičební videa ;). Prostě ekonomka je skvělý základ do života a bohužel je to taky často tak, že s titulem je ledacos v pracovním životě snazší, ať už je z jakéhokoliv oboru. Držím palce, ať si dál plníš své sny ;)!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pravda, i kvůli tomu chci školu dodělat. ekonomka se hodí vždycky a kdysi jsem chtěla zkusit i nějaké podnikání. Tak třeba to někdy zrealizuji :)

      Vymazat
  53. Moniko, tvůj blog sleduji téměř od začátku, ale jenom " na tajňačku ", nikdy jsem ti nepřispívala komenty. Proč to ale píšu, včera večer jsem četla tento článek a ihned jsem se usmívala. Moc ti úspěch přeju a fandím ti. Je super vyzkoušet něco nového a posunout se tak dál, minimálně zkušenostma. Takže jen tak dál.
    A vlastně když už poprvé a zřejmě na dlouhou dobu naposledy přispívám, tak ti vlastně musím poděkovat za nakopnutí :). Ty a Nikky z blogu moje tělo jste mi neskutečně pomohly v usilí ze sebou něco dělat. Takže DÍKY!
    Petra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji. Cením si toho, že jsi i ty přispěla svým komentářem :) Víceméně pořád komentují ti samí dokola, a přitom sem podle návštěvnosti chodí plno dalších lidí. Takže jsem ráda, za každý komentář :)

      Vymazat
  54. Nestačím se divit, co vše při škole stíháš. Ale je to super, že jen tak nesedíš na zadku a nečekáš, co se kde naskytne. Držím palce, ať se ti v nové práci líbí, ať ten první zkušební měsíc zvládneš s úsměvem a popereš se s naskytnutými problémy, pokud se nějaké objeví a hlavně ať tě baví trenérský kurz! Víš, co v životě chceš, a to leckteré holky v tvém věku nevědí.......Přeju ti hodně úspěchů a kdyby náhodou jsi byla časem z něčeho zklamaná, tak to tak mělo být, však vyzkoušet se má vše, a kdyby naopak jsi byla stále nadšená tak jak jsi, tak to bude úplně super, hodně štěstí Moni!!

    OdpovědětVymazat
  55. Gratuluju :) je úžasné co jsi dokázala, mám podobné cíle :) ted hlavně dodělat maturu, dostat se na výšku, snad zbude nějaký čas i na kurz..i když na medině budu ráda za pár hodin pro posku :( posilování žeru, sice chodím teprve půl roku, ale výsledky jsou znát a neskutečně mě to baví...soutěžím jen sama se sebou a vím, že mám šanci vyhrát :) držím palce at ti to vyjde, aspoň tobě, když já si budu muset ještě pár let počkat ...hlavní je mít nějaký smysl života a to máme obě :)

    OdpovědětVymazat
  56. Ahoj fitnessgirl moc rada te ctu a ses mi velkou inspiraci....potrebovala bych od tebe poradit. uz pres tri roky se snazim jist zdrave, ale bohuzel to zaslo tak daleko, ze jsem spadla do anorexie, ale tyhle problemy jsou pryc...nyni mam uplne opacny problem, zachvaty prejidani a nevim jak se toho zbavit. je to hrozne kdysi jsem se prejidala aspon zdrave, ale ted uz se prejidam i uplne nezdravymi vecmi a nevim jak z toho ven....vim ze si tim sama trpela tak bych chtela poradit jak se s tim poprat, protoze mam v posledni dobe pocit, ze nejim abych zila ale ziju abych jedla a nektere dny opravdu travim jen jezenim a pak mam hrozne deprese protoze jsem se z podvahy prehoupla do nadvahy....diky moc za odpoved katka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. O tom všem už jsem psala nesčetněkrát a nic nového nevymyslím. Zkus zabrousit k nějakým mým starším lčánkům na toto téma ;) Chce to prostě být psychicky v pohodě, vyřešit, co tě trápí, přijít na ty problémy, co přejídání spouštějí. A pak už jen zapracovat na tom, abys je vyřešila ;)

      Vymazat
  57. Přeji ti aby ti to vyšlo, z vlastní zkušenosti vím, že klienti se dìvají dost na vzhled a na to jak vypadáš, chtĕlo by to máknout na postavĕ a předvést se v nejlepší formĕ.:-) myslím to dobře, nechci se tĕ dotknout.:-)

    OdpovědětVymazat
  58. páááni :) .. jsi šikula :) .. doufám, že na mě taky někde čekají takové skvělé příležitosti :) .. neříkám že ve fitness, ale třeba v nějakém jiném odvětví :)

    OdpovědětVymazat
  59. Super, moc ti to přeji, škoda, že nevedeš kurzy v Praze hned bych se k tobě zapsala :)

    jinak našla jsem tohle, tak by se ti to třeba mohlo líbit http://darkont.cz/produkt/cinka-stribrny-privesek/

    OdpovědětVymazat
  60. Ahoj Fitnessgirl. Chtěla bych se jen zeptat, zda-li si prostřednictvím tvého blogu vyděláváš nějaké penízky ke studiu? Nemusíš odpovídat, měj se pěkně pa. Radka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Blogem si nevydělávám nic ;) Občas dostanu nějaký produkt zadarmo, k zrecenzování. Ale to taky není nějak pravidelně :)

      Vymazat
  61. Držím palce, ať ti všechno vychází. :))

    OdpovědětVymazat
  62. Ahojky, kde budeš dělat ten kurz osobního trenéra? :)

    OdpovědětVymazat
  63. Máš můj obdiv, že jsi toho už tolik dokázala! Je to pro mě motivující - musím začít taky pořádně něco dělat pro svou budoucí kariéru!:)

    OdpovědětVymazat
  64. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  65. Ahoj,

    chci poděkovat za krásný článek a vlastně jsi mě taky trochu popohnala v mém plnění cílů. Mohu poprosit o radu jak a kde sis dělala jumping kurz? a třeba přibližnou cenu?

    děkuji

    OdpovědětVymazat
  66. Ahoj,

    chci poděkovat za krásný článek a vlastně jsi mě taky trochu popohnala v mém plnění cílů. Mohu poprosit o radu jak a kde sis dělala jumping kurz? a třeba přibližnou cenu?

    děkuji

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za všechny komentáře :) Odpovídám na ně tady na blogu ;)