sobota 28. července 2012

Food Inspiration V.

Další várka fotek aneb co se během týdne nasbíralo v foťáku. Snad vás to ještě neomrzelo. Tentokrát bych řekla, že převládají fotky snídaní :)

 Mrkvový koláč
Nakoupila jsem v akci mrkvičku a rozhodla si po delší době zase upéct tento koláč. Recept na něj taky najdete u mě na blogu (a to konkrétně TADY). Poupravila jsem si ho jen mírně - přidala jsem 1 banán, který už nám doma černal a trošku vanikového proteinu. Koláč se povedl a já si ho dala po cvičení na svačinu spolu s kefírovým mlékem :)


Musli s jogurtem a ovocem
Zásoby mého musli z Mixit mi doma pomalu mizí. I proto jsem se těšila, že si zase koupím mé oblíbené sypané čokoládové musli z Tesca. Spolu s ním jsem sehnala v akci i jogurt Holandia a na snídani to skombinovala ještě s nektarinkou, banánem a rybízem.

 Ovesno-tvarohová palačinka s rybízem a zakysanou smetanou
Tady je důkaz, že i mně se občas něco nevyvede. To, co vidíte, je palačinka, která se ovšem nevyvedla a na pánvi se mi potrhala. No co, tak byl z toho trhanec, ale pořád stejně dobrý :) Mimochodem, recept na tyto nevyvedené palačinky na bChulogu mám taky (odkaz ZDE) - tenkrát se mi ale vážně povedly :D


 Pudinkovo-ovesná kaše, nektarinka, banán, arašídy
Vločky jsou namočené v mléku a poté smíchané s vanilkovým pudinkem Olé bez vaření. Tuhletu rychlovku jsem si opravdu oblíbila. Myslím, že už se ve Food Inspiration kdysi objevila. Je to příjemné zpestření snídaní a v létě navíc osvěží, jelikož je oproti vařeným ovesným kaším studená.


Zeleninový salát s cizrnou, olivový štangl
V salátku je spousta zeleniny, Lučina dresing, trocha zakysané smetany a cizrna. K tomu jsem měla rohlík, který jsem nově objevila v Bille - jmenuje se štangl a je vážně moc dobrý! Jeden den jsem si ho koupila na ochutnávku a druhý den jsem kupovala rovnou další dva :D Chuťově bych ho možná přirovnala ke croissantu. Uvádějí, že má 65g a cena je 8,90Kč.

 Celozrnné těstoviny, sýrová omáčka s brokolicí, kuřecí maso
Tak trochu jsem se inspirovala na blogu u M* - ne, že bych tuhle variaci neznala, ale už jsem ji nedělala dlouho a M* mi vnukla nápad si tento oběd uvařit. Na omáčku jsem použila lučinu a různé druhy sýrů, přidala brokolici, kterou jsem zrovna koupila v akci :D a kuřecí nudličky. Druhý den jsem měla zbytek pro změnu s pohankou a taky to bylo moc dobré :) 

 Rýže s tofu, kukuřicí a brokolicí
Ano, tady se likviduje zbytek brokolice :D Tofu jsem koupila neochucené a naložila jsem si ho sama pár hodin před vařením. Nakrájela jsem ho, přidala trošku oleje a různé koření. Pak jsem ho orestovala na pánvi, brokolici uvařila a vše smíchala s rýží. Nejvíc mě překvapila mamka, která mi začala ujídat z talíře a říkala, že je to strašně dobré. Ne že by nebylo, ale ona a tofu? Když jsem já obědvala tohle, ona si dělala s jejím přítelem na oběd řízky :D


 Tvaroh + jogurt, ořechy, rozinky, sezam, mák, sirup
Skvělá svačinka. Půl vaničky tvarohu, k tomu trochu bílého jogurtu a spousta dalších dobrých věcí.

Ovesná kaše s čokoládou, arašídovým máslem, banán, brusinky
Mám ráda čokoládovou ovesnou kaši - během vaření přidám hořkou čokoládu, která se rozpustí a vytvoří tu správnou chuť. Tentokrát jsem přidala i arašídové máslo a to bylo teprv něco. Vážně paráda! Kdysi jsem ho do kaše dávala, ale bylo to nic moc (asi to bylo značkou másla), ale arašídové máslo z Lidlu se v kaši krásně rozpustilo a jelikož mám crunchy, tak jsem tam měla i kousíčky arašídů :)


Špaldová kaše s rybízem, ořechy a sirupem
Co dodat? Opět povedená kominace :)

21 komentářů :

  1. Zaujala mne ta kaše s arašídovým máslem! :)
    Kolik ho tam tak dáváš a v jaké stavu-rozehřáté, nebo jen "vydloubneš" a vmícháš? ;))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dala jsem asi tak 2 lžičky a vmíchala do kaše při vaření ;)

      Vymazat
  2. Nemusíš mít strach, že by mě Food Inspiration někdy omrzela :). Myslím, že bych konečně mohla zkusit naložit tofu, nevím proč z toho mám strach :D.
    btw. Proč mě nikdy nenapadlo přidat do kaše arašídové máslo? :D

    OdpovědětVymazat
  3. Opět krása. Na tvé food inspiration se vždycky moc těším :)

    OdpovědětVymazat
  4. Určitě neomrzelo! Inspirace není nikdy dost, takže jen tak dál :-)

    OdpovědětVymazat
  5. moc mě zaujal zeleninový salát s cizrnou a ta rýže s tofu :) doufám, že přidáš i recepty :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Recepty na tato jídla nemám v plánu přidívat. Myslím, že jsou jednoduchá a je tam jenom pár ingrediencí, které většinou popíšu už u fotky. Jestli chceš ale vědět nějaký bližžší postup, tak ho můžu napsat. Stačí si říct k čemu ;)

      Vymazat
  6. taky jsem si kupovala v pátek to arašídové máslo z lidlu. Rozhodovala jsem se mezi tím jemným a crunchy a nakonec taky vyhrálo to s kousky arašídů :)

    OdpovědětVymazat
  7. Díky za skvělý článek a za inspiraci :)

    OdpovědětVymazat
  8. Nádhera! Všechno bych si dala :) Dnes jsem si udělala ovesnou kaši s arašídovým máslem, mňam :) Děkuji za inspiraci.

    OdpovědětVymazat
  9. Foof inspiration nema chybu a uz ted se tesim na dalsi:-) a snad nas nenechas dlouhoncekat:-) diky tvuj vernej fanousek Misa:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, že se líbí. Už teď mám další 3 fotky jídla, takže dlouho vás čekat určitě nenechám :D Většinou ji přidávám cca 1x do týdne ;)

      Vymazat
  10. wow..jak já miluju když zavítám na tvůj blog a je tam článek s názvem "foodinspiration"...jak tu píše někdo přede mnou, už se těším na další! Jen tak dál! Jsi nejlepší! Vždycky chci úplně všechno vyzkoušet..:D

    OdpovědětVymazat
  11. jeee moje oblíbená sýrováomáčka:))
    tyhle články mám úplně nejradši:) a máme podobné chutě, všechno do jednoho bych si taky dala:)
    špaldovou kaši ještě neznám, musím se po ní podívat ve zdravé výživě, hrozně ráda zkouším nové potraviny....a kaše obzvlášť:D

    OdpovědětVymazat
  12. Tyhle články jsou snad mé nejoblíbenější. A máme stejné musli z tesca :) Mně chutná (a nejvíce ty malé kousíčky bílého čokolády) :D

    OdpovědětVymazat
  13. Food Inspiration mě neomrzí nikdy! Obzvlášt u tebe ;) :D jak to děláte všichni, že máte tak nádherné fotky jidla? :// :DD

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za všechny komentáře :) Odpovídám na ně tady na blogu ;)