neděle 27. července 2014

Food Inspiration č. 103


Musím přiznat, že ohledně dnešního dílů jsem měla krapet obavy. Minulou neděli začal stávkovat notebook a bylo ve hvězdách,
zda se mi podaří doma na něčem pracovat. Nakonec se to přecejen nějak vyřešilo a nedělní tradici ani tento víkend neporušíme :)
I když léto se mi zdá krapet hektičtější a taky si všímám, že návštěvníků v těchto teplých dnech i zde ubývá - ale naprosto tomu rozumím. Sama tolik už neprojíždím stránky ostatních a ani na svůj blog už mi nezbývá tolik času a energie. Proto i fotek bude méně, avšak budou! A tak doufám, že vás dnešní příspěvek potěší stejně jako každou neděli ;)
 


Jogurtový kopeček
Koupila jsem v Bille Selský jogurt, který jsem zde zahlédla prvně. A překvapil mě svou skvělou konzistencí! Dokonce šel krásně vyklopit,
a tak jsem toho využila a nazdobila snídani zase v úplně novém stylu :) Kolem tohoto stylového jogurtového kopečku jsem nasypala ještě stylovější mixiťácký mixit a dozdobila tím nejlepším letním ovocem. Skvělý start do včerejšího báječného tréninkového dne :)



Další variace na míchaná vajíčka
Tentokráte ani snídaně, ani večeře, nýbrž svačina. A proč ne? :) Vajíčka s mixem restované zeleniny (cuketa žlutá i zelená, lusky, hrášek, kukuřice). K tomu klasika v podobě okurek a červené papriky :) A taky pár kuliček wasabi hrášku.



 Palačinky od maminky ♥
A po slané svačince netradičně sladký oběd. Neodolala jsem a podlehla jsem, když se na mě v kuchyni při každém průchodu smála hromádka palačinek ještě od rodinné snídaně. A tak místo lososa byly palačinky. Sama se divím, že jsem se udržela a snědla jen dvě! K nim domácí meruňkový džem, řecký odtučněný jogurt plný bílkovin od Milka, kousek banánu a mandlové máslo :)


Lososové krabičky
Ve čtvrtek losos kvůli palačinkám nevyšel, ale v pátek už jo! Klasika jen s rýží a kupou zeleniny. V jedné z krabiček navíc přimíchán i cottage :)


 Vařila myšička kašičku...
A pokračujeme třeba kašičkou. Ta už tu dlouho nebyla :) Tentokráte super mix ovesných vloček a jáhlové instantní + lněný semínka a ovesná cookies směs na dochucení. Kousíček broskve, nějaké to mražené ovoce jakožto letní osvěžení a zasypáno máme karobem :)



 Parodie na Colleslaw
Aneb jak vznikají mé zajímavé recepty!
To takhle dostanete chuť na colleslaw - klasika ze zelí a mrkve. Jenže v obchodě koupíte místo zelí kapustu (bylo to malé a zabalené a fakt to nešlo poznat! :D) a doma zjistíte, že mrkve je taky pomálu. Tak aby to nebylo jen o kapustě, tak tam přidáme krom té trošky mrkvičky i kyselé okurky (protože těmi člověk nikdy nic nezkazí). Dresing skoro klasika, ačkoliv má verze má asi k originálu taky dosti daleko (protože majonézou to fakt kazit nebudu). A když tomu pořád něco chybí a vy nechcete jíst prakticky jen zeleninu s dresingem, tak tam přisypete ještě směs pikantních oříšků. Tadá...a nová variace je na světě! Začalo to s vidinou colleslawu a skončilo to úplně jinak! Ale snad i lépe :)


Malá miska plná velké radosti
Tvaroh mixnutý s karamelovým proteinovým pudinkem...k tomu mix oříšků a kakao. No není to krásná sváča na večer? Miluji tahleta jídla :)
A to tak, že už se na to těším natolik, že mě ani nenapadne to kvůli focení přendat do nějaké neupatlané misky :D



Zeleninka s tofu
Dušená směs zeleniny - květáku a fazolových lusků - spolu s žampiony. A k tomu ne jen tak ledajaké tofu. Pro mě novinka v podobě tofu
s mořskou řasou, která mě potěšila a nezklamala. Opravdu výborná záležitost! Maso je sice maso (vegetariáni prominou), ale Tofu si taky ráda dám! 


Kašička sbalená na cesty
Opravdu extra výjimečná záležitost - kašička putovala do krabičky! A víte co? Chutnala mi snad ještě víc než doma :) Jak vychladla, tak získala super konzistenci, která mi prostě sedla! Doma jsem jen promikrovlnkovala vločky s chia semínky, mlékem a vodou a poté smíchala ještě
s trochou cottage sýru. Nahoru broskev a skořice. Asi to udělaly ty chia a cottage, ale chutnalo to prostě dokonale ♥



Dnešní #mojeovesna vs. #mojejahlova
Koupila jsem si včera sice čerstvý vícezrnný loupáček, že si dám na snídani, ale ráno jsem prostě věděla,že moje tělo opět lační spíše
po vločkách a po kaši. Ještě aby ne po včerejším trénování :) Volba padla na mix ovesných vloček a instantní jáhlové směsi. K tomu navíc ještě karob a ve finále i lžíce cottage sýru.  Navrch opět barevné ovoce, sušený fík a netradičně dýňová semínka. No krásné barvičky, co říkáte?
Hned je ráno veselejší :)


31 komentářů :

  1. O, ta miska plná radosti, zní a vypadá skvěle, já kdybych si mohla jednou vybrat soukromou kuchařinku, byla by jsi na řadě :D Trapně a "staře" dodávám opět - dokonalost, asi se nějaké nedokonalosti ani u tebe dočkat nelze, vypadá to fakt úchvatně! ;)

    OdpovědětVymazat
  2. Ještě, že už jsem po snídani, aspoň mě tak nehoní mlsná na ty Tvoje dobrůtky :)
    http://veru-life.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  3. taky ted nejem tolik u internetu, ale tak to ma byt v lete:D) Krasne jidlo jako vzdy!:)

    OdpovědětVymazat
  4. Moni, chtela bych se zeptat, kdyz ted porad tolik cvicis a trenujes na dalsi zavod, tak navysujes i prijem? Nebo jen nejake ziviny treba bilkoviny, sacharidy? Vim ze nejsi moc zastance nejakeho pocitani kazde kalorie a uz to mas "v oku" ale prece jen, dokazes alespon priblizne rict kolik tak za den snis? Kdysi jsi psala ze 8000kJ? Nebo se mi to jen zda? Ted uz to bude asi vic nebo ani ne? Ptam se proto, ze i ja se pripravuji na zavod a tak nevim kolik mam pridat na jidle, nebo jen upravit pomer B:T:S ? Diky, Kamca :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jím intuitivně a podle aktuálních cílů (udržování, hubnutí, nabírání)...prakticky nejsem ten typ člověka, co si udržuje každý den stejný příjem. Já to spíše střídám a vyhovuje mi to. A střídám to neplánovaně. Takže některé dny jím méně, ale pak si dám takové odpočinkové dny, kdy doplnuji energii na další tréninky ;) Urfčitě alep pokud jsi zvýšila zátěž a chceš jít výkonem navrch, tak si na kaloriích přidej ;)

      Vymazat
  5. Pěkné fotky :) určitě to jsou samé dobroty :) úplně jsem dostala chuť na ty palačinky :)
    chickflickcherry.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  6. Moni jak děláš tu kaši, kde kombinuješ jáhlovou nominu a vločky? Jáhlovka je moje nejoblíbenější instantní kaše, dělám si jí vždycky, když mám koupené nějaké rostlinné mléko, ale jednou jsem si jí normálně zalila mlékem a musela ještě odskočit pryč a pak jsem jí dala ohřát do mikrovlnky a byla úplně jak voda, ikdyž předtím byla krásně hustá. Proto nevím co by to udělalo, kdybych jí třeba vařila s vločkami nebo jí přimícháváš až do hotové horké kaše? A jaký dáváš poměr tekutin-jáhlovky-vloček? Chtěla bych jí zkusit přesně jak jí děláš ty:) děkujuuu;) jinak krásná jídla jako vždy!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Smíchám suché vločky se suchou kaší a pak společně přimíchávám k tekutině - na sporáku. Tekutinu dávám odhadem ok oka, nemám to změřené ;)

      Vymazat
  7. Zrovna před chvílí jsem dosnídala mrkvový dortík, takže mám teď chuť spíš na všechny ty slané dobroty, hlavně krabičkové obědy :)

    OdpovědětVymazat
  8. variace na coleslaw je rozhodně zajímavá, mě mě moc syrová kapusta nejede. Já si teda kapustu nikdy se zelím nespletla, ale na pokladně mi jí pokladní kolikrát zaměnila za zelí :D

    OdpovědětVymazat
  9. Malý tip - bazalkové tofu, výborné jen tak s rajčaty jako rychlá sváča/oběd/večeře.. jen nakrájet a osolit. No a chilli tofu - ani moc nepálí, spíš jen chutná. Také se zeleninou nebo vlastně k čemukoliv.. Miluji tu rychlou přípravu :)

    OdpovědětVymazat
  10. To je nádhera! :-) Ty palačinky a miska plná radosti, mňam!

    OdpovědětVymazat
  11. I když je podle tebe fotek méně a je méně času, tak se mi dnešní inspirace moc líbí. Hlavně to, jak si s jídlem hraješ, to já si totiž taky neodpustím ;-) bára.kára blog

    OdpovědětVymazat
  12. V jakém poměru dávas vločky x jahlova kaše? :)

    OdpovědětVymazat
  13. Ahoj Moni, asi to zrovna pod tento článek neptaří, ale moc bych chtěla poprosit o radu, Za týden mám mít pohovor kvůli práci v Expresce a vím, že jsi tam také začínala, pamatuješ si na to jak probíhal? O tu práci stojím a chtěla bych jít dobře připravená, moc děkuju za pomoc. Alča

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Každou expresku má jiný majitel, je to franchisa. Tudíž v každé to bude úplně jinak ;)

      Vymazat
    2. Děkuju a jak jsi to měla ty prosím? At mám aspon představu, děkuju

      Vymazat
    3. Já už ani nevím, jenom takový krátky pulhodinový pohovor o tom, co dělám, cco cvičím, co znám a co vím o expresce + jsem tam cvičila s trenérkou...a vzali mě. Ale hned potom začali podmínky zhoršovat a holky to měly náročnější - museli tam chodit dlouho cvičit, učit se věci dopředu, ze kterých je pak zkoušeli a tak...já měla jenom 4 dny zaškolování, z čehož 2 už jsem pracovala víceméně sama ;)

      Vymazat
    4. A ještě jeden dotaz jsi tam byla na HPP? A pamatuješ si prosím platové podmínky?

      Vymazat
    5. Ne, na dohodu...50Kč/hod...ale tohlep odle mě nemá cenu řešit, každé fitko si to nastavuje individuálně a přece budeš mít nejlepší, když si to vyslechneš sama konkrétně tam ;)

      Vymazat
  14. Nejlepší věci na takové vařeníčko jsou opravdu věci od LSP , Oat king, proteinové pudinky, a neuveřitelně chutné proteiny s dokonalími chutěmi :)

    OdpovědětVymazat
  15. Mmm mňam! :D Taky máme dnes k obědu palačinky :)

    OdpovědětVymazat
  16. Ahoj Mončo :-)
    smím se zeptat zda stále měníš množství sacharidů a jaký je cca tvůj denní energetický příjem? Třeba i jen odhadem :-)
    Moc děkuji. Jinak nádherné jídlo jako vždy, závidím ti tvůj elán do přípravy takových dobrot. Mně hrozně nebaví přemýšlet nad tím co si musím na druhý den nabalit do práce :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ono je to vážně týden od týdne, den ode dne jiné ;) Takže to nemá smysl rozebírat a dělat pak nějaké závěry. Jím intuitivně, podle akruálního rozpoložení, cílů, potřeby těla...někdy pár týdnů neměním nijak extra, pak zase chvíli jo. Prostě nemám žádný stálý "program" ;)

      Vymazat
    2. Jj myslela jsem si to :-) zajímalo mě to jen z toho důvodů, že jsem zkoušela poslední 1-2 měsíce snížit sacharidy (držela jsem se cca 3krát týdně do 50g, dvakrát kolem 100-130g, a dvakrát 180-230g). Dala jsem něco asi 4 kila a teď nějak nevím jak hodně začít navyšovat, abych to nenabrala nazpět. Energetický příjem jsem měla v rozmezí 4-7 tisíc. Myslíš že je lepší třeba "vlnit" volněji nebo se pomalu zastavit na třeba 100-150 sacharidech a příjmu kolem 5-6tisíc a pomalu navyšovat? Kdyby si mi poradila budu moc ráda, děkuji :-)

      Vymazat
    3. Člověk stejně pořád tak nějak "vlní" přirozeně, pokud nepočítá kcal a makra přesně ;) Ale spíš bych to asi v tém případ ězkusila ustálit. A určitě výš než na 5-6 tis. Kj - to je strašně malinko i kdybys chtěla hubnout.

      Vymazat
  17. Normálně nepíšu, ale dneska musím. Díky! Motivace mi sem tam hapruje a teď bych se nejradši šla nacpat dortem... ale když vidím tyhle dobroty, tak vím, že to je to, co moje tělo chce. Dort chce jen hlava. ;)

    OdpovědětVymazat
  18. Krásná inspirace. Každé ráno si dopřávám ovesné vločky.

    http://missalexy.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  19. Ahoj, chtěla bych se zeptat, jestli používáš někdy i kakao nebo jen karob? Popřípadě jaký a kde kupuješ? Předem díky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Používám obojí, podle chutí. Kupuji ve zdravé výživě ;)

      Vymazat

Moc děkuji za všechny komentáře :) Odpovídám na ně tady na blogu ;)