úterý 24. dubna 2012

Procento tuku v těle

Takové malé porovnání postav podle procenta tuku v těle. Vše záleží samozřejmě i na procentech svalů (nemusíte mít 15% a vypadat tak, jako na prvním obrázku). Kde jste vy a kam byste se popřípadě chtěli dostat? Já bych řekla, že jsem někde mírně nad 20%...cílem pro mě je podle těch obrázků něco kolem 18% :)

29 komentářů :

  1. Já jsem někde mezi 20-25% a chtěla bych se dostat tak na 18% :) Přeji cviku zdar! :D

    OdpovědětVymazat
  2. no já se také vidím na 20 - 25 % a chci se probojovat na 18ctu :)

    OdpovědětVymazat
  3. Já se vidím v tom obrázku s 25 %, bohužel asi i trošku nad a cílem je určitě 18 % :-)

    OdpovědětVymazat
  4. chtěla bych vypadat jako na obrázku s 18, to je můj sen:)

    OdpovědětVymazat
  5. Vidím to stejně jako ty :) Já kolem 20% a chci 18%.

    OdpovědětVymazat
  6. já jsem mezi 20 a 25 a líbilo by se mi těch 20
    moje sestra je hrozně hubená a byla na měření tuku a tam jí řekly, že nemá skoro žádnej tuk v těle a že její postava odpovídá 12 roční holce (je jí 32), ona byla ráda, mně to ale nepřijde dobrý

    OdpovědětVymazat
  7. máš u mě nominaci na Versatile Blogger Award :-)

    OdpovědětVymazat
  8. diky za pripominku, s vyvazenym jidelnickem dost bojuju, tak kazda rada dobra. ale dnes je trochu extrem, jsem na koleji opravdu vyzrana a vyhrabla jsem jidlo snad z poslednich koutu mrazaku :-)
    jinak ja mam v tele 21% tuku a vypadat jako slecna na obrazku by se mi libilo, nicmene mam z plavani i dost svalu a ten tuk na tom, takze se od toho trochu odchyluju :-)

    OdpovědětVymazat
  9. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  10. já jsem asi 25% a chtěla bych aspoň 20%

    OdpovědětVymazat
  11. Mám asi těch 20- 25%, ale jako každá asi tady bych chtěla těch 18% :-D

    OdpovědětVymazat
  12. No jako já fakt nevím, ale ty obrázky jsou asi vadné. Protože já mám 12% tuku a vůbec třeba nevypadám jako ta na tom prvním obrázku. Tak tady asi něco nehraje...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jasně že nehraje, je to nesmysl ukázat 5 fotek, aby jste se v nich našli, každý má tuk uložen jinde na těle každý má jiný tvar postavy, ale je pod obrázky psáno že nemusíte vypadat tak jako na obrázcích takže to neberte doslova a obrázky rozhodně nejsou vadné, jen zavádějící:)

      Vymazat
  13. Co jsem to ráno chtěla napsat? :-D
    Jo, že jsem jasná 25ka, hlásá to i váha, a cíl je někde mezi 18-20%. :-)

    OdpovědětVymazat
  14. tých 18-20 vyzerá najlepšie. ale pravdupovediac, vôbec neviem, ako som na tom ja...

    OdpovědětVymazat
  15. dievcata zobudte sa, ak budete mat 18% tuku ako ma ta baba, tak nebudete mat prsia ako na obrazku. Budte rady, ze ste zdrave, vychutnajte si pohyb na cerstvom vzduchu a nerieste percenta tuku

    OdpovědětVymazat
  16. dievcata zobudte sa, ak budete mat 18% tuku ako ma ta baba, tak nebudete mat prsia ako na obrazku. Budte rady, ze ste zdrave, vychutnajte si pohyb na cerstvom vzduchu a nerieste percenta tuku

    OdpovědětVymazat
  17. teď mi řekni svůj názor - koupila jsem si v úterý váhu, která měří tuk a vodu (a svaly a kosti :))) a naměřila mi několikrát za sebou 36,6 % tuku. Vím, že když jsem se vážila u rodičů, měla jsem 24 % tuku a jsem si úplně jistá, že na těle prostě nějakých 36 % nemám, to bych musela mít tak 95 kilo a být úplně bez svalů.
    Ale příteli to naměřilo nejspíš dobře (18 % tuku) - myslíš, že je to možné, že je ta váha prostě zasedlá na mě a že to jednomu naměří dobře a druhému takhle, řekla bych "HODNĚ", špatně?

    OdpovědětVymazat
  18. tyjo, 26% podle fotek určitě nemáš... pochopila jsem to tak, že pokud máš 20% tuku, máš BMI asi 20, pokud 25% tuku, tak BMI asi 25 atd. Podle váhy mám BMI asi 26 a podle váhy u rodičů mám těch asi 24% tuku a tomu věřím, protože i když mám nadváhu, tak svalů jsem vždycky měla a mám dost. Tak ještě že byla váha celkem levná, jinak by mě to dost štvalo. Uvidím ještě, jestli když uberu a budu dost pít (že mám málo vody v těle, tomu bohužel věřím) se to změní...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tos asi nepochopila správně, že by BMI 20 bylo cca 20% tuku, kupříkladu já mám BMI 22 a k tomu 28% tuku. Vypadám zhruba jako holka na třetí fotce, jsem na pohled štíhlá, přitom štíhlá nejsem, mám tuku hodně. Víc záleží na tom, kde ten tuk máš, jestli nemáš spíš ten vnitřní a podobně.

      Vymazat
    2. hlavně je to trochu blbost.. možná ty fotky cca odpovídají, ale krom toho, že je to HODNĚ individuální, tak pro ženu okolo 25ti let dejme tomu je zdravé optimum okolo 22% (a přibývajícím věkem se to samozřejmě zvyšuje) a někde okolo 18 - 15% už můžou přestávat správně fungovat produkce estrogenů (--> ztráta menstruace, změna distribudce tuku a někdy i skoro ztráta "ženských" rysů)... takže tahle čísla bych opravdu tak vážně nebrala..

      Vymazat
    3. a btw ty bioimpedánční váhy mají obrovskou odchylku, takže relativně přesně se lze nechat změřit u specializovaných doktorů (!) nebo správně kaliperem ;)

      Vymazat
  19. když jsem ještě kdysi dávno na gymplu cvičila, měřili jsme se a měla jsem 15% (jako na prvni fotce jsem teda ale nevypadala).
    podle obrazků mam pocit, ze jsem neco kolem dvaceti a teda rada bych to trosku snizila:-)

    OdpovědětVymazat
  20. Pff..No jak tě znám tak jsi tak 19 :P

    OdpovědětVymazat
  21. takové obrázky jsou opravdu hodně zavádějící.. člověk může být na pohled opravdu hubený a pokud nemá svaly, tak může mít mnohem vyšší procentu tuku než někdo jiný, kdo je sice "objemnější", ale místo tuků má svalovou hmotu.

    OdpovědětVymazat
  22. Já mám 24% tuku v těle... chtěla bych tak 20% - alespoň dle obrázku :))
    Bohužel, jsem v jednom kuse nemocná, je mi těžko cvičit :(

    OdpovědětVymazat
  23. blbost, ty procenta neodpovídají.... Předposlední nemůže mít 25 procent, to by bylo totiž hubená.....

    OdpovědětVymazat
  24. Já byla na měření a mám prý 16% a hodně cvičim, ale nevypadám jako ta na prvním obrázku-to ani nechci je to nějaká kulturistka s chlapskou postavou. Spíš mám podle obrázku 18% a co bych chtěla mít? procenta tuku stejné jen se zlepšovat ve sportu a tím zpevnovat svou postavu.

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za všechny komentáře :) Odpovídám na ně tady na blogu ;)