pondělí 16. dubna 2012

Jillian Michaels - Killer Buns and Thighs


Dnes opět něco málo o tom, co aktuálně cvičím. Konkrétně o programu Jillian Michaels zaměřený na vytvarování krásného zadečku a nohou.


Většina cvičebních programů od Jillian má daný svůj řád, v jakém by se měly cvičit. Upřímě, tímhle se já vůbec neřídím. Když mám náladu, pustím si jakékoliv její video a cvičím. A myslím, že ani tak to není na škodu. 

Konkrétně tento program zahrunuje 3 levely - od 1. nejlehčího až po 3., který vám dám opravdu zabrat. Rozdíl mezi jednotlivými levely je opravdu znatelný. Zatímco u prvního jsem se sotva zapotila, u toho posledního ze mě pot doslova odkapával a považuji ho za pro mě zatím nejtěžší cvičení od Jillian. Všechny levely už jsem projela 2x. tento program se snažím zařadit 1-2x týdně, abych do léta stihla vytvarovat sexy nožky :)

Pro každého toto cvičení bude náročné jinak. Mě nadruhý den téměř nic nebolelo a normálně jsem zvládla vyjít schody. Ze zkušenosti okolí si ale troufám říci, že začátečník by s tím téměř jistě měl problém. A jelikož už jsem ve cvičení trošku pokročilejší, často jsem si přidávala ke cvikům navíc nějaké závaží. A to je právě i to, co ve videu říká Jillian: "Pokud se vám to zdá lehké, přidejte činky."
O jednotlivých cvicích a dalších podrobnostech je dle mě zbytečné se rozepisovat. Nejlepší je se na to podívat osobně. Pokud umíte pracovat s torrenty, stahovat můžete ZDE. Další odkazy ke stažení jsou k dispozici TADY. ;)

23 komentářů :

  1. už to mám stažené dýl, teď už se jen odhodlat a začít :D zatím jsem věrná kick boxu a střídání levelů ze shredu, plus občas fitko nebo běh :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A stáhla jsi to z uvedených odkazů? Nejde mi to stáhnout? Co takhle to třeba hodit na Ulozto.cz? :) Dík

      Vymazat
  2. ojojoj opravdu se chystám na cvičení, kterému se věnuješ (koukla jsem se i na video o co go), ale stále sbírám odvahu se do toho dát. Tak snad konečně se odhodlám a půjdu do toho :) Jsi šikulka! ;)

    OdpovědětVymazat
  3. Ja tiež necvičím Jillian prodľa programu, kombinujem to s bodyrockom, Zuzkou, Instanty a tak rôzne :) Mne dlho nič nevydrží, všetko ma omrzí. Ale keď to stredam, tak je to úplne pohoda.. Inak môžem sa opýtať, s koľko KG činkami cvičíš? Myslím pri Jillian. Ja mám doma iba 1kg, ale to mi príde ako nič :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Doma mám akorát 1,5Kg. To taky pro mě není nic moc, ale na některé cviky to stačí. Dám si do rukou třeba obě a mám hned 3Kg a většinou taky hodně používám můj podomácku vyrobený sandbag, který mám původně k bodyrocku. Ten bude mít tak kolem 8Kg. Kamarádka mi slíbila, že mi za měsíc podaruje i její 3Kg činky a já bych někdy chtěla ještě alespoň 5kg, tak pak už to budu moci lépe kombinovat :)

      Vymazat
  4. mám za sebou první dva levely, bohužel jsem nenašla fungující odkaz na ten třetí.. stáhla jsem už snad pět různých variant a ani z jednoho video nevylezlo :(

    OdpovědětVymazat
  5. Nohy bych potřebovala zhubnout a zpevnit.. zrovna dnes jsem objevila na stehně dolíček! Jsem z toho nešťastná. Nechápu, kde se tam při každodenním cvičení vzal! Snad mi Jillian pomůže :))
    Jinak taky nemám ráda, když se musí cvičit jedno video třeba 10 dní za sebou. To už mě přestává bavit.

    OdpovědětVymazat
  6. Docvičím 30 days shred a možná zkusím :) skvělý článek :)

    OdpovědětVymazat
  7. Podle Jillian bych osobně necvičila ani bych si od ni nenechala nic radit, viz http://articles.latimes.com/2010/oct/11/health/la-he-fitness-jillian-michaels-20101011

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No myslím, že kvůli jednomu článku s tím neseknu. Na internetu se přecejen oběvuje spousta věcí, mohdy blbostí ;)

      Vymazat
    2. a podle koho by jsi tedy cvičila ;-) ?
      Na Zuzku se dá zase vyhrabávat její porno kariéra

      myslím že výsledky Jillianiných klientů a cvičenců ( i jak byla v tom pořadu/reality show kde hubli obézní) mluví za vše, a je jedno kolik ne/má certifikací

      Vymazat
  8. Asi si to stáhnu a budu kombinovat s Body revolution. Moje nožiska a zadek jsou hrozné :-/

    OdpovědětVymazat
  9. Nejde o jeden článek, stačí si o tom něco dohledat, prohlídnout si pořádně stavbu břišních svalů Jillian (a porovnat to s tím, jak by to mělo být) popř. zajít za zkušeným fitness poradcem, nechat ho se na to podívat a zeptat se na jeho názor. Argumenty typu "kolik cvičenců zhublo podle Jillian" jsou nesmyslný. Zhubli, protože se hýbali a pravděpodobně měli i upravený jídelníček. Osobně bych doporučovala nechat si udělat sestavu od profesionála, nestojí to tolik a člověk může mít jistotu, že má tréninkový plán správně sestavený, vyvážený a odpovídající jeho vlastním potřebám.

    OdpovědětVymazat
  10. Ahoj, začala jsem cvičit Jill - 30 day, dnes teprve 3. den, ale mám pocit jako by mi natekla lýtka, už tak je mám nasvalená až moc ze sportu ze střední, myslíš že to je jen tou "nečekanou" námahou??

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já, spolubydlící i další kamarádky jsme si na lýtka ze začátku taky stěžovali. Ten Level 1 je na ně náročnější (a taky jak pro koho). Ale to přejde :)

      Vymazat
  11. oo ďakujem, jill je u mňa celkom overená, takže thanks za torrent link :)) snáď mi to pomôže, so stehnami mám najväčší problém ://

    OdpovědětVymazat
  12. Já nedávno začala cvičit 30 Day Shred pěkně popořádku čili 1 level. Břicho a stehna jsem byla zvyklá posilovat a kardio se mi zdálo jak pro předškoláky ale ruce mi daly pořádně zabrat. Druhý den jsem se nemohla normálně napít bez toho aniž bych se pocákala - takový problém mi dělalo dopravit hrníček s čajem k puse.Možná je to hlávně tím že na mých "hůlčičkách" není ani gram svalů. Druhý den jsem činky vyměnila za PETláhve s vodou (1,5 kg) a už to bylo lepší ale paže pořád bolely. Pak bylo moje cvičení přerušeno nemocí ale plánuju začít cvičit znovu. Jen jsem se chtěla zeptat po kolika dnech si asi tak zvyknu a ráno mě nebudou ruce tak šíleně bolet ? Vím že to je hodně individuální ale myslím že i ty jsi někdy začínala a možná jsi měla obdobný problém..:-) Nebo je třeba možné, že dělám něco špatně? Jinak hezká stránka s hodnotnými články. Částečně na tvoje doporučení jsem Jillian začala cvičit a moc mě potěšil tenhle článek protože po měsíci s 30 Day Shred bych se chtěla zaměřit na nohy a taky už jsem narazila na hodně odkazů na tohle cvičení s Jill ale nevěděla jsem o co přesně jde.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jak říkáš, je to dost individuální. Pokud ale budeš cvičit opravdu pravidelně, tak by tě ruce neměli tolik bolet každý den. Kdyžtak zkus ještě menší váhu (0,5-1Kg). Začátky jsou vždycky nejhorší, ale myslím si, že po týdnu by se to už mělo zmírnit. Časem tě budou svaly bolet jenom občas po náročnějším cvičení. A po ještě delší době už tě nebudou bolet skoro nikdy ;)

      Vymazat
  13. ahojky :) chtěla bych se zeptat, jelikož chci cvičit 6week6pack a kombinovat ho s Killerem, nevíte, jestli se dá toto cvičení kombinovat, například 5 dní jedno a 5 dní druhé nebo 1 dní jedno druhý den druhé? :) a ještě cvičí se killer nebo 6w6pack 7x nebo 5x týdně? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já bych to střídala obden. Myslím, že to tak bude i zábavnější a hlavně účinější ;) Nevím, kolikrát týdně se má cvičit, ale já bych to dala max 5x. Ať máš i nějakou pauzu a regeneraci ;)

      Vymazat
  14. Zhubli ti po tom nohy a zadek?

    OdpovědětVymazat
  15. Nejsem zrovna dobrý angličtinář,ale od tohoto videa bych čekala hlavně účinné cviky na zádové bochany(madla lásky) a na ,,sedla" na vnějších stranách stehen těsně pod boky.Proto jsem se pro něj tak nadchla :D. Má s ním v tomto směru někdo nějaké zkušenosti? :)

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za všechny komentáře :) Odpovídám na ně tady na blogu ;)