neděle 2. listopadu 2014

Food Inspiration č. 112


Tak vás opět zdravím po krapet delší odmlce :) V posledních týdnech šel blog pravda krapet stranou kvůli časové vytíženosti a zejména stěhování. Od pátku nám však již opět plně fičí internet, tak se vás pokusím opět pravidelně zásobovat minimálně oblíbenou nedělní rubrikou (a že už mě spousta lidí urgovalo! :D). Tak jdem na to - dnes to již budou výtvory z mé nové kuchyně (kterou prostě miluju! ♥). Bohužel nebude moc snídaní a kašiček, jelikož světlo ráno je vážně silně nedostačující, ale i tak vás podle mě čeká spousta zajímavé inspirace :)

Celozrnné lívanečky 
Začneme tím nejkrásnějším - sobotní božskou snídaní ♥ Celozrnné lívanečky, které jsem plnila jahodovo-čokoláovou marmeládou, banánem
a mixem kokosového mléka s jogurtem. Navrch jsem přidala pár jahůdek ze zamražených zásob, dalších pár kousků banánu, plátky mandlí
a vše jsem přelila karobovým sirupem. No prostě víkendová snídaně jak má být :)



 První vaření v nové kuchyni
A jedny z prvních výtvorů - velký zeleninový salát s italským dresingem, mozzarellou a avokádem. A vedle kuskus se šunkou, sýrem,
kukuřicí a hráškem.


 Salátek podruhé
Další z řad salátů aneb využívám zásob mé nové mega lednice :D Tento je s fazolemi, mozzarelou, avokádem, asijskými krekry a posypaný černým sezamem.


 Zdravě z páry
Jelikož nám zatím stále nejede plyn, tak mimojiné využíváme i parní hrnec. Tato večeře byla celá právě z něj - brambory + batáty, brokolice
a pstruh lososovitý se skvělým řeckým kořením. K tomu ještě jogurtový tzatziki dresing :)


 Když vaří muž...
...tak z toho vznikne třeba tato neskutečná dobrota! Kuřecí prso naložené v medu. S citronovým kuskusem a exotickou omáčkou s lusky
a rajčátky s nádechem skořice.


 Salátek potřetí
Víceméně se opakuji, ale když mě ty saláty tak baví! Konečně je na ně dostatek času i surovin :)


 Pudinkový dezert dozelena
Malý dezertík v podobě pistáciového pudinku, pod kterým se ještě ukrývá směs musli, banán a pár oříšků :)


 Sushi pátek
Domácí sushi mé vlastní výroby. Dělala jsem jej podruhé a tuším že se povedlo. Zmizlo tedy extrémně rychle a to asi mluví za vše :)


 Francouzský večer
Odpoledne sushi, večer následoval talíř plný sýrů, doplněný o oříšky a navíc také olivy a hroznové víno. Úžasná kombinace. Určitě brzy budem opakovat :)


 Rajčatová omáčka s mletým masem
Zase trošku něco jiného než rýže s kuřecím, ať je změna :) Zde mleté maso s rajčatovou omáčkou na celozrnných těstovinách a v druhém talíři na rýži (aneb vyjídáme co zbylo :D).


Čoko ovesná
Konečně taky jedna kašička. Konkrétně z dnešního rána :) Ovesno-krupicová s kakaem. Na to banán, hruška, kaki. Ozdobeno kokosovým mlékem a máslem z para oříšků. Parádní před tréninkem ve fitku a další náročnou návštěvou rodičů :)


 Pudinkový pohár
A závěrem dezertík pro rodiče, kteří nás poctili svou návštěvou - vrstvený pudinkový pohár. I bez trouby si poradím! Navrstvila jsem tam vanilkový a čokoládový pudink + nahoru zakysanou smetanu s tvarohem. Mezi to jsem šoupla piškoty, jahody, banán a mandarinky a celé to zasypala grankem :)


49 komentářů :

  1. Krásné fotky jako vždy.. a gratuluji k novému bydlení.. páni, to musí být super mít kuchyň jen pro sebe (teda i s přítelem samozřejmě, ale víš jak to myslím).. u nás doma vaří mamka takže buď se se svým jídlem musím přizpůsobit nebo vaříme současně každá svoje a to si tam často překážíme :-D

    Kdy kupuješ to extra tmavé kakao? Já vždy oupím EXTRA dark ale nikdy není tak tmavé.. nebo je to tím že ho tam dáš nějak moc? Já dávám 1 lžičku kopcem ale je spíš hnědé než černé jako u tebe..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to skvělé, to je fakt :)

      Kakao mám z Lidli a dávám ho tam fakt hodně - tak vrchovatou lžíci spíše :D

      Vymazat
    2. Super, díky, podívám se tedy po kakau v Lidlu. Doteď jsem totiž brala jen z Kaufláče :-D

      Vymazat
    3. Jsem se chtěla zeptat přesně na to samé :) Dík.

      Vymazat
    4. Já přidávám do kaší nebo chia pudinku karob, ten je krasne tmavy ;-)

      Vymazat
  2. Krásne foto a super svetlo na to ako je posledné dni vonku :)
    Počuj Monika, je to síce osobná otázka, ale verím, že odpovieš :) Sťahovali ste sa do vlastného či do podnájmu? Riešime teraz tú istú situáciu s priateľom, či prejsť znova do iného podnájmu či sa zaviazať na večnosť banke :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Do podnájmu :) Uvažovali jsme nad vlastním, ale naonec jsme se rozhodli počkat, protože se stejně časem budeme chtít stěhovat spíše někde do rodinného domku ale momentálně chceme žít spíše v centru města, kde to máme blízko do práce oba :)

      Vymazat
    2. Taky bych se zeptala - do soukromého, nebo městského? Taky se chceme co nejdřív stěhovat do Ostravy, zatím uvažujem hlavně o těch městských...

      Vymazat
    3. My máme v Ostravě přes RPG ;)

      Vymazat
  3. Udělala jsi mi neuvěřitelnou chuť na pudink!!
    Boží fotky :)
    Fit Maddie

    OdpovědětVymazat
  4. Opět moc krásné fotky :) V sobotu jsem si dělala ranní lívanečky taky, na víkend se vždycky krásně hodí! :) A ta rajčatová omáčka vypadá také dobře :)

    OdpovědětVymazat
  5. Mnam! Můžu se zeptat odkud máš ty mísy na salát?:)

    OdpovědětVymazat
  6. Teda, to jsou dobroty, takové nevšední a zajímavé. Líbí se mi hlavně ten pstruh a kuře s exotickou omáčkou.

    OdpovědětVymazat
  7. Ahoj, mas to krasne, som mlada maminka a mam velmi rada tvoj blog. U nas varim len ja, manzelovi a malickej. Zasa musim spravit lievanceky, u nas vedu bananove. Odkial mas prosim tie srdieckove misticky :)?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jsou z časopisu pečené dobroty...byly tam kdysi jao příloha ;)

      Vymazat
  8. V dobrom ti závidím že už bývate S priateľom spolu, ja sa toho snáď tiež dockam :) užívajte si to :) vyťaženosť chápem ale príspevky veru chýbajú :)

    OdpovědětVymazat
  9. Jéé konečně zase jídlo! Ty lívanečky jsou opravdu nádherné a dezert pro rodiče jakbysmet :) Můžu se zeptat kolik dáváš do kaše toho kakaa? Já ji mám vždycky strašně světlou a nechce se mi tam dávat takovou horu kakaa :D
    http://fitlucy.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já dávám opravdu dost, tak velkou lžíci...spíše vrchovatou :)

      Vymazat
  10. Vypadá to všechno velmi chutně, nejvíc se mi ale líbí sushi, to bych se chtěla naučit, trochu dobře dost jsem mu propadla :-D

    OdpovědětVymazat
  11. Opět samá dokonalost, saláty také zbožňuji! :)
    Udělala jsi mi hroznou chuť na pudinkový pohár a to jídlo tvého muže.
    Sushi mě naprosto dostalo, nemůžu se dočkat až ho konečně taky ochutnám! :)

    http://myway-tofitness.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  12. Ty lívance jsou úžasné! Už dlouhou dobu mám hroznou chut na puding.. asi si ho konečně udělám!:D

    OdpovědětVymazat
  13. S pritelem tvorite moc hezky par, slusi vam to :-) Jak dlouho jste vlastne spolu?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To by mě také zajímalo, zrovna jsem se na to chtěla zeptat ;)

      Vymazat
    2. Děkuji :) Oficiálně 3 měsíce, ale známe se delší dobu. A oběma nám to připadá jakobychom spolu byli už mnohem déle :)

      Vymazat
    3. Po trech mesicich spolu zacinate zit? :-D Odvážný ...

      Vymazat
    4. A znáte se z fitka? :) moc vám to přeju

      Vymazat
    5. Jo, těch důvodů ke stěhování bylo víc. Vím v jaké jsem situaci a nebojím se, že by to nevyšlo ;)

      A ano známe se z fitka :)

      Vymazat
    6. Tak to je super že máte stejné záliby a koníčky které vás navzájem spojují - jako to fitko, zdravý životní styl.. držím palce, ať vám to spolu vydrží :-)

      Vymazat
    7. Já se k příteli stěhovala po týdnu, co jsme spolu skoro poprvé promluvili (předtím jsme se znali jen od vidění tak max. měsíc :)) Pocit úplně stejný - jako bychom se znali už léta. No a v srpnu bylo 6. výročí. Nechci plácat o osudu, ale někdy prostě věci mají být. Přeju vám hodně štěstí ;)

      Vymazat
    8. Děkuji :) Někdy podle mě prostě člověk cítí, že to tak má být. Když to srovnám s předchozími "vztahovými zkušenostmi", tak je to ted úplně něco jiného :)

      Vymazat
    9. Myslela jsem si, že to bude jen chvilku, předtím jsi o něm nikdy nic nepsala a njednou před pár měsící se s ním vytahuješ a chlubíš všude a pořád:DDD

      Vymazat
  14. Nádhera Moni!:) už mi tvé příspěvky moc chyběly:)

    OdpovědětVymazat
  15. Achjo, proč já si musím tyhle články prohlídnout vždycky večer.. :D Mám z toho hlad, všechno vypadá doslova perfektně ! :))

    OdpovědětVymazat
  16. Moni,můžu se zeptat zda si sladíš kaši??:) Jinak krása jako vždy a gratuluji ke společnému bydlení!:)

    OdpovědětVymazat
  17. K tomu francouzskému večeru, už jsi zkoušela sýr, jak jsou ořechy přímo v něm? Ten je totiž úplně boží, doporučuji! Já ho kupuju v kaufu když ho vidím v akci, jinak je pravda trošku dražší. Ale chuť úžasná :-)

    OdpovědětVymazat
  18. Thanks for sharing the nice pics with their info .
    Meditation in India

    OdpovědětVymazat
  19. Ty už vůbec nemlsáš, nic? Chybí mi tu úplně nějaké dobroty, neřesti, nebo jsi se dala na 100% clean food?:DD
    přítel je moc šikovný! H.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A co ta čokoládovo-jahodová marmeláda na lívanečkách? Nebo třeba ty vrstvené poháry ze smetany, piškotů, granka? Ty asijské krekry také asi nebudou moc "clean" a jíst tučné sýry typu hermelín, niva apod. v pozdějších hodinách také do 100% zdravého jídleníčku nepatří.. takže nevím co se ti na tom zdá 100% clean.. podlě mě Monča jí převážně zdravě - o tom žádná :-D - ale hřešit také umí - tento díl FI je toho důkazem (alespoň dle mého názoru) stejně tak jako většina předchozích ;-)

      Vymazat
    2. Hřešit umím a dokazuje to převážná část dílů Food Inspiration. Ale hřeším ráda, tedy já to ani za hříchy většinou nepovažuji ;)

      Vymazat
  20. great blog...visit us for great information about healthy life http://www.healthy-foodforliving.com/

    OdpovědětVymazat
  21. Páni, já nemám slov. Lívanečky vypadají úžasně, taky je dneska plánuji na snídani. To mi připomíná, že už mám pořádný hlad :D Francouzským večerem mi děláš hrozné chutě. Já miluju sýry a oříšky. A hroznové víno je k tomu nejlepší! :) Sushi jsem ještě nikdy nejedla, ale moc bych chtěla. Jenže u nás ho bohužel nikde nedělají a na to, dělat je doma, fakt nemám odvahu, ale asi si na ně někam zajedu :) Kuřecí prso v medu vypadá fantasticky! Taky bych si nechala líbit, kdyby mi někdo něco takového uvařil, ale většinou spíš já vařím pro ostatní. Ale neříkám, že by mi to nějak vadilo :D

    http://kuchtimeslaskou.blog.cz/

    OdpovědětVymazat
  22. Super nápady a ještě lepší fotky! :)
    Další tipy ohledně fitness stravy najdeš i u nás na fitness magazínu -> Fitness strava

    OdpovědětVymazat
  23. We Are Here to Provide You Best Medications And Articles That You Need. Just Click On Links Below.

    Lorazepam 2mg USA
    OTC Anti-Anxiety Pills
    For More Articles Visit Website

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za všechny komentáře :) Odpovídám na ně tady na blogu ;)