úterý 17. července 2012

Ricoré

Dnes mám pro vás tip na skvělý nápoj od Cara. Určitě jste už o něm slyšeli nebo dokonce ochutnali některé výrobky označené právě tímto názvem - například Caro Original nebo Caro Vitality. Jde o kávovinový nápoj s obsahem cereálií. Obyčejné Caro neobsahuje kofein. Ricoré, o kterém je dnes řeč, obsahuje 70% kávy a musím říct, že mi tento nápoj opravdu zachutnal :)


Asi bych neměla jen tak příležitost ho otestovat, kdyby mamka nekoupila časopis Tina, ve kterém byly vzorečky právě této kávy. Mamka si ji moc chválila, proto jsem od ní ochutnala a ihned si Ricoré zamilovala. Pokukovala jsem pak po něm i v obchodech. Obyčejné Caro stojí věšinou kolem 80Kč, očekávala jsem podobnou cenu. No, byla jsem celkem v šoku, když jsem Ricoré objevila v regálu s cenovkou 160Kč. Prošla jsem pár marketů, ceny všude podobné, lišily se pouze v řádech korun. Zde ale opět přichází na scénu má milovaná maminka :D Jak už jsem se zmiňovala v minulém článku, jela o víkendu do Polska, ze kterého přivezla nejenom košík borůvek, ale právě i tuto kávu. Tam už byla cena o něco snesitelnější, jelikož za ni chtěli jenom nějakých 100Kč. Navíc, kávy je tam opravdu hodně a ubívá pomalu. Jak už obal říká, můžete z balení připravit až 125 šálků :)

Já osobně jsem milovníkem kávy a vařím si ji každý den. Caro jsem také jednu dobu pila, ale po čase mi nějak přestalo chutnat. Ricoré však obsahuje 70% kávy + navíc cereálie typické pro Caro - ječmen, žito a čekanku. Tím vzniká zcela nová a skvělá chuť :)
 
Na závěr ještě energetické hodnoty:
 
 

Pijete Caro, kávu nebo obojí? Nebo nejste zastáncem těchto nápojů? :)



44 komentářů :

  1. Takovou reakci jsem potřebovala! Děkuju, děkuju a ještě jednou děkuju :) Mohla bys mi prosím dát odkaz na tu diskuzi? Ráda si počtu. A ve čtvrtek letím pro sporttester :D

    OdpovědětVymazat
  2. Díky za tip. :) Ja mám rada nápoj Inka (bude to obdoba Caro). A zároveň mám rada kávu. Vyskúšam.

    OdpovědětVymazat
  3. tiež milujem kávu a pred pár rokmi som mala aj Caro obdobie avšak teraz si na dobrú kávu potrpím a párkrát do mesiaca si doprajem aj kaviareň či vo forme skvelého pressa alebo momentálne Iced Latte.
    možem sa opýtať aké je to balenie? celkom ma to toiž zaujalo a ak je to 250g ako som našla na webe tak mne tá cena vysoká nejak nepríde za kávu.
    vďaka za ďalší tip!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, je to 250g. Ono je fakt, že kávy takto stojí, ale já jako studentka si jen tak kávu za 150Kč většinou nekoupím :D Vlastně kávu nekupuji vůbec a využívám domácí zásoby :)

      Vymazat
  4. S kávou nejsme nejlepší kamarádky, vlastně se nemáme vůbec rády. :D Už obyčejný caro mi chutnala hrozně kávově a teď ještě tohle.. neee... Jdu si udělat čaj. :D

    OdpovědětVymazat
  5. Já piju v práci je Ricoré a Caro mi moc nechutná - nevím proč... Mám ráda i klasickou rozpustnou kávu... A miluju latté machiato ♥♥♥ Ale jak je v tom mlíko, tak je mi to docela jedno :D :D

    OdpovědětVymazat
  6. Ja mám strašne rada kávu, akúkoľvek. Caro som ešte nemala, vôbec ma taká chuť neláka. Ale toto by mohlo byť fajn :) Najprv by mi to mohol niekto uvariť aby som ochutnala a potom by som kúpila aj celé balenie =D Lebo ja si na kávu strašne potrpím, keď budem mať prácu a peniaze, investujem do kávovaru alebo minimálne do praženej kávy. Lebo tý chuť sa nejakej rozpustnej z obchodu nevyrovná :)

    OdpovědětVymazat
  7. Ešte mám dotaz na ostatné. Rozrábate si to Caro vo vode? Pretože ja si ho zalievam iba mliekom. Chuti mi to viac. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já třeba zalívám kávu, Caro, Ricoré, cokoliv vodou, ale k tomu hodně mléka, cca 1/3 někdy i půl na půl :D Jenom s mlékem jsem Caro ještě nezkoušela :) Ale i na obalu Ricoré je jako možnost přípravy napsáno 2g kávy + 250ml mléka :)

      Vymazat
    2. Ja práve kafe pijem 2/3 mlieka a zbytok vody. :D

      Vymazat
  8. Miluji kávu všeho druhu, takže Ricoré vyzkouším. Zatím jsem měla jen Caro, to mě příliš nenadchlo, myslela jsem že tohle je to samé.

    OdpovědětVymazat
  9. Ahoj :) na tuhle kávu už jsem koukala, ale odrazovala mě cena. Nejraději mám české Karo (pardubické kávoviny)je pouze z kořene čekanky.

    Jinak jsem dnes objevila super sladidlo - Datlový sirup, koupíš ho normálně ve zdravé výživě a má na 100g 984kj. Je moc chutný a neuvěřitelně sladký :)

    Bára :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jak chutná datlový sirup?

      Vymazat
    2. Jako sušené datle, ale né jako ty divné rozteklé co prodávají v marketech, ale jako ty co prodávají ve zdravých výžívách, takže moc dobré :D Navíc 500g sirupu se prodává za 70Kč :)
      Bára

      Vymazat
    3. Díky za tip, zní to skvěle. Už jsem o něm slyšela, ale ještě jsem ho nikde neviděla. Ta cena je ale více než skvělá za to množství, takže se po něm mrknu. Nejrůznější sirupy mám na slazení moc ráda a pořád musím doma nějaký mít :D

      Vymazat
  10. Hm, tak rozrobene iba v mlieku to chuti ako cokoladova zmrzlina. :D

    OdpovědětVymazat
  11. Jsem velká milovnice kávy O:-) Ale začneš na jednom šálku, pak větší, pak si dáš dva, čtyři... především v době zkouškového jsem se stávala závislákem, takže jsem sáhla po Caru. Moc mi chutná a mám dobrý pocit, že své tělo neláduju kofeinem, je celkově zdravější. Já ho nepiju tolik s mlékem... dávám hodně Cara, vodu, trošičku mléka - připadá mi, že je pak více kávové a takto jsem nahradila klasickou kávu. :) Kačka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak, taky jsem začínala na 1 šálku ke snídani a časem jsem si zvykla dát si kávičku i po obědě :D Vyjímečně si dám i 3 za den, ale spíše to držím na 1-2. Už mám i termohrnek ze Starbucksu, takže i když nejsem doma, kávu beru s sebou :D

      Vymazat
  12. Zrovna mám rozepsaný článek o obilninových kávách:D

    Piju Vitakávu, což je vlastně úplně to stejné jako Caro, ale levnější:-) Klasickou rozpustnou kávu moc nemusím, mám ráda cappucino nebo latte, ale to si dávám jen v restauraci. Vitakáva mi strašně chutná - piju ji tak dvakrát denně.

    Ricoré jsem si povšimla v supermarketu, ale je pravda, že mě odrazovala hlavně ta cena. Taky jsem studentka a i když mě ještě podporují rodiče, snažím se šetřit:-) Ale zase když si to rozpočítáš na šálky (jestli z toho je opravdu 125 šálků), tak i za těch 160 Kč to není tak strašný.

    OdpovědětVymazat
  13. Kafe mi moc nechutná, ale většinou během zkouškového si každý večer kávu (obyčejnou, rozpustnou Velvet) udělám pro placebo efekt, že vydržím dýl při učení :D

    OdpovědětVymazat
  14. S kávou to mám pokaždé jinak. Jednu dobu jsem jí pila - jakoukoli a hodně, pak jsem pila jen Caro, pak zase jakoukoli a hodně a teď už piju jen kvalitní a teda málo. Třeba z Nescafé i z Cara se mi momentálně zvedá žaludek, takže ani Ricoré asi nebude můj favorit :)

    OdpovědětVymazat
  15. Holky, co je lepší na nízký tlak káva, čaj a co na doslazení, med nebo javorový sirup? Prosííím, poraďte. Děkuji :-)

    OdpovědětVymazat
  16. Jojo tento nápoj znám..nedávno jsem dobrala balení..musím pro další :)

    OdpovědětVymazat
  17. o tom jsem ještě vůbec neslyšela, díky za tip, podívám se po tom:) kávu i caro mám moc ráda, každý den musím alespoň jeden šálek mít - ne kvůli kofeinu, ale mám to jako takový rituál :) a do kávy i cara si dávám mléko, samotné mi to nechutná, vždycky musí být alespoň třetina mléko :D a jednou za čas si tam dávám pro zpestření sójové:)

    OdpovědětVymazat
  18. Já si dávám ráno vždycky do čajové konvičky 0,3l 2 lžičky kávy, 1 lžičku sójového zajíce a 1 lžičku cara a musím říct, že ta netypická chuť oproti kávě s mlékem mě nepřestala bavit :). Dělám to jen chvíli, poté, co jsem doma objevila celou dózu ,,projetého" cara, které jsem si kdysi dávno poručila, ať mi ho mamča koupí a ona koupila rovnou 2 dózy, a vzápětí mi caro přestalo chutnat :-D. No, a teď když jsem ho objevila tak jsem si řekla ,,přece se to nevyhodí" a jelikož nejevilo známky nějaké závady tak jsem ho začala míchat do kafe :)

    OdpovědětVymazat
  19. Já právě vždy na chvíli s cvičením přestanu. Naštěstí teda rodiče klepou a když řeknu, že cvičím, pochopí, že chci klid. Jenže někdy do pokojíku potřebují neodkladně a to nemám ráda :D A jak píšeš, někdy ze mě pot doslova teče a přitom nepotřebuji být viděna :D

    OdpovědětVymazat
  20. mňam, vyskúšam, nemá to ani tak veľa kcal, musí to byť lahodne :)

    OdpovědětVymazat
  21. Ricore si dělám občas taky, ale na obalu je napsané že na 100g má 659 kj... :D divné.. :D

    OdpovědětVymazat
  22. Miluju kávu! :D Jsem fakt maniak a jsem schopná vypít x kafí denně. No jak teď držím detox, tak jsem se rozhodla udělat to pořádně a nepiju tedy nic jiného než vodu :). Po detoxu hodlám přejít na Caro a skutečnou kávu jen výjimečně :). O Ricoré jsem nedávno četla a zaujalo mě, ale cena mě od zkoušky a koupě asi odradí :). Ale na klasické Caro chci přejít, pro lepší pocit :).

    OdpovědětVymazat
  23. Já jsem zjistila, že piju kafe až moc, takže dopoledne kávu a odpoledne buď Caro (to mám doma) a nebo Vitakávu (tu mám v práci) :-)

    OdpovědětVymazat
  24. Zbožňuji kávu, ale četností s jakou ji piji, jsem skoro předávkovaná kofeinem. Caro je ideální náhražka kávy. Vařím si ho vždy, když si chci dát něco teplého a vklidu posedět.

    OdpovědětVymazat
  25. Má zkušenost s Carem je velmi pozitivní. Od té doby, co jsem ho vyzkoušela na něj nedám dopustit. Chutná nejen mě, ale i dalším členům mé rodiny včetně dětí, kterým stejně jako mě chutná především s mlékem. Doporučuji každému, aby tento nápoj vyzkoušel.

    OdpovědětVymazat
  26. Na Caro Ricore nedám dopustit. Chutná mě i manželovi a pijeme ho každý den při odpolední siestě. Musí se ovšem vyzkoušet a přijít mu na chuť.

    OdpovědětVymazat
  27. Souhlasím s předchozím komentářem Caro Ricore také patří mezi mé oblíbené nápoje. Po operaci žlučníku jsem nemohla vůbec kávu pír, ale Caro Ricore mi nedělá žádné problémy a navíc má skvělou chutˇ.

    OdpovědětVymazat
  28. Výborný a lahodný nápoj. Piju s mlékem a jsem ráda, že si můžu dopřát více šálků denně díky podílu čekanky. Všem, kteří nevyzkoušeli, vřele doporučuji! Mirka

    OdpovědětVymazat
  29. Caro Ricoré je nyní ještě chutnější a lahodnější.

    OdpovědětVymazat
  30. I za mě plus plus. Ricoré jsem pil dříve a nyní znovuobjevuji a nemůžu si vynachválit! Výborný nápoj. Tomáš

    OdpovědětVymazat
  31. Caro Ricoré také patří mezi mé oblíbené nápoje. Vyřadili jsme doma úplně pití kávy a pijeme Caro Ricore

    OdpovědětVymazat
  32. Můžu než souhlasit s Leonkou. Ricoré teď piji místo klasické kávy, s manželem také klasické Caro. Obě výborné a zcela nám nahradí pití kávy. Lída K.

    OdpovědětVymazat
  33. Dneska piju místo klasické kávy a jsem spokojený! Nedám na Ricoré dopustit. Káďa

    OdpovědětVymazat
  34. Caro Ricoré jsem naučila pít místo kávy i prarodiče.Není tak silné a netřeští je hlava.Občas se jim to u klasické kávy stávalo,ale nyní je vše jak má být.

    OdpovědětVymazat
  35. Caro Ricoré je skvělý bezlepkový nápoj a dopřávám si ho hlavně s mlékem! Tomáš

    OdpovědětVymazat
  36. Každému chutná něco jiného.Mě Caro Ricoré uchvátilo,protože klasická káva není na můj tlak.Po Ricoré se cítím skvěle a žádné problémy nemám.

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za všechny komentáře :) Odpovídám na ně tady na blogu ;)