neděle 22. července 2012

Food Inspiration IV.

Jsem tu s další dávkou fotek mých výtvorů. Snad se vám i tentokrát budou líbit a třeba vás trochu inspirují :)



Celozrnné toasty a arašídový máslem a banánem, posypané kokosem
Tohle arašídové máslo jsem si koupila v Lidlu v rámci amerického týdne a můžu ho jenom pochválit.  Vážně je moc dobré, kvalitní a na to, kolik ho tam je, vůbec nebylo drahé! Tradičně jsem ho namazala na celozrnný toast, na to nakrájený banán a pro zpestření jsem vše ještě posypala kokosem :)



Instantní ovesná kaše berry poridge z MS, rozinky v hořké čokoládě, kešu oříšky
Rozinky v hořké čokoládě jsem objevila také v Lidlu a ihned mě napadlo, že budou skvělým zpestřením pro mé snídaňové variace. Kešu oříšky měly slevněné pro změnu v Albertu a já je musela mít :D Poprvé mám doma balíček pouze čistě kešu ořechů, tak snad mi alespoň chvíli vydrží. 



 Jáhlová kaše s kokosem a borůvkami, zalitá zlatým sirupem
Aneb likvidujeme poslední zásoby borůvek v lednici (tím ale borůvková mánie neskončí, stále máme plný mrazák a pár zavařených sklenic). V komentářích mi Terka B. doporučila kombinaci s kokosem, takže jsem to vyzkoušela a opravdu si pochutnala :)



Kuskusový nákyp s jablky a mrkví, bílý jogurt, skořice 
Mňam, jeden z mých oblíbených receptů - kuskusový nákyp alias Snídaňový koláč (recept ZDE). Je to jedna z mých stálic, kterou bylo třeba po delší době zase upéct, protože to postě za to stojí. Jednoduché, zdravé, výborné...co víc si přát :)



Pina Colada Smoothie - ananas, banán, mléko, vanikový protein, kokos 
V poslední době jsem se nějak naučila dělat si nejrůznější variace smoothies. Zjistila jsem, že je ideální po cvičení. Často cvičím dopoledne, k tomu mám třeba kvůli práci dříve oběd, takže je to taková akorát lehká svačinka mezi jídly. Dělala jsem už různé varianty - s banánem a mlékem, s rybízem a kefírem, dokonce i pomerančový džus + jogurt + protein (takový recept jsem našla na youtube) a zkouším stále nové a nové variace :)



 Zeleninová polévka Minestrone z Drobečků
Moje nová láska! V téhle polévce je vážně snad všechno a je prostě úžasná. Možná bych to ani nenazývala polévkou. Je opravdu hustá, moc tekutiny tam není :D Inspirovala jsem se na mých oblíbených stránkách drobecky.cz (originál recept ZDE). Něco jsem změnila, poupravila a ve výsledku má polévka obsahovala - mrkvičku, petžel, kedluben, cuketu, hlávkové zelí, krájená rajčata, cizrnu, těstoviny...a snad jsem na nic už nezapomněla. Podává se posypaná sýrem a to je teprv bašta! Měla jsem ji jednou na večeři - plné 2 polévkové hrnečky (však co, je to samá zelenina). A pak jednou jako dopolední svačinu řed obědem (zase 2 polévkové hrnečky). A bylo po polívce, zmizla rychle a já už se nemůžu dočkat, až si ji zase ukuchtím :)



 Vepřové maso na nudličky s paprikou, kukuřicí a rýží, posypané sýrem
Klasická rychlovka - maso na nudličky, zeleninka, raz dva hotové. K tomu rýže a oběd je na světě. Poprvé jsem dusila čerstvou papriku - většinou používám na tyto směsi mraženou zeleninu - a povedlo se :)



 Dušené hlávkové zelí, brambory, sójové nudličky
Další z mých prvních pokusů - dušené hlávkové zelí. Nidky předtím jsem ho nedělala, ale opravdu na tom nebylo vůbec nic těžkého! 



Červená čočka s mrkví a zakysanou smetanou, restovaná cuketa, 2 vajíčka
Za tip na tento recept musím poděkovat Sofii z jejího blogu Live with myself. Spojení červené čočky s restovanou cuketou je opravdu parádní :)



Houstičky s lučinou a šunkou, paprika, okurka
A na závěr jedna z mých pracovních svačinek. Fotila jsem ji hlavně kvůli těm houstičkám. Koupila jsem je v Albertu (Hypermarket) a jsou výborné. Chutnají trochu jinak než běžné pečivo, myslím, že jsou z plundrového těsta (snad to říkám správně) a posypané bohatě vločkama. Rozhodně doporučuji :)

23 komentářů :

  1. Teda tu pina coladu zkusím.Skvělý nápad. Díky :)

    OdpovědětVymazat
  2. minestrone miluju!!! tahle vypadá úplně úžasně, vyzkouším. A Piňa Colada mě dostala, už vím čím uctím hosty na své narozeninové oslavě.
    Díky za inspiraci Insanity z jakozamlada.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  3. mnam, některá jídla si dělám často taky:) ale kuskusový nákyp jsem ještě neměla,podle ingrediencí mi to trošku připomíná mrkvový koláč, který miluju, tak to vyzkouším :) zrovna dneska se chystám péct zase mrkvové muffiny, na svačinky do práce se hodí, třeba s bílým jogurtem:)

    OdpovědětVymazat
  4. Ta jáhlova kaše vypadá moc lákavě,ale ještě jsem nenašla odvahu jáhly vyzkoušet.Zeleninovou polévku,zelí i kuskus dělám velmi často.

    OdpovědětVymazat
  5. všechno opět vypadá, jak jinak než báječně:)

    OdpovědětVymazat
  6. Teda, člověk se jde podívat na inspiraci a co nevidí, děkuji Moni:D! A jsem ráda, že chutnalo, kombinace je to až sprostě jednoduchá a přitom skvělá.

    OdpovědětVymazat
  7. Minestrone z drobečků je úžasná, vlastně co není že?:) Zatím se mi od tam vše krásně podařilo.

    OdpovědětVymazat
  8. Ja vyskúšam ten kuskusový raňajkový koláčik :) Mám podobne ladený recept na ranný vločkový koláčik, pozri tu: http://www.activeway.sk/2012/06/kolac-z-ovsenych-vlociek.html

    www.activeway.sk

    OdpovědětVymazat
  9. Co si budeme povídat...vypadá to nádherně!!! :) Máš krásný blog! :)

    OdpovědětVymazat
  10. Fotky jídla - to bych zákazala :D né vážně, ale hned na několik věcí jsem dostala chuť :) a jakou :)
    myslím že zítřeší vepřové maso na nudličky s rýží je jasné :D tuhle kombinaci mám hrozně ráda.... a ještě s kari, mňam :)
    a dušené zelí miluju :) stejně jako dušenou brokolici, květák atak dále :)
    a cuketu na všechny způsoby... tu taky můžu :)

    a už musím pryč, nebo dostanu hlad :D

    OdpovědětVymazat
  11. Právě mně ty knihy taky nikdy nebavily... ale takhle mně dostala...
    Spusta věcí které jsem neveděla - ne jen pořád dokola o glykemickém indexu nebo kaloriích.
    Má tam moc pěkně popsané třeba biorytmy těla, aktivity orgánů nebo fáze trávicího traktu když se najíme.. je to něco nového co se všeobecně neví a přitom je to zajímavé...
    Nebo se mi ještě líbí kapitola o speciálních situacích - směnný provoz, nemoc, restaurace, cestování a tak...
    Ale hlavně je to čtivý... jinak bych to odhodila po pěti stránkách - kniha mně musí bavit..

    V knihkupectví je to běžně k dostání - teda aspoň u nás v Brně, takže určitě prolistuj a uvidíš :)

    OdpovědětVymazat
  12. Jeee mám radost, že jsem projednou inspirovala já tebe, i když po tomhle článku je naše skóre asi 70:1 :-D
    Využiju tohle místo k sehnání parťačky na výlet, přemýšlím o Bulharsku pěšky s CK Mundo nebo Slovinsku na kole k moři od Adventury. Jsem sama a potřebuju někoho do stanu a jako dvojici na vaření (zn. zdravě:) je to první půlka srpna, docela brzo, ale třeba se tu někdo chytne...co holky, nenalákám vás??? :)

    OdpovědětVymazat
  13. Ježiši..! Takhle pozdě večer koukat na jídlo :/ :D Btw. to smoothie vypadá opravdu velice dobře :) A kešu oříšky, no celkově oříšky miluju! :)

    OdpovědětVymazat
  14. Tak všechny tyhle jídla vypadají úžasně! Několik z nich jsem se rozhodla zkusit :) Mě samotné už pomalu docházela inspirace...teď jí mám spoustu :)

    OdpovědětVymazat
  15. Ta jáhlová kaše s borůvkama vypadá božsky! Na minestrone se také chystám a nemůžu se jí dočkat! A ty houstičky, asi vím co myslíš a jsou skvělé ! :) Podobné kupuju i tyčinky :)

    OdpovědětVymazat
  16. môžem sa spýtať ako sa robí smoothie? ja nikdy neviem, či sa to má robiť s mliekom alebo jogurtom alebo čo... som debilka ja viem :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Většinou dávám mléko, ale klidně se dá dělat i s jogurtem. Pak je hustější. Existuje milion variací, i na internetu najdeš určitě spoustu receptů. Nebo tam stačí prostě naházet něco podle chuti a pomixovat :)

      Vymazat
  17. Vypadá to všechno skvěle :) Chtěla jsem se zeptat, jestli ty celozrnné toasty jsou zdravé? Někde jsem četla, že to není nejlepší varianta...

    OdpovědětVymazat
  18. Ahoj, nepřijde ti to arašídové máslo z Lidlu trochu slanější? Dneska jsem si ho koupila (měli ještě nějaký zbytek, zázrak!), namazala na Knackebrot... a přišlo mi to dost slané. Ale možná se mi to jen zdá/může to být knackebrotem/jiné arašídové máslo jsem měla naposledy v květnu a nepamatuju si chuť.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj. Mě se slané nezdá, fakt mi chutná :) Sladné arašídové máslo jsem měla a to bylo teda opravdu slané. Tohlens mi příjde akorát :)

      Vymazat

Moc děkuji za všechny komentáře :) Odpovídám na ně tady na blogu ;)