středa 29. května 2013

Prokletí internetu? Aneb když vás a vaši postavu hodnotí jiní...

  Dneska to bude asi takový trošku otevřenější, trošku více osobnější článek. Vlastně jsem ho vůbec neměla v plánu psát. Ještě když jsem se ráno probudila, lámala jsem si hlavu, o čem by mohl být můj další příspěvek. Ale pak jsem rozklikla jeden článek od Cassey Ho a prostě mi to nedalo. Opět mě dostala (možná až přehnaná a neoprávněná) upřímnost některých lidí. No a jelikož se toto téma několikrát dotklo i mě, prostě nemůžu nereagovat :)

Začněme tedy zmiňovaným článkem od Cassey (celý článek ZDE). Cassey Ho jistě většina z nás zná. Zmiňovala jsem ji i v mém posledním příspěvku o tom, zda lze dosáhnout postavy, jakou má třeba právě ona. Proč jsem vybrala právě ji? No osobně myslím, že je hodně lidem vzorem - má krásné štíhlé tělo, žádný špíček navíc, jemné, ženské svaly... Prostě pro mnoho dívek po celém světě může být inspirací.


I takové fitness osobnosti, jako je Cassey, se může občas stát, že něco málo přibere. Stalo se to třeba i naší známé Zuzce Ligh a stává se to snad každému - to je prostě život, jednou jsi nahoře, jednou jsi dole. Ale upřímně, když přibere někdo jako Cassey 2 nebo 3 kila, pořád prostě bude vypadat perfektně :) Cassey ale nedávno psala o tom, jak ji postihlo další stěhování, že jedla více nezdravě. Prostě se už přestala cítit tak dobře jako dřív a rozhodla se ta nabraná kila shodit. Narážky na její postavu se objevovaly už dříve, ale co o ní napsali teď, to už mi přišlo trochu moc..


Komentář k této fotografii: "Americké holky udělají cokoliv pro to, aby zakryly své nedostatky i svou váhu. Na této fotce jde vidět, že břicho je zatažené, zadek zatlačený dozadu, nohy napnuté. Vidím trčící madla lásky (boky), vlasy na stranu, aby zakryly tuk na rukou. Vidím tlusté ruce a tlustý střed těla. Dívky, které někdy držely dietu, hubly, přibíraly (včetně mě) si všimnou, když si je někdo sám sebou nejistý a já můžu říct, že ona na této fotce nejistá je."

No, tak tomu tedy říkám zhodnocení. Nedovedu si představit, co to udělalo s psychikou Cassey. Zrovna povzbudivé to určitě nebylo. Tak jako tak, člověk se nad tímto prostě musí umět povznést, jinak by se z toho zbláznil. Zvlášť v případě Cassey či jiných fitness osobností, které své tělo prezentují veřejně pravidelně a tak nějak se od nich očekává, že budou vypadat dobře. I když...očekává..nezní to strašně? Mít povinnost nějak vypadat? Nemělo by záležet spíše i na jiných kvalitách, než jen na vzhledu?


No a jak už jsem psala v úvodu, toto téma se párkrát tak trochu dotklo i mě. Jelikož na svém blogu občas prezentuji i fotky mě samotné, je jasné, že ostatní mě prostě hodnotí. A tak už jsem se setkala s názory, že jsem oplácaná, tlustá, že má postava je kyprá. Nebo jsem dostala otázky, proč vypadám tak strašně, když tolik cvičím či doporučení, abych začala více makat, když chci být fitness trenérka. Samozřejmě, každý má právo vyjádřit svůj názor, to já opravdu nikomu neberu. Nechci si hrát na ublíženou, že tito lidé o mě neprávem prohlašují tyto věci, protože dnes již každý může říkat prakticky co chce. Ale nebudu zastírat to, že se mě to nedotkne.

Ono já to beru tak, že sama bych něco takového nikdy nikomu nedokázala napsat, i kdyby se mi jeho postava nelíbila sebevíc. Prostě bych radši nepsala nic. Vím totiž, že by taková slova prostě člověku ublížila. Málokdo by tohle někomu řekl přímo do očí (nebo alespoň ve většině případů), ale na internetu, pod záštitou Anonymity, je to najednou tak lehké, že ano... Já bych jen chtěla, aby si tito lidé uvědomili, co to dokáže s člověkem udělat. Většina nás žen/holek/dívek řeší svou postavu neustále a takovéto komentáře mohou někoho úplně snadno dovést třeba i k poruchám příjmu potravy.

Co pozoruji u sebe je to, že i mě takové komentáře ovlivní. Najednou se pak sama na sebe dívám jinak. I když jsem třeba byla spokojená, najednou mám pocit, že tlustá jsem.A řeknu vám, ztratit takhle sebevědomí není nic pěkného. Jsou lidi se kterými to nic neudělá, protože mají sebevědomí na rozdávání. Taky jsem měla období, kdy mě nerozhodilo nic a cítila jsem se skvěle za každých okolností. Ale pak má člověk chvíle, kdy ví, že prostě nějaké nedostatky tam jsou a pak se ho sebemenší kritika dotkne.

No, nechci z toho dělat stěžovací článek. A rozhodně nechci opět pomlouvat některé Anonymy (protože toho už tu bylo dost) - jsou to lidi, mají své názory, já to beru. Spíš mě to mrzí. Vždyť i kritika jde napsat rozumně, no ne? Nebo se pod ní daný člověk může alespoň podepsat. Samozřejmě se objevují i kladné a pozitivní komentáře, za ty jsem vždy nesmírně vděčná :) Ovšem jak už to tak bývá, člověku se vryjí do paměti hlavně ty negativní. Nevím, možná nedokážu snést kritiku. Nebo možná nedokážu snést jenom určitý druh kritiky - normálním způsobem napsánou od někoho, koho alespoň znám (nebo od někoho, kdo by se alespoň podepsal) bych ji určitě snesla lépe. No ale tak to prostě je, taky jsem jenom člověk a občas si potřebuji postěžovat :)

Nemám perfektní postavu, to je mi jasné. Ale kdo ji taky dokonalou má? A když už lidi kritizují i osobnosti, jako je Cassey nebo Zuzka? No člověk se prostě nikdy nezavděčí. Ale to je prostě život - každý jsme jiný, každý jsme individuál a každému z nás se líbí něco jiného. Jen někteří dávají své názory až moc intenzivně najevo bez pomyšlení na to, jak se pak kvůli tomu budou dotyční cítit. A to je to, co mě mrzí.

No a takový je můj názor na toto téma. Už mi to prostě nedalo a musela jsem to napsat. Ráda si přečtu i vaše názory, ať už jsou jakékoliv :) 


...................................................................................................................................


                     FACEBOOK - STRÁNKA
       FACEBOOK - SKUPINA
          ASK.FM




109 komentářů :

  1. Můj názor je že ty máš hezkou postavu a rozhodně tlustá nejseš.. co já bych dala za to vypadat jako ty :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Tohle mě taky hrozně zaráží a neskutečně mě to vytáčí. A mnohdy takový hodnocení píšou lidi, kteří ani zdaleka nedosahují takových výsledků, ať už se jedná o Cassey, Zuzku nebo o tebe. Vždy by se každý měl zamyslet nejprve na sebou a pak hodnotit druhé. Samozřejmě asertivně, jak říkáš..

    OdpovědětVymazat
  3. Víš ty co, většinou takhle kritizují lidi, kteří se buď ničemu nevěnují a neví, kolik je za tím dřiny. Jsou to lidi, co přesně jak bylo v tom komentáři - drží různé diety - většinou ty nesmyslné.. prostě lidi, co mají komplexy a potřebují to ventilovat. Vždycky jsem měla fobii z chození do posiloven, že na mě budou ti svalovci koukat a ty ženský mě tam soudit..ale pak mi došlo, že ti co tam takhle dřou a nějak vypadají, soudit nebudou. Spíš si cení lidí, co s tím něco dělají a podporují je. Kritizovali vždy jen ti, co téměř nezvedli zadek z gauče. Takže si z toho nic nedělej :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. přesně můj názor :-) mluvíš mi z duše :-)

      Vymazat
    2. Souhlasím, tohle je i můj názor.
      Je to hrozné, ale na světě je dost zakomplexovanejch zlejch lidí...kteří si hojí své mindráky na jiných :-( bohužel.
      Chtěla bych vidět jejich fyzickou kondici...a jejich třepající se pupky a placaté celulooozní zadky :-)
      Je pravda, že ten kdo na sobě maká právě ocení to, co se někomu jinému podařilo. Co je na něm "vymakané". Ví totiž kolik času, úsilí, energie a vůle se za tím vším skrývá. A že to není jen tak...pohoda, brnkačka.
      Hnusné komenty může napsat jen hnusný člověk. Ještě nejlépe anonym.
      Hlavu vzhůru, Monii, postavu máš hezky vysportovanou...a jsi úplně někde jinde (mnohem vyšší level uvažování) než nějací zabedněnci. I když to od nich ty jedovaté řeči určitě zabolí.

      Vymazat
    3. Myslím si, že obviňování autorů SLUŠNÉ kritiky z množství zamindrákované závisti je jen psychická obrana kritizovaného. Jestli je někdo vulgární, neslušný, agresivní - mým filtrem mi do mysli neprojde a nestojí mi za přemýšlení. Ale jestli mi někdo na blog napíše, že se mu moje postava nelíbí a přijde mu kyprá, tak to beru tak, že se mu moje postava nelíbí a připadá mu kyprá. Ale rozhodně si kvůli tomu nebudu kyprá připadat. Zkrátka co člověk to názor.

      Vymazat
    4. Přesně tak!(myslím ten komentář s psychickou obranou) (A já jsem hrdá anonymka, ne každý si chce zřizovat účty po všech čertech...Někdo se za koment podepíše, a stejně o něm ostatní píší jako o anonymovi...ale to už je zase jiné téma:-) ).

      Vymazat
    5. Také se nerada registruji. Např. účet na googlu chce telefonní číslo a to já rozhodně jen tak někomu nesvěřím. Povinné registrace jsou pro mě jen sběrna dat s kterými se kšeftuje. Je možná pravda, že spousta negativních komentářů píší anonymové, ale nechápu ten požadavek podpisu. Jestliže zakončím tento můj příspěvek podpisem Anna Skácelová (jakože se tak doopravdy jmenuji), tak beztak stále zůstávám anonymní a na obsahu mého komentáře to nic nezmění. Chápu, že to může být kolikrát nepříjemné. Ale i v osobním životě to funguje tak, že čím více lidí člověk zná, tím se nachází pod hustější palbou kritiky a jestli jí někdo v reálu neřekne do očí? Za zády je to snad ještě horší řekla bych. Já sem chodím moc ráda, ale hlavně kvůli receptům a Mončin život je už pro mě takovou týdenní reality show na kterou se ráda podívám :). Tento blog má obrovskou sledovanost, je jasné, že počet kritiků bude stoupat, ale kladné názory zatím převažují což je důležité.

      Vymazat
    6. Jen pro info - účet na Googlu telefoní číslo nepožaduje, respektive nabízí jeho zadání, ale tento krok je nepovinný a dá se přeskočit. Vše co stačí je emailová adresa, třeba i nově založená :-)

      Vymazat
    7. Nikdo se nemusí registrovat, stačí vybrat možnost Název/adresa a vyplnit jméno. Nebo dát tedy Anonymní a přidat podpis nakonec. A proč že mi na tom tolik záleží? Já nevím, prostě mi to příjde tak nějak slušné, když už člověk vyjadřuje svůj názor. Navíc by pak nikdo nemusel házet všechny Anonymní do jednoho pytle. Když se někdo podepíše a komentuje víckrát, tak aspoň vím, s čím si ho mám spojit, tak nějak ho prostě už znám z těch komentářů. Ale když se ani nepodepíše, tak nevím, zda je na mém blogu poprvé, zda mi už předtím něco psal... Podle mě není takový problém přidat jméno nebo alespoň nějakou přezdívku.

      Vymazat
    8. Anna Skácelová30. května 2013 v 19:59

      Aha, tak to chápu. V každém případě, máš bezva blog, prošla jsi bezva změnou, jsi bezva holka, tak prostě toho se drž a uvidíš, že časem jak si tím začneš být i sama jistější, tak tě už nic nezlomí. Měj se pěkně.

      Vymazat
  4. Skvělý článek, máš naprostou pravdu. Anonymni negativní komentare jsou hrozne a ackoliv musím zatim zaklepat, ze jsem se na blogu nesetkala, vím, jak to s clovekem zamava.
    Tlustá rozhodně nejsi a vetsinou to pisi zakomplexovani ubozaci, jejichž vzorem jsou vyhuble anorekticky a lide, kt. se na sebe boji podívat do zrcadla.
    pevný nervy a vykasli se na ne, nestoji to za to :)

    OdpovědětVymazat
  5. Já jsem naopak ráda i za kritiku, tím myslím tu konstruktivní. Nemyslím hloupé komentáře a urážky, to mě dokáže spíš naštvat, ale nazabírám si je, naštěstí. Každopádně pokud člověk svoje fotky zveřejní, musí očekávat různé reakce a být si sám sebou natolik jistý, že ho to nerozhází. Osobně píši i negativní komentáře, pokud jsem o jejich pravdivosti přesvědčena.

    OdpovědětVymazat
  6. Podle mě anonymně kritizují hlavně ti, co jsou sami tlustí a oplácaní, ale protože jsou schovaní za monitorem a klávesnicí, nikdo je nevidí. A nemají tolik odvahy, aby své fotky ukázali na internetu, to bychom se pak asi divili :-D Mám ráda tvůj blog a postavu máš skvělou, kdybych tak měla taky takovou :-)

    OdpovědětVymazat
  7. Být tebou, tak se na to prostě vykašlu. ;)
    Přesně jak píšeš, sto lidí, sto názorů.
    Nikdy tady nebudou psát jen tví fanoušci, nebudeš dostávat jen ty nejlepší komentáře se superlativy.
    K naší smůle, Češi jsou všeobecně dost závistiví a nepřejícní, což se mi dost často potvrzuje. Proto si spousta zamindárkovaných lidí ventiluje svoje problémy tímto způsobem. Vím, že na to reagovala například KatieSandra nebo Nikki, že prostě "odstřihly" anonymy zrušením možnosti přispívání anonymních komentářů. Mně to přijde vůči těm slušním nefér.
    Já jsem zatím žádný extra hnusný komentář ke své postavě nebo osobě nedostala, ale věřím tomu, že jednou to přijde.
    Netrap se lidskou závistí a záští, protože lidská blbost je nekonečná!
    Radši si jdi zacvičit a hned bude líp. :))

    OdpovědětVymazat
  8. Mony, máš báječnou postavu! Sleduji tvůj blog skoro od začátku a vím jak moc si se na to jak vypadáš nadřela, tak se nenechej vykolej! Hlavu vzhůru, žádná pitomá narážka nestojí za trápení na to život moc krátký. :)

    OdpovědětVymazat
  9. Nejhorší je, že za těmihle komentáři stojí většinou zakomplexovaní lidé, kteří by dali nevím co za to, vypadat aspoň trošičku jako ty, ale protože na to nemají vůli (chuť, čas,...), tak chtějí shodit i tebe.....člověk by si mohl myslet, že to asi napíše osoba, která je dokonalá, bez gramu tuku a chybičky na kráse, ale bohužel je to přesně naopak :/ Holt anonymita bere za své....

    OdpovědětVymazat
  10. No k tomuto musím napsat jediné. Ti lidi, kteří kritizují ani tak nekritizují tebe nebo nás..Oni asi spíš potřebují být na někoho hnusní a je jim jedno na koho..rozkliknou nějakou stránku, podívají se na fotky a sjedou do komentářů a píšou. Už se mi totiž stalo(docela nedávno), že jsem na blog dávala tabulku s energetickýma a nutričníma hodnotama k jedné müsli tyčince.. No a slečna anonymní mi napsala. " S takovým jídelníčkem a výživovýma hodnotama nikdy nezhubneš" a ještě něco tam bylo ve smuslu, že jsem pěkně blbá ať se podívám na poměr sacharidů a bílkovin a že to mi nestačí... No prostě hned mi bylo jasné, že článek ani nečetla a o tabulce si myslela, že je to můj denní příjem. Takže brát vážně kritiku od někoho, kdo si ani nepřečte článek, opravdu nebudu..:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky mám pocit, že někteří články ani nečtou, podle těch komentářů nebo jejich následných dotazů. Pak jak sama píšeš, nemá cenu se takovými komentáři (nebo kritikami) vůbec zaobírat :)

      Vymazat
  11. Je mi líto, že ti blog přinesl i tyhle nepříjemné pocity...jsem bohužel sama hodně citlivka, vztahovačná a pamatuju si snad každou výtku a negativní poznámku za posledních pár let, co mi kdo řekl..četla jsem nedávno ten článek Cassey, kde psala, jak přibrala...bylo mi jí líto, protože vím jak to muselo zabolet...a co se týče komentářů na tvou postavu, asi lidé neumí rozeznat muskulaturu a tuk, hodně ses vypracovala a mně se osobně ty namakanější postavy líbí víc, než dráty do betonu :)

    OdpovědětVymazat
  12. ano každý příjímáme kritiku od okolí, a na blogu kde vystavíš svou fotku se s tím musíme smířit. já osobně příjímám takovou kritiku dost špatně a dotkne se mě to, sebevědomí na rozdávání nemám. i v reálném životě se setkávám s kritikou na mou postavu, ale naučila jsem se to neřešit, hlavně že já jsem spokojená:)

    OdpovědětVymazat
  13. Mončo klid, to je normální, že lidi rejpou, kritizujou a nejvíc ti, kdo na to nemají vůbec právo a měli by jen šoupat nohama ;) udělala a děláš hodně pro to, aby byla zdravá a to je přece hlavní. Navíc Zuzka, Cassey, Jill apod. se svými figurami živí. To je hlavní rozdíl mezi jejich postavou a námi, běžnými lidmi. Už jsem psala k někomu komentář a napíšu to i tobě-já mít za pr*elí tým lidí, kteří mě podpoří (výživový poradce, trenér) a mít čas jen na správné jídlo a cvičení plus k tomu mít finance na 100%ně ok jídlo, tak jsem taky úplně jinde. Ale my jsme běžné smrtelnice, žijeme normální životy a to, že jsme V KONDICI, ZDRAVÉ a INFORMOVANÉ je hlavní. Takže anonymové nechť si zametou před svým prahem a klíd ;) Btw Trenér nemusí být prototyp dokonalosti zvenku. Hlavní u něj jsou znalosti a psychologie, aby uměl člověka/klienta i motivovat, podpořit atd a to že sám nemá třeba úplně závodnickou postavu třeba podle mě není měřítko, mě by to naopak asi demotivovalo, jako že není běžnej smrtelník jako já :-P

    OdpovědětVymazat
  14. Ahojky na tohle nešlo nereagovat:-)

    Já si prostě myslím že jde čistě jen o závist..závist lidí kteří se snaží shodit ostatní, sami nic nedokázali a vědí, že takovým komentářem zasáhnou přesně tam kde to nejvíce bolí....přesně tam kde se to nás žen nejvíce dotýká a to je naše postava co si bude povídat :-)

    Já osobně když vidím jakkoliv člověka sportovat (hýbat se) je mi uplně fuk jestli je tlusty, hubený, starý nebo mladý...vždycky mám z něj radost, mám radost z toho že dělá něco pro své zdraví a proto aby se cítil dobře :-)

    OdpovědětVymazat
  15. Jde možná o to, zamyslet se nad tím, s jakým záměrem své fotky na internet dáváš. Jestli máš od toho nějaké určité očekávání, které se pak neshoduje s tím co nastane tak si nemyslím, že je chyba u kritiků - pokud samozřejmě nejsou vulgární a neslušní. Ono i obyčejné, slušné "mě se tvá postava moc nelíbí", v určité chvíli zabolí i přesto, že se nejedná o žádnou vulgaritu. Podle mě je to jenom na tobě, jak se k tomu postavíš. Třeba se i časem staneš vůči kritice odolnější a posune tě to dál. V každém případě se mi zdá, že v tě pocitech zatím jasno nemáš, píšeš: " Samozřejmě, každý má právo vyjádřit svůj názor, to já opravdu nikomu neberu. Nechci si hrát na ublíženou, že tito lidé o mě neprávem prohlašují tyto věci, protože...

    Tak mají na to právo nebo to prohlašují neprávem?

    Nemáš třeba nejdokonalejší postavu na světě, ale v blogování jsi jednička a k němu prostě sem tam uveřejnění nějáké té fotky patří. Přeju hodně štěstí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě nedávám své fotky na internet s tím, že chci číst jenom samou chválu. Je to spíše kvůli tomu, abych ukázala sama svůj pokrok a prostě ukázala, jak na tom jsem - a přecejen to ty fotky trochu spestří. Sama se ráda podívám, jak jiná blogerka vypadá nebo sleduji ráda pokroky. To je důvod, proč sem ty fotky občas dám :)

      Jinak tu větu, co kopíruješ, tu jsem asi čpatně vyjádřila. Právo na to samozřejmě mají, ta druhá část byla myšlena tak, že já nechci vystupovat jako někdo, kdo si myslí, že na to právo nemají, protože to tak není. No, je to krkolomně vyjádřeno, ale snad pochopitelné :)

      A děkuji :)

      Vymazat
  16. Mě se velmi líbí, že u Nikky na blogu můžou komentovat jen registrovaní uživatelé. Má to něco do sebe. Ať už píšu cokoliv, kladně nebo záporně - tak bylo mělo být automatické se podepsat, přece když mám názor, tak si za ním stojím.
    Já si myslím, že můžeš být spokojená se sebou, svou postavou a vším. Máš za sebou obrovský kus práce, studuješ, cvičíš, chodíš na brigádu, děláš si kurz trenéra, píšeš blog, sama si vaříš a chystáš si jídlo - zvládáš toho hrozně moc a myslím, že na sebe můžeš být pyšná.

    OdpovědětVymazat
  17. Monča má samozřejmě postavu skvělou a je důležité hlavně to, aby byla spokojená především sama se sebou. Ale víte, myslím, že těch kritiků by mi bylo asi spíš líto... Tak frustrující život! Je mnohem krásnější rozdávat radost a pozitivní emoce. A navíc zákon fyziky - akce a reakce. Jak jednoduché... Hlavu vzhůru!

    OdpovědětVymazat
  18. Četla jsem ráno ten post u Cassey a také jsem nevěřícně kroutila hlavou. Já hlavně nechápu jednu věc a to, kde se tahle zloba v lidech bere. Nedokážu pochopit, co člověka vede k tomu, aby napsal takový komentář. Co z toho má? Dobrý pocit, že si plivnul na někoho jiného? Anonymně? To je skutečně statečný akt hoden uznání...
    Jediná rada je umět se nad to povznést. Ale já sama bych nad takovými komentáři nedokázala mávnout rukou. Tudíž ti přeji pevné nervy a nenech se jimi od blogování či cvičení odradit, nestojí to za to :)

    OdpovědětVymazat
  19. Lidi, kteří tohle napíšou jsou buď 1. sami tlustí a nespokojení se svým tělem a nebo 2. závidí, že jsi ambiciozní a něco pro sebe děláš a oni toho nejsou schopni a nebo 3. jsou hubení od přírody, nepřiberou ani kdyby se cpali od rána do večera a tím pádem neví kolik stojí úsilí a dřiny některé lidi udržet nebo vylepšit si postavu!
    Vykašli se na takové lidi, vůbec si to neber k srdci ;) Hlavní je jaký máš se své postavy pocity Ty! Jen Ty a nikdo jiný!
    Podle mě máš krásnou postavu, podle toho jak jsi vypadala kdysi je to opravdu pokrok a já Tě můžu jen obdivovat, že si svůj život změnila takto od základu. Že jsi takto aktivní sama od sebe, že i když Tvá rodina kupuje ty "nezdravé" jídla, Ty si pořád jedeš tu svou "lajnu" :D ;) Já osobně nejsem schopná zhubnout pět kilo, které nutně potřebuji dát dolů....
    Btw: nedávno jsem mamce ukazovala nějaké food inspirace a pak ji chtěla ukázat fotky, jak jsi vypadala před tím, že jsi změnila životní styl a že je to krásná změna a které jsem tady na blogu viděla, ale nemohla jsem je vůbec najít :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji za komentář :) Ty fotky by měli být všedhny nahoře v záložce "Mé foto" ;)

      Vymazat
    2. Děkuji, jsou tam... Já teda nevím jak jsem to minule hledala :D
      A jak teď ty fotky vidím, tak je to opravdu krásná změna :) I v obličeji jsi hezčí :)
      Jen tak dál ;)

      Vymazat
  20. Já si hlavně myslím, že perfektní postava není v životě to nejdůležitější. Mě se hrozně líbí, že dokážeš skloubit školu, práci a ještě se k tomu věnovat cvičení a zdravému jídlu. A naprosto nevěřím tomu, že tyhle přiblblí komentáře píšou lidé s perfektní postavou.
    Terka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hlavne pre kazdeho dokonala postava znamena nieco ine, cize sa vzdy najdu ludia ktorym sa nebude nieco pacit

      Vymazat
  21. To je prostě jen hloupá závist. Máš skvělou postavu a tlustá rozhodně nejsi :) Kašli na ně a hlavu vzhůru jsi krásná :)

    OdpovědětVymazat
  22. Slova dokáží ublížit i od neznámých lidí, v žádném případě neomlouvám jejich agresi a zášť v takových komentářích, ale každý autor blogu musí počítat i s negativní kritikou. A není to jen o blogerkách, je to všude. Kdyby se každý měl sesypat z negativní kritiky, tak by přibylo sebevražd, psychických poruch a všeho možnýho. A když se člověk rozhodne publikovat své fotografie, musí s tím počítat dvojnásob. Možná za těmi zlými komentáři jsou závistivci a možná taky ne. To je ale úplně jedno, protože je jen na tobě, jestli tyto narážky budeš vnímat a brát osobně nebo ne. Máš volbu, jako každý jiný. Stejně jako se nechceš krmit hnusným a škodlivým jídlem, se taky nemusíš nechat krmit urážlivými řečmi. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je samozřejmě pravda, taky jsem počítala s tím, že se tu a tam nějaká kritika objeví. Jde jen o to, že to prostě člověka zamrzí a někdy to dost ovlivní to, jak se pak sám cítí. Ono někdy nad tím taky mávnu rukou, ale občas mě to zamrzí. Ne vždy to jde, povznést se nad to :)

      Vymazat
  23. Taky jsem na ten článek s Cassey narazila a opravdu to dokáže naštvat. Za prvé- její postava je pro mě vzor, chci mít ty její ženské svaly, jak si psala. Líbí se mi i Zuzka, ale víc mě to táhne ke Cassey.. Ale jak tohle někdo může napsat? Nemají nic jiného na práci než někoho bezdůvodně kritizovat?
    Stejně tak u tebe, nejsi tlustá, ani kyprá..máš krásnou vysportovanou posvtavu a všichni tu víme, že si jí nezískala zadarmo, ale tvrdě na ní makáš!:)
    Takže hlavu vzhůru! Bůhví, kdo nad těmi anonymy sedí..Jak vypadají atd.. Jseš víc než oni, tak jim to ukaž:)

    OdpovědětVymazat
  24. jak si psala, je důležité se nad to povznést, dělám to pro sebe a ne pr ostatní. Zrovna včera jsem kroutila hlavou nad jedním z přiznání holek (je to teď hrozná móda přiznání všeho možného, škol, pohlaví, zaměstnání a já nevím čeho ještě), holka si tam stěžovala, že nesnáší ty "vychrtlé namyšlené pí.i" a hned pod to psala, že se snaží zhubnout a přesto nemá kluka (přesnou formulaci už si nepamatuju)....jen mi nejde do hlavy, že když si myslí, že všechny hubené holky jsou takové, proč se snaží být jednou z nich?

    Chjo, můj postoj je takový, že vím, že nemám dokonalou postavu, ale mám jí daleko lepší než jsem měla před rokem, cítím se úžasně a vím, že se chci snažit dál, kvůli tmu člověku, co na mě kouká každý den ze zrcadla, já mu to prostě dlužím! :)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No to přiznání je teď vážně všude..já to teda nesleduji, akorát teď jsem koukala na přiznání blogerek a taky se tam nestačím divit. Spíše to píšou ale čtenářky než blogerky :D

      A napsala jsi to moc hezky - dělat to pro sebe, to je to nejdůležitější! :)

      Vymazat
  25. Já s oblibou říkám...hloupým a ošklivým nikdo nezávidí..a myslím si, že
    hnusné komentáře jsou z 99% psané závistivými a se sebou nespokojenými
    osobami.
    Ale to, že i zlý koment může opravdu zabolet, je věc jasná.
    Takže...jak praví můj oblíbený citát :

    Jsem vděčný
    za negativní lidi ve svém životě,
    Oni mi totiž přesně ukazují,
    kým nechci být.

    OdpovědětVymazat
  26. Máš pěknou postavu, tak se těmi lidmi ani nezaobírej, když nevíš jak vypadají oni..:) Lucka

    OdpovědětVymazat
  27. Taky občas přemýšlím, co lidi nutí k tomu, aby si vylívali vztek na ostatních.

    Možná to bude blbé přirovnání, ale člověk asi potřebuje proti něčemu bojovat nebo si na někom vybít vztek. Vemte si ve středověku, tam si dav mohl pěkně smlsnout na odsouzenci na smrt nebo na pranýř. Házet po něm kamení, ukazovat si na něj, nadávat mu.

    V minulém století se musela vybojovat spousta práv jako práva žen, černochů, taky byly války. Teď je názorů, co je špatné a co ne spousta, a lidi si můžou v anonymitě dovolit extrémní názory.

    Lidi nikdy nebudou úplně civilizovaní, to násilí (touhu ublížit) prostě máme v sobě a někteří to ventilují tímto způsobem.

    OdpovědětVymazat
  28. Podľa mna si to s týmto článkom uplne vystihla. Bohužiaľ tiež patrím medzi tých ľudí, ktorých sa práve takéto komentáre (teraz nemyslím v rámci blogu ale v sukromí) dokážu strašne dotknuť, pretože sama mám tak strašne malé sebavedomie a ked som stretla s dievčatami, ktoré začali ohovárať veľmi "nenápadným" spôsobom, neskutočne sa ma to dotklo a potom som sa videla naozaj tak, ako oni. Bohužiaľ takýto ľudia existujú, ktorí radšej komentujú iných ako keby sa mali pozrieť samy na seba. Čo sa týka Cassie, vo väčšine prípadov je to tak, že ľudia si tým liečia svoju vlastnú zakomplexovanosť, sedia pred počítačmi a miesto toho, aby samy so sebou niečo robili, radšej kritizujú tých, čo niečo dokázali. Tiež ti chcem povedať, že určite "pri sebe" nie si (ja osobne slovo tlstá, tučná neznášam a nepoužívam) a ja nedokážem pochopiť ľudí, ktorí dokážu vôbec niečo takéto na niekoho povedať.

    OdpovědětVymazat
  29. Naprosto tě chápu. Já jsem na postavu hrozně citlivá, jakmile mi někdo řekne něco špatnýho, hned se cejtim o tolik hůř a říkám si, jak bych měla ubrat jídlo a víc cvičit, jenom aby viděli, jak budu vypadat líp.. Ono nejde si to tak nebrat. Chápu, že ne každý je taková cïtlivka jako já... :D Ale asi vždycky to trochu zabolí, i když je člověk se sebou celkem spokojený. Ale je pak důležitý si uvědomit, od koho tahle slova přichází. A navíc.. vždycky to jde říct i líp, citlivěji.
    V tvém případě bych si z toho vážně nic nedělala, dost na sobě dřeš a je to vidět. :)

    OdpovědětVymazat
  30. Vždycky se najdou tací, kteří pro svou závistivost napíšou komentáře typu "jsi tlustá, kvůli tobě snad musí rozšiřovat i futra". Není však překvapením, že takoví píší pod záštitou Anonyma.
    Pokud je holka fakt oplácaná, ale evidentně se s tím snaží něco dělat (má fitblog kde píše svoje pokroky ve cvičení atd.), pak tyto komentáře vskutku nejsou na místě, protože podle mě spíš demotivují. Na druhé straně znám "macandy", které se doslova nacpou do obtáhlých legín a jdou na hambáč do města - to už je ale každého věc a tak pokud se slečna sama nezeptá na cizí názor, nevidím důvod, proč jí ho vnucovat ;).

    OdpovědětVymazat
  31. Tak já bych to zase neodsuzovala.. lepší, když se vyjádří upřímně, než aby mazal med kolem pusy.. když má někdo evidentně třeba špek na břiše, ten člověk to ví, tak mu přece nebudu říkat, že má dokonalé břicho.. A když si člověk na net dává fotky, tak s tím holt musí počítat, že ho ostatní budou hodnotit.

    OdpovědětVymazat
  32. Peta V z FB :) Tady je vidět, že máš rozum, empatii a pochopení. Ti co píší kritiku nemají právo nikoho hodnotit! zkrátka nemají! A pokud to udělají, tak je jen na jejich mentalitě a IQ jakým způsobem to udělají. Samozřejmě ti co kritizují a ještě tak neohrabaně, tak jsou to hlupáci a tahle jejich anonymní kritika se jim vrátí a už jistě vrací ve svém reálném životě!

    OdpovědětVymazat
  33. Já bych schválně chtěla vidět ty "chytráky" kteří kritizují tak hezké holky jako je Zuzka nebo Cassey.. chtěla bych vidět jak vypadají oni/ony když anonymně kritizují ale sami už svoji fotku nezveřejní.
    Podle mě je tady jediný důvod - ZÁVIST!!! Prostě závidí jak jsou hezké, vypracované, veselé a že je hodně lidí obdivuje a snaží se vypadat jako ony. To si myslím že platí i v tvém případě (tedy mám na mysli to že tebe lidé kritizují proto že máš super postavu a makáš na sobě a také to že máš blog který je hodně oblíbený).
    Takových lidí si nevšímej - lidé kteří závidí jsou všude - buď ráda a ber pozitivně to, že existují i lidé kteří tvoji práci na blogu i tvoji postavu ocení. Buď sama sebou, kašli na ostatní a žij tak jak to tobě nejlíp vyhovuje. Nikdy se totiž nezavděčíš všem, ale důležité je se líbit tomu na kom ti záleží :-)

    OdpovědětVymazat
  34. Ono asi jde o to, že si lidi pletou fitness blogerky a fitness modelky :D Jakmile nemáš max. 20% tuku a tím pádem krásně vyrýsované břišáky, jsi tlustá... Já mám podobnou postavu jako ty. Vím, kolik dřiny mě to stojí a jsem na sebe pyšná, že to dávám, ale ty břišáky se mi prostě rýsují, jenom když se prohýbám a protahuju :D Jinak jsou schované pod vrstvičkou tuku, co naplat. Nemůžeme každá vypadat jako Beautygloss, protože to už chce fakt specifický jídelníček, na který každý prostě nemá koule... A ti anonymové už vůbec ne :D

    OdpovědětVymazat
  35. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  36. Chápu, že takové komentáře zamrzí. Obzvlášť když pro někoho to třeba není tak snadné vypracovat postavu - jak třeba pro někoho jiného. A pak někdo z anonymů může říct něco ve smyslu - "Ty toho děláš tolik - a vypadáš takhle?" (nemyslí to konkrétně na Tebe, ale obecně). Ale ten anonym už za tím nevidí, jak by ta blogerka vypadala, kdyby do toho tu snahu nedávala.
    Já si třeba u sebe taky říkám - že už tak dlouho poctivě cvičím - a přijde mi, že zadek mám pořád nic moc. Tak se trochu obávám, kdy mi to nějaký anonym napíše :) Ale mně na blog chodí spíš menší množství milých holek :) Ono čím máš navštěvovanější blog - tím spíš se asi objeví i ti kritizující..

    OdpovědětVymazat
  37. Lidi jsou zvláštní. Někdy mi vážně zůstává až rozum stát nad tím, jak dokážou být někteří zlí, kritičtí, nepřejícní a vůbec...
    Mimoto já si myslím, že každý je dokonalý jinak. Svým vlastním jedinečným způsobem, škoda jen, že si to o sobě myslí tak málo lidí.:) A kromě toho v dnešní době je sice moc hezké, že každý může vyjádřit svůj názor, ale ona někdy ta přílišná svoboda opravdu spíš škodí než pomáhá.
    Zkrátka tvrdit někomu z něhož evidentně sálá sebejistota, pohoda a spokojenost, že vypadá tlustě/hrozně/blablabla mi přijde naprosto na hlavu.^^ Lidi jsou prostě zvláštní.^^

    OdpovědětVymazat
  38. Musíš se na to podívat jinak a brát to z té lepší stránky. Teprve až dosáhneš pořádné kritiky tak víš, že jsi doopravdy úspěšná, protože většina těch lidí co to píší jenom sedí na zadku a jsou zašklebení že mají horší postavu než ty. A když už jsi dosáhla stejných kritiků jako Cassey nebo Zuzka tak to ber jako čest a jen se nad tím pousměj :D :)

    Já jsem si tě hrozně oblíbila právě protože máš normální postavu, nejsi žádná vychrtlina, ale prostě normální zdravá holka :) Možná že oblečenou by tě lidi mohli hodit do stejné skupiny jako dalších milión holek, ale v momentě kdy přidáš fotku kde jdou krásně vidět tvoje břišáky nebo svaly na rukách či zádech, tak je jasné že ty na sobě makáš a ti co píší že jsi oplácaná apod. ti jen závidí, protože málokdo to dotáhl a vůbec dotáhne tak daleko jako ty :) Já osobně tě beru jako vzor a tvoje postava je podle mě naprosto perfektní a navíc ještě o této oblasti které se věnuješ (fitness a jídlo) víš spoustu věcí, takže si na tvůj blog můžou lidi chodit pro rady a inspiraci :)

    OdpovědětVymazat
  39. Uprimne - vychrtla nejsi :D ale podle mas bezvadnou postavu, ta kterou by hodne holek dalo cokoliv ... a dalsi vec je, ze oplacany clovek muze byt mnohem zdravejsi nez vychrtlina, ktera je hubena jen diky nedostatku jidla a ne sportovani ... takze asi tak - pro me jsi vzor, i kdyz nevypadas jako fitnesska, porad se mi tvoje postava libi a hlavne si myslim, ze ji mas taslouzenw vymakanou, ne "vyhlafovelou" (to byl pred rokem a pul muj pripad trochu xD)

    OdpovědětVymazat
  40. Tvůj článek mě teď připomněl vyjádření jednoho psychologa (mám dojem, že v magazínu Reflex), kdy byl dotazován, proč se někteří lidé tak neotřele a vulgárně vyjadřují v různých internetových diskuzích.
    Pokud jsem ho správně pochopila, vysvětloval to na principu davového syndromu, jakmile má člověk pocit anonymity, přestává se ovládat. Samozřejmě, toto je jiný případ. Většina rozumných lidí se i přes internet vyjadřuje slušně a nemá důvod někoho ponižovat anebo si na něm vylívat zlost. Jedná se samozřejmě (jako vždy) o člověk frustrovaného, trpícího depresemi, apod. Taky se mi na blogu objevilo spoustu narážek na můj vzhled, ale obvykle to ignoruji. :))

    OdpovědětVymazat
  41. Děkuji za tento článek..

    já bych k tomu jen řekla, že nechápu, proč má kdokoli potřebu vyjadřovat svůj názor o cizím těle :) jasně, je super vyjadřovat své názory a diskutovat je, ale co je to za názor "neztloustla jsi?" "tady vypadáš tlustě" ale i "jsi krásně hubená" ... je to cizí tělo a mě osobně třeba vyjádření tohoto typu nezajímá ani když mi ho řiká kluk, co mi chce jen lichotit. Ale zas chápu, že plno lidí to bere jinak, tak já to většinou jen ignoruji.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No tak jedna věc je cizí tělo na cizím člověku a druhá cizí tělo vyfocené ve spodním prádle někde na blogu:-)

      Vymazat
    2. " cizí tělo na cizím člověku" ? :D asi chápu, co chceš říct ale tohle mě pobavilo :D zní to hrozně dobře :)

      Vymazat
  42. máš super postavu! podle mě nejvíc kritizují ti, co mají ze sebe největší mindráky...

    OdpovědětVymazat
  43. Úplne ťa chápem a viem sa do tvojich pocitov stopercentne vžiť. Ja sama nie som chudá ale žensky štíhla a mám silné nohy a boky avšak cvičím pravidelne už 4 roky a viem, že svoju postavu mám vymakanú. Cvičím pre dobrý pocit a aj pre možnosť najesť sa občas do popuku :) Občas saale aj tak stretnem s kritikou a s poznámkou, že ak by som bola štíhlejšia hneď by som lepšie vyzerala, alebo minule mi kamarát športovec povedal, že musím niečo robiť zle, kedže mi to chudnutie nejde a ja na neho že ja ale vôbec nechudnem a som spokojná aká som :D
    Mrzí ma, že mnoho ľudí má potrebu riešiť druhých ľudí a najmä ich vzhľad a hlavne bez toho aby o tom človeku niečo vedeli alebo ho poznali. Nepoznám výstižnejšie heslo ako "if you don't have anything nice to say dont say anything at all". Vzhľad nie je všetko a je mi smutno z toho že dnes sa toľko rieši a ak nesplňujete tzv."ideály" ste menejcenní.

    OdpovědětVymazat
  44. Úžasný článek! :-) Aneb: Neposlouchejte negativní lidi, oni vědí všechno, ale nemají nic:-))

    OdpovědětVymazat
  45. Nečetla jsem všechny komentáře, tak snad nebudu někoho opakovat. Z mé strany je to tak, že tito kritici si neuvědomují, kolik lidí to zasáhne. Samozřejmě je to mířeno cíleně třeba proti tobě, nebo proti v článku zmíněných slečnám apod., ale jako...kolik čtenářek dosahuje vzhledu tvé postavy? Vem si, jak se to dotkne tebe, ale taky si uvědom, jak se to dotkne další spousty z nás, kteří mají postavu horší než ty... Já nechápu, co by ti lidi fakt chtěli! Vyhublé anorektičky? Co je to proboha za blbost! Myslím, že je důležité, ať jsme spokojeni sami se sebou, ať jsou s námi spokojeni partneři a názory ostatních nám můžou být ukradené. Nenech se rozhodit nějakými hloupými názory, jsi určitě chytrá holka a postavu máš naprosto akorát. Těm blbečkům, co tvrdí opak, hlavně nevěnuj ani špetku pozornosti.

    OdpovědětVymazat
  46. Nad tím je potřeba se povznést, i když chápu že to zamrzí, ale to k blogování patří, cokoliv napíšeš nebo dáš na internet může být použito proti tobě, a Anonymní rejpalové se ve všem dost vyžívají....Já na blog svoji postavu moc nedávám, ne proto že bych se styděla jak vypadám, jsem CELKEM spokojená, ale nestojím o to, aby si na mě někdo zvyšoval sebevědomí tím že bude psát chytrácké komentáře o tom jak vypadám. A tak když mi přijde ošklivý komentář (hlavně to je teda u článků, kde píšu něco víc ze svého života), je to jen něco ve smyslu že jsem tupá trapná kráva, takže to mě opravdu spíš pobaví :)
    Nic si z toho nedělej, postavu máš pěknou, rozhodně ne kyprou :D A někdy mi zůstává rozum stát nad tím, jak může někdo chodit na blog co se mu nelíbí a psát tam ošklivé komentáře...jasně, taky jsem narazila na plno blogů co se mi nelíbilo, nebo třeba když vidím něčí postavu, co se mi nelíbí....tak si to řeknu v duchu, ale opravdu nemám potřebu to někomu vykládat D:
    A když někdo kritizuje Cassey, Zuzku apod., tak v tom není nic jiného než závist, protože jejich postava je objektivně prostě perfektní, a i ve svém "tlustém" období pořád vypadají lépe než 98% populace, takže jakákoliv kritika je v tomhle případě absolutně mimo :)

    OdpovědětVymazat
  47. Skvělý článek! Bohužel já kritiku neumím zvládat skoro vůbec a co se týče postavy tak úplně...stačilo mi, aby mi někdo napsal, že jsem tlustá a dlouho jsem se musela přemlouvat (resp. přítel mě přemlouval) do jídla. Máma mi takhle zkazila část dovolený, protože měla kecy, že si nesu dortík k večeři (myslela to ve srandě =/). Naštěstí se mi stává spíš opak (anonymové píšou, že jsem moc hubená) a to mi zase nevadí - každý prostě vnímá hubenost jinak :)
    Lidi dokážou být neskutečně hnusní, zvláště takhle na netu, kde se mohou skrýt pod záštitou anonymity. Vůbec si neuvědomují, co to můžete udělat se psychikou daného člověka :(

    OdpovědětVymazat
  48. Moni, podívej, co jsi všechno dokázala (a zdaleka tomu není konec ;) - studuješ VŠ, pracuješ ve fitku, děláš si kurz, stíháš sem na blog psát perfektní články - ať už to jsou zajímavé recepty, inspirace, postřehy..., tvůj blog je jeden z nejčtenějších. Jsi příjemná, chytrá, milá, holka a vypadáš moc hezky!!! Takže ať si ty 'frajerky', co sem píšou ty svoje trapný komentáře, aby si zvýšily ego, ať si jdou radši zaběhat a nechají tě DÝCHAT. Hlavu vzhůru ;) A nepřestávej psát!

    OdpovědětVymazat
  49. takové komentáře píší zakomplexovaní lidé, je lepší to brát s nadsázkou. Pokud je člověk se sebou spokojenej, tak by se měl nad takovými komentáři pousmát :)

    OdpovědětVymazat
  50. To je mĕ líto, ale to se opravdu stává a tak nĕjak s tím človĕk musí počítat, stalo se mĕ taky mnoho nehezkého v internetovém svĕtĕ a už se tím netrápím, snažím se nad to povznést. Prakticky je takový človĕk chudák, protože veřejnĕ nedokáže napsat a jen se schovává za anonymitu.

    OdpovědětVymazat
  51. Tak to mě mrzí, je mi jasný, že se to člověka dotkne, i když je ta kritika napsaná slušně. Mně se naopak tvoje postava líbí moc, jsem stejně vysoká jako ty a snažím se zhubnout posledních pár kg, abych se dostala z nadváhy a tvoje fotky jsou pro mě obrovskou inspirací! Chápu, že každému se líbí něco jiného, ale říct, že jsi tlustá? To by mě pak zajímalo, jak si představují někoho štíhlého!

    OdpovědětVymazat
  52. Mluvím možná za většinu čtenářů/ek, ale mít tvou postavu a vůli, ke štěstí už by mi chybělo jen málo, strašně ti postavu závidím i elán, já nikdy takovou-ani podobnou mít nebudu, na to jsem bohužel docela lenoch a zároveň jedlík, ale tvá postava je naprosto bezchybná!;)

    OdpovědětVymazat
  53. Jestli je tato slečna tlustá, tak já jsem asi morbidně obézní... Tu slečnu nemám ráda, ale abych se do ní navážela, že je tlustá ?Přijde mi to ubohý.
    Kam ta společnost spěje, když je někdo schopen tohle napsat štíhlý holce.

    OdpovědětVymazat
  54. Ahoj, to co jsi napsala, o tom urážení atd. V tom se naprosto vidím. O to, to víc bolí, když ti to řekne mamka.. Prostě jsem před rokem trošku přibrala a ona mi už hned řekla, že jsem vyžraná. To bolelo hodně. A strašně moc jsem ji chtěla ukázat, že nejsem taková jakou mě vidí. Nikdy jsem nebyla ždná super hubendíra...A začala jsem běhat, posilovat, chodit do fitka a všechno pro to, aby mě viděla jako dřív. Váhově jsem nic nezhubla a utvořila se mi krásná sportovní postava se kterou jsem v rámci možností docela spokojená.(nikdy není člověk se sebou spokojený :-D) No a myslela jsem si, že si toho všimne a pochválí mě nebo mi něco kladného na to řekne. Místo toho mi řekla, že mám postavu jako kluk a obří ramena.. Hodně jsem se naštvala, protože jsem nad sebou vážně hodně mákla. Tak jsem to prostě přešla a od té doby jsem naprosto nadšená se svou postavou (ať si říká kdo chce co chce - dokonce i maminka) a taky neuvěřitelně zapálená do fitka a všeho kolem. Tak mě moc potěilo, že v tom nejsem sama a že je tady další takový ''šílenec'' do posilování jako já. Sleduji tě už delší dobu i na fb a byla jsi a pořád jsi pro mě inspirací co bych měla jíst a jaký cviky si udělat .. Moc děkuji, tvé články mě nakopávaly do zadku, když jsem to už už chtěla vzdát.

    B.B.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Presne tak... Okolie poväčšine reaguje normálne, keď schudnem, pochvália ma, keď priberiem, upozornia na to. Horšie je to s mamou, tá vôbec nevyberá slová, niekedy mám až pocit, že jej záleží len na vzhľade. Teraz som pribrala a to, ako ma ona kvôli tomu uráža a nadáva mi, mi berie všetku chuť do cvičenia aj správneho jedenia. Máme kvôli tomu veľmi zlý vzťah, stále sa hádame. Chcem schudnúť, hlavne kvôli sebe, ale jej sa nikdy nič nepáči a nikdy sa jej ničím nezavďačím. Keď jem zdravo, stále ma pokúša sladkosťami a keď si nejakú dám, tak už podľa nej žeriem ako prasa...

      Vymazat
    2. Mám to stejně. Moje mamka taky není žádná twiggy.. Mě pomohlo to, že jsem ji začala v tomto ohledu ignorovat a hupla do cvičení na 100%. Strašně mě to uvolnilo a odpoutalo od ní. já jsem spokojená, že něco dělám, a to že mám špíček na víc - je mi už jedno.. a to, že si dáš nějakou čokoládičku..No a co? Kdo ne? Každýho přepadne chut.:-)

      B.B.

      Vymazat
  55. Vím, že tento komentář pod tento článek nepatří, ale po cvičení jím jablko, tvaroh a 10 g dobré vlákniny, můžu toto jídlo jíst i po 20 minutovém ježdění na kole? Děkuju, Mončo:)

    OdpovědětVymazat
  56. S tím musíš už počítat. Jsi úspěšná, hodně jsi toho dokázala.. a myslíš, že ti to budou přát úplně všichni? :D S tím mám zkušenosti úplně stejné - čím jsi šťastnější, úspěšnější.., tím máš víc nepřátel a lidí, co se tě snaží srazit. Přitom se akorát schovávají za anonymitu a do očí by ti to nikdy neřekli. Kritika Zuzky, Cassey, tebe, to je akorát závist od někoho, kdo sám se sebou není spokojený a je línej zvednout zadek a dělat pro sebe něco.
    Nic si z toho nedělej, ale počítej s tím, že takových komentářů bude určitě ještě přibývat, čím budeš úspěšnější :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlas s BG. Cim je clovek uspesnejsi tim vic nekterejm( anonymum) lezi v zaludku. Takze to jen dokazuje, ze si dobra a delas to dobre:DD
      Tak radim sr.. na anonymy:)

      Vymazat
    2. No to jediné mě na tom asi těší :D

      Vymazat
  57. Jestli chceš být fitness trenérka, tak já tě beru všema deseti :)) na ostatní kašli, hold na blbce narazíš vždy a všude ;)

    OdpovědětVymazat
  58. Lidi, kteří tohle píšou, jsou buď sami tlustí nebo mají postavu štíhlou od přírody (a nebo jsou prostě nechutně namyšlení). Nad tím je třeba se povznést, protože ten člověk to píše s tím, že tě chce urazit, není možné, aby to někdo napsal ,jen tak'. Stejně se většinou ani nepodepíší. Je to hrozné, ale k blogování to prostě patří. Čím je člověk úspěšnější, tím více negativních komentářů se u něj objevuje. Zdravý životní styl děláme pro sebe, ne pro ostatní. :)

    OdpovědětVymazat
  59. Vždyť ty máš nádhernou postavu, takže si s takovými komentáři nemusíš lámat hlavu.. Ale vím, že to člověku nedá a taková kritika mu hlodá v hlavě. Chce to opravdu umět se nad některé komentáře, hlavně od anonymů, povznést. Mě stejně přijde, že za anonymy, kteří pobrali všechnu moudrost světa a jsou "nejkrásnější/nejštíhlejší/prostě nejlepší" se skrývá jen pouhá závist. :)

    OdpovědětVymazat
  60. a tohle se nestává jen fitness bloggerkám..často vidím anonymní (a zcela neopodstatněnou kritiku) na fashion blzích..třeba když má dotyčná pěkný outfit a někdo napíše, že v tom vypadá tlustě nebo že má křivé prsty na nohách, může mě to vytočit..tohle vážně nechápu a mám pocit, že anonymové si na někom prostě potřebují vybít zlost..myslím, že kritika, která je sdělena přiměřeným, mírným způsobem a je pravdivá, dokáže člověka posunout a často se pak na věci začne dívat i z jiného úhlu a vylepšit je..ale rozhodně je naprosto nepochopitelné napsat 'brutální' komentář, který někoho srazí k zemi..
    a potom je v tom podle mě i ten kult krásy a štíhlosti..dnes musí být každý perfektní, superštíhlý (ale ne moc, protože to by pak byl vychrtlý a nepěkný), bezchybný..když někdo vidí např. proměnu nějaké paní ze 130 kg na 80, neodváží se jí říct, že je tlustá, ale jeho slova jsou plná chvály..ale pokud už nevidí žádný strhující příběh v pozadí, už je vyžraná a měla by se sebou něco dělat..
    já sama nesu kritiku (i dobře podanou) dost špatně, ale opravdu ti radím, netrap se tím..jsi neskutečná borka a já tě prostě obdivuju a každý ať si říká co chce..

    OdpovědětVymazat
  61. Napsala bych ti: hoď to za hlavu, takové komentáře neřeš, ale je mi jasné, že tohle se lehce řekne a stejně to nepomůže :)
    Myslím, že máš super postavu a určitě i skvělou fyzičku, určitě se cítíš fit a jíš zdravě tak co víc si přát. Já tě obdivuju a moc ráda chodím na tvůj blog :)
    A ten komentář ke Cassey mě dost zarazil! Ani bych nepoznala, že přibrala, pořád její postava je super a že by byly vidět nějaké faldy na bocích se mi nezdá. Nevím co by ten autor komentáře řekl na mě :D Když lidi kritizujou fitnessky jako je Zuzka nebo třeba Cassey, tak si myslím, že spíš jen tiše závidí a takovýma hnusnými komentáři si jen zvyšují ego. Hold někdo takový je, s tím se nic nenadělá..
    Upřímně, nesnáším když kdokoliv skenuje až moc postavy lidí a pak prohlašuje: tahle ztloustla, tamta má velký stehna a tamta zase břicho.. už mě to nebaví

    OdpovědětVymazat
  62. Tvůj pozitivní vztah ke sportu, k jídlu, mi přijde naprosto úžasný! Chodím se sem dobíjet, takže děkuji! Máš krásnou vysportovanou postavu, bohužel internet umožňuje anonymní kritiku, která je úplně ze všeho nejlehčí. Kritizovat je vždycky lehké, zvlášť anonymně. Můžeš být pyšná, jsi inspirací pro mnoho holek, žen.. Ještě jednou díky!

    OdpovědětVymazat
  63. Na jednu stranu jsem byla například ráda, když mi najednou lidi otevřeli oči. Sice na mě byli hnusní, že jsem tlustá (neříkám, že teď už ne, ale rozhodně vypadám lépe) a jejich názor na obézního člověka se dá vyjádřit i slušněji a často jsem se utápěla v depresích přejídáním se, ale stále to byli oni, které jsem chtěla přesvědčit. Sama jsem si tlustá nepřišla, byla jsem se sebou spokojená, nezáleželo mi na tom, jak vypadám. Ani mámu jsem neposlouchala. Co mě dost zarazilo, přesně jak říkáš, jednou jsi nahoře, jednou dole. Já z prosince na leden měla dost kritické období, kdy jsem sice do plesu zhubla 5 kilo, ale jak. Za den jsem snědla maximálně oběd v podobě pečného lososa s trochou salátu a jen jak mi trochu zalehlo, šla jsem na dvě hodiny cvičit a umírala na hlad. To jen z toho, že jsem prostě musela přesvědčit ostatní, jak se mi krásně hubnutí daří. Měla jsem tudíž 74 kilo, je to téměř půl roku a já mám o osm kilo víc, protože mi nepřijde už tak důležité uspokojovat lidské názory s postavou, sice se necítím dobře,ale cítím se dobře psychicky a neberu si názory ostatní. Jak, ale člověka někdo může soudit z videa a fotky? "Na fotkách vypadáš hubeně, na videu jsi ale byla rozkydlá jako předtím?" .. Je hnus, když tohle někdo dokáže napsat někomu dalšímu, aniž by si nejdříve nezametl před vlastním práhem. Cassey je absolutně úžasná, ať už přibrala pár kilo a nebo ne. Naopak si myslím, že jí to sluší o dost víc, než předtím. A toho člověka, bych za ten komentář nakopala do koulí. :D

    OdpovědětVymazat
  64. víš co já jsem vypozorovala? Že ti anonymové rejpou většinou do věcí, co nejspíš oni sami jsou. Čili, když ti někdo napíše, že máš velkou prdel, tak on ji má 4x větší, ale jenom aby nevypadal blbě a neztratil tvář, tak to napíše tobě. Anonymové jsou v 90% (nemyslím teď ty s tou opravdu konstruktuvní kritikou napsanou lidsky, nebo s povzbudivými milými komentáři) lidi, co mají nějakej šílenej komplex ze svojí postavy, chování nebo prostě si o sobě myslí až moc.

    Já už je neřeším, musela bych se z toho zbláznit. To, že někdo kritizuje zrovna tebe, je jako kritizovat třeba Zuzku. Jste všichni jenom lidi, ty, Cassey, Zuzka a dokonce i ten anonym. Jenom hold on asi sedí doma na prdeli jak knedla, u PC nejspíš balíček chipsů a píše nenávistné komentáře, protože závidí, že ty jsi ten zadek zvedla a něco jsi se sebou začala dělat...

    Mě osobně se tvoje postava hodně líbí, jsi můj velkej vzor a doufám, že tě takový pitomci nesrazej na kolena nikdy, aby si to vzdala! A pro nějaký frajery, co se divěj, že ty chceš být fitness trenérka, doporučovala bych jim zavítat do některých fitness center... To jak vypadají fitness trenéři, kteří radí s výživou, nebo se cvičením je kolikrát velmi úsměvné...

    Sakra, nějak jsem se rozvášnila XD

    OdpovědětVymazat
  65. Ahoj Moniko, víš na tohle je jen jedna rada, ale to bohužel se musí člověk naučit sám a časem, to nejde si přikázat, také mi to trvalo pár let a až teď na prahu 40-ky, mohu říct, že to jde,ale někdy to skřípe.:-) Tak ta rada:

    MUSÍ ČLOVĚK MÍT RÁD SÁM SEBE!!!!!

    Protože to tak je a myslím, že je to tak i správné, každému na světě se totiž líbí a upřednostňuje něco jiného ve svém životě. Jak ve věcech, tak chutích, tak i ve vzhledu. Někdo rád svalnaté, vyrýsované postavy, někdo to na ženských nesnáší, pro něj je to chlapské, někdo rád hubené, někdo zase kypré - ženské.
    Prostě to tak je a je to dobře, protože kdyby všici vypadali jak přes kopírák, tak je v životě krapet nuda ne?

    A přece úplně logicky, nikdo na světě nemůže někomu dalšímu něco diktovat, jak se má oblíkat, jak se má líčit, jak má jíst, jak má sportovat, co má číst, co poslouchat atd. To je na tobě, co se tobě líbí a co tobě vyhovuje, co je ti po chuti.

    Ty můžeš na sebe být hrdá, co si dokázala se svou postavou provést.

    Dany




    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím, že jde i o vzdání se touhy každému se líbit a každému zavděčit. To prostě není možné, každý to sice ví, ale když se na něj snese kritika tak jakoby nevěděl ...

      Vymazat
    2. Máte pravdu obě - když se člověk má opravdu rád, tak ho takové věci prakticky netrápí. Jak jsem psala, měla jsem období, kdy jsem se cítila skvěle, opravdu jsem na sebe byla pyšná a nic mě nerozhodila. Ale v posledních měsících i to sebevědomí trošku pokulhávalo, takže se mě to občas dotkne více. Ale to je prostě život, žejo, člověk se nemůže pořád cítit 100% skvěle :)

      A zavděčit se každému, to asi taky bude trochu můj problém. Tak nějak mě hodně ovlivňuje, co si o mě ostatní myslí a někdy to problém je. Ale už to není tak strašné jako dřív, všechno to chce čas a asi prostě potřebuji více dospět, více toho zažít a odprostit se od některých těkto věcí.

      A každopádně děkuji za komentáře ;)

      Vymazat
  66. Ahoj Moni,

    uplne si dokazu predstavit tve pocity, kdyz si prectes takovyto clanek o sobe. A i kdyz se treba clovek snazi na ty negativni prispevky nemyslet a nezaobirat se tim, stejne se to tak stane. Ja si myslim, ze kazdy jsme original a kazdy je svym zpusobem krasny (mozna ohrana fraze, ale ja si to fakt myslim). Pripada mi to hodne pod uroven, kdyz nekdo dokaze takhle kritizovat tebe, tvou postavu a sam neukaze sebe a svou postavu. Par dni na to budes urcite jeste myslet a zabyvat se tim, ale jak vis a ctes podle nasich nazoru (pozitivnich) jsou to jen ubozaci, co to pisi, kteri asi radi zranuji. Myslim si, ze vsichni tady co tvuj blog navstevuji a ctou jsou ti za tve clanky vdecni, protoze urcite inspiruji a pomahaji zit zdrave a zabyvat se zdravym zivotnim stylem, urcite s tim mas spoustu prace a zato ti dekujem, ze nam timhle prispisvas a pomahas (aspon teda me :-) Myslim si, ze na postave nezalezi, az tak do detailu, podivej, co jsi vse dokazala od te doby, co jsi zacala cvicit a zdrave jist a co jsi bojovala se ZP. To jsou velke uspechy v zivote, ktere jsi dokazala a jen ty vdecis sama sobe za to, kam jsi to dotahla a pokud mas jeste dalsi cile, urcite je take zvladnes. Je dulezite si vzdycky po takove podpasovce od nejakeho anonymu treba rict nebo sepsat, co vse clovek dokazal a jeste ma v planu a na to se zamerit, pak urcite prijde ten kyzeny dobry pocit a lehce se zapomene na nejake negativni prispevky. No nejak jsem se rozepsala, proste jsem chtela rict, ze te naprosto chapu, ze to s tebou zahybalo, protoze to zranuje, ale vidis, ze tech, co te podporuji a vazi si tve prace a tvych clanku je rozhodne vic a ze to, co delas, za to stoji. P.s. Mas super postavu, tak se na ty blbouny vykasli :-) Kati

    OdpovědětVymazat
  67. Podle mě je to závist a zlomyslnost - někteří lidi si prostě rochní v tom, napsat druhému (do očí by to nikdy neřekli) jaký je ubožák a ponížit ho. Tvé sebevědomí je přesně to co je dráždí a provokuje, chtějí te shodit a pokud o sobě začneš pochybovat tak vyhráli :-( Nedovol jim to!!!
    Jsi krásná, talentovaná a pozitivní osoba. Ráda čtu tvůj blog, protože mě inspiruje, motivuje a nabíjí (a bez fotek jídla i postavy by to nebylo ono).
    Komentuji velmi zřídka, ale dnes mi to nedalo :-)

    OdpovědětVymazat
  68. Všem vám opravdu MOC děkuji za tolik povzbudivých komentářů - a za tak velkou a náhlou návštěvnost vyvolanou tímto článkem :D Nemám čas odpovídat na úplně každý zvlášť, ale za ta povzbudivá slova vám moc děkuji a beru si všechno k srdci ;)

    OdpovědětVymazat
  69. Panebože co to je za pitomou posedlost? Každý má nárok na normální život.. změna váhy prostě přichází sama už jen třeba ze stresu. To musí být člověk dokonalý nebo co chtějí? Mluví z nich akorát závist.. chtěla bych vidět ty co to píšou :D

    OdpovědětVymazat
  70. Hey! It's Cassey. Thanks so much for sharing your thoughts on this. Love you.

    OdpovědětVymazat
  71. Myslím si, že jednou se z tebe stane hodně moudrý člověk! Z tvých reakcí, komentářů a článků jde vidět obrovský nadhled, schopnost popsat svou zkušenost úžasným způsobem. Vzpomínám na komentátorskou palbu při testování "spalovač". Jak jsi zůstala slušná a nad věcí. Jsi prostě moc fajn člověk. Máš podle mě nakročeno na super život, moc ti fandím a přeji hodně štěstí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Páni, děkuji. Takové pochvaly si nesmírně cením :)

      Vymazat
  72. Ahoj Moni, článek jsem si přečetla, i některé komentáře :)
    V první řadě musím říct, že jeden z důvodů, proč jsem zamezila Anonymům komentovat je tento. Ani ne tak kvůli sobě, ale i kvůli jiným. Občas dám fotku někoho jiného a nemíním, aby skrze mě nědko někomu nadával nebo urážel. Na druhou stranu, proč já bych měla podporovat kohokoli v urážení??? Proč jim ten prostor mám vůbec dopřát. Často jsem pak slyšela "no jo, teď tady budeš číst jen krásné věci", ale to není vůbec pravda. Protože lidé umí kritizovat, ale umí to napsat taky slušně. Nepotřebuji slyšet jen chválu a mazání med kolem pusy, ale kdo napíše kritiku slušně, tak se opravdu zamyslím... když ji napíše neslušně, pak prostor pro zamýšlení není žádný a bodne to přímo do srdce. V tom je onen rozdíl.

    Ono se velmi snadno hodnotí člověka z pozice, když žádné fotky někdo nikam nedává. A vyslechne jen z okolí, jak mu to sluší, ale třeba já nebo ty, či kdokoli jiný je nedáváme za účelem, aby nás někdo urážel... takže si myslím, že zase komentář typu "musíš si uvědomit, do od toho čekáš" je přesně to, že rozhodně nečekám, že mě někdo přijde urazit a zesměšňovat. Ale pochválit za snahu (motivace - fungovat by měla oboustranně ne?) nebo slušně říct, co se mi nelíbí. Lidi to umí. I mě řeknou, že jsem se jim líbila víc tak a tak. Je to jejich názor, vyslechnu si ho, zamyslím se, ale rozhodně mi neublíží. A o tom to je? proč si schválně ubližovat? Proč to dělat cíleně?

    Takže jsem Anonymy zrušila, kdo chtěl, tak si udělal účet. Někde jsem tu četla, že si někdo nechce dělat účet, protože musí zadat telefonní číslo, to není pravda. Nemusí, stačí tuhle možnost při registraci přeskočit.

    A taky souhlasím s tím, že neexistuje žádná "dokonalá" postava, protože každou onu dokonalost ve svých očích máme posazenou jinak.

    Těžko říkat, ať si z takových "kritiků" co vlastně neumí napsat normální kritiku nic neděláš, protože to prostě nejde vydržet, já to vím. Jsou dny, kdy to prostě přejdeš a pak dny, kdy to mrzí... co já se už nabrečela :) Ale ne kvůli tomu jak vypadám pro ně, ale kvůli tomu, jak jsou lidi zlí a kde se v nich bere ta síla šířit nenávist a ubližovat. Co pak čekají od života? že na ně bude někdo milej? Na oplátku za nenávist?

    Teď, tak tři dny zpátky jsem koukala na zeď Lisy Marie z BR. Já ji moc nemusím, ale taky nemusím k ní chodit a psát nehorázně ubližující komentáře. Sleduju ji, ale nekomentuji. Před třemi dny ale měla ve statusu napsáno, že děkuje za komentáře plné nenávisti, a pokud se těmto lidem chtělo ji ublížit, tak se jim to povedlo. Bylo mi ji strašlivě líto, protože tohle se prostě nedělá. Ona nikomu neubližuje, jen dělá, co má ráda. Nevydržela jsem to a napsala ji povzbuzující komentář, přestože ji nemusím a pořád hledám důvod, proč ji obdivovat. Někteří lidi prostě umřou hodně smutní a hodně sami, protože svých chováním si o to jen říkají.

    Tak se drž :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za pěkný a vyčerpávající komentář :)
      Je mi jasné, že zvláště ty jsi se s tímto taky musela často potýkat a ve větší míře. Vážně to není nic pěkného, ale člověk to musí nějak přejít a myslet na to dobré :)

      A s Lisou máš recht, taky ji nemusím, ale něco takového bych jí nikdy nenapsala. Lidi jsou někdy vážně příšerní a nejhorší je, že jakmile začne kritizovat jeden, tak to pak často jede jako lavina a to pak ta kritika člověka opravdu zasáhne. V takovém případě je opravdu každá podpora a pozitivní komentář na místě :)

      Vymazat
    2. S tím telefonním číslem to šlo přeskočit dříve. Teď už ne. Na zadaný telefon prijde sms s kodem bez kterého nejde pokračovat. Jinak netuším, zda-li komentáře nějákým způsobem cenzurujete, ale já jsem se ještě na Vašich blozích s vulgární nebo vyloženě neslušnou kritikou nesetkala.

      Vymazat
    3. Leni, protože tam nejsou.

      Vymazat
    4. Doporučuji Vám děvčata přečíst si tenhle článeček. Možná Vám trošku pomůže se nad tím doopravdy povznést: http://cs.wikipedia.org/wiki/Troll_(internet)

      Věděli jste o nich?

      Vymazat
    5. Tak o těch jsem už možná někdy zaslechla, ale vůbec mi to nedošlo v této souvislosti. Určitě na tom něco bude :)

      Vymazat
    6. Líbí se mi výraz "diskuzní kašpar" :D :D :D a že fakt hodně :D

      Vymazat
  73. No tohle se nedá reagovat, nechápu, kde si v lidech tohle bere, jako by na tom světě už nebylo tolik špatného a tolik hořkosti - a někdo si v tom snad ještě lebedí a dělá mu dobře, když si může svoje komplexy léčit na někom jiném. Vůbec se ti nedivím, že jsi z toho byla smutná, já bych byla ještě víc, na tohle jsem hrozná citlivka.
    Kašli na ně a pamatuj, že tu jsme my, blogerky i neblogerky, máme tě moc rády a tvůj blog nám toho tolik přináší. A tvoje postava je náhodou dost dobrá, je ženská, ale je vidět to, že makáš a to je podle mě to nejkrásnější. A navíc když jsi spokojená..pche, není co řešit :)

    A to co napsali Cassey je taky otřesné, ještě že jsem se s ničím takovým na svém blogu nesetkala...

    OdpovědětVymazat
  74. Zase nějaký hovada co jen závidí. Cassey je nádherná holka a postavu má krásnou. Myslím že z toho urážejícího komentáře plyne jenom závist.

    OdpovědětVymazat
  75. Ahoj :-) tak za prvé určite sa nemusíš za svoju postavu cítiť zle, vyzeráš fajn. Žena nemusí byt ani vychrtlina ani kulturistka aby vyzerala dobre. Hlavne že si pekne usmiata a spokojná sama zo sebou. Ľudia čo ti tu píšu anonymné komentáre, ktorými ti podrývajú sebavedomie si len kompenzujú svoje komplexy. Keby boli oni dokonalí a sebavedomí, nemuseli by sa predska skovávať za anonym! Tvoj blog je veľmi pekný, nenechaj sa odradiť.
    www.iruntobehappy.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  76. To jediné, co mě dokáže srazit na kolena a dohnat k pláči, když žijete zdravě, makáte a pak přijde zamindrákovaný blb, který mi řekne, že jsem oplácaná :( Vždycky se uklidním tím, že si řeknu že je čů*** :D

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za všechny komentáře :) Odpovídám na ně tady na blogu ;)