neděle 4. května 2014

Food Inspiration XCII.

Tento týden to nějak upadá, vůbec nebyla nálada na psaní nějakých článků, i když nápady by i byly. Holt lenost největší.
A to jsem třeba ani neměla co dělat (ještěže na napsání totohle jsem měla skoro celou sobotu a neděli ráno) Ale...jedno velké ALE...já si přece nechávala to nejlepší na konec týdne jako vždy :D A jídlo a focení jídla bych flákat nemohla. (Kdo by flákal tak dobrou věc, jako je jídlo ??!) Takže je to tu zas. A zase rovnou skoro 20 chodů. Zajímalo by mě, kam to mizí. Fotím minimum toho, co sním a přesto tu toho je tolik :D
Enjoy! ;)


Rýžová *yummy* kašička
To zas bylo dilema..jakou fotku dát jako úvodní?? Ono vy si řeknete, že to je jedno, ale ono to není jen tak. A statistiky jasně říkají, že když je na úvodní fotce nějaká pěkně nazdobená kaše, tak má článek mnohem větší sledovanost. Holt slané věci vás moc neberou (ale ony ty vajíčka se zeleninkou - a avokádem! - co tu byly minule jsou fakt taky dobré :D). Takže jste mě přesvědčili a tady to máte! Jak se to tam pěkně prolívá - šťáva z lesního ovoce a mandlové máslíčko ♥ K tomu banán, kakaové boby. A to vše na rýžovém základu. No sakra, jsem to ale holka šikovná, no ne? Škoda jen, že to vždycky sním všechno sama
a nikdo mi nemůže potvrdit, jak to bylo dobré. Holt o jídlo se ale dělím nerada no :D



Greens and Pretzel
Tak k tomu snad ani není třeba slov. Ano, bylo to tak dokonalé, jak to vypadá ♥ Zeleninový salát...na něm mozzarella
a avokádo. Pro barvičku černý sezam. A mega preclík z Lidlu! Vzala jsem jej na zkoušku...poprvé v životě...prostě se tam najednou na mě usmál. A musím uznat, že je to naprosto boží záležitost. Odteď miluji preclíky! :D


Malý Velký dezert
No a vedle preclíků jsem v Lidlu samozřejmě přibrala hned ty mé oblíbené zpropadené rýžové chlebíky s čoko a kokosem (A ne, nesnědla jsem jen ty 2 na fotce. A ano, snědla jsem je zase všechny...měli by dělat menší balení :D). No ale nebylo to jen tak samozřejmě. Udělala jsem si k nim krásný ovocný salát s jogurtem a ořechy :)


Vajíčkové variace pokračují
 Když už snídaně na slano, tak si vždycky vyhraji. Přece nebudu ta vajíčka pořád jen míchat ne? :) Takže tentokrát jsem udělala 2 omeletky a naplnila je tvarohovým krémem s brokolicí. A k tomu kolem naskládala samozřejmě spoustu dalších dobrých věcí. Jo a tradičně to přepískla s chilli omáčkou, takže pusa pěkně pálila :D #nepoučitelná 


Cous-Cous
A snídala jsem třeba i kuskus! A ne jen tak ledajaký :) Nastrouhala jsem k němu jablko, mrkev a smíchala to vše ještě
s kokosovým mlékem a jogurtem. Parádu tomu pak dodaly sušené moruše, kakaové boby a arašídové máslíčko :)


Bulgur a stehýnka
Prsa už jsou nuda. Tak jsem si upekla kuřecí stehna, pak si je obrala a přidala třeba takto k bulguru
a nějaké té zeleni na oběd :)


Zeleno-skořicová
Vločky, ale taky celou cuketu. To je to, co tato kaše ukrývá. No a pak klasicky nějaké ty nutnosti nahoře - banán, borůvky, sušený fík a máslo, tentokráte kešu :)



Neobyčejně obyčejně
Zbyla nějaká brokolice, tak jsem k ní orestovala pár žampionů, uvařila dvě vajíčka a svačina/večeře s sebou je na světě :)


Má večerní záchrana
Stává se to pravidelně několikrát týdně. Unavená po celém dni se nemůžu dočkat domů, až si udělám třeba něco takového ♥ Tvaroh + kokosové mléko. A v tomto případě navíc vlašáky, borůvky, kakaové boby a karob. Prostě odměna za celý den :)


Sváteční spešl obídek :)
Musela jsem si konečně udělat něco zajímavějšího! A vyhrály to polentové nočky, rajčatová omáčka a domácí kuřecí roládka. Jeden prsní řízek, jeden stehenní. Naplnila jsem je šunkou, špenátem, mozzarellou a sušenými rajčaty. Barevně to prostě musí ladit. A chuťově jakbysmet, což se povedlo :)


Leftovers
A co zbylo, tak se zužitkovalo na druhý den. Roládka tentokrát s brokolicí a květákem, zakápnuta medovo-hořčicovou omáčkou. Bože, fakt to bylo tak dobré, jak to vypadá! :D Asi budu muset udělat repete :) (To bych však musela nebýt líná zpracovat kuře častěji jinak než na nudličky a na pánev :D)


Tvarohová mistička podruhé
Tentokrát s pufovaným amarantem, jahodami, kakaem a lžičkou mandlového máslíčka :)


Semínkové minichlebíčky
Miluji, zbožňuji, mohla bych se jich užrat! A přesto jsem je dělala teprv podruhé. Netuším, jak je to možné! Každopádně nejlepší forma "chleba", co může být :) Tentokrát jsem trošku obměnila semínka a ořechy a naházela tam prostě co bylo doma. A povedly se snad ještě lépe než posledně :)
recept ZDE


Lindt ♥
Boží kaše, boží ovoce a ta nejlepší čokoláda nahoře! Kaši jsem dělala z ovesných vloček s mixem instantní jáhlové kaše,
takže vznikla super chuť i konzistence. A Lindt je s kousky jahod - naprosto dokonalá!! :)


Bez zeleniny by to nešlo!
Ohraná směs zeleniny (vážně ty saláty dělám pokaždé úplně z toho samého :D) a k tomu mozzarella a pražené slunečnicové semínka. Díky těmto variacím mám fakt na tu zeleninu i chuť každý den!


Morning eggs
A áno, další vajíčka :D Tentokráte taková jedna větší omeletka se špenátem. K nim pasoval právě onen semínkový minichlebík. A samozřejmě oblíbená zelenina, avokádo, nakládané žampionky a rajčatové pyré :)


Kotel minestrone...který jsem celý snědla
...a tím nemyslím, že jsem snědla jen celý tento "hrneček" o obejmu 750ml. Ale celý hrnec této polévky, který naplnil zhruba
3 tyto hrníčky :D Včera byl pochmurný den. A já měla prostě chuť cpát se touhle polévkou plnou zeleniny celé odpoledne.
A proč ne? :) Takže jsem si navařila svůj kotlík a celý si ho užila ♥ A co jsem teda do sebe dostala? 1 cuketu, 2 mrkve,
1 kedluben, červené zelí, 1 plechovku cizrny, 1 plechovku loupaných rajčat, žampiony a navrch trochu sýru (plus tam došla ještě navíc voda, koření a lehké zahuštění hraškou). Možná si pamatujete, že kdysi se tu tato polévka taky objevovala mnohokrát v různých variacích, často ještě s těstovinami. Jeden z receptů například ZDE ;)


Nedělní ovesná
A zakončíme to tou dnešní, jak jinak :) Ráno jsem se vzbudila a pořád se nemohla rozhodnout, co si dnes ráno udělám. Jakmile bylo rozhodnuto, okamžitě jsem vstala - protože jídlo, to je pro mě největší (a jediná, avšak dostatečně velká) motivace vylézt z postele :D Stejně se tam pak s ním ještě vracím, protože snídám zásadně v posteli (židle jsou na ráno děsně nepohodlné :D). A tak to nakonec vyhrála ovesno-jáhlová. Po ránu mě takhle napadlo rozmačkat zbylé avokádo s kouskem banánu, a tak jsem tak ihned učinila a šoupla to na kaši. Na to nějaké to ovoce, pár kešu oříšků a kakaové boby.
Protože ráno dělá den! A já doufám, že ten dnešní bude opravdu skvělý :)

Užijte si první májovou neděli! ☺


56 komentářů :

  1. líbí se, líbí - hlavně ten preclík a roláda!

    OdpovědětVymazat
  2. Ou, to je zase dobrot :-) Mimochode, na tvé doporučení jsem zkusila také ty chlebíky s kokosem a čoko z Lidlu a "děkuju", ted asi pro ně budu lítat také, jsou fakt výborné :-) Ten kuskus na sladko se vším možným, to je náádhera, to si udělám taky! Dlouho jsem ho v takové úpravě neměla...mmmmm=) Jééé, semínkové keksíky :-) Ty jsou úžasné, taky miluju všechno oříškové a semínkové, hned bych si vzala =) A čokošky Lindt miluji, když už kupuji, tak Lindt patří mezi asi 4 nej nej nej značky! Jahůdkovou jsem měla jednou, byla opravdu lahodná!
    Teď už jsem zase namlsaná, byť po snídani, asi se půjdu stejně zase nařachnout dalšími mňamkami..někdy své tělo fakt lituju, co vše musí zpracovávat za koňské porce:D:D
    Užívej dne,
    Lucka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. kde přesně je v Lidlu najdu? Já je asi nějak pořád přehlížím :D ....

      Vymazat
    2. Kousek u pečiva, toastových chlebů apod.

      Vymazat
    3. dneska jsem lustrovala lidl kvůli tomu božímu preclíku a nemohla jsem ho najít :(((

      Vymazat
    4. U nás ho třeba zrovna dneska taky neměli :( Asi záleží no, jestli ho maj "na skladě" nebo tak.

      Vymazat
  3. Ten preclík jsem taky měla a jelikož byl tak dobrý tak jsem pro něj běžela druhý den a to už je tam neměli :/ jinak myslím , že vylezu z té krásně teploučké peřinky a dů si něco ukuchtit k snídani :)) právě si mě navnadila

    OdpovědětVymazat
  4. Teda ta kaše Lindt - vypadá přesně jako Lindt čokoláda - dokonalá ve své čistotě! Úplně nutně tu čokoládu teď potřebuji. :)) Jinak máš všechno opět krásné a také mě láká ta Minestronka, dlouho jsem jí neměla, mňam! :)

    OdpovědětVymazat
  5. Ta kaše Lindt! Dokonalost!
    Krásné fotky samých dobrot,jako vždy:)
    Musím zkusit ten kuskus k snídani:) a taky tu ovesnou s cuketou! Zatím jsem cuketu dávala jen do lívanečků, takže musím napravit!
    Taky přeju krásnou májovou neděli:)

    OdpovědětVymazat
  6. Taky si musím koupit ty chlebíky, když o nich tak básníš :) Ta první kaše je úplně super a pak ,,Leftovers''! Mňam :)

    OdpovědětVymazat
  7. Dnešní díl se opravdu povedl! Všechno vypadá skvěle!:-)

    OdpovědětVymazat
  8. Jak prosím děláš tu rajčatovou omáčku? A kde kupuješ sušené fíky? :) Já už je teď mimo sezónu nemohu nikde sehnat :( mají maximálně takové ty "soft" z dm, extra drahé..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Omáčka jsou jenom krájená rajčata v plechovce - přidala jsem k nim trochu rajského protlaku, ochutila a nakonec pro zjemnění trochu kokosového mléka.

      Fíky jsem kupovala v Kauflandu. Takové ty dražší, ne ty v kulatém balení, co se prodávají přes zimu. Ale tyhle jsou o to lepší ;)

      Vymazat
  9. nedela bez tvojho food inspiration by snád ani nebolo ono :) vždy tie fotky obdivujem v priebehu raňajok. Mimochodom neuveríš, práve raňajkujem cuketovú ovsenú kašu s banánom a čučoriedkami :D:D hh. A mimochodom keby nenapíšeš že to je praclík, tak na to ani neprídem :D spočiatku som na to pozerala, že čo to je. Ešte som ho tam u nás ale nevidela, isto bol vynikajúci! :)

    OdpovědětVymazat
  10. To jsou zase bozi záležitosti! :)
    Tentokrát je u me favorit couscous na sladko, vypada úplně delikátně! :-)
    Jo a.. Všechny sladkosti by pro nás měli dělat v menším balení :-D

    OdpovědětVymazat
  11. Krásné Moni, jako vždycky:) Rýži na sladko jsem si poslední dobou taky oblíbila, jsem schopná dát si ji klidně i na oběd :D Jinak vajíčka taky jím ve velkém, poslední dobou nejčastěji "na hniličko":) Hezkou neděli

    OdpovědětVymazat
  12. Nádhera jako vždy!!! ;-)
    Kuřecí stehýnka u mě vedou.. nic proti prsům, ale stehna jsou best.. a ta kůžička :-P Jen by ta příprava mohl být rychlejší.. :-/ A ty plněné kuřecí roládky vapdají fakt lákavě, jen já nevím proč, ale vždy se mi to nějak rozpdne a vyleje ven.. :-/ jsem asi holt levá, ty seš šikula :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stehýnka mám taky radši, jsou chutnější (tučnější :D). Proto kupuji často i stehenní řízky místo prsních. To je pak jiná! :) A u té rolády se taky divím, že vydržela :D Jsem to ještě propíchla kovovými špejlemi, aby to podrželo při pečení ;)

      Vymazat
  13. Ještě by mě zajímalo, když tam máš pořád to kokosové mléko (jíš ho asi denně že)? Na kolik dnů ti vydrží ta 1 plechovka a necháváš ho normálně v lednici nebo když nesníš celé třeba během 2 dnů tak jej raději zamrazíš, aby se nezkazilo?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Skoro denně no, je to už taková malá závislost :D Vydrží jak kdy, někdy ji spořádám za 2 dny. Běžně ale tak 4-6 dní. A nechávám v lednici, tam to vydrží určitě i týden. Déle jsem jej otevené asi neměla ;)

      Vymazat
  14. Krasne fotky a recepty. Urcite nejake zase vyzkousim. Ted zrovna snidam tvuj seminkovy chleb s domaci marmeladou. Vcera jsem ho mela na slano, ale prijde mi moc sladky takze priste vynecham sirup a bude to super ;) preji hezky u nas slunecny den :) Simona

    OdpovědětVymazat
  15. už jsem se na instagramu rozplývala nad plněnou omeletou a ty mi to sem šoupneš znovu :D fakt je to bezva nápad, musím to někdy okopírovat :)
    chválim polentové nočky :DD
    a preclíky jsou nejlepší !!!! a jsou strašně jednoduché i na pečení, jen se z těsta jako třeba na bagetky vytvarují a povaří v osolené vodě, jako bagely, a to je celé :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, jen se kochej a rozplývej i tady :D

      No vidíš, bagely už jsem nedělala věky! Vlastně jsem je dělala jen jednou :D Asi by to chtělo repete. Už se na ně na blozích celkem zapomnělo ,takže asi ideální čas! :)

      Vymazat
  16. Nejsem zrovna polívková, ale ten kotel bych si nechala líbit.

    OdpovědětVymazat
  17. Opět krása :-) Láká mě ten kuskus na sladko, asi ho vyzkouším :-) A vlastně mě láká úplně všechno :-)

    OdpovědětVymazat
  18. bože, to je dobrot! nechápu, kde bereš tolik inspirace:) já od doby, co jsem vyzkoušela kašičku se skořicí, tak jsem neměla žádnou jinou:D od doby, co jsem ochutnala kuskus s rajčaty a jogurtem, jsem taky žádný jiný neměla. potřebovala bych nějakou múzu.. ještě že máme tebe!:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já ti ani nevím, to přichází samo. Mně by se zase nechtělo dělat pořád to samé :) Vždycky začnu kuchtit a pokaždé z toho něco vznikne. Prostě to tam hážu podle nálady a chuti :)

      Vymazat
  19. Wow nádhera ! Mám hlad ! :D
    Prosím tě, Moni, kde seženu ty moruše ? :-) Díky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já je kupuji většinou ve zdravé výživě ;) Jinde jsem je asi ještě neviděla, možná v tescu budou nebo v nějakém větším marketu.

      Vymazat
  20. Ty kokosové chlebíčky jsou i moje závislost, je těžký sníst jen dva :-D Miluju je v kombinaci s bílým jogurtem.
    Jinak všechno to vypadá úplně úžasně.. dostala jsem chuť na polévku minestrone :-)

    http://mydiarymyjourneymylife.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  21. Já ty tvoje kaše miluju! A dneska jsem si já udělala banánové bezlepkové lívance a k tomu horký jahody,bylo to uuuuužasný :D

    OdpovědětVymazat
  22. Vypadá to teda nádherně, ostatně jako vždy :) Já dnes ráno, mimochodem se lžičkou zabořenou v burákovém másle, vyvinula veškeré úsilí, abych přiměla bráchu k ozdravení jídelníčku - zeptala jsem se ho, zda mu je úplně jedno, že jí po lžících Nutellu, u které první dvě místa ve složení zaujímá cukr a rostlinný tuk, jestli by tam neměly být ty tolik slibované lískové oříšky a kakaové máslo, což by se u čokoládové lískooříškové pomazánky dalo čekat. No, odpověď zněla, proč by to tam mělo být, když je to čokoláda, a nadále dlabal lžící pomazánku z třičtvrtěkilové dózy. No nic, zdá se, že všech lidí se osvěta zdravého životního stylu zřejmě netýká ;)) Samozřejmě proti občasnému "hřešení" nic nenamítám. Hezký den všem.

    OdpovědětVymazat
  23. Miluju tvé pravidelné food inspirations! :)) Preclík vypadá výborně, hned bych se do něj zakousla! Už dlouho mě taky láká udělat ovesnou s cuketou, ale ještě jsem k tomu nedostala tu správnou odvahu :D No a kuskus nasladko, toho se taky ještě bojím, ale když to tu vidím, musím se k tomu už jednou odhodlat :))

    OdpovědětVymazat
  24. Minestrone budu muset vyzkoušet, s rajčaty je jasný, že mi to bude chutnat :) jinak vše krásně nazdobené jako vždy, to by mě možná bylo i líto sníst :D

    OdpovědětVymazat
  25. Prosimtě, můžu se zeptat kde kupuješ ty rýžové vločky? :D Já už to hledala snad všude a nikde jsem to nesehnala, asi se blbě dívám nebo já nevím :D Kde je kupuješ? a v jakém regálu to bývá? Jakože u ovesných vloček, nebo u rýže? :D Děkuji moc za odpověď, protože já rýži miluju, tk toto musí být slast :3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V kauflandu ;) Mají je u vloček. Jinak bývají i v jiných marketech někdy od značky Racio u různých musli apod. ;)

      Vymazat
  26. ty mi vždycky uděláš takový chutě! :D
    hrozně se mi líbí, jak si na tom jídle dáváš záležet. všechno pěkně naaranžované.. hlavně ty tvoje kašičky. :3
    už pěknou dobu mám doma arašídové máslo a už hoodně dlouho se přemlouvám, dát si ho na tu kaši, ale zatím jsem to nezkoušela, protože mi to pořád nějak nejde k sobě.. myslím to slané arašídové máslo a sladká kaše.

    http://karolinarblog.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Podle mě je to arašídové máslo takové neutrální, určitě se toho neboj! :)

      Vymazat
  27. Jak jsi udělala tu vaječnou omeletu? Jen jsi dala vajíčko/vajíčka na pánev a opekla nebo jsi do něj něco přidávala?
    A ta rýžová kašička na první foto je z rýžových instantních vloček? Vaříš je ve vodě nebo v mléce?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rozšlehala jsem vejce - tak by to i stačilo, ale přidala jsem tam ještě trošku zakysané smetany a psylia. A pak nalila na pánev ;) Kaše je z vloček. Vařím v mixu vody a mléka ;)

      Vymazat
  28. Miluju tvoje food inspiration!! <3 Měla bych dotaz.... u tvých receptů (těch nověji postnutých) máš vždy spočítáno kolik to čeho má, kolik bílkovin a sacharidů, zkrátka nutriční hodnoty. Jak to přesně propočítáš?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kaloricketabulky.cz ;) Prostě sečtu hodnoty všech surovin.

      Vymazat
  29. Na to se prostě tak hezky kouká :-)

    OdpovědětVymazat
  30. Jako vždy krása:) A to že sníš vždycky celé balení těch rýžových chlebíčků naprosto chápu, taky neumím nechávat rozdělané balení, obzvlášť když je něco taková dobrota :D

    OdpovědětVymazat
  31. Opět samé dobroty a já na to opět koukám takhle večer! :D A opět se mi sbíhají sliny snad úplně na všechno! :) Zase jsi nezklamala a já už se nedočkavě těším na příští neděli, s čím zase přijdeš :))

    OdpovědětVymazat
  32. všechno to vypadá naprosto nádherně! docela mě překvapil ten kus kus na sladko, to asi brzy vyzkouším :) v jednom článku zase tolik inspirace, děkuju :)))

    OdpovědětVymazat
  33. receot na polentové nočky PROSÍÍÍÍÍÍÍÍM :-)

    OdpovědětVymazat
  34. Ahoj, máš moc hezký blog! :) právě u mě probíhá giveaway, budu moc ráda, když se také zapojíš :)

    http://evelinkablog.blogspot.cz/2014/04/giveaway-nivea-body-shop.html

    OdpovědětVymazat
  35. Nejvíce jsi mě okouzlila snad těmi kašemi, protože kaše miluju na všechny způsoby - ať už je to klasická ovesná, anebo pohanková, rýžová, jáhlová... No, prostě ráno bez kaše nebo aspoň bez pořádné snídaně si nedokážu představit! Kuskus musím zase koupit :D

    OdpovědětVymazat
  36. A zase mi kručí v břiše... :D

    OdpovědětVymazat
  37. ten praclík z lidla som mala tiež a bol mňaam:D:)

    OdpovědětVymazat
  38. The History of the Casino - One of the Most Popular Casinos
    A relative newcomer to the world of online gambling, Wynn Las Vegas opened septcasino its doors https://sol.edu.kg/ to a new audience of over https://deccasino.com/review/merit-casino/ 600,000 in 2017. poormansguidetocasinogambling This was the first casinosites.one casino

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za všechny komentáře :) Odpovídám na ně tady na blogu ;)