čtvrtek 16. května 2013

Novinky do spíže i ledničky VI.

Můj chudáček mrzáček notebook se opět rozhodl protestovat a na 1 den byl vyřazen z provozu. Naštěstí máme (tedy taťka má) šikovné známé, a tak už je vše konečně v pořádku. A na oslavu toho jsem se rozhodla napsat článek. (A to, že se mi nechce učit ani žehlit mé chuti do blogování jenom přidává :D) No ale chtělo by to notebook nový, to je pravda. Tak doufám, že má fitness kariéra bude úspěšná, ať nemusím pověsit blogování na hřebík :D Nu dosti úvodního vykecávání, jdeme na věc. Dnes opět trošku nákupně (a opět bude v hlavní roli převážně ten náš Lidl) :)


Zelenina z Lidlu
Hned na úvod mé dnešní úlovky - potřebovala jsem nutně doplnit zásoby :D Mraženou zeleninu využívám opravdu ve velkém, hlavně k obědům se vždycky hodí a k večeřím si ji dávám taky často. Doma už mi skoro všechna došla a v Lidlu ji mají navíc moc dobrou a převážně i levnou. Tak jsem toho vzala rovnou více. (A asi tak půlku kukuřice a lusků už jsem dneska povečeřela :D)




Rýžové těstoviny
Tyhle mě zaujaly v Kauflandu - za 20Kč, i když jenom 200g. Hubnoucí možná zaujme nápis "Velmi vhodné pro bezlepkovou a redukční dietu" - to ale neznamená, že po nich budete zázračně hubnout, bohužel :D Jako příloha ale určitě super, hlavně zase nová, zajímavá chuť. Já si je dělala s tuňákem  a zeleninou - prostě takový těstovinový salátek :)


Čokoládka!
Konečně jsem narazila na čokoládu Schogetten i v hořké variantě. Moc se mi líbí, jak je nakostičkovaná a vždycky jsem měla tuhle značku ráda. Má spoustu skvělých příchutí a za 12Kč? No neberte to! :)


Kefírové mléko
 Kefír je pro mě hlavně superrychlou a praktickou svačinou, když není moc času na jídlo nebo nálada něco chystat. Většinou si vezmu tedy kefír, k němu nějaké oříšky, zeleninu. Kdysi jsem si ho brávala i na sladko, s ovocem nebo nějakou tyčinkou. Teď jsem spíše na ty oříšky :D A v Lidlu občas brávám tohle - 950g balení, ze kterého si pak jenom odlívám na cestu. Cena opět víc než přívětivá nejen pro nás chudé studenty - 20Kč :)


Oříšky!
A když už jsem načla ty oříšky...ráda kupuji třeba v Tescu na váhu. Mají je tam dobré a často i levné. Třeba tento týden jsem tam brala lískové - 13Kč/100g a mandle 17Kč/100g. Mimoto často kupuji i kešu, které tam mívají v akci za 23Kč/100g a ve stálé ceně za 30Kč/100g, což taky vůbec není moc :)


Kroupy - lámanka
Tak ty jsem objevila taky v Tescu, za nějakých 10Kč a je to tuším 500g. Ještě jsem je nezkoušela, i když je mám doma už nějaký ten týden, ale mám v úmyslu z nich udělat kaši ke snídani :) Už se k otestování chystám fakt dlouho, ale v příštích jdu fakt do toho, ať vám můžu v nedělním Food Inspiration napsat a ukázat, jak to dopadlo :)


Koření na saláty
Dalším úlovkem z Lidlu je toto koření určené na salát. Je ho celkem dost a stálo mě 30kč. Ve složení najdete bylinky/koření sušené mrazem: petržel, šalotku, cibuli, papriku, pažitku a česnek. Koupila jsem si jej hlavně proto, abych mohla občas použít i něco jiného, než jen sůl + pepř. (Klasické bylinky totiž nemám, na pěstování jsem antitalent a ani neumím kombinovat jejich chutě :D)


Plátky listového těsta
No nedalo mi to a koupila jsem si listové těsto. Všichni mi totiž dělají hrozné chutě! (B* a její  mangovo-banánový nebo vanilkovo-tvarohový koláč, Téra s jejím mřížkovým koláčem nebo neobvyklými míchanými vajíčky na listovém těstě). No jednoduše řečeno - miluji listové těsto a už jsem ho neměla tak dlouho! Tak jsem si koupila tyhle plátky, které se zdají opravdu praktické - 6 plátků, celkem 450g, za 20Kč. Jsou mražené a vytáhnout si můžete, kolik plátků chcete. Ještě nevím, co si upeču, ale vím, že to bude strašně dobré (a asi ne moc zdravé :D ).

...................................................................................................................................


                     FACEBOOK - STRÁNKA
       FACEBOOK - SKUPINA
          ASK.FM




50 komentářů :

  1. Pro mraženou zeleninu bych se měla do Lidlu taky vypravit.. dřív než začnou velká vedra :) Já jinak používám spíše čerstvou. Ale hodí se mít nějaké zásoby v mrazáku:) Kefír taky vekmi často svačím - s oříškama a nějakým ovocem k tomu. Má nejčastější svačina:) A ta čokoláda mě moc neláká, tuhle značku jsem vždy považovala za takovou obyčejnou.. možná kvůli ceně..a tmavé nemám moc ráda, musela by být aspoň nějak zajímavě ochucená :)

    OdpovědětVymazat
  2. škoda že neberou v Lidlu stravenky. Máš skvělý nákupy ty ceny zeleniny jsou dost dobrý, ale mě mamka dává stravenky takže moje nakupy končí většinou Billou a Albertem-tam už ty ceny nejsou vždycky nejnižší a pak mi unikaj takový dobroty:)

    OdpovědětVymazat
  3. Pověsit blogování na hřebík by byla v tvém případě hrozná škoda, tvůj blog milují snad všichni!
    Pěkný nákup, ty oříšky bych ti nejradši ukradla :D Musím se po nich v Tescu kouknout, ty ceny zní mnohem lépe, než u těch co se prodávají balené. Mraženou zeleninu moc nepoužívám, radši vařím s čerstvou, ale když není moc času, tak je přijemné šáhnout do mrazáku a vyndat si jeden pytlík, to souhlasím :D Kroupy lámanku mám ráda a vaříme si z nich s mamkou "chudý oběd". Prostě jen povaříš ve vodě s kořením a cibulí tuhle lámanku, posypeš strouhaným sýrem a chudý oběd je na světě :D Zkoušela jsem ji i na sladko s banánem a skořicí a taky se to dalo.
    Listové těsto mám taky ráda, takový štrůdl s oříšky, to bych si dala. Taky je dobrý listový závin se šunkou, tvarůžky, rajčaty a provensálským kořením, určitě vyzkoušej :)
    Mimochodem, nevíš, kdy se Lidl chystá na Americký týden? potřebuju ho jako sůůůl :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak ten "chudý" oběd zní dot dobře, to taky někdy zkusím! Děkuji za tip :)

      A zrovna dneska jak jsem šla do Lidlu, tak jse uvažovala nad tím, že už dlouho nebyl americký týden. Zrovna jsem dojedla máslo z Marks and Spencera a hodilo by se nové :D Takže už se taky modlím, ať je co nejdřív. To zas bude nadšení na blozích, až to příjde :D

      Vymazat
    2. Závislost a nevhodná.

      Vymazat
    3. všichni píší o PB.. já ho ještě nikdy nezkusila a asi to nechci zkusit ještě ze mě bude taky závislák:D

      Vymazat
    4. Na světě je závislostí...a mnohem horších. Co špatného na tom, že máš člověk něco rád? :)

      Vymazat
    5. to nebylo myšleno zle, ale už jednu takovou závislost mám na jogurtech a já bych se u sebe bála, že by mi nestačila jedna lžička :D

      Vymazat
    6. u nas tento tyzden nie je americky tyzden, ale tyzden nejakych dobrych cien a arasidove maslo maju za 2 Eura, 5 kusov uz je doma :D

      Vymazat
    7. Také čekám na americký týden kvůli máslu :-)))) zatím si ho nechávám vozit z Německa, ale chci ochutnat ten z Lidlu :-)) příští týden to ještě určitě nebude, protože už jsem viděla leták :-( no ale snad se brzy dočkáme :-)

      Vymazat
    8. Deni, ta má odpověď byla určena Anonymnímu ;)

      Vymazat
    9. Taky se radim k zavislakum :) a jeste lepsi je peanut butter s dark chocolate! Koupila jsem si ho na internetu a musim ho sama pred sebou skoro zamykat :)

      Vymazat
    10. A odkud jsi ho kupovala? To zní totiž naprosto božsky...ale taky nebezpečně :D

      Vymazat
    11. Anonymnímu: myslíš že nevhodná? Až tak? Co takové kouření, přejídání, kousání nehtů, drogy! Tomu se říká nevhodná závislost. Po kvalitním oříškovém másle se nic nestane - naopak.

      Vymazat
  4. miluju tvoje nákupní články! a dostala jsem chuť na oříšky! :)

    OdpovědětVymazat
  5. Děkuju za inspiraci. Všechny tvoje doporučující články stojí opravdu za to! :-) PS: Dnes jsem byla také trochu zdravě nakupovat a radost, kterou to přináší je neskutečná. :-))

    OdpovědětVymazat
  6. Značku Pilos jsem si zamilovala, a to ať už jogurty nebo tvarohy...vše je jemné, krémové, prostě mňam. Jiné už odmítám jíst. Myslím, že kefírovým mlékem (za tu úžasnou cenu) to završím. Fazolky jsem si na tvé doporučení také koupila a zrovna je baštím. A jen tak mimo téma, teď jsem poprvé upekla jáhlový koláč a to je teprve dobrota!! Jednoduché, levné a mňamozní! Pečeš ho taky?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dělala jsem kdysi jáhlový nákyp na slano s brokolicí, šunkou, sýrem anebo na sladko jahelník s jablky a švestkami. Vážně výborné oba :) Ale nedělávám často. Je ale pravda, že jsem si taky nedávno vzpomněla, že já jáhly už jsem pěkně dlouho neměla. Musím je někdy zasee koupit :)

      Vymazat
  7. Na zeleninu z lidlu se podívám hned zítra! :)
    Ty rýžové těstoviny mám doma.. dělala sem je jednou a teda.. nevím čím to je ale rýžové nudle mi po asijsku chutnají.. ale tyhle sem si udělala s rajčaty a bazalkou a teda to mi k sobě vůbec nešlo :D
    A ty plátky znějí prakticky! ještě že je polovina věcí z lidlu, kam se zítra chystám! :D

    OdpovědětVymazat
  8. Já kupuju mraženou zelninu většinou v Kaufu, moc mi chutná jejich hrášek, fazolusky a porcovaný špenát, ten se hodí..
    Čokoládu si raději nekupuju, o slabé chvilce bych ji nejspíš zvalila celou, takhle si dávám do kaše kakao a je to skoro jako s čokoškou :D
    Kefír mi moc nechutná, raději mám jogurt.
    A koření když už tak používám grilovací, jinak už nám na zahrádce roste pažitka, bazalka a oregáno, tak používám to, většinou mi nějaké kupované mixy moc nejedou :)

    OdpovědětVymazat
  9. Ahoj z kama mas tu cokoladu Schogetten - z Lidlu?
    Potom se tesim na nejake recepty z toho listoveho testa, miluju listove testo s tvarohem, pudingem, i kdyz to neni zrovna moc dietni :( Tak doufam ze nas zase mile inspirujes :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Čokošku jsem kupovala v Bille - minulý týden tam byla v akci :)

      Vymazat
  10. my kupujeme zeleninu z německého penny (1 kg, mají směsi asie, mexiko, itálie, gurmín..) a jsou i s nějakým kořením trochu dochucené a je to moc dobré :) koukám, že vážené oříšky jsou o dost levnější, u nás bohužel nejsou :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, stejné směsy nebo něco na ten způsob mívají i v Lidlu, ty jsou vážně výborné :)

      Vymazat
  11. teď sem dostala šílenou chuť na čokoládku :) sakraa :D

    OdpovědětVymazat
  12. oříškový ráj <3
    jinak jsem ráda že jsem udělala chutě, oba dva koláče stojí fakt za to!

    OdpovědětVymazat
  13. Ty rýžové těstoviny už jsem někde viděla, mně chutnají rýžové nudle...:) Na té čokoládě mám ráda, jak je naporcovaná, určitě se po ní kouknu. A o zelenince z lidlu ani nemluvím...:))

    OdpovědětVymazat
  14. Samé zajímavé věci, Lidl nikdy nezklame, a poslední dobou je i Kaufland dobrý, nejvíce mě zaujaly ty těstoviny. Nechutná to jako rýžové nudle?:)

    OdpovědětVymazat
  15. pěkný nákup :).. listové těsto jsem dneska také koupila, chystám se udělat něco na způsob pizzy se smetanou a tuňákem ale z listového těsta.. našla jsem to v blesku - byla tam příloha receptů z listového těsta a tohle mě hodně zaujalo.. chci to dělat zítra a určitě na to udělám receptík s fotkama :))

    Život malé Marti

    OdpovědětVymazat
  16. Zítra jedu k příteli, tak to vypadá, že tam u nich zaútočím na Lidl. :D
    Líbí se mi to kefírové mléko, to jsem tam snad ještě ani nezahlédla. :))
    Čokoládku Schogetten mám nejraději nugátovou. ♥

    OdpovědětVymazat
  17. jéé, a já si říkala, jak se dostat k těstovinám, po kterých se nebudu cítit jako s cihlou v břiše. díky za tip!

    OdpovědětVymazat
  18. Ӏncredible рoіnts. Great argumentѕ.

    Кеep up the аmazing sріrit.


    My wеb-sіte :: Testerone

    OdpovědětVymazat
  19. Ten kefír z Lidlu určitě vyzkouším :) mražená zelenina mi zabírá půl mrazáku, ale taky hrozně rychle mizí, po fazolkách se můžu utlouct :)) a jsem moc zvědavá na kaši z krup, ty mě zaujaly :)

    OdpovědětVymazat
  20. Koření z Lidlu je skvělé, akorát mě osobně na něm hrozně vadí jedna věc - jsou tam opravdu velké kusy pepře a je jich tam opravdu hodně. Použije-li tedy člověk koření jen trochu víc, hoří mu pusa :/

    OdpovědětVymazat
  21. V lidlu kromě těchto směsí kupuji ještě čínskou:)
    Když jsem ještě mohla čokoládu, tak ta Schogetten byla taky moje hodně oblíbená, líbí se mi jak je to naporcované:D
    Rýžové těstoviny už jsem jednou měla, spíš si kupuji rýžové nudle, ale asi si zase koupím tyto těstovinky:)
    Super tipy, to salátové koření mám taky, je skvělé:)

    OdpovědětVymazat
  22. mandle 17Kč/100g?? :O tak to si to ode dneška budu chodit do Tesca kontrolovat a čekat :D

    OdpovědětVymazat
  23. tak ty míchané vajíčka mě dostaly :D

    OdpovědětVymazat
  24. My brother suggested I might like this wеb site.
    Hе waѕ totаlly right. Thiѕ pоst truly madе
    my day. You cann't imagine just how much time I had spent for this information! Thanks!

    Also visit my page - New Bingo Sites

    OdpovědětVymazat
  25. Ahoj, chci se tě zeptat kolik si tak dáváš arašídovýho másla? Totiž já včera prostě zase měla večer bílý tvaroh a nabrala jsem si do něj polívkovou lžičkou PB ale pak jsem si řikala, jestli to není moc, tak jsem si to zvážila a uplně jsem se zhrozila, když váha ukázala 59g... ono totiž člověku to nepřijde, normálního másla by mě nikdy nenapadlo vzít si lžičkou, ale tohle je něco jinýho... je to normální? Jak dlouho ti tak ta sklenička vydrží? Já mam 340g.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jak kdy, většinou to nevážím. Ono je fakt, že se to nezdá. Když si to cvhci "hlídat". tak si dám do kaše třeba 20g, na toasty 30-40g. Ale někdy mám prostě chuť, tak si dám jen tak pár lžiček :D Většinou ale takovou 1 lžíci dávám :)

      Vymazat
  26. Vanilkovo tvarohový koláč vřele doporučuju, je to neskutečně vynikající! Dnes definitivně padl za vlast. Měla jsem ho celou dobu v lednici, studenej je totiž úplně nejlepší :) ještě jsem si ho ráno sypala sekanými mandlemi a skořicí... prostě mňamka,doporučuju !

    OdpovědětVymazat
  27. Můj notebook je taky věčně ve stávce, buď se nerozjede vůbec a když už se rozjede tak ho nesmím nechat "usnout" protože to už se určitě nerozjede :D Mraženou zeleninu bych taky potřebovala doplnit, lusky už z Lidlu mám, ale dochází mi můj milovaný hrášek a kukuřice :) Tuto čokoládu mám taky ráda, ale hořkou jsem ještě neměla. Ta cena je úžasná a příchutě taky :) A i ten kefír doma mám, jen jsem ho ještě nenačala neb ho pak budu muset rychle spotřebovat :D Píšeš že si ho odléváš, do čeho? ;) A oříškovou zásobu jsem si udělala minulý týden (kešu, lískové a mandle) protože mě v TRADIČNÍ ČESKÉ KUCHAŘCE zaujal recept na těstovinový salát s ořechy (těstoviny, jogurt+med a různé druhy oříšků).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No odlívám třeba do menší láhve (platové 0.3l nebo 0.5l) a beru s sebou na sváču ;)

      Vymazat
  28. Bezva nákup, oříšky v Tescu jsem nikdy nekupovala, ale když je tam mají tak levné, tak pro ně někdy zajdu! :)

    OdpovědětVymazat
  29. Já moc mraženou zeleinku nekupuji, vlastně vůbec :D Raději mám tu čerstvou, ale je to určitě dobrá alternativa do zásoby, mě zaujala ta Schogetten tmavá! Schogettenky jsou fakt dobré, ale tuhle tmavou jsem snad ještě u nás neviděla a pak ty košíčky z listového těsta, to je super! :)

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za všechny komentáře :) Odpovídám na ně tady na blogu ;)