sobota 14. července 2012

Food Inspiration III.

Další várka fotek. Tentokrát půjde převážně o foto mých obědů ;)

    
 Jáhlová kaše s jablky, sušenými švestkami a ořechy
Dostala jsem chuť na jahelník, ale nějak se mi nechtěl péct. Ne, že by mě to nebavilo, miluji pečení. Šlo o to, že kdybych upekla jahelník, bylo by toho hodně a já bych ho jedla alespoň na 3x. A já mám ráda každý den na snídani něco jiného :D Takže jsem se rozhodla použít všechny ingredience, které v mém jahélníku jsou (recept zde) - krom vajíček samozřejmě - a udělala jsem si jáhlovou kaši  :)
Špaldová kaše s jablkem, broskví, ořechy a hořkou čokoládou
Má instantní špaldová kaše byla v rohu poličky zastrčená už příliš dlouho. Neuvařla jsem si ji ani nepamatuji. Proto bylo na čase ji opět vytáhnout. A nezklamala. Už se těším, že si ji zase budu vařit častěji :)




 Hrachová kaše s vajíčkem
Taktéž hrách jsem si kdysi koupila, ale nikdy jsem ho moc nepoužívala - upřímně, nebaví mě dlouhé namáčení a pak ještě vaření. Ale hrachovou kaši jsem jedla naposledy snad ve školní jídelně a dostala jsem na ni chuť. Nepodávala jsem ji jak je tradicí s párkem nebo uzeninou, ale uvařila jsem si 2 vajíčka, orestovala cibulku, přiložila nakládané okurky a nakonec přikousla i kousek pohankové bagety, která však na fotce není. Myslím, že nejeden odpůrce hrachové kaše by si na té mé pochutnal :)




 Karbanátky z hovězího masa, šťouchané brambory s jarní cibulkou
Karbanátky jsou z mletého masa - žádný nesmyslný mix různých druhů, ve kterém jsou havní složkou stejně jen pomleté kosti, strojně oddělené maso nebo kůže. Já poctivě četla obaly a koupila jsem maso, které mělo ve složení opravdu napsáno 100% hovězí maso. Doma mlýnek na maso nemáme, takže tím odpadla možnost domácího mletí - a přiznejme si, koupit již umleté je přecejen pohodlnější.





Pečené kuřecí stehno s pohankou a zeleninou
Stehýnko jsem naložila do výborné marinády - sladko-hořčicové. Takové mám nejradši a i tentokrát se povedla. K tomu vařená pohanka se zeleninou a mňamka je na světě. Že je to obří porce? Někomu se to tak může zdát, mě nikoliv :D Energie a bílkoviny jsou potřeba :)




 Celozrnné palačinky se šunkou, špenátem a mozzarellou
Palačinky jsem udělala z celozrnné mouky, dala na ně šunku, připravený špenát a nastrouhala mozzarellu. Zbylé palačinky jsem namazala džemem a posloužily rovnou jako dezert :D Palačinky jsou jedním z jídel, které nemůžu dělat ve velkém množství. Bohužel mám pak problém se ovládat v jejich konzumaci, protože jsou tááák dobré. A víte s čím jsou nejlepší? Se zmrzlinou anebo zalité pudinkem. Nebo obojí. Ale dost už! Nebudeme si dělat chutě :D




 Pstruh v těstíčku, pečené brambory, restovaná zelenina
Rybičku jsem obalila ve vaječném těstíčku a opekla na pánvi. Brambory jsou okořeněné a pečené v troubě. K tomu restovaná zelenina a mňamka je na světě :)




 Sójové rizoto
Miluji rizota nebo podobná jídla připravovaná z kuskusu, rýže, pohanky, bulguru... Něco na tento způsob jím snad každý týden. Je to rychlé, vděčné jídlo, které nikdy nezklame. Tentokrát jsem si ho připravila se sójovými nudličkami a zeleninou. Vše vždy smíchám ještě se sýrem - nejlépe typu žervé nebo lučinou. Má to pak přesně tu dokonalou chuť, kterou mám tak ráda :)



 Celozrnné těstoviny se šunkou, špenátem a mozzarellou
Podobná variace jako u palačinek, tentokrát s těstovinami. Pravda, likvidovala jsem zbytky :D Ale kombinace těstovin a špenátu nikdy nezklame. K tomu nějaký sýr - v tomto případě mozzarella - a je to ideál :) Většinou přidávám ještě tuňáka nebo kuřecí maso. Nic z toho doma nebylo k dispozici, takže jsem použila šunku.


23 komentářů :

  1. mňam :) jáhlovou kaši si taky někdy dělám i k obědu, mohla bych ji jíst pořád - k snídani, obědu i večeři :D celozrnné palačinky nikdy nezklamou, a těstoviny se mi taky nikdy nepřejí:) karbanátky už jsem dlouho neměla, zase si je někdy udělám - třeba jako "hamburger" do tmavé housky se salátem :D

    OdpovědětVymazat
  2. Kombinaci špenát a sýr - miluju ! a je skvělá a taky ji dávám do palačinek .. které dělám buďto z celozrnné , nebo pohankové mouky (s tou jsou vážně skvělé, vyzkoušej , ani není drahá ;) .. ) A ta ryba vypadá úžasně .. aa snad zítra budeme mít k obědu toho lososa, teĎ jsi mi udělala neuvěřitelné chutě ! :D A i ta hrachovka vypadá super, má krásnou barvu (pro mě :) )

    OdpovědětVymazat
  3. Na hrachovou kaši se taky chystam...a ty palačinky na slano, proč mě to sakra nenapadlo? Já si dělam furt to samý a už mě to začíná štvát :-D Tak děkuju za inspiraci :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj Moni:))
    Prosím tě,chtěla bych vyzkoušet ty celozrnné palačinky. Jen nevím,jakou použít mouku,na netu jsem našla spoustu obměn. Jakou používáš ty?:)) Nebo jestli mi napíšeš přímo postup a kolik čeho..Ty tvoje totiž vypadají vážně pěkně,nemáš je potrhané:)
    Měj se pěkně,Terka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahojky :) Palačinky dělám z celozrnné pšeničné mouky a už je dělá tak nějak od oka :D 1 vajíčko, k tou mouka a mléko. Většinou to hodím do šejkru, párkrát protřepu a palačinkové těsto je hotové :) Mouky dávám na porci odhadem asi 50g, mléko dle potřeby, aby to mělo tu správnou konzistenci :)

      Vymazat
    2. Ahojky, já také děkuji za recept na palačinky, dlouho jsem ho sháněla :) Můžu vědět ještě vědět jejich výživové hodnoty? Děkuji :)

      Vymazat
    3. Bohužel je vypočítané nemám. Ale můžeš si to hodit třeba do kalorických tabulek a sečíst. Taky je se ti může různit to množství jednotlivých surovin ;)

      Vymazat
  5. áááá..to potěší..miluju Tvé články s názvem "FOODINSPIRATION"..to se pak u nás vyvařuje a já konzumuju! (ale kolikrát jsem nějaké recept od Tebe připraavila a chtěla to celá rodina na oběd-akorát taťka k tomu chtěl pořádný flák masa :D)..mm ♥

    OdpovědětVymazat
  6. Dostala jsem chuť na toho pstruha v těstíčku, vypadá to báječně.
    Můžu mít dotaz? Když si cvičila Killer Buns and Thighs, cvičila si k tomu ještě něco jiného a byly znát výsledky? Myslím, že mám stejný typ postavy jako ty (tuk se mi ukládá více ve spodní polovině těla) tak bych chtěla vědět, jak dobře se nohy s tímto programem dají zeštíhlit a vytvarovat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem to necvičila nějak pravidelně každý den. Spíše jsem to občas zařadila pro zpestření, takže nemůžu moc soudit, jak moc je to účinné. Ale bude to hlavně na zpevnění nohou, než nějaké radikální hubnutí této oblasti ;)

      Vymazat
  7. Ahoj,
    už dlouho chodím na tvůj blog a obdivuju tvoje výsledky. Jsi mi vzorem, že všechno jde když se chce. Já se už půl roku pokouším zhubnout. Bezúspěchu. Měřím 162 a vážím 60-63 (každý den něco mezi tímhle). Nechci nějak moc zhubnout, stačilo by se mi dostat na 57 a byla bych happy. Cvičila jsem aerobic, zumbu a pak Jillien 30 dní. Až ta Jillien mi trochu pomohla, ale bála jsem se že mi narostou svaly na nohách tak jsem s tím sekla. (jak někteří mají problém nabrat svaly já nemám, po týdnu tahání činek jsem měla velký sval). Začala jsem tedy cvičit od Cassie POP Pilates. Ten mě strašně baví. Každý den si zacvičím něco na nohy a břicho nebo jenom protáhnu celé tělo. Výsledky bohužel nevidím nějak velké, sice se mi zdá že mám protáhlejší nohy ale pořád to není ono. Cvičím ji už asi měsíc a jsem zklamaná. IOpravdu už nevím jak zhubnout a je mi z toho nanic. Tak píšu tobě a prosím o radu. Děkuji

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já myslím, že svalů se vůbec bát nemusíš. To svaly tvarují hezkou postavu a díky nic spálíš i více kalorií ;)

      Moc se nedivím, že s Cassey nijak extra nehubneš. Její cvičení je skvělé, ale taky spíše na zpevňování a tvarování. Abys hubla, musíš přidat nějaké Cardio. Skvělý (i když náročný) je program Insanity, o kterém jsem psala, ZWOW od Zuzky anebo jakýkoliv typ aerobní aktivity - běh, tanec, eliptical, kolo, brusle,...

      Vymazat
  8. Těstoviny se špenátem jsem ještě neměla, brzy vyzkouším.

    OdpovědětVymazat
  9. ooooo pstruh v těstíčku mňam! mám teď nějaké rybičkové období, asi si ho připravím ))

    OdpovědětVymazat
  10. Ježiš máš to zas krásný :D...děláš člověku takhle na večer hrozný chutě :D...hlavně ty sladký kaše, palačinky na slano a těstoviny se špenátem...mno to se musí držet postavička krásně, když to jídlo i takhle nádherně vypadá :)

    OdpovědětVymazat
  11. mmm..ty si žiješ :D né, opravdu moc pěkné a líbí se mi, že se v jídlech nešidíš. ráda vyzkouším jednu z kaší a palačinky na slano (náplń asi bude improvizační, nápodobně :D). ale komentář mě donutil napsat až předposlední pokrm. totiž, před pár dny jsem si poprvé koupila sójové maso a nejsem si jistá, na jaký způsob bude maso nejlepší připravit. prosím, byla bys tak hodná a napsala mi pár tipů, jak maso upravuješ ty? děkuju;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já ho vaří ve vodě spolu s masoxem, cca 10-15 minut. A pak už je možností konzumace spousta. Třeba právě do různých rizot nebo kdekoliv, kam bys použila maso na nudličky ;)

      Vymazat
  12. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  13. Ahoj,
    před před týdnem jsem poprvé našla tvůj blog, a prakticky jedním dechem jsem ho celý přečetla..:D máš ho úžasný, jsi skvělou inspirací...:) už dlouho se snažím se svým tělem něco udělat, jím převážně zdravě, občas to sice ujede ale jinak to jde..:) ale přesto jsem nezhubla ani o gram ačkoliv mám pohybu poměrně dost...
    moc by mi pomohlo, kdyby ses podívala na můj blog a nějak mi třeba zhodnotila můj jídelníček - co vylepšit, vynechat apod., tedy pokud si na mě najdeš chvilku času, budu moc ráda..:)
    předem děkuji...

    http://justwannabefitrightnow.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  14. OOOO bože to vypadá fákt úžasne :) Niektorých potravín sa ešte vždy tak trochu obávam- napr zemiakov :// Musím sa naučiť jesť zdravo a poriadne.. Chcela by som sa opýtať.. o akej večeriaš nasposledy? V akých kalorických hodnotách sa pohybuju tvoje jedla_? dakujem ;))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak takové věci já neřeším - udržuji :) Takže kaloricky se to různí, podle toho, co zrovna jím no - ale většinou snídaně kolem 2000Kj, obědy 2000-3000Kj, večeře tak 1500Kj, svačiny kolem 1000Kj. Ale jak říkám, je to fakt různě den ode dne a stejně tak čas večeře. Většinou večeřím kolem 6-7, ale když jsem v práci, tak si něco dám i později. Třeba včera jsem přišla domů v 10 a měla jsem hlad, tak jsem se ještě najedla :D

      Vymazat

Moc děkuji za všechny komentáře :) Odpovídám na ně tady na blogu ;)