pondělí 27. května 2013

Zuzka Light, Jilliand Michaels, Cassey Ho...je možné mít postavu jako ony?

Ideály, vzory, motivátory...v průběhu let se stále mění a dalo by se říct, že každých pár let my ženy toužíme po jiném typu postavy (jako bychom si už tak dost nevymýšlely). Kdysi to byly kypré tvary, pak se to zvrtlo až v téměř anorektické thinspo no a dnes? Stále více dívek a žen touží po postavách, které mají jejich oblíbené online trenérky či fitness modelky, které zahlcují motivační stránky na internetu. Už se nebojíme závaží, už víme, že pár zdvihů činky nám robustní svaly nevykouzlí. Populární a obdivované se stávají zejména fitness modelky v kategorii bikiny no a pak ty naše milované online trenérky, kterým mnohým z nás změnily život :) Není se čemu divit, že pak jednou třeba taky zatoužíme po podobné postavě. Je to ale reálné?


No ony tak vypadají, takže to evidentně možné je. S touto myšlenkou se pak vrháme do cvičení, úpravy stravy, jsme namotivované a věříme, že to půjde. Když se vrátím ve vzpomínkách trochu zpátky, tak zhruba před 3 lety, kdy jsem začínala cvičit se Zuzkou jsem si taky říkala, že do roku mám postavu jako ona. Mno, krapet jsem se přepočítala :D

Když se chceme přiblížit postavě fitness modelek, může nám být řečeno, že to reálné sice je, ale pouze krátkodobě. Fitness modelky ladí formu několik měsíců jenom kvůli soutěži či focení. Těsně před touto událostí drží několik týdnů přísnou dietu, vyrýsují postavu, ale není možné ji takhle vyrýsovanou udržet dlouhodobě. Skvělou postavu mají samozřejmě celoročně, ale nejštíhlejší a nejvyrýsovanější jsou právě na soutěžích.

Nu dobrá, smíříme se tedy s tím, že to pro nás běžné smrtelníky tedy asi nebude. Ale pak si to na naše obrazovky nakráčí taková Zuzka Light a my den za dnem, týden za týdnem a vlastně celý rok vidíme, že je ve skvělé formě, štíhlá, svaly má vyrýsované. A evidentně ji nedělá problém si tuhle postavu udržet. Tak je to tedy možné?



Možné to samozřejmě je, ovšem za jakou cenu... Cvičit můžeme stejně jako ony, ale co dělá velký rozdíl, je strava. Ony sice nedrží žádné hladovky ani diety podobné těm, které drží fitnessky před soutěží. Vlastně jí dost zdravě, pestře a často přidávají recepty na nejrůznější dobroty. Tak jako tak, jejich strava se ale stále velmi liší od té naší! Pro ně je zdravý životní styl ještě něčím trochu jiným, než co znamená pro většinu z nás. Osobnosti jako ony se často uchylují k tzv. clean eating - tedy čistá strava, bez chemicky upravovaných a průmyslově zpracovaných potravin, základem je hodně zeleniny, ovoce, bílkoviny, nějaké ty zdravé tuky a až na posledním místě se objevují sacharidy. Ani takové mléčné výrobky u nich v jídelníčku mnohdy ve velké míře nenajdeme. A teď ruku na srdce - kdo z nás jí opravdu až takto zdravě?

Aby si udržely postavy, jaké mají, musí jíst méně i v případech, že pouze udržují. A jakékoliv kratší vypadnutí z režimu jim může postavu úplně rozhodit. Když se podíváte na udržovací jídelníček Zuzky Light tak zjistíte, že i vy možná jíte při hubnutí více. Zuzka nejí skoro žádné přílohy  - dává si je jenom občas ráno nebo po cvičení. A i díky tomu si pravděpodobně udržuje svou vyrýsovanou postavu s nějakými 15% tuku. (Odkaz na několik jejich jídelníčku naleznete ZDE)

Když se podíváme na to, co doporučuje Cassey, tak je to hodně podobné - ke snídani tedy navrhuje ovesnou kaši s banánem, dále řecký jogurt s ovocem, na oběd pak už pouze zelenina s lososem a ořechy, další chod v podobě sladkých brambor a na večeři zase salát s nějakou tou bílkovinou (přesněji pospáno v TOMTO článku na jejich stránkách).


Já osobně věřím, že pokud se někdo takto stravuje, může podobných výsledků dosáhnout. Jak říká Zuzka - Můžete cvičit podle toho nejlepšího cvičebního programu na světě, ale pokud nepřizpůsobíte stravu, nemůžete očekávat uspokojivé výsledky. Ovšem je pak už na každém z nás, jak moc tomu obětujeme. Většina z vás může říct, že ony vlastně jí málo, pokryjí akorát tak bazální metabolismus, a proto si takovou postavu udrží. Ano, to může být pravda, ovšem sama jsem jim ten příjem nepočítala a může to být hodně sporné. Kdysi bych řekla, že to, jak se stravují, je špatné. Ale teď už je tak nějak chápu. Ono každý jsme individuální, na každého z nás funguje něco jiného. A je jen na nás, abychom to "něco" našly, pokud o ty výsledky opravdu stojíme. Tím nemyslím vyhladovět se k smrti - s rozumem samozřejmě :)

A abychom se nebavily jenom o těchto fitness osobnostech - na internetu na nás denodeně vykukuje spousta motivačních fotek a obrázků holek, jako jsme my, žádných profesionálních fitnessek, které však mají perfektní postavy. Vlastně mám pocit, že se vás takových objevuje na blozích stále více a více :) Nejvíce to jede hlavně na zahraničních stránkách - mrkněte třeba na TUHLE stránku na tumblr, na které jsou víceméně fotky jenom reálných dívek, žádných fitnessek.

Když to tedy všechno takhle vidíme, je jasné, že dosáhnout takové postavy možné je. Jde jen o to, kolik tomu my sami obětujeme. Jak moc to chceme. Protože na druhou stranu - podřídit celý svůj život honbě za perfektní figurou taky není zrovna nejrozumnější a právě tohle často vede k poruchám příjmu potravy nebo třeba k psychické nespokojenosti. Pokud to opravdu chceme, musíme se snažit. Snažit a hledat způsob, který nás tam dovede. Protože každý jsme jiný - co funguje na Zuzku Ligh nemusí platit u nás. Proto se nikdy neřiďte jídelníčky a dietami těchto osobností. Inspirujte se, to ano, ale najděte si životní styl, který je prostě jen a pouze pro vás. Který vám bude vyhovovat a přinese vám výsledky :)

Takže pokud je podobná postava vašim cílem, pak hledejte, zkoušejte a nevzdávejte to :) Pokud se ale snažíte už několik týdnů, měsíců či dokonce let a stále se nic neděje, tak je jasné, že musíte něco změnit a ne jen čekat na zázrak. Protože jaký by mělo smysl dělat stále dokola něco, co evidentně nefunguje? A hlavně, pamatujte na tohle:

"Vítěz je ten, kdo jako jediný vstal a nevzdal to po svém posledním neúspěchu."


...................................................................................................................................


                     FACEBOOK - STRÁNKA
       FACEBOOK - SKUPINA
          ASK.FM




52 komentářů :

  1. s článkem souhlasím, získat takovou postavu možné je, vždyť ony taky nejsou roboti....ale k tomu, vypadat jako Jillian opravdu nestačí odcvičit 30 day shred, jak si někteří myslí :D Je to extrémně přísné stravování, každodenní dřina a odpírání. A na to mám svůj život moc ráda - cvičím pravidelně, jím zdravě (teda v rámci mým možností, ne nijak striktně a přísně, ale žádné prasárny), ale občas si moc ráda zajdu na jídlo s přítelem nebo s kamarádkou do kavárny na nějakou dobrotu nebo skleničku.....se svou postavou jsem teď docela spokojená (je to trapný, ale víc spokojená jsem od té doby, co jsem zjistila že vážím méně než jsem si myslela:D:D), ale celý život honbě za postavou obětovat nehodlám - u mě by to ani nemělo ten smysl, jako u výše jmenovaných trenérek, protože se tím nikdy živit nebudu, a v plavkách (nebo nahá:D) nechodím tak často, abych musela mít vidět každý každičký sval na břiše (i když bych se nezlobila:D)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně.. taky si říkám. Nahou mě ani nikdo moc často nevidí, koupat do bazénu se taky nechodím.. Takže nepotřebuju zas vypadat za každou cenu perfektně (i když by se mi to líbilo). Ale raději si nebudu odpírat pizzu, kterou mám ráda nebo třeba nějkou sladkost. Myslím si, že se toho snažím pro své tělo dělat docela dost.

      Vymazat
  2. Já myslím, že je to hodně o čase i o penězích do cvičení a jídla investovaných a taky to, že ty holky se vesměs cvičením a tělem živí..mají čas se věnovat pečlivě sobě, jídelníčku, mají finance kupovat to nejlepší. Samozřejmě vím, že zdravé nerovnáse drahé, ale podle mě jíst úplně clean (striktně a 100%) dražší je (třeba zelenina a ovoce v zimě...) a taky je něco jiného mít stres ze školy/práce/dětí a nebo pracovat tím, že 1x denně natočíte fitness video. Zuzku, Jill, Cassey a jim podobné obdivuju, ALE...podle mě pro nás běžné holky,dívky,ženy a potažmo matky :-) je hlavní být FIT, ZDRAVÉ a snažit se být v KONDICI :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Naprostý souhlas s Jančou.
      Mnoho žen, které podle těchto trenérek cvičí, by si mělo uvědomit, že ony se tím živí, že je to jejich práce a v podstatě celý život. Ony si tu postavu musí udržovat už jen z toho důvodu, že si svým tělem v podstatě vydělávají.
      Stejně jako psala Markétka výše, dosáhnout takových postav pochopitelně lze. Není to nic nemožného. Jde jen o to, že normální člověk, který má ve svém životě spoustu povinností, prostě nemá dostatek času k tomu, aby se soustředil jen na jídlo a cvičení. Pro většinu lidí je např. cvičení prostě jen něco navíc, koníček, kterému se rádi věnují, u kterého se odreagují a zapomenou na chvíli na každodenní stresy.
      A věřím tomu, že tady ty fitness osobnosti mají také lepší možnosti, co se týče těch financí, no. To většinou bývá zkrátka kámen úrazu. Můžete si tady třeba koupit něco relativně zdravého za poměrně nízkou cenu, ale o kvalitě by se v tom případě mělo trošku pomlčet. Něco za něco.
      Nicméně je pravda, že konkrétně Zuzka mě např. hodně motivuje. Je mi jasné, že bych se podle jejího jídelníčku stravovat nemohla, protože mi to přijde jak pro vrabce, ale samozřejmě chápu, že každý máme jiný metabolismu a o tom to je. Nepochopím, jak někdo na blozích píše o konkrétní jídelníčky, aby se podle nich mohl stravovat. Přesně jak je zmíněno v článku, inspirovat se, to ano, ale nenapodobovat stravovací návyky druhých, když jsme každý jiný. ;)

      Vymazat
    2. Kriss - naprostý souhlas. Každý z nás má jiné možnosti a podmínky. Představy o "dokonalé figuře" beru také jen jako motivaci a hnací motor. Protože bych byla už líná moc a moc :) Zuzku mám ráda, ovšem jíst jako ženatý vrabec bych nezvládla při každodenním kolotoči, co mám kolem dětí, s prckem jsem ještě pořád na MD a to je rychlost sama o sobě...
      Prostě je potřeba selského rozumu a pokud se někdo živí fitness, viz výše zmiňované fitnessky, ať žije pro svou postavu a svoje fanoušky. To je přeci živí. A to už jsou třeba pro mě jiné sféry. Ano, můžu si uvařit jídlo podle fitness, můžu se inspirovat, můžu cvičit podle nich, ale musím si uvědomit, že bych měla stát nohama na zemi a vědět, kde jsou hranice mezi zdravým rozumem a posedlostí,
      Všeho s mírou ;)

      Vymazat
  3. Krásný článek:)
    Já sama si kolikrát říkám, že bych chtěla mít postavu přesně jako Cassey Ho, ale vím, jak teď tvrdě maká a že to není jen tak, přesně jak píšeš.
    Navíc ani sama nevím, jak na to, chce to s tou stravou zkoušet a žádné velké experimenty s postavou teď dělat nemůžu, možná bych ani neměla cvičit, ale stejně cvičím:D
    Dospěla jsem k tomu, že jsem sama sobě vzorem, pozoruji za ty měsíce pravidelného cvičení velké změny, líbí se mi to a cítím se moc dobře a motivuje mě to do dalšího cvičení:)

    OdpovědětVymazat
  4. Zase hrebíček na hlavičku :) a ono i záleží na úhlu pohledu ... Mě třeba teď narostl zadek ... A ještě před rokem bych si řekla NEEEEEEEE, a začla panikařti a počítat, kdy jsem čeho snědla moc ... Když jsem to ale předevćírem zjistila, tak jsem si poskočila, že mi to sluší, předvedla pŕítelovi, ten písknul a pochválil a poskočila jsem ještě víc :) takže myslím, že všechno je v hlavě a jaký tam máme přednastavený "mustr" ... A někdo se může cítit, že vypadá jako Zuzka, i kdyź objektivné vypadá úplně jinak ... Prostě tím chci říct, že je možné vypadat ZPUSOBEM jako Zuzka, aniž bych vypadal jako ona přes kopírák ... Sakra občas mi nejde vyjádřit, co chci říct ^^

    OdpovědětVymazat
  5. za jakou cenu :) přesně, diety před soutěžemi jsou neskutečné a já bych tak ani vypadat nechtěla :) když vím, co bych musela podstoupit...

    OdpovědětVymazat
  6. Nedá se nic jiného než souhlasit. Řekla bych, že tohle je stejně hodně o životním stylu, není to jen cvičení, jen strava, ale je to všechno dohromady, mít za cíl prostě takhle vypadat a obětovat tomu vše. Je ale fakt, že mě překvapuje, kolik normálních holek a žen má postavu skoro stejnou, vážně klobouk dolů! :)

    OdpovědětVymazat
  7. Podľa mňa to možné je, ale v prvom rade ide o to, že pre nich je to najmä práca. Popravde, ak by mi niekto povedal, že mesačne budem dostávať pekné peniaze za to, že budem žiť zdravo a makať 6krát týždenne, ale nebudem musieť chodiť do práce, študovať školu ale chodiť na nejaký kurz výživy, vzdelávať sa v tejto oblasti a pod, určite by som do toho šla a určite by som mala 100% lepšie výsledky. Ďalej treba povedať, že ohľadom výživy majú výhodu aj v tom, akú kvalitu a aké ceny potravín sú v USA v porovnaní s našimi krajinami.
    Preto presne ako píšeš, najideálnejšie je ak sme si inšpiráciou my samé, veď to ako cvičí a je Zuzka L. so mnou v podstate vôbec nijak nesúvisí a vďaka tomu určite neschudnem , a preto si musím nájsť tu správnu cestu sama :)

    OdpovědětVymazat
  8. Mně se líbí, jak vypadají, ale sama po tom netoužím. :D Stačí mi být pevná a silná. :D

    OdpovědětVymazat
  9. Bezva článek, já věřím, že to opravdu jde, i když si myslím, že svou roli
    hraje taky genetika...typ postavy.Jsou prostě lidé, kterým ty svalíky rostou
    prostě lépe a někdo se pro namakané nožky musí opravdu nadřít a dlouho
    vypadají jak párátka, než se to zlomí.
    Co mě asi jako každou ženu mrzí je, že když už člověk jde do finále, shazuje
    poslední kila, svaly jsou pěkně vidět....tak PRSA prostě nejsou...no.
    Silikony si jen tak někdo dovolit nemůže, nebo je ani nechce...takže hezká
    postava se svaly...SUPER, ale prsa chci alespoň trochu taky...prosím..:)

    OdpovědětVymazat
  10. noo.. :D .. můj největší sen je mít vyrýsovanou postavu :D .. po zkouškovém období chci najet právě na takovou stravu - ovoce, zelenina, maso, ryby, tvarohy.. celé 3 měsíce :D .. tak jsem zvědavá jak moc mi to půjde a jaké budou po 3 měsících výsledky :D .. každopádně udělám opravdu cokoliv :) ..

    OdpovědětVymazat
  11. Prostě další skvělej, poučnej článek :-) Děkuju

    OdpovědětVymazat
  12. zase super clanek. Kdysi jsem si take myslela, ze tohle je mym zivotnim cilem, ale jak clovek dospiva, nejak se ten zebricek dulezitosti v zivote meni a ma jine priority.

    OdpovědětVymazat
  13. krásně jsi to sepsala Moni... :-)... Děkuju.... Já jsem ve fázi hubnutí, ještě pořád... ;-) ale pak mám v plánu (aspoň třeba na léto) si dát vždycky nějakou tu "rýsovací" dietku, abych vypadala "dokonale" xD, ale to je ještě pořád hudba dlouhé budoucnosti... xD

    OdpovědětVymazat
  14. úžasný článok opäť :) Máš úplnú pravdu. Ja patrím medzi tie, ktoré by určite nedokázali sa až tak prísne stravovať ako oni, hoci takú postavu by chcela hádam každá z nás. No ako si sama povedala, naháňať sa celý život len za týmto a neustále sa strážiť, čo zjete a koľko toho zjete, nie je práve najlepší nápad.

    OdpovědětVymazat
  15. čauky, já mám podobnou postavu jako Cassey a není to samozřejmě zadarmo, ale nejsem fanatik.... Mám tříletou dcerku (takže i výmluvy, že po dítěti to prostě nejde neberu...) rozhodně netvrdím, že držím dietu, pro mě je to normální jídelníček - ráno ovesná kaše s ovocem, svačina polívka nebo Wellness oats cake, oběd luštěniny nebo čína nebo třeba dušená mrkev s masem..., sváča Hollandia nebo oříšky nebo ovoce, večeře salát s bílkovinou, klidě i hovězí stejk se zeleninou... po cvičení vždycky banán a cvičím 2x týdně posilka, 1x heat, 1x kalanetika, 1xTRX a pak kolo nebo squash, mám protikvasinkovou dietu, takže žádné jednoduché cukry. Nikdy nemám pocit, že bych měla hlad nebo že bych se omezovala, proto to pro mě není žádná dieta a jí tak celá rodina - manžel hraje hokej a posiluje. Do mekáče taky tak jednou za 2-3 měsíce zajdu na Wrap, kapučínka taky piju i 100% džusíky si dávám každý den.... prostě je to životní styl a já jsem ráda za blogy jako je tenhle, kdy se cítím mezi svýma a vidím, že někoho to taky baví takhle žít....

    OdpovědětVymazat
  16. Já jsem měla jedno období, kdy jsem byla hodně namotivovaná a tak jsem toho využila. Během roku jsem se do toho hodně ponořila a fakt byla následující dva roky vyrýsovaná a se svou postavou na 200% procent spokojená. Ale už před tím než jsem do toho šla jsem věděla, že to není na věky. Prostě jsem toho chtěla aspoň na chvíli dosáhnout a ten pocit si užít. To se mi podařilo, udělala jsem si pro sebe /a pro své vnoučata:D)) profi fotky, abych měla pro sebe důkaz a vzpomínku na toto mé období. Moc jsem si to užívala, vnitřně mě to naplnilo super pocitem, obdiv okolí byl taky fajn. Ale pak přišla rodina, narodili se mi rovnou dvojčátka a už mám priority jinde, nicméně to období pro mě bylo hrozně důležité ohledně sebevědomí, důvěry a víry v sebe sama, že jsem schopná to zvládnout když chci.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo taky mě ještě napadalo, že určitou roli může hrát to jestli děláš nějáký sport od malička a máš tu muskulaturu už nějak připravenou.

      Vymazat
    2. To je pěkné, to bych si taky ráda udělala - nějaké profi fotky :) Zajímalo by mě co všechno jsi oheldně sportu v tom období dělala a jak jsi v tom období jedla:)

      Vymazat
  17. Fajn článek a jak bylo řečeno v komentářích, tak pravda na 100% je, že pro zmiňované osobnosti je to práce, která jim přináší peníze a neřekla bych, že zrovna malé a tím si mohou dovolit i tímto způsobem stravovat v restauracích atd., že pokud jedou do "práce", že si nemusí sebou j ídlo asi vozit v krabičkách, ale že jim tam to jídlo bude přiveženo atd. No a mi lidé žijící "nohama na zemi a ne hlavou v oblacích" víme,že jsou pro nás důležitou motivací, ale že úplně stačí, že budeme zdraví a štíhlí. Dany

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A doplňuji, ještě samozřejmě si jako pracující matka, nějak nedovedu představit, že bych řešila přednostně ve svém životě, pouze to jestli mám vyrýsované tělo jako fitness modelka. To je docela povrchní záležitost ne ? a pro lidi, co jsou nemocní asi dost postavený na hlavu. A foto fitness modelek je také kapitola sama pro sebe a velmi zavádějící s dnešním fotoshopem a hlavně modelky před soutěží a focením, dodržují velmi přísnou dietu, aby právě svaly byly vyrýsované, při běžném provozu to tak také není. Dany

      Vymazat
  18. Plně souhlasím :) Je to možné. Každý z nás má v rukou to, jak skončí :) Škoda jen, že většina z nich má silikony a pro nás, obyčejné smrtelnice tady zůstávají přistávací plochy :))

    OdpovědětVymazat
  19. A myslíte si, že se tyhle postavy líbí mužům? Já mám 55 kg/172 cm, sportovní postavu a můj milý mě doslova prosí, abych přibrala aspoň deset kilo a měla ty správně ženské křivky. Neměla jste nějaká z Vás někdy podobný problém?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc ohledů na chlapi nebo okolí nedávej, vždy se řid svým pocitem, protože mám ve svém okolí 1000 případů, že pokud žena se přizpůsobila nějakému přání svého partnera, tak on si našel jinou přítelkyni, která byla uplný opak než, co on by si přál. Chlap si nepřeje, aby se žena doma malovala aby byla tzv. přírodní a pak ho potkáte ve městě s jinou, která je jak s modního magazínu, chlap chce po přítelkyni nová prsa,aby byla kus ženský, když jde na silikony, tak si najde novou slečnu bez prsou ... atd.

      Vymazat
    2. No jéje :-) Z 85 jsem zhubla na 70, konečně vypadám normálně a od přítele doma pořád poslouchám, že předtím to bylo lepší.... :-) Ale spokojenej člověk musí bejt hlavně sám se sebou.

      Vymazat
    3. Mám podobně, 56 kg/172 cm, před zhubnutím na stejnou výšku 64 kg a z toho moc nadšenej nebyl, teď se z toho může zbláznit, když jsem konečně zhubla :)

      Vymazat
  20. úplne s tvojím článkom súhlasím. :)
    ja by som asi nevydržala byť stále na takej strave :DD

    OdpovědětVymazat
  21. Upřímně, nikdy v životě jsem si nepřála mít vyrýsované svaly, nelíbí se mi to.
    Spíš by postava měla být pevná, žádný rosol a vyrýsované svaly bych přenechala pánům. Ale zase proti gustu žádný dišputát :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám úplně stejný názor :) Nikdy jsem nešla po vyrýsovaných svalech, ale pouze zpevněném těle.

      Vymazat
  22. nikdy jsem nechtěla mít velké svaly, snad jen vyrýsované bříško :) ale to mi za to odpírání v jídle nestojí, jsme přece jen lidi, stačí když budu mít postavu jakž takž přijatelnou :) a nejdůležitější je abych byla sama spokojená, vím že nikdy nebudu mít břicho úplně ploché, tak jsem to vzdala, a smířila se s tím :)

    OdpovědětVymazat
  23. Musím se přiznat, že poslava takové Jillian mi nepřijde vůbec nereálná, je tak nějak nejblíž tomu když člověk prostě cvičí často a na jídle (a sacharidech) si neodpírá. Zuzka je vyrýsovaná asi nejvíc, ale ty její jídelníčky jsou prťavé a přijde mi že tomu i přizpůsobuje ty její workouty. 12 min denně by mi asi nikdy nestačilo, ale každý jsme jiný. Já se raději pořádně nadlábnu a potom si dám do těla ve fitku, množství svého tuku neznám a je mi ukradené, protože svaly vidím, břicho se mi líbí a sílu mám.
    Ale jak už tu psal nějaký anonym přede mnou, v životě jsou důležitější věci než postava :)

    OdpovědětVymazat
  24. A já se těšila na 6-pack :D.. Popravdě řečeno bych asi Jillianinu postavu ani mít nechtěla, přijde mi to trochu až mužské...

    OdpovědětVymazat
  25. Tolik jsem si přála mít pekáč buchet, pěkně vyrýsované bicepsy i tricepsy. (tak jemně, aby se to na holku hodilo) což ale jak čtu tak asi mít nebudu, nebo tedy nebude to tak snadné :-(
    Nevím zda mi to za tu dřinu stojí, asi bych se měla smířit s tím jak vypadám (s tou mojí pneumatičkou na břiše i pažemi pevnými asi jako bláto) :-(

    OdpovědětVymazat
  26. taky jsem měla stejnou iluzi, že ze mě bude druhá Zuzka po cvičení zwow, ale bohužel :D já už napravila tolik svých chyb a stejně dělám přoád něco špatně ve stravě nebo cvičení, ale teď mám naštěstí osobní online trenéra na emailu, kterej mi to všechno perfektně sestavil tak uvidim :)

    OdpovědětVymazat
  27. Upřímně, já se stravovat jako Zuzana, tak nemám sílu ani dojít do školy, natož cvičit.. raději se pořádně najím a pak si dám do těla třeba s tabatou, než abych se mučila hlady a cvičila 12 minut denně :) Ale je fakt, že na to má vliv více faktorů a já budu mít asi rychlejší metabolismus než ona (díkybohu za to!:D)
    Ještě bych dodala, že tvá postava Mončo, se mi líbí více, neboť působí přirozeně a žensky narozdíl od té hory svalů se silikony ;o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A mĕ se Monči postava nelíbí je kyprá, je to individuální. Jarka

      Vymazat
    2. Kyprá :D ?? Tak nazvat bych ji mohla různě, ale kyprou určitě ne :D

      Vymazat
  28. nejvíc se mi líbí postava cassey! miluju její pozitivní přístup, způsob cvičení a je mi prostě nesympatičtější:) její postava je vysportovaná, ale tak nějak hezky, protože jak vypadá Jillian nebo Zuzka- to už mi přijde moc...
    mám jí z nich prostě nejradši:)

    OdpovědětVymazat
  29. Koukám různé názory, ale jde vypracovat postavu tak aby byl človĕk spokojený, záleží na jednotlivci. Neodsuzuji ani jeden názor,záleží na človĕku co si přeje a je pro to ochoten udĕlat.:-)

    OdpovědětVymazat
  30. Trefný článek! Je určitě možné vypadat jako Zuzka, ale záleží na každém, kolik svému snu obětuje :))

    OdpovědětVymazat
  31. Můžu se zeptat zda některá z těch slečen je i tvým vzorem? Zda se snažíš vypadat jako Zuzka Light nebo třeba Jillian Michaels?
    Anebo prostě jedeš svůj vlastní styl a nehodláš se "trápit" hlídáním sacharidů a stravovat se omezeně jako ty holky musí když chtějí vypadat vyrýsovaně?
    Protože ony byly také můj vzor dlouhou dobu, ale ať se snažím jak chci - takhle prostě nevypadám a asi ani nikdy nebudu :-( Nevím zda to zkoušet dál silou mocí nebo se smířit se sebou jaká jsem. Jaký je tvůj názor, jak to děláš ty?
    Díky :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mým vzorem asi byla vždy Zuzka - její postava se mi prostě líbí. Ale na druhou stranu vím, že dosáhnout toho by stále hodně dřiny. Občas mám období, kdy se fakt snažím, hlídám sacharidy apod., ale pak je zase období, kdy si jedu podle sebe a beru se prostě taková jaká jsem. Ono už je to několik let, co cvičím a abych tohohle dosáhla, musel bych extra zabrat a asi bych to pak ani dlouho neudržela. Takže jsem spíše smířená s tím, že už můžu pouze mírně zdokonalovat to, kde jsem teď ;)

      Vymazat
    2. Také si myslím že Zuzka má krásnou postavu a chtěla bych vypadat jako ona :-)
      Vím jak ale cvičíš ty a jak cvičím já a když to porovnám tak ty cvičíš daleko víc než já. Kdybych tedy chtěla vypadat jako Zuzka musela bych ještě hoooodně zamakat..
      Ale jak říkáš - udržovat to není lehké a celý život se "trápit" nebo se honit za něčím téměř nedosažitelným nechci. Takže se budu snažit alespoň trochu zdokonalovat nebo udržovat to co mám :-)

      Vymazat
  32. Ahoj, založila jsem si nový blog, jestli se někdy mrkneš, budu ráda - rady a nové nápady se mi budou hodit. P.S.: my favourite je Jillian, má postavu akorát

    OdpovědětVymazat
  33. bože, ten Tumblr !! aaa já tak závidim , všechny tam mají tak dokonalý tělo! to je přesně to co potřebuju. motivace není nikdy málo. a inspirace taky ne. A za tu, Moni, ti moc děkuju. Mám moc ráda tvůj blog. Máš tu zuper tipy, články a recepty. Tenhle se mi taky moc líbil ! :)

    OdpovědětVymazat
  34. Ahoj, tenhle Tvůj článek mám už delší dobu uložený v oblíbených. Ráda si ho čas od času znovu pročtu. Někdy jen tak, jindy, když na mě jdou chmury nedočkavosti. Tehdy si uvědomím (to co vím, ale neškodí občas připomenout), že NIC není zadarmo, a že trpělivost přináší růže, pardon - pekáč buchet :)
    Díky!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem ráda, že se k některým článku lidé rádi vrací :) A je to fakt - NIC není zadarmo. Člověk musí makat, pokud něco opravdu chce. Pro někoho je to jednodušší, pro někoho těžší - ale je to hlavně o té vůli a vytrvalosti :)

      Vymazat
  35. Ahoj Moni,
    náhodou jsem našla tvůj blog, jsi moc sympatická, gratuluju k dosaženým výsledkům, ať ti to stále vychází podle představ :-)
    Taky se snažím trochu dát tělo do kupy, mám dva prcky 26měsíců a 8,5měsíce. Po porodech jsem sice stále jako před dětmi (i zpěvněnější, ono tahat 9kg mimino několik hodin denně na sobě v nosítku dá zabrat), ale ráda bych trochu zase nabrala kondičku. S tvým cvičením se to nedá srovnávat, zatím jen 1x týdně lekce pilatesu a 1x týdně 60min spinning+30min posilování s vlastní vahou. Bylo by fajn se nechat poučit i od nějakého trenéra, ale to teď naše finanční situace na MD naprosto neumožňuje.
    Máš pravdu, že postavičky těchhle slečen jsou dokonalé, moc se mi líbí. Je to jejich reklama, kdo by bral rady ohledně stravy a cvičení od soudku na nožičkách 😉 A jejich styl stravy není podle mě nic mimořádného, stravujeme se tak celá rodina. Samozřejmě porce máme asi větší, ale vše jen ze základních surovin, spousty ovoce a zeleniny, pravidelně luštěniny i ryby. Už kvůli dětem, aby měly zdravou stravu. Sušenka na svačinu u nás fakt neexistuje, radši dám staršímu kostičku vysokoprocentní čokolády po jídle, když už musí mlsat.

    Mně by stačilo zlepšit vytrvalost a zpevnit. Ovšem všechno mi teď visí i na tom, jestli mám hlídání a taky energii (od narození mladšího jsem nespala ještě celou noc, tak jsem občas unavená až se mi chce zvracet a usínám takřka ve stoje). A taky se snažím hlídat, abych přes den pravidelně jedla, nemám pak večer žravou. Ale s těma prckama je to občas náročný, ty priority jsou pak fakt jinde.

    OdpovědětVymazat
  36. Ahoj Moni,
    náhodou jsem našla tvůj blog, jsi moc sympatická, gratuluju k dosaženým výsledkům, ať ti to stále vychází podle představ :-)
    Taky se snažím trochu dát tělo do kupy, mám dva prcky 26měsíců a 8,5měsíce. Po porodech jsem sice stále jako před dětmi (i zpěvněnější, ono tahat 9kg mimino několik hodin denně na sobě v nosítku dá zabrat), ale ráda bych trochu zase nabrala kondičku. S tvým cvičením se to nedá srovnávat, zatím jen 1x týdně lekce pilatesu a 1x týdně 60min spinning+30min posilování s vlastní vahou. Bylo by fajn se nechat poučit i od nějakého trenéra, ale to teď naše finanční situace na MD naprosto neumožňuje.
    Máš pravdu, že postavičky těchhle slečen jsou dokonalé, moc se mi líbí. Je to jejich reklama, kdo by bral rady ohledně stravy a cvičení od soudku na nožičkách 😉 A jejich styl stravy není podle mě nic mimořádného, stravujeme se tak celá rodina. Samozřejmě porce máme asi větší, ale vše jen ze základních surovin, spousty ovoce a zeleniny, pravidelně luštěniny i ryby. Už kvůli dětem, aby měly zdravou stravu. Sušenka na svačinu u nás fakt neexistuje, radši dám staršímu kostičku vysokoprocentní čokolády po jídle, když už musí mlsat.

    Mně by stačilo zlepšit vytrvalost a zpevnit. Ovšem všechno mi teď visí i na tom, jestli mám hlídání a taky energii (od narození mladšího jsem nespala ještě celou noc, tak jsem občas unavená až se mi chce zvracet a usínám takřka ve stoje). A taky se snažím hlídat, abych přes den pravidelně jedla, nemám pak večer žravou. Ale s těma prckama je to občas náročný, ty priority jsou pak fakt jinde.

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za všechny komentáře :) Odpovídám na ně tady na blogu ;)