čtvrtek 12. dubna 2012

Teplý toast s jablkem


Dnes pro vás mám receptík na sladkou, ale zároveň zdravou dobrůtku, kterou si můžete připravit, třeba jako já, k snídani. Možná se vám bude zdát kombinace i samotná příprava trochu nezvyklá, ale určitě nebudete zklamaní výslednou chutí ;)


 
Budete potřebovat:

2 celozrnné toasty
jablko
oříšky (cca 10 g)
rozinky (cca 20g)
skořici




Postup přípravy:
Předehřejte si troubu a dejte do ní toasty. Pečte, dokud nebudou hezky křupavé. Mezitím si připravte jablko. Nastrouhejte ho na struhadle a poté dejte na rozehřátou pánvičku - já použila ještě trochu kokosového oleje, ale není nutné používat žádný tuk. Přidejte skořici, rozinky, nasekané oříšky a míchejte, dokud se vše hezky neprohřeje a nepustí trochu šťávičky. Vzniklou jablečnou směs pak rozprostřete na opečené toasty :)


Energetické hodnoty:  
  • 1370Kj (326Kcal)
  • 7,5g bílkovin
  • 55,5g sacharidů
  • 6,5g tuků

21 komentářů :

  1. vypadá to chutně :-) já dělám rychlejší alternativu - jablko na plátky, skořici, rozinky, lehce tousty namáznout džemem a šup s tím zapéct do toustovače :-)

    OdpovědětVymazat
  2. No fakt, dneska máme příspěvek ze stejných hlavních ingrediencí! :D Já už podle tebe nedávno zkoušela tousty s arašídovým máslem a banánem (čímž jsem byla nanejvýš spokojená:D) takže tuhle kombinaci zkusím určitě taky!

    OdpovědětVymazat
  3. Super tip. Já viděla podobný recept, akorát že si dáš nastrouhané jablko se skořicí a medem mezi ty dva plátky a dáš zapéct do toustovače. to může být taky dobré :)

    OdpovědětVymazat
  4. To pre mňa asi nie je to pravé orechové, a sama viem, že by ma toto asi nezasýtilo na raňajky, ale je to super recept, len keby mi to chutilo no :D.

    OdpovědětVymazat
  5. Jé, něco na tenhle způsob připravuje kamarád na naše pikniky :) Vždycky se po tom můžu utlouct a nejsem sama, ale nikdy mě neják nenapadlo to sama stvořit. Ještě že Tě mám :)) Zítra mám aspoň co snídat, beru antibiotika a nesmím mlíko ani mléčný výrobky, takže mám trochu problém co jíst...:/ Poslední dobou jsem dost najela na různý variace s tvarohem a bílým jogurtem, kefíry, cottage a k snídani kaše. Zkusím asi sojový mlíko, máte s ním někdo zkušenost?

    OdpovědětVymazat
  6. Co je to za tousty, jestli se mohu zeptat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Celozrnné toasty Warburtons z Tesca ;)

      http://i.telegraph.co.uk/multimedia/archive/01017/bread_1017902c.jpg

      Vymazat
    2. Znám mají myslím 55% celozrnné mouky, bohužel další složky jsou zarážející, ale na trhu asi nic lepšího není kromě Penamu celozrnného.

      Vymazat
  7. Jéé super nápad! :) Mňamka :)

    OdpovědětVymazat
  8. Nápad z bodyrocku:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, je to nápad z Bodyrocku, ale asi ne každý ho tam viděl :)

      Vymazat
  9. Ahojky...to děkuji moc ;-) Jsem ráda a doufám, že tě to motivuje na sobě makat víc a víc ;-) A super toasty...mnaaam ;-)

    OdpovědětVymazat
  10. mňamka:) určitě vyzkouším=)

    OdpovědětVymazat
  11. To vypadá jako rychlá alternativa jablečného závinu :)...to se hodí (včera jsem se v sedm večer rozhodla udělat závin, bohužel doma nai jedno jabko, takže jsem si pro ně jela a pekla v devet večer :-D)...každopádně snídaně pak byla geniální :-)

    fajn blog, sleduju :-)

    OdpovědětVymazat
  12. Vyzerá to úžasne :) Určite to plánujem vyskúšať.. Skvelá inšpirácia, vážne :)

    OdpovědětVymazat
  13. Ahoj, ja som bývalá P. z www.final-episode.blog.cz. Musela som sa presťahovať ale veľmi rada by som aj naďalej zostala s tebou spriatelený blog, takže aj tak si ma prosím prepíš. Ďakujem :).

    OdpovědětVymazat
  14. mňam, to musí být strašně dobré!

    OdpovědětVymazat
  15. Tak jsem si to dneska hned připravila k snídani a je opravdu výborné :)

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za všechny komentáře :) Odpovídám na ně tady na blogu ;)