neděle 6. dubna 2014

Food Inspiration LXXXIII.

Tento týden asi bude krapet slabší. Tedy ne zas tak moc, ale mohlo to být i lepší žejo :) Povětšinu dní mi totiž buď bylo špatně nebo jsem byla celé dny pryč. Ráno každý den vstávání okolo 5 hodin a nejvíc mě na tom štvalo to, že nemám pěkné denní světlo na focení snídaně :D To mi bohužel zůstalo i do víkendu, protože moje tělo se přeplo do režimu automatického budíku a tak jsem i dnes už v 5 ráno stála v kuchyni. No, aspoň budu mít pěknou dlooouhou neděli a užiji si ji, když už mám dnes volno :) A třeba toho i víc upeču! :D


 Rýžová, kakaovo-kokosová slast ♥
Dnešní výtvor, který původně ani neměl vzniknout. Avšak osud tomu tak chtěl a nepovedlo se mi těsto na lívanečky (ano, i ty jsem byla ochotna dělat v 5 ráno :D), které tak skončily v koši a já pak sáhla po jistotě jménem vločky. Dneska opět rýžové, začínám si je oblibovat víc a víc :) A aby to nebyla nuda, přidala jsem k nim kakao. Na kaši jsem pak nechala rozpustit kokosové mléko, přidala banán, maliny a zasypala mletými vlašáky. Po tomhle se mi ty nohy ve fitku budou cvičit jedna báseň!



 
Krabička č. 1
Oběd v podobě bulguru a pohanky - proč si nedat obojí žejo? Zvlášť když vám zrovna jedna z těch příloh dojde a vy ještě potřebujete dohnat gramy :) K tomu krůtí maso a samozřejmě zeleninka.



Maková s jahodami
Ovesná kaše s pořádnou porcí máku. Jahody navrch, sušené moruše a pěknou čepičku arašídového másla k tomu. Mňam! 


Krabička č. 2
Ta je pravda méně fotogenická- Ale dobré to bylo. Výživné taky. A to se počítá! Trošku netradičně rýže s uzeným masem. Chvilku jsem váhala, ale nakonec jsem byla opravdu spokojená, protože to chutnalo moc dobře :)


Domácí chlebík
Jednou večer jsem dostala chuť na domácí chléb a hned se do toho dala. Detail vyfocený nemám, tak aspoň tady na fotce :)
Je celozrnný, se sušenými rajčaty a sýrem, pečený v domácí pekárně :) Na snídani (takovou menší, protože nebyla moc chuť k jídlu) jsem si jej dala s žervé a šunkou. K tomu trochu zeleniny, co není na fotce, půlku jablíčka a nepečené kakaovo-kokosové kuličky :)



Svačinka jak má být
Všechno, co k perfektní svačině potřebuji - tvaroh, ovoce, ořechy a čokoládu ♥ Čokoláda je 70%, s příchutí banánu. Určitě zde o ní ještě bude řeč! :)


Domácí vývar jako od babičky
Polévky a vývary normálně prakticky nejím, ale neznamená to, že je nemám ráda. Teď jsem na něj měla vyloženě chuť! Takže pěkně kuřecí se zeleninkou a drobením. Přesně tak to mám nejradši :)


Zdobená ovesná s kakaem
Ovesné kaše s kakaem mi v poslední době jedou nejvíce :) Zde jsem si ji ozdobila banánem, rozmačkanými jahodami,
BIO kokosem a zlatým lněným semínkem (jojo, pár novinek do spíže!).


Krabička č. 3
Těstoviny jsem už neměla týdny, možná měsíce! Prostě jsem na ně nějak přestala mít chuť. Ale ta se trochu vrátila tento týden. Navíc jsem potřebovala nějaký oběd, co bude rychlý. A tak jsem zvolila těstovinový salát s tuňákem. A i když i tuňáka jsem byla celkem přejezená, tak tenhle oběd jsem si vychutnala už jako dlouho žádný! Fakt dokonalost. Ještě s tou kukuřicí, hráškem, trochou salátu a jogurtovo-lučinovým dresingem :)


Kakaový koláč z jablečné mouky
Další pečení. Další experiment. Další neskutečná dobrota! Opravdu netradiční suroviny uvnitř, které však vytvořily přesně tu strukturu a konzistenci, kterou na koláčích miluji. A opět žádná pšeničná mouka. Žádný cukr. Žádný olej... Ale přesto dokonalá chuť. Miluji to zdravé pečení! ♥
recept ZDE


Rýžová s máslíčkem
Jsem říkala, že mi ta rýžová začala chutnat. Takže už se objevuje trošku častěji. Ale budu muset dokoupit vločky, protože díky tomu skoro došly :D Tady zase klasická s banánem, jahodami a sušeným fíkem navíc. Přelitá jemným arašídovým máslem :)


Absolutně nejlepší brokolicový krém!
Miluji krémové zeleninové polévky a včera se mi podařila jedna extra luxusní. Z brokolice a žampionů, zahuštěná hraškou, zjemněná kokosovým mlékem, sypaná strouhaným sýrem. Taaak dobrá (druhá) večeře!
recept ZDE


Müsli snídaně
Měla jsem chuť dát si na snídani müsli s jogurtem. Ale říkala jsem si, že toho bude méně než kaše a že to nemůžu tak pěkně nazdobit. Omyl! Bylo toho taky kupa a i zdobení vyšlo :D Takže tam máme 200g hollandie, 2 druhy müsli (sypané i zapékané), ovoce a trochu mandlového másla :)


Tvaroh prostě vede!
A rozloučím se s vámi další tvarohovou náloží, u které jsem splnila opět všechny již jmenované suroviny k perfektní svačině - tedy tvaroh, ovoce, ořechy i tu čokoládu! Tentokrát jsem do tvarohu přidala i mák, zdobila ji vlašskými ořechy a navrch dala spolu s tou hořkou čokoládou manliny :)


32 komentářů :

  1. Ještě že máš apetit zpátky a už je ti dobře, protože tyhle dobroty vypadají úžasně, máš to krásně načančané ;-) Moc mě zajímá ta čokoládka - 70% a navíc s banánem?? To zní dokonale :)
    Kakaovo-kokosová kombinace by tady asi zvítězila:) Ale fantastické máš zase všechno;) Až je škoda to tak hezky nazdobeé sníst:D Ale ne, jen s chutí do toho=)))

    OdpovědětVymazat
  2. Já jsem věděla, kam mám hned po ránu zavítat! :D Ještě totiž nemám ani po snídani a přemýšlela jsem, co si dneska dám. Po shlédnutí tvých fotek je to víc než jasné - rýžové vločky, které mi ve spíži leží už předlouho a já jsem pro ně pořád nenašla využití. Už je na čase! :)) A chci se zeptat, jak je připravuješ? Normálně jako ovesné? :)

    gettingfit.blog.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, víceméně stejně :) Vařím ve vodě, ale přidám tam i trochu mléka. Je třeba je vařit trošičku déle, většinou postupně ještě přilévám tekutinu. A taky tam zamíchám trochu nějaého proteinu na dochucení ;)

      Vymazat
  3. Zase skvělě fotky! Nad čokoládou s příchutí banánu tady slintám.Ještě že na snídani byl i banán a čokoláda.

    OdpovědětVymazat
  4. Rýžové kaše miluji.. ovšem kdybych nebyla přerýžovaná že školy, kde máme v jídelně na výběr buď brambory (z kterých se ale nenajím protože je jich málo), knedlíky (které nejím) a nebo tu rejži.. takže po 4x týdně bílé rejži se už těším konečně na ty vločky.. :D

    Jinak mě zaujal ten chlebík se sušenými rajčaty a sýrem, nemáš někde na něj recept?

    A jak to děláš když máš k obědu ještě i kukuřici? Já totiž nevím zda ji mám považovat za zeleninu a tedy sachry nepočítat, nebo spíše jako přílohu když má více cukrů a tedy ubrat potom u přílohy? Jak to děláš ty?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. asi dotaz pro Monču, ale kukuřici rozhodně počítej ;)

      Vymazat
    2. Kukuřice NENÍ zelenina!

      Vymazat
    3. Recept přímo nemám, ale je dost podobný tomuhle, co dělala Markétka. Vlastně je to stejné, jenom jsem přidala sýr a semínka, použila trochu jiné mouky ;)
      http://eatandrunandlove.blogspot.cz/2013/03/domaci-celozrnny-chleb-se-susenymi.html

      Jinak s kukuřicí jak kdy. Někdy to neřeším, záleží i kolik jí je. Jindy třeba uberu přílohy. Teď jsem stejně měla doma jen zbytek těstovin a nevyšlo mi to gramáží na klasickou porci, jakou si dávám. Tak jsem tam měla aspoň navíc tu kukuřici ;)

      Vymazat
  5. Všechno vypadá tak krásně:)! Jaké máš teďka burákové máslo? :) A můžu se zeptat, jak dlouho ti ta sklenka vydrží?:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám jich teď doma více. Ono každé chutná jinak, tak potřebuji víc druhů :D Mám jedno hladké ještě z akce z Lidlu, potom klasické crunchy z Marks and Spencers a pak takové to tekuté, to je z eshopu aso-online, to jsem brala 1Kg balení :) A vydrží jak kdy. Používám toho hodně, mám doma i mandlové, kešu... Ale třeba to crunchy z Marks & Spencers mám třeba na 2-4 týdny. To ujídám třeba na chuť po lžičkách jen tak :D

      Vymazat
  6. Dnes se mi líbí nejvíce ten brokolicový krém, má božskou barvu a úplně jsem na něj dostala chuť :))

    OdpovědětVymazat
  7. Všechno to vypadá naprosto dokonale a k sežrání :-).... na info o čokošce s příchutí banánu se taky těším a nejvíc mne tedy uchvátil čoko-banánový koláč z jablečné mouky :-).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Adel, a kdy se vrátíš ty ke svému blogu? :) tvé recepty mě v mnohém inspirovali ;)

      Vymazat
  8. Samé dobroty! Rozhodně vyzkouším ten kakaový koláč z jablečné mouky! :) Děkuji za tip :)

    OdpovědětVymazat
  9. Ten kakaový koláč z jablečné mouky mě nadchl :-)
    A brokolicové krémy mám moc ráda, se žampionama jsem ještě nezkoušela :-)

    OdpovědětVymazat
  10. opět krásný!:)
    ještě že jsem u čtení jedla svačinku, tvaroh s kešu a banánem!:D

    OdpovědětVymazat
  11. Ten brokolicový krém vypadá opravdu báječně! Stejně jako ten vývar... vypadá to, že mám chuť na polévku :D

    OdpovědětVymazat
  12. brokolicové krémy jsou dobré, zvláště když je v nich kokosové mléko :D

    OdpovědětVymazat
  13. teda, všechno to vypadá výborně! dostala jsem chuť snad na všechno :D :))

    OdpovědětVymazat
  14. Všechno vypadá úžasně :)
    Na recept na koláč už jsem koukala a vypadá vážně skvěle.. asi se budu ve zdravé výživě muset porozhlédnout po jablečné mouce :))

    Jinak rýžové vločky taky miluju :) Dobře mi nahradily ovesné, po tom, co jsme vysadila lepek... třeba pohankové mi nikdy neudělají takový ten "šlem" a neni to pak taková kaše, jakou miluju, ale rýžové, to je jiná :D :)

    OdpovědětVymazat
  15. Ten koláč je prostě božský. Myslíš, že místo jablečné mouky můžu obyč celozrnnou?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě, ale jak jsem psala i v tom receptu - dost věcí to změní. Určitě strukturu koláče a taky bude možná třeba více dosladit, jelikož ta jablečná mouka je už sama o sobě sladká ;)

      Vymazat
  16. ten brokolicový krém! úžasný! zbožňuju všechny krémy, od žampionového a špenátového po brokolicový a fakt všecky moc moc ♥

    OdpovědětVymazat
  17. http://vyzivabiochemicky.blogspot.cz/6. dubna 2014 v 12:15

    je to jak každonedělní droga to Food inspiration :) momentálně se ještě dostávám z pařby sobotní noci, ale hned jak mi bude lépe, mrknu se na to celé ještě jednou s tou správnou "slinou" na jazyku :))
    díky za super inspirace!

    OdpovědětVymazat
  18. Jako vždy super!
    Nejvíc poslintávám po koláči z jablečné mouky. Zkusím ho zveganizovat, protože jsem si nevěděla rady, co s tím jedním pytlíkem, co mi zbyl. :)

    OdpovědětVymazat
  19. Ahoj tvoje recepty miluju a fotky jsou lepší a lepší, takže je to radost pohledět... Včera jsem podle tebe pekla mrkvové buchtičky a byla to lahoda....
    Měla bych jeden dotaz. Chtěla bych 3kg zhubnout, abych byla na ideální váze. Pro lepší kontrolu jsem si pořídila sportestr a nestačila se divit. Ráda běhám, jezdím na bruslích anebo třeba kole - všechno jsem zvyklá dělat rychle, mám ráda ten pocit a taky tu únavu po tom. Teď dělám vše do 75% hranice tepu a přijde mi, že jsem jako šnek. Místo běhu je rychlochůze atd... Špatně se mi chápe, že "tohle" je pro tělo to nejlepší a tak se ptám, opravdu je tohle to nejlepší (pro spalování a hubnutí?).
    děkuju předem a uží si krásné (volné) odpoledne...

    katka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je více způsobů, jak spalovat. Můžeš jet mírnou intenzitu a déle nebo krátce a intenzivněji, zařadit intervalové tréninky, HIIT. Podle mě se každý pohyb počítá. Důležitější je hlídat stravu ;)

      Vymazat
  20. Kolik si davas ke snidani orechu a ovoce? Na kolik gramu ti to vychazi?:-) Dekuju

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nevážím to přesně a vždcky, ale zhruba okolo těch 50-100g ovoce. Banánu dám kousek, okolo 30g řekněme a pak případně nějakou tu jahodu, maliny, lesní ovoce, sušený fík či sušené ovoce...takže všehovšudy to pak má max. těch 100g :) A co se ořechů týče, tak ty jsem teď taky začala krotit. Někdy nedávám nic nebo jen nějaká semínka, jinak většinou okolo 15-20g když je to nějaké ořechové máslo. Ale i to občas ujede a může toho být krapet víc ;) Nějak se těmito čísli nestresuji ;)

      Vymazat
  21. Brokolicový krém už jsem neměla pěkně dlouho!
    Vyapadá to všechno skvěle:)

    OdpovědětVymazat
  22. Prosím tě, kde kupuješ to mražené lesní ovoce? :) Moc děkuju, není díl kdyby si mi tím neudělala chutě ;D

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za všechny komentáře :) Odpovídám na ně tady na blogu ;)